| Autor |
Zpráva |
Saša
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 10:54
- Nahlásit
irenaa
a kde je u tebe na webu?
Nejlepší knížka, kterou jsem četl, byla taková zelená ze 60.let
|
Saša
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 11:05
- Nahlásit
irenaa
a prosím tě nevíš, kde by se dalo sehnat dvd o výcviku ohařů jinde, než ho koupit?
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 11:11 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit
Saša
štěpán Horák teď dělal na táboře výcvikové DVD,takže snad co nejdříve spatří světlo světa ...
tady
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 11:15 - Změnil/a: reneeska
- Nahlásit
Trošku mě zarazilo že to je jen pro psy s PP ... škoda ...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 11:44
- Nahlásit
Bassi
ale on to bude mít spíš jen pro svoje potřeby ne? Myslím na výcviky nebo pro sovje odchovy... Nebo to chce zveřejňovat?
reneeska
No jelikož psy s PP skládají zkoušky...tím pádem mají asi přednost před bez PP... Aby to asi nevypadalo tak, že půlka psů bude bez PP a ta intenzviní příprava jim bude v tomto ohledu k ničemu a na psy, kteří potřebují připravit na zkoušky by se nedostalo... Ale normální výcviky na cvičáku probíhají i pro psy bez PP... Aspoň co já vím
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 11:46
- Nahlásit
irenaa
asi nejlepší knížky, které kdy k výcviku ohařů snad vyšly
jo tam je fůra dobrejch věcí - já se k nim bohužel dostala pozdě, takže jsem si věci občas hásky zkomplikovala. ale nesmí se pobrat pochopitelně všechno, protože spousta věcí se dá řešit jinak, než je řešili tehdy. Ale jinak suprovky.
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 13:19 - Změnil/a: irenaa
- Nahlásit
Saša
najdeš je, když klikneš na nápis člen pod mým jménem...ale jinak www.mok-joey.info
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 13:21
- Nahlásit
PetraK
No taky si myslím, že spousta věcí jde řešit mnohem mírnější cestou. Ale jinak jsou skvělé, když si z toho vytáhneš, co se ti hodí.
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 15:49
- Nahlásit
Tak jste se tady většina do mě pěkně pustila! Přesto děkuji.
Takže: Nejsem žádný...., který si pořizuje psa jen proto, že se mu líbí. Hodně jsem toho o obou plemenech četla ˇa viděla a zaujali mě také svou povahou, samozřejmě, že určitou roli hraje také vzhled.
Ale tady mi šlo hlavně o zkušenosti opravdových majitelů.
Výcvik psa je pro mě samozřejmostí...což platí dvojnásob u loveckého psa. I se svým lhasákem chodím na cvičák, což málo kdo s malým psem dělá .
Co se týče loveckých zkoušek...ani těm bych se nebránila, ale mám jisté zábrany co se týče lovení zvířat...prostě z toho nemám dobrý pocit.
Ale je mi zcela jasné, že potřebuje hooodně pohybu a není to lhasák (ale hodně byste se divili kolik ten toho zvládne, není to žádný gaučák).
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 15:54
- Nahlásit
Já spíš myslím, že se ti všichni snažili nastínit, co tě může čekat. A že to nemusí být zrovna to, co hledáš.
Třeba ti přijde, že lhasák je neunavitelný, ale to jsi ještě neměla ohaře...
Počítáš třeba s tím, že budeš muset chodit na procházky nejspíš s každým zvlášť, protože ohař jich bude potřebovat 3x tolik a ještě u toho pracovat?
Je dobré vědět, do čeho jdeš.
(např. mě by třeba z ohaře nejspíš kleplo, jsem zvyklá na klidnější molosy a tohle bych mít doma fakt nemohla)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 15:56
- Nahlásit
lillii
Ad lovecký výcvik,to fakt není o lovení zvířat Myslím,že 99% z nás,co děláme lovecký výcvik by nikdy nic nezastřelila. Ale samozřejmě musíš počítat s tím,že budeš shánět zvěř a z mrazáku na tebe budou kokat bažanti,zajíci,kachny a když budeš mít kliku,tak i liška Spíš to ber tak - jsi absolut začátečník a jestli se budeš chtít lovečáku věnovat,úplně sama to nezvládneš. S největší pravděpodobností to alespoň občas bude chtít víkenďák,v létě výcvikový tábor. Co budeš dělat s lhasáčkem? Máš ho kam dát? V opačném případě nebude otrávený nebo ty otrávený z toho,že bude muset být zavřený zatímco vy budete cvičit? A co budeš dělat,když ohaře nebude bavit (nebude mu vyhovovat) klasický cvičák,kam chodíš s lhasáčkem? Ono je to hodně o tom,zda máš tolik času a energie,věnovat se dvoum psům s jinými požadavkami na pohyb,zaměstnání atd.
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 17:54
- Nahlásit
jana33
Tak právě, že na to aby mi z mrazáku něco takového koukalo moc nejsem, takže proto ten lovecký výcvik trochu vylučuji.
Lhasáček by nikde zavřený nebyl. Těžko si pořídím nového psa a původního odložím na druhou kolej.
