| Autor |
Zpráva |
kachník
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 08:01
- Nahlásit
ahoj, mám 8týdenní štěně, je to miláček. Někdy poslechne na přivolání, ale zatím je to takovej ťulda. Když jsme venku tak se nadšeně hrne ke všem lidem a dětem v okolí , nejlépe když běží nebo aspoň jdou. S každým se hned mazlí, a začíná skákat. Je to ještě malej pindík, takže to nikomu nevadí. Časem ale vyroste a už to nebude tak příjemné , že. Proto se ptám jak mám formovat u štěněte vztah k cizím lidem? Chci aby byla na lidi hodná a mazlivá a kámoš ke všem, ale nechci aby byla moc otravná. Jak se mám chovat v takové situaci.Mám říct lidem nehladit nebo nezastavovat se? Prosím poraĎtě. Kámoščin pes vůbec k cizím nejde ani ode mně se nenechá pohladit , ale takového psa já samozřejmě nechci.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 08:14
- Nahlásit
kachník
Je to mimi, to ho přejde.
|
Raika
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 08:24
- Nahlásit
no mi se snažíme projít a když to projde (aspoň relativně) bez všímání, tak dostane piškota...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 08:50
- Nahlásit
Mucholabka
Je to mimi, to ho přejde.
Nýnu to nikdy nepřešlo
kachník
Zakazuj mu to. Buduj u něj důvěru k lidem, to ano, ale pouze když ty si to přeješ. Tzn. ty přijdeš k člověku, začneš s ním mluvit, pes sedí vedle tebe, člověk se skloní, pohladí, dá piškotek,nebo tak něco. Ale nedovoluj štěněti, aby samo běhalo za lidma, skákalo na ně a pod. Tohle je prostě fuj a jako Fuj mu to taky zakaž. Dojdi si pro něj, potrestej ho, dej mu najevo, že tohle nesmí.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 08:56
- Nahlásit
Biluška
Nýnu to nikdy nepřešlo
Bucku to přešlo celkem samo.
Zas jako malému je 8 týdnů, co by lidi chtěli po novorozenci?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:01
- Nahlásit
Mucholabka
Zas jako malému je 8 týdnů, co by lidi chtěli po novorozenci?
To jo, je malinký. Ale některým to fakt zůstává do dospělosti.
Nýna to taky dělala od malička ( a to jsou šeltie rezervované k cizím lidem, cha cha ). Asi od tří měsíců jsem to začala tvrdě potírat. Ona ví, že se to nesmí, ale někdy prostě neodolá. Lozit k cizím lidem a mazlit se s nimi je pro ni jak droga. Ví, že za to dostane, ví, že mě to naštve, ale udělá to. Normálně na ní vidíš jak si uvědomuje, že je to špatné, ale je to prostě silnější jak ona
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:07
- Nahlásit
kachník
A prosím Tě, lidé co jsou ochotni spolupracovat, ať ho při skákání nesundávají rukama (to je výzva ke hře). Ať dají ruce podle těla, otočí se a jdou pár kroků pryč. Tím mu dají najevo, že o tohle nestojí. Pohladí ho teprve až na ně nebude skákat.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:33
- Nahlásit
Já bych to taky zakazovala. Bo dopadneš jak já. Stačí, aby si dva cizí lidi řekli na ulici ahoj a maj Máfa v náručí.. Což při jeho vzhledu není většinou pochopeno.
Jinak zkoušeli jste spíš štěně víc zaujmout než ten druhý objekt? Dřepnout si, tleskat, pískat, jásavě volat jménem a pak moooc pochválit?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:36
- Nahlásit
Jo a co je to za plemeno?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:40
- Nahlásit
Lozit k cizím lidem a mazlit se s nimi je pro ni jak droga. Ví, že za to dostane, ví, že mě to naštve, ale udělá to
Jo, jo. Tříletá BSP je to samý. Ale nevzdávám to. Nakonec možná uděláme canisterapetický zkoušky budeme chodit do domova důchodců a babičky ji budou hladit.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:45
- Nahlásit
Ríša v 8 týdnech dělal totéž, ale časem ho to přešlo prostě tím, že jsme denně chodili mezi lidi. Asi pochopil, že všechny lidi na světě oběhnout nestihne. Teď je mu 5 měsíců a když jde na volno, někoho si vůbec nevšimne, ale nekteří lidé ho prostě lákají, těžko říct proč. K těm běží, vrtí, směje se, ale už neskáče. Taky proto, že skákání na nohy mu zakazujeme i na nás, respektive si ho už od malička nevšímáme, když si tím chce vynutit pozornost. Začíná chápat, že skákání nikam nevede a teď maximálně hrábne pacičkou po mojí noze, když něco chce. Dneska ráno jedné slečně zazvonil mobil v tašce asi metr od jeho hlavy a taky si na ní hrábnul, ale hned zas šel
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:59
- Nahlásit
Strejda
Nakonec možná uděláme canisterapetický zkoušky budeme chodit do domova důchodců a babičky ji budou hladit.
Nýna by byla nejšťastnější pes na světě kdyby mohla canisterapeutit a celý den se mazlit s cizíma lidma. Byla pro to zrozená. Jenže má smůlu, že paničku tohle nijak neláká. Může si akorát říkat "svý lidi si nevybereš"
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:06
- Nahlásit
Jenže má smůlu, že paničku tohle nijak neláká.
No, mě to taky neláká, ale salašnici by to jistě udělalo radost. A třeba by vznikla hezká tradice a vodili by mi do starobince pejsky, až tam budu bydlet.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:34
- Nahlásit
Strejda
No, mě to taky neláká, ale salašnici by to jistě udělalo radost. A třeba by vznikla hezká tradice a vodili by mi do starobince pejsky, až tam budu bydlet.
Co kdybysme nechali salašnici s šelticí ať si tam chodí samy? Bysme je vždycky akorát vysadili před domovem důchodců (stejně jako děcka před školou) a hotovo
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:41
- Nahlásit
Co kdybysme nechali salašnici s šelticí ať si tam chodí samy?
No jasně. Že mě to nenapadlo.
|
kachník
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 11:12
- Nahlásit
bullvnouzino je kříženec čtvrtinovej amstaf zbytek je ve hvězdách zkoušela jsem všechno možný utíkat volat tleskat prostě všechno - budu jí říkat fuj a když skočí na někoho třeba i namě tak taky fuj a stáhnu jí za obojek a pak pochválím a nebo ji zavolám Ke mně to občas poslechne no bude to dlouhá cesta
dík za rady
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 11:58
- Nahlásit
kachník
A pískací hračku jste zkoušeli?
Jako nedávat je na hraní doma. Udělat ji mega vzácnej třá pískací míček jen na venčení a v krizi vytáhnout z kapsy a zapískat?
|
kachník
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:46
- Nahlásit
bullvnouzijo to zkusíme, třeba míček na šňůrce, my jsme jí všechny hračky daly ale už jsem sama zjistila , že jí to tak nebaví , když je má furt všechny na zemi - asi je schováme aspoň některé bude jí to vzácnější dík za rady
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 12:48
- Nahlásit
kachník
Na míček na šňůrce se bude muset podívat. Pískací uslyší... Šak uvidíš a pak napiš.
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:13
- Nahlásit
Ta naše si ze začátku taky všímala každýho venku, to byly ty procházky na dlouho , ale časem se to začalo postupně omezovat a teď si kolemjdoucích ani nevšimne pokud jí teda vysloveně nelákají. Ale jakmile si jí někdo začne hladit, tak chce dávat pusinky, ale stačí říct fuj a většinou přestane. Ale hlavně vždy předem varuju, že když už si jí někdo chce hladit, že skáče a dává pusinky, tak ať se na to připraví, když už si jí teda chce hladit, nikdo ho přeci nenutí že jo
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:22
- Nahlásit
bullvnouzi
kachník
Puma, když byla ještě malé Pumátko milovala balonek na šňůrce. Bydleli jsme na takovém hodně tmavě obydleném sídlišti a Puma tmavší spoluobčany vůbec nemilovala. Stačilo, že zaslechla někde za rohem romštinu a letěla tam. Odvolávala jsem ji pomocí toho balonku na šňůrce, kterým jsem mlátila o zem a pištěla u toho "BÍÍÍÍÍÍÍ SÉÉÉÉÉÉÉÉM" . Fungovalo to bezvadně, ale celému sídlišti jsme hráli divadlo
|
kachník
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:44
- Nahlásit
BiluškaJé ty máš pumu? a nechodíš náhodou na veterinu jedna holčina má od nás štěně retbulla a taky se jmenuje puma??
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:56
- Nahlásit
kachník
BiluškaJé ty máš pumu? a nechodíš náhodou na veterinu jedna holčina má od nás štěně retbulla a taky se jmenuje puma??
Já mám pumi a jmenuje se Puma. Ona se teda správně jmenuje Bellary, ale celý svět ji zná jako Pumu
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:01
- Nahlásit
Biluška
Já ji mám zafixovanou jako psici věnečkovou. To už jí nikdo neodpáře.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:16
- Nahlásit
bullvnouzi
takovou akci kdyby někdy zopákla tak ji fakt utopím v bachových zklidňujících kapkách . A sebe asi taky
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 22:19
- Nahlásit
kachnik
Prosím tě hlavně ji netrestej, jak píše Biluška. Takhle malé štěně se netrestá, ale usměrňuje. Teď v tomhle věku máš jedinečnou šanci stát se pro štěně středem vesmíru (což ti při troše umu a štěstí vydrží i přes pubertu), tak toho využij. Buduj důvěru v sebe a v to, že panička vše vyřeší, u paničky je bezpečí a panička je king. Nikoliv že panička je ta srandovní figurka mávající rukama a křičící nějaké fuj.
Povel dej jen ve chvíli, kdy víš, že štěně ihned usměrníš, aby vše pochopilo. Když budeš na dálku volat fuj, nebude to fungovat. Když budeš na dálku volat ke mně, taky to nebude fungovat. To si pro štěně radši dojdi a usměrni ho na místě. Využij všechno, co má ráda - míčky, piškotky, kousky buřtíka. Buď zajímavější než okolí a nech ji okolní lidi zevšednět (neustále mezi ně choď). Neudělej z procházky boj o to, na kolik lidí to štěně stihne skočit a kolik toho zarazíš. Chovej se, jako že o nic nejde, nebo si vyrobíš zlozvyk.
A neboj, je to jen přirozené poznávací období, které většinu psů přejde.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 07:08
- Nahlásit
LucieS
Předpokládám, že Kachnik není úplně blbá a takové základy ví
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 16:51
- Nahlásit
Lucie S - vidim, ze mas vychovu zmaknutou , muzes mi tedy poradit, co delat v situaci, ze si pro stene jdes a ono se nenecha chytit a vsemi moznymi zpusoby si z tebe dela dobry den, jak reagovat , abych ze sebe , jak pises neudelala srandovni figurku mavajici rukama a vykrikujici nejake nesmyslne povely ? Uz tot obdobi mame za sebou , nastesti, ale nejak jsem v te dobe nemohla prijit na spravny zpusob.
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 19:17
- Nahlásit
Já mám feňuli od mala naučenou, aby si nás hlídala sama, třeba jsme se jí občas ukryli za auto nebo křoví a ona se bála a hledala nás, a pak si nás víc hlídala. Jakmile se při procházce zas začne nebezpečně vzdalovat, tak se jí na bezpečném místě schováme a ona si nás pak víc hlídá . A pokud nemám šanci jí přivolat, tak řeknu BĚŽÍÍÍME a začnu běžet na druhou stranu než ona a přiběhne pokaždé a spolehlivě. Povel "ke mně" použiji, jen když si jsem skoro 100% jistá, že přijde. Žádné nahánění a tak, z toho bude mít jen prču . Pro štěně by mělo být od malička přirozené držet se pána a smečky, odmala chodí hodně na volno a s útěkem jsem nikdy neměla žádný problém. Přivolání mám, ale žádné předpisové, jen přijde ke mně, ale předsednutí a tak zatím jen trénuju a do požadované pozice jí urovnám sama, nevím esi to teda chápe . A přivolání nepoužívat, když jí třeba chceš připnout na vodítko, ale párkrát na procházce přivolat, pochválit a zas jí vypustit, aby si to spojila s příjemným, a pak až budeš opravdu potřebovat, aby přišla, přijde, ale chce to trpělivost .
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2008 08:37
- Nahlásit
by mělo být od malička přirozené držet se pána
Ale, pro některá není a hrátky s pejskem jsou lepší. To byla moje otázka, jak to řešit v tomto případě, ne jak by se teoreticky mělo chovat. Mám psa a tam je asi ten zájem větší než u feny, si myslím.
|