| Autor |
Zpráva |
Host_Lidka
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2009 20:27
- Nahlásit
kachna_
Bohužel náš vet nám nic neřekl o aplikaci Alizinu ihned po nakrytí.. (ikdyž my jsme ale na 100% nevěděli jestli byla nakrytá, přece je naše fena dost velká a utekla se psem který je tak o 3* menší a hlavně starší-je mu už 14) Tak proto ta aplikace až po zjištění březosti.
Včera bylo feně opravdu dost blbě. Když jsem ji pomačkala břicho tak ho měla nafoulký, jakoby plné tekutiny. Jenom ležela, nespala, a vůbec se se mnou "nebavila", vůbec nereagovala. Já už jsem si myslela že má pyometru v nejhorším stadiu. Tak jsem ji změřila teplotu, měla 38,5. (ne veterinu jsem tedy nejela).
Už od dnešního rána vidím zlepšení, jak v chování, tak v žrání. A to takové zlepšení, že s radostí uvítala delší procházku a taky sežrala granule !!!!!
Když jsem ji dneska večer pomačkala břicho tak už ji měla klidnou, a "bobulky" jsem nenahmatala. Jsem ale XXL laik, klidně může být její břicho plné bobulek, já jsem je však nenašla. A to jsem je před asi třemi dny dobře nahmatala. Taky jsem změřila obvod jejího břicha (ano, jsem strašně akční) který se zmenšíl od minulého týdne o 3 cm. Na druhou stranu byla pomalu celý týden pouze na konzervách, nic jiného nechtěla.
Mám ale opravdu OBROVSKOU radost že už je ji lépe a to bez ohledu na to jestli ty "bobulky" v sobě ještě má či ne.
Samozřejmě doufám že ne a tím pádem nebudu muset po ultazvuku v ponděli rozhoudnout jak dál s "léčbou".
Co byste udělali vy??
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2009 20:46
- Nahlásit
Host_Lidka
Co byste udělali vy??
když by to bylo nutné tak pokračovat.
Každopádně se vůbec nedivím, že jste šli na injekce, rozhodla bych se stejně.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2009 21:56
- Nahlásit
Host_Lidka
Bohužel náš vet nám nic neřekl o aplikaci Alizinu ihned po nakrytí
To vůbec nebyla narážka na vašeho veta, ale jen myšlenka hozená do éteru , já tady sveřepě tvrdím Baileys, že injekce ihned po nakrytí je špatná a možná plácám kraviny a je to stejné.
Hlavně, že se má fenka lépe. Také bych pokračovala. Báli jsme se (nevím, zda oprávněně), že by zbylé plody mohly být oslabené, zemřít později a způsobit fence problémy.
|
Host_Lidka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2009 21:33
- Nahlásit
Tak zítra ráno jdeme na SONO.. a snad tam bobulky nenajdou..
|
Host_Lidka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2009 09:37 - Změnil/a: Host_Lidka
- Nahlásit
Hurááááááááááááááá !!!!!!! Fena už březí není!!!!! Jé, to já jsem tak ŠŤASTNÁ jako už dlouho ne. Jsem moc ráda že to všechno tak dopadlo, fena je v pohodě, já už taky..
Vet nám řikal, že kolem datumu porodu můžeme očekávat že z ní vyjde trochu "špíny", ale taky nemusí. Tak doufám, že bude i nadále všechno v pořádku, že se bude hárat normálně v termínu a že při připouštění a březosti bude všechno v pořádku.
Peněz nám to stálo dost, teď jsme opět dali 500 kč. ALe můžu vám říct, že ZA TO STÁLY !!!!! Podruhé ji to však už nedám, protože se to již NESTANE ..
A děkuju za vaše rady a názory!
|
allík
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2009 09:41
- Nahlásit
Host_Lidka
Tak to jsem ráda, za tebe i za fenku. Ať už je jí lépe a ať ji ani nenapadne Vám příště utíkat s hafanem
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2009 10:11
- Nahlásit
Host_Lidka
Gratuluji To jsem ráda za tebe i fenku
|
Host_Lidka
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 19:47
- Nahlásit
Fena je v pohode, normalne žere, jde z ni jeste trochu hlenu, před 4-dny i s kapkou krve. Hlen bez zapachu, tak snad to bude dobré. "Termín" by měla za týden.
Už by se měla nechat i naočkvat, doufám že toho nebude moc na jeji organismus a jestli nebude lepší chvíli počkat s očkováním.. A uvažovala jsem jestli od toho psa nemohla "něco" chytit?
|