Toho, že by mu nevyhovoval cvičák se vážně nebojím. Je tam ohařů plno a vyžití až až. Je to jiný systém než v ČR (jsem v Německu).
Energie i času mám dost, ale to je na mém posouzení. Kdybych neměla vhodné podmínky atd. tak o něm ani neuvažuji.
Jak jsem již psala chtěla jsem hlavně slyšet zkušenosti s těmito plemeny.
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 17:58
- Nahlásit
LucieS
Samozřejmě jsem to, že je lhasák neunavitelný myslela ve srovnání s malými plemeny, kdy si každy myslí, že ujde 5 kroků a je k.o.
Vím co je ohař a lhasa apso není můj první pes.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 18:32
- Nahlásit
lillii
Ahoj. Já sice tak moc neznám ohaře, ale mám doma maltézáka a k němu jsem si cca před půl rokem pořídila borderku. Taky celkem dost rozdílná plemena, ale skvěle se doplňují a tvoří príma dvojku. Co se týče rozdílnosti nároků na pohyb a zaměstnání, my to máme tak, beru ven oba současně. Maltézák toho naťape taky celkem dost Borderka se vylítá tak třikrát tolik, navíc to doplňujeme o nějaké aportování, frisbee, cviky dogdancingu, poslušnost, plavání atd. Maltézáček zatím třeba sleduje opodál odpočívá, čmuchá si apod. a pak, aby mu to nebylo líto, přijde na řadu i on Prostě si taky zopakujeme těch svých pár cviků, když je naladěný na hru, hážu míček atd. Ale on je většinou spokojený jen tak, že je venku S borderkou chodím na cvičák (s malým ne, ten má vždycky odpočinkový den a je taky rád, že může celý den prospat ) Navíc zase začnu chodit po delší pauze s oběma na agility (maltézák už chodil, borderák byl jen párkrát), díky borderáčkovi jsem se alespoň okrajově pustila do dogdancingu i s malým. Prostě jak říkám, kluci vytvořili super dvojku, žerou mi z jedné misky, jsou jak dva bráchové, někdy se haštěří a hrají si a lítají po celém bytě, někdy si každý zaleze do svého rohu a myslím, že každý má to své. Takže jestli víš do čeho jdeš a chceš to, tak já říkám za sebe ano.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:58
- Nahlásit
My jsme naši fenku NKO našli zaběhlou, když jsme byli před lety na dovolené. Asi za 3 dny se objevil její majitel - myslivec, o kterého neprojevovala téměř žádný zájem.
Dozvěděli jsme se, že pán má fenku v loveckém výcviku a chystá se ji brzy prodat, mimochodem už čtvrtému majiteli. Vzhledem k tomu, že pes k nám velmi přilnul, rozhodli jsme se ho od něj odkoupit.
Tato ohařka s námi žila v bytě, jezdívali jsme s ní do lesa, měla spustu pohybu, takže určitě v tomto směru nijak nestrádala. A dožila se u nás krásných 15,5 let.
S tím pohybem to u ohařů, které vlastní myslivci nebude nijak valné. Znám ohaře, kteří tráví celé dny v kotcích, zhruba 2 x týdně se dostanou do lesa, kde jim páneček umožní lovecké vyžití, ale to je taky všechno.
Tak nevím, nemyslím si, že tohle je zrovna ideální.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 20:34
- Nahlásit
No jelikož psy s PP skládají zkoušky právě, protože těm bez PP to není dovoleno. Takže když člověk dělá loveckej výcvik je mu to ve finále k ničemu, u bezpapíráka nebo voříška
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 23:00
- Nahlásit
nemálo myslivců má psa bez PP a pes pracuje
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 19:41
- Nahlásit
krecinek
Přesně takovou mám o tom představu a díky, že mi potvrzuješ, že to tak může fungovat .
Kelly
Taky si myslím, že když má pes dostatek jiného vyžití nemusí dělat lovecký výcvik a může být spokojen.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2008 10:44
- Nahlásit
lillii
ne,ne nemyslela jsem to rozhodně jako navážení se do Tebe, jestli to tak vyznělo, tak to jsem nechtěla. Šlo spíš o nastínění toho, co ten lovečák obnáší, protože každé plemeno je něčím specifické a lidi si to nemusí uvědomit. A u toho loveckého psa je to krom toho pohybu a potřeby pracovat ještě ta lovečina, která se musí nějakým způsobem ukorigovat. Nemyslím, si že všichni lovečáci musí lovečinu dělat - můj pesan ji taky nedělá, ale rozhodně se musí věnovat výcvik jeho zájmu o zvěř, páč člověk pak s ním může prochodit třeba celou Šumavu navolno a nemusí se bát. Jde prostě jen o to, abys počítala se vším -a ono pak ta realita stejně člověka překvapí . A i když tu lovečinu, jak píšu neděláme, část z ní ano - právě proto, že je pes při tom nadšený a šťastný. Nosit mrtvý zvířata nemusí - místo toho může aportovat činku, stejně tak nemusí hledat zvěř sestřelenou, ale ztracený aport... normální stopu atd. Ale nahradit to potřebuje, to je fakt.
|
sasulka17
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2008 17:06
- Nahlásit
lillii
radši maďarského ... mám několik na cvíču ... inteligentní ... za to výmarák teda nic moc
|