Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace nebo injekce?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 14:27
- Nahlásit

EngieB
no kdyby to bylo nějak dramatický,třá ta faleška,tak bych třááá i uvažovala.ale vona je fakt úpa normální a drobný projevy jí prostě zatrhnu tou prací bez problémů
O tý inhalační budu asi sakra uvažovat
to uvažuj! je to sice dražší,ale pochybuju,že by ti to vadilo

EngieB
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 14:29
- Nahlásit

davidkova renata
No kdyby to bylo takhle - tak já taky ne
Na rovinu - můj drahý pejsek mladý, pokud bude v poho a bude "pracovat" bez ohledu na háravky, tak o nic nepřijde, ale pokud by měl být vyslovenej "šukálista" (dámy prominou), tak má prostě smůlu - přijde o drahý kameny.

No nevadilo Už jsem si zvykla, že vydělávám na Blba a Blbka

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 14:32
- Nahlásit

EngieB
No nevadilo Už jsem si zvykla, že vydělávám na Blba a Blbka
no tak nikdo nejni tak lakomej jako já a biluše..ale v tomhle případě bych nešetřila,vono je to hodně šetrnější a když píšeš co píšeš..

EngieB
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 14:34
- Nahlásit

davidkova renata
No přiznám se, že tohle mě nenapadlo - určo to s vetama proberu, protože fakt z něho nemám dobrý pocit - nemá ani rentgeny loktů, protože po již dvojité dávce (kyčle jsme stihli) prostě odešel ze stolu a málem si vykloubil nohu. Blbéééček

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 14:35
- Nahlásit

Psíček
poněváááč by ste byla ještě divnější než já
tak to je hodně vysoká latka
a Vy si děte za argoškem a za těma myšima,pouze sem Engie nastínila jak to mám já a to už u druhý čupky,prostě svoje zkušenosti a vysvětlení proč já kastraci jen tak už fakt ne.
du ven,taxe tu hádejte dál.-))))

EngieB
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 14:37
- Nahlásit

Psíček
Vidíš v tom principiální rozdíl? Já ne.
No a to je ten rozdíl mezi náma - já jo

EngieB
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 14:59 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

Psíček

Bavíme? U tebe jeden nikdy neví.
Rozdíl je jednoduchý (leč ne stručný):
Co považuju u psa za nejdůležitější? Aby prožil zajímavý, aktivní a spokojený život. Což je pro mě hlavně dobrý jídlo, dobrý bydlo, ale především aktivní výcvik.
O co přijde, když ji uříznu nohy? O výcvik - tj. nebude mít zajímavý, aktivní a spokojený život.
O co přijde, když ji nechám vykastrovat? O hárání - tj. stále může mít zajímavý, aktivní a spokojený život.
Co bude mít navíc, když jí uříznu nohy? Tak to mě fakt nic nenapadá.
Co bude mít navíc, když ji nechám vykastrovat? Dva měsíce v roce, kdy ji nemusím jakkoliv omezovat, žádný stres ze "chtění štěňat", stres z falešky, plus prevence pozdějšího onemocnění a nutnosti kastrovat v starším věku.
Jaká jsou negativa, když jí uříznu nohy? Tak tady si to asi každý představí sám, že.
Jaká jsou negativa, když ji nechám vykastrovat? Je to zásah do organismu, sice běžný, ale přesto zásah - z čehož vyplývá, že to neudělám jen tak z plezíru, ale pořádně si to rozmyslím, zauvažuju, nechám udělat prohlídky, než k tomu přistoupím.
A to je pro mě ten rozdíl.

EngieB
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 15:01 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

Psíček
Nicméně podle mne je lepší tlačit na zodpovědnost majitele než fyzicky omezovat psa chirurgickými zákroky.
Pokud by někdo přistoupil ke kastraci jen proto, aby měl klid, pak by bylo dobré tlačit na jeho zodpovědnost, ale co si budeme povídat, zrovna tihle lidi moc zodpovědnosti mít nebudou a v tom případě jsem radši pro tu kastraci.

EngieB
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 15:25 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

Psíček
Dokážeme nezodpověné lidi tlačit patřičným směrem v jiných oblastech, tak proč ne v této? Proto, že je to tak jednoduché a ten pes si nikdy stěžovat nebude?
Co se mě týče - máš mou plnou podporu a pokud s něčím takovým půjdeš do voleb, mileráda tě budu volit. Jen do toho.

Nechápu, co myslíš principem. V každém případě souhlasím, že pes k životu výcvik nepotřebuje. K spokojenému, aktivnímu a zajímavému ano. Je možný, že najdeme vyjímky - s tím souhlasím. Ale můžeš mi věřit - vezmu spokojeného psa, který žije na zahradě jen tak, začnu s ním cvičit a za pár týdnů je "můj". A viditelně šťastnější.
Ještě doplním - nazvi si třeba onen mnou myšlený výcvik prací nebo zábavou nebo činností, jakkoliv. Nemusí to být výcvik v klasickém slova smyslu.

EngieB
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 15:28
- Nahlásit

Psíček
to je zivot co
A když nebyli vykastrovaní, měli ten život lepší?

EngieB
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 15:31
- Nahlásit

Psíček
Já tyhle lidi taky znám - soused má fenu, se kterou chodí pravda pravidelně ven, výcvik pro něj znamená, že ji sem tam praští a pak se děsně diví, že se ho fena bojí, ale rád ji má, o tom žádná. A chce po ní štěňátka a to i přesto, že fena má zadní nohy v řiti.
A já bych chtěla, aby ji vykastroval. Jsem pokrytec? Určitě. Ale přesto bych tý feně a jejím budoucím štěňatům přála kastraci.

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 18:35
- Nahlásit

Psíčku, jak tak koukám, más všude samé inteligentní příspěvky, ale to už je jiné téma.
Útulek opravdu nevedu já, ale až si odtamtud fenu vezmu, na kastraci půjde každopádně, protože kdyby se kastrovalo, nemuseli by být útulky plné nechtěných štěňat voříšků.
Kdyby měl útulek dostatek financí, kastrovali by feny i psy.

EngieB
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 09:26
- Nahlásit

Psíček
Tipnul bych, že i ano.
No já bych právě tipnula, že ne - byli zavíraní, trestaní za to, že poslouchali své touhy, trápili se za něčím, co nemohli mít a nebo zdrhli a povili hromadu krásných malých oříšků v necelém roce života... po kastraci aspoň netráví dva měsíce v roce ve sklepě. Živější - no nevím, co znám kastrované psy i feny, zrovna na živosti nebo zlobivosti se to moc neprojevilo. On tohle bývá omyl neznalých - většina psů se kolem druhého až třetího roku uklidní a protože se kolem druhého až třetího roku i kastrují, někteří si spojují to uklidnění právě s kastrací, ale ono by k určitému útlumu došlo tak jako tak.
nicméně nebylo by lepší ji přát lepšího pánečka?
I toho bych jí samozřejmě přála - ale to je další rozdíl mezi námi - já funguju v realitě, ty v ideálech. Zatímco já možná tlakem a mluvením do hlavy současného pánečka přemluvím ke kastraci, ty budeš jen mluvit o tom, jak by to bylo hezký, kdyby měla jiného pánečka.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání