Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kluzká podlaha
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 21:06
- Nahlásit

Nemáte někdo zkušenost, jak si poradit s kluzkou podlahou? Existují třeba nějaké bačkůrky pro psy, aby jim to tolik neklouzalo? Díky

Olina
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 21:22
- Nahlásit

Náš si zvyknul.....a pak se mu klouzání líbilo Ale jde asi o velikost a váhu psa. Náš si to mohl dovolit. Váží cca 6-7 kg.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 21:26
- Nahlásit

právě, máme zlaťáky a jsou po operaci displazie, proto to řešim.

Olina
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 21:29
- Nahlásit

tak to chápu. Ale jinou možnost, než koberce si nedokážu představit

grooggy
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 23:19
- Nahlásit

Já jsem naší kokřici zezačátku potřela packy kolou, cukrovou vodou nebo něčim jinym lepkavim→po týdnu si zvykla a pak se to nemuselo natírat
I když kokr není zlaťák...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 06:59
- Nahlásit

zuzanarosakova Koupelnové rohože Sympatex - snadná údržba a dají se různě využít i později.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 12:29
- Nahlásit

zuzanarosakova
Existují spreje, které se nastříkají psovi na packy a pak jim to tolik neklouže. Používají to agiliťáci při závodech na koberci. Ale na běžné používání si to neumím představit. Ono to moc nedrží, po jednom běhu je to ošoupané a musí se stříkat znova. Asi bych dala domů koberce, to mi přijde jako nejjednodušší.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 12:33
- Nahlásit

Biluška
Týjo, to jer vychytávka, to by mohlo být dobré i na pulling...třeba vyzkoušet, náhodou nevíš název, odkaz?

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 12:39
- Nahlásit

Mucholabka
Týjo, to jer vychytávka, to by mohlo být dobré i na pulling...třeba vyzkoušet, náhodou nevíš název, odkaz?
Nevim, byl to takový bílý sprej a mělo to nějaký anglický název. Jsem to neměla v ruce už aspoň pět let, Hesince to na koberci nikdy neklouzalo a Puma je tak praštěná, že jí nepomohlo ani tohle . Se poptám agiliťáků jestli na to má někdo link. Ale co vím tak si to vozili odněkud z Německa (asi).

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 12:44
- Nahlásit

Mucholabka
Na výstavách do hal,kde klouže podlaha, používáme coca-colu,funguje podobně ,jako ten spray.

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 14:10
- Nahlásit

zuzanarosakova
V tom stave, v akom sa psi nachadzaju by som nic neriskovala a pokryla plochy bud kobercom alebo vymenila podlahu za nieco menej klzave... Inak budes musiet patlat nohy ako ti tu radia do konca zivota, im sa bude vstavat len horsie a horsie.

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:49
- Nahlásit

Řeším teď trochu podobný problém - nebo spíš v budoucnu ho budu řešit. Chystáme se stavět a vydupala jsem si odchovnu pro psy - místnost, kde budou všichni pesani, i feny se štěňaty, už od porodu. Přemýšlím nad vhodnou podlahou. Koberec nechci, musí to jít dezinfikovat a nevsakovat moč, když tam budou štěnda. Máte někdo zkušenost s protiskluzovými dlaždicemi? Opravdu ani psovi nekloužou?

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 15:56
- Nahlásit

corgi
Zalezi aka oteruvzdornost tam je. Nam pri nasej hmotnosti sa trosku smykne aj 5 stupen, pri mensich plemenach predpokladam, ze tam problem nie je vobec. Ale je to ovela lepsie ako 2-3. Este ich udrzba je tiez OK. Ale suverenne sa nesmykaju len vonkajsie protismykove, ovsem tam udrzba len prud vody a ked nestaci tak aj kefa... Ale tie sa zarucene nesmykaju.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 16:01
- Nahlásit

corgi
Já mám v chodbě venkovní 5 a psům kloužou, ne tolik jako třeba plovoučka, ale dost, když pes sedí, ujíždí mu přední nohy, ale jinak chodit se po tom naučili a že by se jim při chůzi permanentně rozjížděly nohy, tak to ne. Ale běhat do zatáčky na tom nemůžou, to skočí na držce.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 16:17
- Nahlásit

corgi
já teda vím o jednom povrchu, který je hladký, dobře omyvatelný a co vím, tak neklouže. je to pohledový litý beton, ale je to drahá záležitost
jak je to na linu, to taky hodně klouže? nějaké hrubější třeba?

jinak máme dlažbu 3ky a to klouže děsně, fena už se naučila sedět tak, že jí přední nohy nekloužou, ale zatáčky vybírá smykem teda.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 16:37
- Nahlásit

corgi
teraso se to jmenuje, už jsem si vzpomněla. ale to je na psí místnost asi fakt zbytečně drahé.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 16:42
- Nahlásit

corgi
Máme dřevo. Ne plovoučky, přímo dřevo. Neklouže to, je to naprosto v pohodě. V koupelně a na chodbě je dlažba (obyč, žádná protiskluzová) a taky je to v pohodě. Mám jak velké, tak malé psy a fakt neklouže nic nikomu. Akorát když se rozběhnou tak v zatáčce občas hodí držku, ale já jim stejně nedovoluju po baráku běhat

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:45
- Nahlásit

PeKrato
jak je to na linu, to taky hodně klouže?
lino klouže fest
máme v předsíni a náš 17letej prcek už má dost problém po tom chodit
a grónice občas taky ujede, ale jí je to jedno

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:48
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
já mám v obýváku takový to měkký lino a neklouže, pro psy super, ani tolik nestudí.

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 17:56 - Změnil/a: Gwen a Dinulka
- Nahlásit

kejtlin
nevím, co si pod pojmem "takový to měkký lino" mám představit. My máme klasický a to klouže, ale zas asi u zdravýho psa by to nebyl problém, jak u toho našeho stařečka

EDIT: ale zas neklouzavá varianta lina je určitě zajímavý řešení

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:21
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
není to to klasický tvrdý, ale je pod ním měkká guma a povrch lina není tolik tvrdý jako je klasické lino, nevím jestli se ještě vyrábí, doufám že jo, protože to lino mám asi 10 let a chci nový a zas bych ráda materiál, který mám ted´ je sice trocho dražší, ale já jsem s ním spokojená.

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 18:48
- Nahlásit

kejtlin
jo taaak, jasně, už se mi rozsvítilo

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 20:48
- Nahlásit

My máme všude mramor, z Itálie, na míru řezanej a drahej jak sviň, pokládal se dvakrát, protože poprvé ho špatně uřízli, takže dvojnásobná cena. Nedokážu si představit nic, co by mého přítele přimělo ten mramor as strhat a dát tam třeba lino. Máme 2 kusové koberce a psi si hrajou vetšinou na nich, ale když třeba někdo zvoní nebo když řeknu, že jdeme ven, tak dostanou amok a nemůžu je vůbec sklidnit. To jim pak šíleně klouže. Zkusim teda tu colu, jestli to bude fungovat.

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 21:50
- Nahlásit

No tak teď nevím. Je fakt, že můj klouže nejvíc na lině, o něco míň na dlažbě a nejmíň na staré dobré opravdu dřevěné podlaze, co máme v obýváku. Ale pro štěňata dřevo těžko, takže asi nakonec bude ta protiskluzová dlažba. Nerada bych jim nějakou klouzačkou zadělala na vázané chody hned odmalička...

Roxana
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 21:57
- Nahlásit

corgi
ahojky, ono je dnes "lino" a lino - nasi maji v domecku dole dlazbu i "lino", ale nejaky to protiskluzovy, je to opravdu neco jinyho, nez co bylo to pred tema dvaceti lety .. dlazba je nejaka obyc, lino taky, ale je mnohem mekci a neklouze skoro vubec .. cuba ma taky dost jasno, parkrat se na ty dlazbe rozsekala (jsou tam dva schody ze dveri a kdyz v amoku vybihala ven, tak si poradne natloukla), tak ma moooc velkej respekt a bez koberecku tam uz i odmita chodit .. po line beha beze strachu ..

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2009 22:03
- Nahlásit

Ahojky, my máme doma taky lino a neklouže vůbec..Pesani na něm blbnou docela fest a opravdu není problém...Mám tři fenky, GR a dva křížence..
U našich jsme měli plov.podlahu a to je fakt hrůza, dlažba klouže taky, ale ta plov. je nejhorší..
Já bych volila lino.

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2009 04:45
- Nahlásit

Já jsem kvůli psovi pořizovala lino, který je hrubý, vypadá jak prkna, má strukturu, takže není hladký, ale zase velkou nevýhodu, v tý struktuře zůstává bordel, takže jednou začas hezky na kolena, rejžák a pořádně vydrhnout, jinak se to z těch spár nedostane. Ale lino je super, nebylo levný, ale vypadá jak dřevěná podlaha a hlavně neklouže.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2009 07:45 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

zuzanarosakova
No já tu coca- colu vzpomněla v souvislosti s klouzáním ve výstavném kruhu.Myslím,že tlapky od coly zanechají na podlaze lepkavé stopy..
Na ten mramor dejte běhouny středem místnosti.Já to mám v předsíni přes dlažbu.Mám ho oboustannou páskou v rozích přilepený,aby neklouzal a pohoda.
Souhlasím,že nejhorší pro psa je plovoučka.

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2009 08:37
- Nahlásit

My máme v kuchyni nové lino, taky vypadá jako prkna, taky je strukturované, navíc takové jakoby měkké, teplé, když se po něm chodí bosou nohou. Mně to neklouže, ale pes na tom sjede. Ono to taky bude tím, že je to pes čistě venkovní, nahoru ho berem jenom občas, takže asi není úplně zvyklý dávat si bacha. Pravdou ale je, co se týče té "teploty", že by pro štěníky bylo lepší lino (topení do podlahy dávat nehodlám, budou mít dečky).

Tinta76
# Zasláno: 15 Pro 2009 08:45
- Nahlásit

zuzanarosakova
ale když třeba někdo zvoní nebo když řeknu, že jdeme ven, tak dostanou amok a nemůžu je vůbec sklidnit. To jim pak šíleně klouže.
když náš pes špatně chodil, vyřešili jsme tohle "běhounama", položili jsme je tam, kudy nejvíc chodil ... colou bych si teda byt zaprasit nechtěla nechat

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání