Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / přidání vitamínů C
Autor Zpráva
Mari
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 14:35
- Nahlásit

Ahoj, mám 5 měsíční fenku středního plemene s predispozicí k dkk. Dávám preventivně Alavis, ale bylo mi porazeno ať přidávám ještě vitamin C. Nemůže to štěndu nějak uškodit? Nevíte jaká je dávka céčka ( CeTeBe 500mg ) pro štěně? Fenka má 13 kg.

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 14:39
- Nahlásit

Mari
uškodit ne e k chondrům se C doporučuje,ovšem dávku nevím,to ti poradí na veterině

wami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 14:47
- Nahlásit

Mari
céčko měla dostávat především březí fena...
O podávání céčka štěněti jsem nenašla nikdy žádné odborné články, ale myslím, že nic nezkazíš... Pes si částečně vit. C vytváří sám, takže bych já asi nedávala ví, jak 100mg denně...

ale na výživu jsou tu jiní odborníci, určitě poradí líp...

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 15:19 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Mari
nie som sice odbornicka, ale pokial viem, tak na pridavanie vitaminu C stenatam su dost rozporuplne nazory, niektori radia, ze nie, dalsi zase ze ano: napr. MVDr. Stourac ho odporca stenatam podavata, najma vo forme Calcium Citrat.

nazory sa skor zhodoju v jeho podavani starsim psom, ked v organizme klesa jeho prirodzena produkcia

Walda
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 15:45
- Nahlásit

Mari

Preventivní podávání céčka u štěňat s predispozicí DKK se doporučuje proto, že některé studie došly k závěru, že DKK má cosi společného s formou kurdějí.
50-100mg se podávalo u úplně malých štěňat, později 500mg a do 1,5-2 let dokonce 1g každý den.

Walda
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 15:49
- Nahlásit

Mari

Pokud chceš o tom něco dohledat, hledej Dr. Wendel O. Belfield, San Jose, CA a nějaký výcuc byl i ve věstníku Retriever klubu 2-1995.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 18:35
- Nahlásit

Mari
Mrkni na debatu - krmivo FirstMate tady na CZ- pes,tam jsme o tom mluvili a je tam odkaz právě na Dr.Šťourala a jeho poradnu.
Mě doporučil na štěně 3 měsíce 1000 mg Ester C nebo alespoň Cetebečko.K tomu dávám Artican.

Smečka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 20:37
- Nahlásit

Mari
Zkus jestli ti bude baštit kysané zelí zamíchané v krmivu.

Mari
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 00:21
- Nahlásit

Všem děkuji za rady Diskuzi FirtMate jsem bohužel nenašla, ale koupila jsem CeTeBe a dávám 500 mg denně ( 1 tobolka ). Někde jsem četla, že se má dávat dokonce 2 000 mg ! Ale to už je podle mě opravdu mega dávka.
Sice mám všežravce, ale kysané zelí a syrovou zeleninu vůbec nechce
První fenka měla dkk 4/4, tak se toho snažím vyvarovat, jak to jen jde. Pátrala jsem v rodokmenu mojí malé a má tam pouze dva psy s výsledkem 0/0, ten zbytek se neví

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 00:27
- Nahlásit

Mari
Diskuzi FirtMate jsem bohužel nenašla
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_8520_0.html

Mari
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 00:35
- Nahlásit

Tak jsem našla poradnu MVDr. Štourače a je tam napsáno tohle:
250 mg denně pro štěňata ve stáří 8-10 týdnů, 500 mg pro štěňata ve stáří 10-12 týdnů, 1000 mg pro štěňata od stáří 12 týdnů a dospělé psy, 1000-1500 mg pro feny před zapuštěním a v době březosti. U obřích plemen v době růstu dáváme dávky ještě vyšší!

Mari
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2008 00:37
- Nahlásit

sarax
Děkuji !

Piki
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 15:13
- Nahlásit

Náhodou nevíte jak je to s dávkováním vitaminu C u psů v zátěži? Zda je to stejné nebo zda je dávkování větší? Krmím Barfem, přidávám 3 v týdnu řasy a 2 v týdnu korály + denně pangamin 6 tbl. a kolagen+ různé oleje,semínka, oříšky atd. Mám 20 kg Anglické Pointra, fena po kastarci, 4 roky díky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání