| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 09:15
- Nahlásit
Mar
Berry? Copak FB má zuby?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 09:27
- Nahlásit
Mucholabka
noo,by ses kolikrát divila
|
suri
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 09:29
- Nahlásit
Mar
To se musí taky pomaloučku polehoučku zvykat. Ale pro jistotu jsem si na těch prvních pár dnů, kdy budou úplně samy, půjčila velkou klec. Ony si spolu docela rozumí, ale stačí aby to malá trochu přehnala, což je každou chvíli, a nezůstane to jen u zavrčení. Snažím se Suri mírnit ve svých výlevech a taky je mít pod dohledem, abych mohla zasáhnout. Krev zatím netekla, a vypadá to, že je to zatím jen v té výchovné lati.
A kdybys Berymu pořídila fenečku, tak by to bylo úplně v poho. Já bych se toho tak nebála, i když se mnou pochybnosti cloumali taky docela dlouho.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 09:35
- Nahlásit
suri
no jo, fenečku, ale hlídej to,když bude hárat! navíc v bytě!
jakože bych moc ráda zrovna fenku,ale viš jak...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 09:45
- Nahlásit
Mucholabka
suri
holkýýý já těmhle psům vůbec nehovim,tak mám dotaz co si o tom myslíte...mám kámošku dokorku(to řikám proto,že není úplně vymydlená),původně měla čivavu,kavalírku,westici,pak dokoupila stafordku.Vše má v baráku,maj sice zahradu.ale to je tak na vyčůrání.Zanedlouho stafordka zabila čivavu(nešlo to ale jednoznačně dokázat,bylo to rychlý a nikdo to přímo neviděl.Pak umřela kavalírka a ona koupila štěně..matka angl. buldok,otec americký buldok(nebo obráceně).Potyčky byly na denním pořádku,nejvíc to odnášela westice až jí jednou v autě,zatímco čekala v servisu,dorvaly společně tak,že byla jediná léčba za 160kč.Takže zbyly ony dvě(vše byly feny a kastrované).Bud se milovaly k smrti nebo se rvaly na smrt.Nedávno to vyvrcholilo příšernou,20 minut trvající rvačkou,nebyl nikdo kdo by byl schopen je odtrhnout,zničily kvartýr,krev po celým baráku,jako děs...Pak se stafordka nadechla takže se je povedlo roztrhnout.Výsledek byl děsnej...psi dorvaný jak při zápasech,buldoka léčila 6 neděl,málem zdechnul.Bylo jasný,že jedna musí pryč,šla stafordka,poté co jí vet odmítl utratit,vzala si jí dcera,ale bude to složitý,už nemůžou nikdy k sobě což je dost problematický,maj společnou chalupu,kde trávěj dost času.Tam obě nemůžou..Volala tehdy p.Holuba z Prahy co se výcvikem těchto psů zabývá a stafordku tam měla po dobu dovolené i ubytovanou,takže jí znal.Řek,že je asi magor,jak si mohla myslet,že to půjde dohromady,že má sám 6 takových psů,ale ve snu by ho nenapadlo nechat dva pohromadě.Že jí je tam veme,ale budou v kotci,každá zvlášt,nafurt.bude s nima samosebou dělat a cvičit,ale bydlet budou tam.Takže to dopadlo takhle,což nevim na jak dlouho budeJinak buldok napadal i venku jiný psy a stafordka se přidávala okamžitě..
|
suri
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:03
- Nahlásit
Tohle je spíš dotaz pro Mucholabku, já zatím fakt ještě nemůžu říct. Ale myslím si, že když se to podchytí hned odmala a holky si vyjasní pozice, že by to neměol být, tak extrémní.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:06
- Nahlásit
suri
myslím si, že když se to podchytí hned odmala a holky si vyjasní pozice, že by to neměol být, tak extrémní
no ona se o tohle taky snažila od mala,ale nepovedlo se...
Pamatuju se,že v době kdy o "bojových" psech probíhala čilá debata na jiným foru,psal někdo,kdo o tom nejspíš něco aspon věděl,že chovat dva jedince takto je nemožné...že dřív nebo pozděj nastane průser.Já tě nestrašim,jen mě to zajímá jak to je.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:07
- Nahlásit
davidkova renata
Neznám osobně, nemůžu posoudit. Ale řekla bych, že to zadrbali majitelé. Tohle se mělo zarazit hned od začátku.
suri
Tož velká gratulace. Jsem ráda, že v tom teď nejsem sama.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:27
- Nahlásit
bullvnouzi
a co? jak pokračuje Máfo a Mambou?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:44
- Nahlásit
Mar
Máfo se konečně od včera chová jako Máfo. Dokonce Mambě vlepil dvě pusinky. I když si myslím, že omylem. A pokrok je, že už vleze do postele i když je tam Mamba.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:45
- Nahlásit
bullvnouzi
no tak to je paráááda
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:52
- Nahlásit
davidkova renata
Já nevím, já mám dvě polobulice a jsou spolu v bytě samotný v pohodě. Kamarádka má 4 pity doma a ti jsou teda oddělene 3 + 1 a nevím jestli bývaj o samotě.
Já bych to viděla na blbost na straně dvounožců. kde byla zásadní chyba nevím. Ale ono mít mini psy a bully je docela zvláštní.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:54
- Nahlásit
bullvnouzi
heh si doma užíváš co? je to takový jaký sis to představovala?
Já první týden skoro nespala a byla úplně mimo z nich. Ale Ara uprdlá nebyla. Jen ji Ži děsně kousala do škraní
|
kachna
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 11:58
- Nahlásit
reneeska
Mám šeltii a starou pitbulu a v pohodě, před tím s ní žil půl roku čínskej chocholatej psík a toho pitbula prostě ignorovala. Jenže já mám Vendulku až od jejích osmi let z ne zrovna dobrých podmínek a tak se holka snaží odvěčit.
bullvnouzi
Naučila jsem holky tahat se o provaz, což pitbulka miluje, takže oběma do tlamky a drž a dělejte co umíte.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 12:04
- Nahlásit
kachna
dyť Máfo mambu na druhým konci provazu ani neucítí
Jinak věřím že to jde, s pitem a malým psem, to je individuální, ale potyčka je většinou s jasným koncem
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 12:17
- Nahlásit
kachna
takže oběma do tlamky a drž a dělejte co umíte.
Dyk to nemá ještě zuby. Voni se tahali o plyšáka a ta málem o šecky přišla.
reneeska
Máfo mambu na druhým konci provazu ani neucítí
Jestli ten provaz chytí a zatřepe hlavou, jak má ve zvyku, tak mi ji rozplácne o zeď.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 14:52
- Nahlásit
davidkova renata
Potyčky byly na denním pořádku,
Co ti na tohle víc říct...dřív jsem měla ve smečce hierarchii, kterou si tvořily samy, teď vládnu rukou pevnou a diktátorskou. Dávám baha hlavně při krmení a odměňování, občas nutno zkrotit hry. Musí být naučené na zákazové povely, přeruší činnost, když jsou moc rozjeté nebo začínají vrčet, tak hru ukončí...ale jinak jsou spolu a nemají důvody se rvát. Když se náhodou stane, jako že stopro se to uhlídat nedá, tak je oddělím, ale nechat je rvát 20 minut, to nechápu...to neměli po ruce dvě vodítka? Stačí připnout vodítko, přivázat někam-třeba ke klice, druhou taky připnout, a buď počkat, až překousnou, nebo oddělit-to je lepší, pes se míň zraní, havně proboha miluju, jak se lidi od sebe snaží psy odtrhnout a pak mají hnusné tržné ráno, které by mít nemuseli. Holt jak jednou zkusí, musí pořád, zvlášť když jim nikdo neřekne, že touhle cestou to nepůjde.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 14:59 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Mucholabka
ale nechat je rvát 20 minut, to nechápu...to neměli po ruce dvě vodítka?
no hele,vono to asi nešlo,vodítka na sobě připnutý neměly a rvaly se jak vo život,takže to asi technicky nešlo jim je připnout.Nebo nevim...já se jí nezastávám,můj názor je,že ona je moc liberální bo prý "nemá tu potřebu,aby jí pes slepě poslouchal" .Hm...Mě spíš zajímalo to co říkal ten pan Holub bo ten do nich dělá a pamatuju se,že kdysi jsem se ptala chvd kdesi a on říkal něco podobnýho...jakože dohromady bez omezení trvala nelze.Nicmíně všem díky za odpověd.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 13:29
- Nahlásit
Ta malá čůza právě Máfovi prokousla pytlíka...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 13:38
- Nahlásit
bullvnouzi
a pak že on je na ni moc hrr
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 13:45
- Nahlásit
Mar
Konečně si s ní začal hrát a ta kráva takhle na něj.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 13:59
- Nahlásit
bullvnouzi
a co von na ni?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 14:14
- Nahlásit
Mar
Strašně zařval a utekl...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 14:15
- Nahlásit
bullvnouzi
a fkat to má prokouslý jo? týjo, chůdě - tak zase malá asi neví,co to tam měl tak to chtěla oddělat no páč wona to nemá,žáno
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 14:21
- Nahlásit
Mar
Má procviklou kůžičku, chudášek.
Malá dostala po tlamičce.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 14:36
- Nahlásit
bullvnouzi
počki,dávám tomu metr, maximálně 2 a bude z ní klasická teriéří piraňa
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 14:53
- Nahlásit
Mar
Týýý foe, chudák Máfo. To jsem mu zase měla co koupit.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 15:06
- Nahlásit
bullvnouzi
estli by bejvala nebyla lepčí buvolí kostička
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2008 12:31
- Nahlásit