Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Český strakatý pes
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Monischka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 14:05
- Nahlásit

Nedávno mi umřela fenečka strakáčka a ráda bych si pořídila novou...Vůbec ji však nemůžu sehnat...Nevíte někdo o volné fenečce či plánovaném vrhu?Děkuji moc!!!

A nevíte kolik stojí?Tu naši jsme pořizovali za asi 4 tisíce, ale to bylo před devíti lety...Jedna paní mi nabízela za 10 tisíc, ale na moje chudé studentské poměry je to hodně......achjo..

Radecha
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 14:27
- Nahlásit

Možná najdeš něco tady?

http://www.strakaci.cz/scz/

http://www.strakaci.hotlink.sk/

http://www.strakaci.cz/scz/chneska/index.html

Monischka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 14:34
- Nahlásit

Děkuji moc, ale tyto odkazy už jsem zkoušela...Z chovné stanice Chneska jsme měli naši Aničku...Zkoušela jsem paní Vaňourkové psát,ale zatím neodpověděla....To by asi spíš chtělo, kdyby měl někdo osobního známého či tak něco...

Radecha
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 14:52 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit

Od nich už se štěněte nedočkáš, Arnika je vykastrovaná. Leda by ti dali kontakt na někoho.

...jinak ona je moje známá

Monischka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 15:00
- Nahlásit

Já vím že už štěnátka mít nemůže (a je to škoda, protože se jí všechny moc povedly a byly nádherné, nejradši bych Aničky sestřičku, ale stejně by na to byla moc stará, když naší Áně, Arniky dceři, bylo už devět), ale bylo mi řečeno od jedné chovatelky, která teda měla už fenečky zabrané, ať se zaptám jí na fenečky či plánované vrhy, že ona má přehled....Tak doufám že mi brzy odepíše....Kdyby o někom věděla, tak by to bylo supeeeeeer!!!!......

Bubacek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 15:41
- Nahlásit

Monischka

A nebyla to náhodou paní Dufková???
Tak od té bych si štěně nevzala ani zadarmo. Její přístup a prodej je strašný.
Moje kamarádka si pořizuje taky fenečku a čeká až se narodí jinde, protože podmínky paní Dufkové jsou hrůza.
Já osobně bych nikdy nepřistoupila na to, že zaplatím 5000,-Kč zálohu za něco co jsem ještě ani neviděla a pak si mám vybrat podle fotek na netu a návštěvy jsou stanovené až po 20.5.2008 kde se mohu teprve na štěňátka podívat.
Nejde o zaplacení zálohy, ale když si jdu něco koupit tak si první vyberu a pak platím zálohu.

Monischka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 16:25
- Nahlásit

Ano, byla to paní Dufková....

Na jednu stranu to ale zase chápu, že chce zálohu...protože je fakt, že si lidi zamluví pejska, když je to nezávazné, i když si ještě nejsou jistí zda ho vůbec chtějí, no a pak si to rozmyslí, odřeknou a chovatel má třeba potom problémy udat ho někde jinde a ublíží to akorát štěňátku, které si pak moc zvykne na původní rodinu a moc trpí...Naši Aničku jsme si brali asi ve 3 měsících, protože si to původní zájemci rozmysleli a chovatelka nemohla tehdy nějak sehnat jiné zájemce...A štěnátko pak pěkně brečelo....

Návštěvy asi nejdou dřív, protože jako malá jsou štěnátka náchylná a kdyby na ně prskalo spousty lidí, tak by to nemuselo dopadnout dobře...

Ale zase je fakt, že je hloupost platit za zvířátko, které člověk dopředu nevidí...Je to složitý...

Ta kamarádka ví o nějakém plánovaném vrhu?....

Monischka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 16:26
- Nahlásit

A nevíte náhodou kolik tak pejsek stojí?...Tehdy nás stála asi 4 tisíce...

janushka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 16:43
- Nahlásit

http://www.psi-inzerce.cz/cesky-strakaty-pes-stena ta_10928.html

A co tohle? Čistě náhodou jsem objevila ;)

Monischka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 16:50
- Nahlásit

Tam už jsem to taky zkoušela....paní prý možná bude mít jedno volné,ale asi je na něj rezervace...achjo...tak čekám na odpověď...

Bubacek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 17:20
- Nahlásit

Monischka

Co se týká zálohy tak to plně chápu, ale za takových podmínek a předem aniž bych viděla, alespoň rodiče. Četla jsem e-mail, který paní Dufková poslala potencionálním zájemcům o štěňátko (tímž i moji kamarádce) a opravdu se mi tyto podmínky nelíbili. Bohužel tento e-mail nemám k dispozici, dala bych ho sem, aby sis mohla udělat představu a jestli by se ti tento přístup líbil.

Ta kamarádka ví o nějakém plánovaném vrhu?.... ano ví, ale já nevím o koho se jedná. Protože se jí nelíbili podmínky a přístup paní Dufkové, tak volala poradci chovu a informovala se jestli je to možné a po domluvě s ním se rozhodla, že si počká na jiný vrh. Už mluvila i s chovatelkou, která plánuje krytí a jsou domluvené na štěňátku pokud se narodí.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 07:23
- Nahlásit

Monischka
Ahoj, známý má fenku ČSP z chov. stanice Zlatíčko. Nevím jestli něco plánují nebo ne, ale zkus si to najít...

Fuissem
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 12:01
- Nahlásit

Monischka
Kamaradka planuje vrh štenatek, akorat fenka zatim jeste neni pripustena a nevim presne, kdy bude harat (tusin prelom cervna/cervence). K videni bude napr tento vikend na vystave v Blave, Andula Vrtichvost z .... to si fakt nepamatuji.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 12:29
- Nahlásit

Bubacek
Monischka
teda že se do toho gestim s tou zálohou..setkala jsem se s tím jen v jednom případě,když jsem sáněla NO.A to u jedné veeelmi renomované staniceJediný co jí zajímalo byly prachy,bylo to velmi komplikované,záloha nakonec putovala přes ní k její kamarádce ,páč z jejího vrhu nakonec záhadně sešlo,ta měla vrh čerstvý,ale v něm jen jednoho psa(chtěla jsem mermomocí psa).Už mi to začlo krapet s*át,takže jsem té kamarádce sdělila,at mi zálohu pošle zpět,že až bude štěndům tak měsíc,přijedu se kouknout zda si ho vemu a zálohu hned složím.Arogantně mi bylo sděleno,že mi NIKDO nebude držet psa bez zálohy .To mě namíchlo,páč ten pes byl starej ani ne 24 hodin,taky moh klidně zdechnout,takže to jako moc nechápu.Zrušila jsem všechno a na vrácení zálohy čekala přes 2 měsíce po 2 urgencích.
Další,neméně známé chovky,nikde žádnou zálohu nechtěly,chovatelka co jsem si od ní nakonec vzala čubu(né psa),pravila,že to nikdy nedělá a že pokud si jí nevemu,nemá vůbec problém jí prodat.Jinak si myslím,že pokud někoho přiměje k odebrání psa pouze složená záloha,je lépe mu neprodat nicJo a vrh jsme poprvé viděli,když jim bylo 14 dní bez problémů

Kelly
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 12:34
- Nahlásit

Je to pravda, že strakáči mají hodně zdravotních problémů?

Radecha
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 14:01
- Nahlásit

Epilepsii a luxace pately především.

Bubacek
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 14:22
- Nahlásit

davidkova renata

Já taky beru zálohy až když si nový majitel vybere štěňátko (a to osobně, né po netu), ale nevyžaduji ji. Vzala jsem zálohu jen dvakrát a to mi ji nový majitel nabídl sám.
Kdežto u této paní byla složená záloha 5000,-Kč a to nevratná.
Proto si myslím, že chová jen pro peníze a né z lásky k plemenu.

pokud někoho přiměje k odebrání psa pouze složená záloha,je lépe mu neprodat nic tak s tím plně souhlasím.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 14:26
- Nahlásit

Bubacek
Vzala jsem zálohu jen dvakrát a to mi ji nový majitel nabídl sám
no to je jasný,s tim já souhlasim,já jí zálohu přímo vnucovala,v hrůze aby moji sladkou Nyný nedala někomu jinýmu ,ale nechtěla.Nevratná záloha je dooost podezřelá teda.

Kelly
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 15:07
- Nahlásit

Radecha
Známá má strakáče s nemocnou slezinou a rozšířeným jícnem (megaoesophagus) a říkala, že někteří strakáči jsou na tom ještě hůř. Já jsem o tomto plemeni dříve uvažovala, ale kvůli těm zdravot. potížím jsem si strakáče raději nepořizovala.

Radecha
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 15:30
- Nahlásit

Kelly
Známá má strakáče s nemocnou slezinou a rozšířeným jícnem (megaoesophagus) a říkala, že někteří strakáči jsou na tom ještě hůř. Já jsem o tomto plemeni dříve uvažovala, ale kvůli těm zdravot. potížím jsem si strakáče raději nepořizovala.

Jako můžou mít cokoliv, ale ty kolena a epilepsie jsou takovej dobrej základ...

Monischka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2008 02:33
- Nahlásit

No, já teda myslím že každý pes, jako člověk, může mít jakoukoli nemoc a vůbec nezáleží na plemeni....a že by měli být strakáči nějak víc náchylní než jiné rasy, tak o tom fakt nevím....Naopak naše hafina byla do 9 let zdravá jako řípa, nikdy nic, na veterině akorát na očkování...a všichni okolo nám to záviděli, boť chodili s jozevčíkama kvůli páteři, sousedovi jorkšáci zase byli věčně nastydlý, artrózu dostal jiného souseda kokr, atdatd...naše jen měla hroooznou smůlu s tou rakovinou....chce se mi zas brečet...

Monischka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2008 02:35
- Nahlásit

Bubacek
A mohla byste zjistit kontakt na tu chovatelku prosím? Také bych si ráda zamluvila dopředu...

Monischka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 13:08
- Nahlásit

Tak supeeeeeer!!!!!!Vypadá to že mi moje otravování chovatelů vyšlo!!!!Paní Srbová z CHS Vrtichvost z usedlosti má fenečku vooooolnou!A ještě je přímo z Prahy....tolik štěstí najednou....

Radecha
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 15:24
- Nahlásit

Monischka

No, já teda myslím že každý pes, jako člověk, může mít jakoukoli nemoc a vůbec nezáleží na plemeni....a že by měli být strakáči nějak víc náchylní než jiné rasy, tak o tom fakt nevím....Naopak naše hafina byla do 9 let zdravá jako řípa, nikdy nic, na veterině akorát na očkování...a všichni okolo nám to záviděli, boť chodili s jozevčíkama kvůli páteři, sousedovi jorkšáci zase byli věčně nastydlý, artrózu dostal jiného souseda kokr, atdatd...naše jen měla hroooznou smůlu s tou rakovinou....chce se mi zas brečet...

No, to máš tak. Jasně že nemocnej může bejt každej pes, bez ohledu na plemeno nebo PP, ale existují tzv. "plemenné predispozice", tzn., určitá plemena mají sklon k určitým nemocem (trpí jimi významně častěji než plemena ostatní, jsou tím "profláklá"). Např. dobrmani mají velmi často onemocnění srdce DCM, knírači tumory kostí, jorci kolaps trachey, labradoři epilepsii, němečtí ovčáci kaudu, šarpejové a bulteriéři selhání ledvin... a strakáči epilepsii a kolena. Je to dávno zkoumaný a popsaný fenomén. Neznamená to, že "nestrakáči" tyto potíže nemají, ani naopak že každý strakáč je má, ale jako plemeno jsou jimi zatížení.

Monischka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 16:18
- Nahlásit

Radecha
No, je jasný že každý plemeno má svoje vady a náchylnost k nemocem....Ale spíš jsem tímhle reagovala na příspěvek:
Já jsem o tomto plemeni dříve uvažovala, ale kvůli těm zdravot. potížím jsem si strakáče raději nepořizovala.

To je podle mě absolutní blbost...přesně proto,jak si vyjmenoval - u spousty plemen spousty vad...to by si paní nemohla pořídit žádného pejska....
PROTOŽE STRAKÁČI NA TOM ROZHODNĚ NEJSOU HŮŘ NEŽ OSTATNÍ PLEMENA či kříženci...!!!!!!

Radecha
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 16:26
- Nahlásit

Monischka
PROTOŽE STRAKÁČI NA TOM ROZHODNĚ NEJSOU HŮŘ NEŽ OSTATNÍ PLEMENA či kříženci...!!!!!!

No, je to relativní, všichni mají svoje. Záleží, co člověk od psa chce, když si plemeno vybírá a který problémy mu tím pádem potenciálně víc vaděj (jako že si asi nebudu kupovat psa se zkráceným čenichem nebo predispozicí k pohybovým potížím, když s nim plánuju běhat vytrvalostní běhy celý léto apod.).

rendik
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 17:42
- Nahlásit

Ahoj lidi, narazila jsem na tenhle inzerát a nestačím se divit ceně. Není to tak dávno, co jsem měla štěně strakáče (s PP) zamluvené - pak to bohužel nevyšlo a musela jsem ho, i když opravdu nerada, odříct. Ale cena byla poloviční!

Radecha
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 17:54
- Nahlásit

rendik
Cena je otázka nabídky a poptávky, jestli je za deset někdo koupí, tak proč ne?

rendik
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 18:31
- Nahlásit

Radecha
Cena je otázka nabídky a poptávky
Jasný, to chápu, jen mě to překvapilo, nečekala bych, že někdo bude nabízet strakáče za takovou cenu. Já bych si asi netroufla je nabízet za deset, nevěřim tomu, že by je někdo koupil, přece jen je to pořád FCI neuznaný plemeno, takže bohužel pořád "vořech s papírama". I když tady je možný všechno, viz třeba jorkšíři - s PP 8-16 tisíc (co jsem viděla), bez PP 5-10 tisíc, biewer jork ("neuznané plemeno", čili taky "vořech s rodokmenem") 12-16 tisíc (možná i víc)...

Radecha
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2008 22:45
- Nahlásit

Jako za strakáče mi to taky přijde dost (ale zrovna tohle plemeno vůbec nesleduju, takže nemám páru jak se pohybujou), ale když jim to někdo dá, tak by byli blbí, aby si to nevzali, ne?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání