| Autor |
Zpráva |
zzizalka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 13:22
- Nahlásit
ahoj,
ve kterým internetovým obchodě máte dobré zkušenosti s nákupem granulí Eukanuba? Nebo kde se dají dobře pořídit v Jihočeskym kraji?
A ještě jedna otázka, jak je možný že se ceny liší na 15 kg pytli i o 300? Není to tím že jsou nějakým způsobem granulky horší?
děkuji za info
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 14:36
- Nahlásit
Můj pes Kuba řekl: "Eukanubu, to mi nepodstrkujte, takové komerční blafy dejte slepicím... " a odešel do nedaleké boudy si zdřímnout.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 14:47
- Nahlásit
Toť, jelikož výživná hodnota odpovídá králičím bobkům. Ovšem pochybuji, že pytel bobků stojí 1 350,- .
|
allík
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 14:50
- Nahlásit
Tak tak, Eucanubu nebrat. I moje všežravá bestije se při pohledu na plnou misku otočila a šla znechuceně pryč.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 14:59
- Nahlásit
My jí měli cca měsíc-jako dietu-,než byly výsledky a pes jí žral jen aby neumřel hlady...............
|
zzizalka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 15:03
- Nahlásit
eukanubu jí už 3 roky a je v pohodě zdravá, srst krásná. A čím krmíte vy co to kritizujete?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 15:15 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit
Já donedávna krmila Acanu- spousta kritik, spousta pochval, stejně jako všechno i Eucanuba, i když se hóóódně zhoršila a nevidím na ní nic pozitivního.
Jinak srst po Acaně krásná, vlk mi vyrostl až přerostl, v kondici.
Přešla jsem na BARF, pes je ještě krásnější, daleko spokojenější, výcviky ho baví víc, srst se leskne jako hedvábí a hlavně na svý oči vidím co mu dám do misky. Zoubky má nádherný(je sice mladý) a výkaly poloviční, z huby nesmrdí. Dřív jsem často po granulích slýchala podivné zpěvy z jeho bříška, teď je klid...
|
zzizalka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 15:41
- Nahlásit
zajímalo by mě, co jsou tedy nekomerční granule??
|
allík
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 15:43
- Nahlásit
Nekomerční? Dneska už asi žádné. Ale vo vo vo vo tom to není
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 16:17
- Nahlásit
allík a zzizalka
Pro mě jsou a budou komerční Royal Canin, Eukanuba, Hills. Prostě hodně peněz a nic moc...
Ja taky krmím BARFem a jsme spokojeni oba.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 16:35
- Nahlásit
ja krmim trainerem a jsme spokojeni...
kupujeme zde:
www.haty.cz
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 17:30 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Nori
Za sebe osobně bych přidala ProPlanku - díky bohu, že jsem měla tu odvahu a začala BARFovat místo toho sypání svinstva obalenýho peřím (stalo se mi u posledního balení)...
Ještě před BARFem jsem uvažovala o First Mate nebo Arden Grange, ale nakonec jsem pochopila, že maso je maso
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 17:49 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
corgi
Á tak na Pro Plan jsem zapoměla, věděla jsem, že jsou na černé listině čtyři. Už vytrácím přehled a názvy značek granulí z hlavy, místo toho mi zastínilo v hlavě maso drůbeží či hovězí nebo mlété či hrubomleté
|
zzizalka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 18:51 - Změnil/a: zzizalka
- Nahlásit
Když byla štěně tak jsem krmila Pro Planku a pak Trainer ale ani jedno jí nevyhovovalo
Ráda bych jí třeba kupovala i něco levnějšího a kvalitnějšího ale bohužel se nikdy ani 10 lidí neshodne na tom, co jsou kvalitní granule a co ne
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 18:58
- Nahlásit
zzizalka
a trainer nevyhovoval proc? zkusila si i hypoalerenni radu fitness?
nam tohle jediny jediny vyhovuje...jinak jsme krmili i syrovym, ale psi mi zacli pekne kynout i kdyz meli snizenou davku (to se jim zas ale zdalo malo)
takze ted krmim granulema a sem tam dam maso
|
zzizalka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 19:05
- Nahlásit
trainer jí nechutnal a nechtěla ho jíst. hypoalergenni jsem ale nezkoušela. Já tak jednou za týden koupim v řeznictví syrový hovězí, to jí chutná nejvíc
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 19:17
- Nahlásit
Tak proc nekrmis masem?
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 19:54
- Nahlásit
zzizalka
Rozdíl třeba i 300 Kč na pytli je normální, některé obchody maj např. levnější Eukanubu, ale naopak maj zas dražší proplan.
Také jsem vyzkoušela hodně druhů granulí, začínala jsem Acanou, proplanem, pak Eukanubu, brit,brit care, ale pořád to nebylo ono, pak jsem jednou zkusila royall canin a konečně je to to pravé. už bych neměnila. Sice taky patří mezi ty komerční, ale ta kvalita tam opravdu je.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 20:36
- Nahlásit
Krmím Eukanubou a jsem spokojená. Pes vypadá takdy dobře. Krásně hustá srst(mám samojeda), pes je aktivní, bobky ukázkové. Dřív měl citlivé zažívání, stačil malý výkyv ve stravě např. nějaký mls jako kousek sýru nebo piškot, a měl průjem. Po Eukanubě je v pohodě i po větší dietní chybě. Takže osobně můžu Eukanubu doporučit. Nedávno jsem kupovala Eukanubu v akci na zoohit.cz
|
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 20:42
- Nahlásit
Taky jsem byla spokojená s Royálem, ale jen do doby než jsem se koukla na složení(byl mi doporučen, tak jsem to moc neřešila) a na prvním místě kukuřice, na druhém rýže a až na třetím maso. tak jsem si řekl, to bude asi něco špatně. To už můžu rovnou krmit popkornem... Takže teď přecházíme na Arden, jelikož respektuje psa jako masožravce
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 20:48
- Nahlásit
Zastávám se obojího, jak granulí tak "masa". Na granulích byli naši dnešní psi už vyšlechtěni, a i když si rychle zvyknou na masitou stravu, která jíim dělá rozhodně lépe, nemyslím, že by granule nějak výrazně ublížili. Spíš je otázka jestli se mi chce platit horentní sumy za vedlejší kuřecí produkty a kukuřici...
Za tu cenu by tam výrobci komerčních krmiv mohli dát alespoň trochu masa...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 21:04
- Nahlásit
Holky a jak to ma ted Royal Canin s konzervaci? Stale je konzervovan latkami BHA a BHT, ktere jsou pro zvirata rakovinotvorne? Jestli jo, jakoze do nedavna to tak bylo, tak ta kvalita tam fakt je.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2009 07:32
- Nahlásit
impact
Zase si ale vezmi, jak dlouho ten pes žije. Průměrný jedinec by měl celý život prožít v klidu, slabšího by to třeba ovlivní.
Ale i když dáš maso, do dnes se stane, že ve spoustě masných kusů najdou nebezpečné PCB, protože se barvami s obsahem PCB za komunisty natíralo kde co a ještě to stále přetrvává. To je těžký...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2009 08:04
- Nahlásit
Pumpa to neberu. Vidim znatelny rozdil v tom dat psovi neco zamerne a neco, co ani nemusim zjistit. Nehlede na to, ze je to od RC jak to rict? Hnusne? Bezohledne? Meli by to mit napsany na pytlech.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2009 08:30
- Nahlásit
My taky Barf, ale kdyz je nouze - vylety, vikendy bez moznosti lednice a kuchyne, tak to zaplacnem Almo nature holistic
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2009 08:52
- Nahlásit
impact
No tak to každopádně, je to vůči zákazníkům nefér a platíš značku, ne kvalitu. Je to jako když si koupíš adidasový triko, mnohdy je to úplně obyčejný triko, ale protože je na něm nášivka dva na tři centimetry, je za nekřesťanský prachy.
Ale zase když vidím odborníky jako jsou třaba naši, tak jsem ráda. že je po dobu mé případné nepřítomnosti na jídelníčku psa granule. Jelikož porce masa vypadá v misce mnohdy menší než porce granulí a naši došli k názoru, že trpí tím pádem podvýživou = je třeba mu nandat kolik sní....
|
zzizalka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2009 09:17
- Nahlásit
podle čeho tedy vybíráte granule aby byl dobrý poměr cena/výživná hodnota? dívala jsem se třeba na Acanu a ty píšou že mají 40% masa oproti Eukanubě ta jen 20%.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2009 09:33
- Nahlásit
zzizalka
Nezapomeň, že momentálně panuje taková situace, že nemusí dělat nic stačí, když na to napíšou papír. Já mám zkušenost s Acanou, byla skvělá, složení poměrně dobrý. Záleží, co na pes, co s ním děláš a tak. Jestli dáš jednou za čas, dejme tomu týden, něco jiného, zkus to častěji. Pak nebude třeba vybírat tak rádoby špičkové granule, jelikož pes nemusí mít každý den přesně vyváženou dávku. Mělo by to být alespoň v přehledu například dvou týdnů... Vlk taky nemá každý den vybalancovanou KD a žije...
Třeba nutrican, nevím co na to ostatní, rozbory hovoří dobře, je poměrně levný, protože je náš a vcelku spokojenost od zákazní jsem taky slyšela... Ale názory se různí...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2009 09:37
- Nahlásit
zzizalka
Právě se ti tady snaží každý vysvětlit, že velká část z nás tady dostala konečně rozum a pochopila, že na poměru cena/výživná hodnota u granulí vždycky proděláš. Prostě ty granule vyrábí někdo proto, aby na nich vydělal.
Teď je naštěstí pro psíky nový trend - vrátit se k přirozené stravě a krmit masem. Výhody? Víš, co psovi dáváš (na pytli u granulí ti můžou napsat, že tam je xx procent masa v potravinářské kvalitě, ale upřímně, věří tomu někdo?) a taky je to levnější než předražené granule, které nejsou zdaleka tak kvalitní jako krmení připravené doma (a to ať si píšou na pytli co chcou..).
Jasně, že tě nikdo nepřinutí, abys psovi granule nedávala, ale stojí to přinejmenším za úvahu a přehodnocení zažitých stereotypů typu - jen granule jsou vyvážené, malý pes/velký pes/každé plemeno potřebuje jiné složení apod. Když se nad tím člověk zamyslí a uvažuje selským rozumem, tak přijde na to, že s námi obchodníci jen hezky manipulují...
Až se budou vyrábět granule pro lidi, abychom jedli zcela vyváženě v každém jídle, tak taky přestaneme jíst přirozeně?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2009 09:46
- Nahlásit
pawLINka
ale takový granule pro děti..... žádný strouhání mrkviček...Nasypeš do mísy a máš véču...
|