| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 08:18
- Nahlásit
Radecha
Jasně, že by byli blbí, já bych se ale být podávajícím bála, že nebudou tak blbí oni, aby za něj dali deset... Ale jak se říká, risk je zisk a kdyby blbost kvetla...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 08:23 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
20.5. 08 se v obci Slapy nad Vltavou ztratil pětiletý pes plemene Český strakatý pes, slyšící na jméno Goro. Je středně velký, barvy černo-bílo-hnědé. Na krku měl látkový obojek, je tetovaný v uchu.
Prosíme o jakoukoliv informaci: Radka Rosenbergová, 724 290 903, radkarh@seznam.cz. Děkujeme.
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 09:38
- Nahlásit
Zdravím všechny diskutující.
dejavu
Prosím, kde se objevila informace o ztracení Gora? Odkud je to zkopírováno?
A k té ceně. Situace u strakáčů je asi taková, že na vrh je mnohem víc zájemců než se rodí štěňat a jsou někteří, kteří na psa čekají i rok. Nyní se narodilo hodně vrhů najednou, tak je to lepší, ale všeobecně za poslední roky převažuje o dost poptávka nad nabídkou. Je pravda, že cena se za posledních 5 let skoro zdvojnásobila. Těch 10 tisíc je horní hranice, hodně chovatelů prodává levněji.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 10:31
- Nahlásit
KatkaM
http://www.utulky.estranky.cz/stranka/ztraty-zvira t
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 14:18
- Nahlásit
O strakáče je prý poslední dobou neskutečný zájem, proto si lidé můžou dovolit tu cenu takhe vytáhnout-poptávka převyšuje velmi významně nabídku....Já psala jedné paní z Karlových Varů, taky měla štěňátka za 10tisíc, měla jich od dvou fenek celkem 17, každé štěně zamluvené a ještě k tomu další dost dlouhý čekací pořadník....takže myslím, že by je lidi kupovali i za víc....Já budu mít od jedné paní za 7tisíc...Před 9 lety jsme naší Aničku kupovali za asi 4 tisíce, teď se pejsci pohybují tak mezi 6-8 tisíci, těch 10 jsou vyjímky a podle mě jsou jen u těch lidí, co jim jde hlavně o peníze
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 16:58
- Nahlásit
Monischka
O strakáče je prý poslední dobou neskutečný zájem...poptávka převyšuje velmi významně nabídku
Teď je otázka, jestli to bude strakáčům ke škodě nebo k užitku...
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 19:34
- Nahlásit
rendik
No...doufám že spíš k užitku...když je zájem, tak by se mohlo rodit i víc štěnátek a tahle rasa ke konečně rozšiřovat....Je špatný že se mezi sebou kříží pořád ty samý pejsci a jsou si všichni pořád hrozně moc příbuzní...i kyž je to lepší než před pár lety...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 19:40
- Nahlásit
Monischka
Taky bych si přála, aby jim zájem byl spíš k užitku, rozšíření by mohlo strakáče zase o kousek přiblížit k uznání FCI. Ale na druhou stranu by takový zájem mohl vést k tomu, že chovatelé-zlatokopové budou krýt všechno vším a jak by to pak dopadlo...
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 19:46
- Nahlásit
rendik
No,tak zas takový zlatý důl to asi není...myslím že jsou dražší plemena,na kterých se vydělává víc.....A taky sem myslela, že u strakáčů je to ještě tak, že aby štěnátka mohli mít PP,tak mi k fence musí partnera vybrat "někdo zkušený a znalý" z komise...nebo to už tak není?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 20:34
- Nahlásit
Monischka
Určitě jsou i dražší plemena, ale myslim, že není moc plemen, kde cena takhle stoupá... Jak je to s chovem strakáčů, to vážně nevim, ale veliká poptávka by klidně mohla vyústit i v chov bez PP...
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 19:46
- Nahlásit
rendik
nestraš, jo? Myslím, že cena už stoupat nebude, to je specifikum posledních let. Byla strašně nízká, protože je dřív nikdo nechtěl a teď se dostala na normál. Většina papírových psů (mimo loveckých) stojí kolem 10 tisíc. A k tomu zvyšujícímu se zájmu, ročně se rodí kolem 15 vrhů, takže zatím žádný masový vzestup nehrozí. I když letos je vrhů už 12.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 20:06
- Nahlásit
KatkaM
Nechci strašit, ale podívej se třeba na krysaříky - každou chvíli čtu inzeráty na bezpapíráky, a to bych strakáčům fakt nepřála. Nad tou cenou jsem se pozastavovala proto, že před rokem a půl jsem měla zamluvené štěně za 5 tisíc a najednou čtu inzerát za 10... Jinak jí nepovažuju za nějak neúměrnou nebo nesnesitelnou, jen mě prostě zarazilo to zdvojnásobení během celkem krátký doby.
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 16:03 - Změnil/a: Monischka
- Nahlásit
Tak už mám mímo doma!!!!Jmenuje se Bětuška a je hodně chápavá....Během toho týdně, co ji mám, už objevila 15 způsobů, jak mě nejlíp vytočit .....Kdybych věděla jak, tak sem šoupnu i fotku....
|