Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / nákup na internetu granule
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2009 09:59
- Nahlásit

zzizalka
ptala ses podle ceho vybirat granule?
je to tezke, protoze je tezke uverit necemu co je napsane na obalu, zvlast kdyz to nemuzes nejak overit..

my toho vyzkouseli vic, ale myslim ze funguje prave doporuceni od lidi co do toho trochu vidi a pak uz jen doladeni podle psa...
tzn co sedi jednomu, nemusi sedet druhemu. takze sledovat kuzi, srst, zuby, a samozrejme trus.
to ti povi nejvic. samozrejme se to vsechno ukaze az tak po mesici.
maso bylo u nas super, az na to nabirani vahy bohuzel...tak zkus a uvidis

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2009 13:02
- Nahlásit

nika00

jako že nabírali nebo nenabírali? Moje psisko totiž zhublo a po masu se nedaří nabrat. Takže musím přidávat sádlo, no prostě tučnější maso...

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2009 13:35
- Nahlásit

Pumpa
prave ze mi po masu pribrali...a to dokonce i pes, kerej je celkem "atlet" a jentak se mu vaha nehne..

musela sem snizit davku o vic jak pulku...ale to zas byla porce jak pro morce...
davala jsem k masu ovesne vlocky, ryzi a zeleninu...zkus..treba se vam to taky povede.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2009 13:40
- Nahlásit

nika00

dávám hlavně vločky, protože rýže, ač je vcelku dietní, tak mu nějak nesedí, nevím je to divné, ale je po ní nějak nafouklej nebo jak bych to popsala, prostě mu to nesedí.

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2009 13:45
- Nahlásit

Pumpa
a co testoviny?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2009 13:53
- Nahlásit

nika00

Když je méně masa, tak je spápne, ale jinak ne, to je vyhrne nosem z mísy ven a provokativně rozmaže po obkladačkách v kruhu tří metrů okolo misky.

Montik
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2009 14:07 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

nika00
se nediv, že ti přibral, po vločkách...Já mám taky hafana, co strašně rychle nabere..tak mu prostě přílohu nedávám a je to..Dostává jen masíko se zeleninou a je to OK...

Pumpa

tak s těma těstovinama je to přesný!!!! :-D

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2009 14:52
- Nahlásit

Montik

hele nemáš Ty taky náhodou bělouše?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2009 14:53
- Nahlásit

Ale jinak teda po vločkách Clarke nepřibere ani deko, maximálně to deko, co poté zase vy***
Ale sádlo, škvarky apod. vypadají, že zabírají...

zzizalka
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2009 19:04
- Nahlásit

tak studuju všude možně na netu jestli nepřejít na jiný granule... jak to tady čtu.
nicméně jsem nikde nenašla co jsou superprémiový a prémiový krmiva - myslím konkrétní značky

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2009 20:14
- Nahlásit

zzizalka
co jsou superprémiový a prémiový krmiva
Konkrétní značky si můžeš klidně i vymyslet. Nikde není žádná norma, jaké by mělo být složení superprémiovky nebo prémiovky. Ovšem pokud bys opravdu neměla peněz nazbyt, existují už i ultraprémiovky!

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 06:10 - Změnil/a: Pavlina Moravcova
- Nahlásit

Já zas nemohu přibrat fenu rtw, hubnout ji jde dobře, ale nahoru to jde těžce, což je u tohoto plemene divné. Nemáte někdo nějaký fígl, po kterém by se mi ji podařilo přibrat? Potřebuji ji trochu vykrmit a jezdit po výstavách. Akorát mám jeden problém, že mi po hodně věcech průjmuje. A když přidám krmnou dávku, tak taky.

TomášW
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 06:32
- Nahlásit

Ahoj, necetetl jsem celou diskuzi, tak jestli se budu opakovat, se omlouvam.... ja nakupuju vse pro psa na www.spokojnypes.cz granule na 3 kg o 50 kc levnejsi mi prijde dost, hracky atp, velky vyber, fajn jednani a rychle dodani..priklad- micek s rolnickou 18kc, nerezova miska 4 litrova 72kc... jinak jsem na tuto stranku narazil na www.heureka.cz kde najdete veskere zbozi co se da koupit- jejich cenove srovnani a kde a za kolik se na kterych e-shopech prodavaji + recenze lidi na zbozi i na ty obchody...super stranka

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 09:08
- Nahlásit

TomášW
Taky nakupuju na spokojenypes.cz, je to tam opravdu znatelně levnější. Kupiju tam royal a je tam o 300 levnější, než jinde.

worick
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 10:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
TomášW
Taky nakupuju na Spokojenýpes, na Krmení.cz a na Exo-eko......a to podle toho jestli potřebuju granule - tak kde jsou zrovna v akci, hračky -každá má jiné, co beru pravidelně a Krmení dává k objednávce časák
Mám psy nimry: vařené odmítají oba, samojed vzal na milost sekané jícny s těstovinama, berňák to odmítnul vzít do huby, berňák taky veškeré syrové maso krom vepřových žeber. Takže ráno a večer mají granule - momentálně Acanu, ale pro jejich vybíravost jsme už zkoušeli kde co. Měli Best choice, Hills, Royal Canin a nevim co ještě, teď jsme na různých příchutích Acany. K obědu děláme hokusy-pokusy s tím vařeným a syrovým masem - ne moc úspěšně. Taky potřebuju aby oba nabrali, bohužel s jejich vybíravostí se mi to moc nedaří. Nechtějí ani to sádlo, či škvarky. Ani slaninu dokonce. Jednou si vemou jako že paráda a podruhé už nechtějí

TomášW
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 10:33
- Nahlásit

worick
kuuuuurec to mas blbe teda... ja mam zatim prcka, granule davam Calibru, jinak nejake zakuludky, hrbety, vajicko, tvaroh, ovesne vlocky, vzdycky to nejak nakombinuju, obcas se posere, ale at si zvyka kdyby odmitnul zradlo, tak ma chlapec smulu a bude hladem, coz zatim vuuubec nehrozi, ziravina jedna

TomášW
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 10:35
- Nahlásit

zaludky jsem mel na mysli O

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 11:21
- Nahlásit

impact
Royal má chemický způsob konzervace uvedený na obalu

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 11:27
- Nahlásit

zzizalka
já krmila psy Pro Planem, teď jsou na Profilu. Šeltie vypadá moc pěkně i po Royal Caninu, ale vadí mi konzervatny, které se pro tohle krmivo používají, tak mu ho nechci dávat dlouhodobě....
Mým psům Eukanuba nesedla. Na otázku, které granule jsou nej se odpovědět nedá, to musí posoudit každý sám, podle svého psa.
Krmím 2x denně a dost dobře si nedovedu představit, jak ráno v půl šesté řeším maso s přílohou - na to jsem asi už moc stará, unavená a pohodlná

worick
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 14:12
- Nahlásit

gabifi
Abych pravdu řekla, tak konzervanty jsem moc neřešila předpokládajíce, že v zahraničí (kde funguje líp právo) si nedovolí firmy dávat do psího žrádla něco vyloženě závadného. teď royalkama krmím jen kočky (mám britky) a ty do huby zase nevemou nic jiného než granule od Royal pro briťáky Já fakt nevím co to mám za sestavu (ale vzhledem k tomu, že mi tak blbnou psi i kočky - tak to bude asi ve mně :rolleyes, ale zatím co kočka alespoň trochu dloubne do kapsičky, syrového hovězího, kuřecího či jater - kocour jen s odporem čichne a jde se cpát granulema Co máš na mysli, který je tam ten konzervant?
TomášW
Nedat jim nic jiného jsem taky zkoušela, ale klidně nejedli i dva dny a to už jsem vyměkla, neboď samojed je fakt podvyživený a já ho potřebuju vykrmit. Ten ještě nějaké to syrové maso sežere, ale pak mi nechce zase dva dny jíst nic

TomášW
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 14:22
- Nahlásit

worick
tak tohle doufam nikdy resit nebudu, jestli jo, beztak taky vymeknu

worick
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 15:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

TomášW
Berňák jako štěně žral dobře, takhle blbnout začal cca v roce a to ještě myslím, že odkoukal od samojeda
Jsem si naivně myslela, že u takového ,,kmáska" jakým berňák je, tohle taky nikdy řešit nebudu. A už je to tu Ale teď se mi zdá (jak přešla ta vedra), že se s tím žraním lepší, alespoň se pokaždé pokusí něco sníst (myslím tím granule)

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 16:47
- Nahlásit

worick
BHA, propylát a sorban draselný. Nic drastického, sorban se dává i do lidského jídla. Ale radši mám granule konzervované tokoferoly a spol.

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 23:17
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
hubnout ji jde dobře, ale nahoru to jde těžce, což je u tohoto plemene divné. Nemáte někdo nějaký fígl, po kterém by se mi ji podařilo přibrat?
Dyk ma problem se stitnici, ne? Tam nejaky figle beznych krmicu nezaberou.
worick
Snidane, obed, vecere - dospelej pes? 3x denne - to je trochu moc, a kdyz ti nepribiraj a nimraj se (tra jsou jen prezrany), nech udelar rozbor bobky opakovany na giardie nebo tak neco - viz vyse stitna zlaza.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 09:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Fifi
Jedli 2x denně, ale teď když konečně začali trochu jíst i oběd, tak jim ho dávám. Když ale sečtu kolik toho za ty tři dávky sní, tak je to stěží polovina denní předepsané, čemuž teda odpovídají i ta jejich žebra. Štítnou jsme dělali - tam prý problém není. Na ty giardie běžné odčervení nefunguje?

Jave
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 10:55
- Nahlásit

Pavlina Moravcova

TomášW
Taky nakupuju na spokojenypes.cz, je to tam opravdu znatelně levnější. Kupiju tam royal a je tam o 300 levnější, než jinde.

a koukala jsi na ceny u www.propejsky.com ? má levný granule a už se mi stalo, že jsem v deset večer objednávala a ráno v deset měla granule doma. prostě super servis. jsem s nima ještě za dobu co tam nakupuju (cca rok a půl) neměla problém.

TomášW
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 11:08
- Nahlásit

Jave
ono taky casto nezalezi na obchodu ale na poste ci na jinem dopravci....:-/

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání