| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Čen 2005 10:22 - Změnil/a: Moderátor
- Nahlásit
Dobrý den,
může mi někdo poradit v kolika měsicích může berňák chodit po schodech. Máme bohužel na zahradě dvoje, jedny jsou zahrazené a ty druhé vedou do domu, tak je to docela složité.
Děkuji za odpověď, s pozdravem Lenny
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 08:20
- Nahlásit
Nevím dokdy u berňáku ale vím že je nejlepší co nejdýl,dokud ho unesete prý nesmí chodit do pul roku.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 08:31
- Nahlásit
Lidi co mají ode mě fenku (LR, ale to je jedno) a nemohli se vyhnout schodům na zahradu, jí přes ně udělali nakloněnou rovinu z prken.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:29
- Nahlásit
Naprosto ideální řešení.Jednoduché,levné a velmi účinné.Ketrin
|
Lenny
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 17:38
- Nahlásit
Moc děkuji za rady, prkennou rovinu jsme vytvořili dřív než jsem si to tady přečetla , ale je to opravdu super! PAPA
|
janina
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 07:49
- Nahlásit
Lenny
My bydlíme ve 2. patře a berňáka jsme nosili asi do 4 měsíců, pokud jsme ho unesli Pak už to nešlo. Chodíme s ním pomalu na vodítku, protože jinak by ty schody bral po třech Od malička dávám Alavis na klouby. Myslím, že těch pár schodů k domu, které asi máte, nebude problém ....
|
Lenny
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 19:02
- Nahlásit
Janina
Máme tam tu rovinu z prken a je to v poho chodí po ní! On to taky bral po třech , ale hrozivěji vypadalo, když šlapal dolu! Alavis Forte taky dávám od malička, říkali mi, že po 3 měs mám dávat Al. Msm Sulfát a pak zas normální Al. Forte. Taky si to střídala? Pa
|
janina
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 07:20
- Nahlásit
Lenny
Já jsem nejprve dávala Alavis MSM a teď dávám pořád dlouhodobě Alavis Forte, resp. na novém balení je název Alavis KLOUBNÍ VÝŽIVA. Zrovna včera jsme byli na kontrole s panostitidou a zřejmě Alavis zabral i na ni, protože Sam už nekulhá a vet říkal, že ty kosti vypadají dobře a už je nemá citlivé na pohmat.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 07:21
- Nahlásit
Lenny
Máš někde fotečky?
|
Lenny
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 16:57
- Nahlásit
[b][/b]Janina
nemám, ale můžu ti je poslat na mail!
|
janina
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 07:42
- Nahlásit
Lenny
OK, pošli mi je na tisk@ivitas.cz
Já mám toho svého mazlíka tady na webu v galerii Sam a Peggy, tak můžeš kuknout
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 22:14
- Nahlásit
to jako že by stěně vůbec nemělo chodit do schodů? ani občas pár schodů?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 22:26
- Nahlásit
staropramen
Záleží na plemeni, ovšem obecně štěně+schody nerovná se nic hezkého a některé psy je lepší dolů ze schodů nosit celý život (náš případ)...
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 22:40
- Nahlásit
myslel jsem jako jestli jim to nějak hodně nenamáhá klouby? občas s pejskem vyjdem/sejdem pár schodů ale že bysme lezli do x tyho patra to neee
|
Petarda
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 09:58
- Nahlásit
Právě máme desetitýdenní štěně bernského. Vím, že do schodů by chodit neměla, ale co je to "do schodů"?? Bydlíme v rodinném domku, kde máme jeden schod k vchodovým dveřím a pak uvnitř schodiště do prvního patra. Na jeden až tři schody jí pouštím, do patra ji nosíme a když je dole sama, má tam zábranu. Ona sama se pouští přes veškeré překážky bez nějakého strachu, takže to chce hlídat. Ale zase každý schod vynášet je asi hloupost. Chovatelka uváděla, že berňák, kterého nosili do schodů potom v dospělosti neuměl vyjít vůbec, prostě to neuměl. Naše chovatelka měla před domem asi tři schody a štěňata po nich normálně chodila.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 12:40
- Nahlásit
Petarda
O berňákách se dočteš ,,u nás" na berňáckém ,,chov a chovatelství". Já se tam taky vetřela teprve nedávno... Většina z nás tam má juniory a seniory - majitelky štěňátek se už dlouho neozvali Ale malou mimi má teď taky Strejda - takže to si je můžete porovnávat
My máme po zahradě sem tam nějaké schody - tu 5, tu 3, na jednom místě asi 15 - ale to radši Berry obejde. Ty ostatní jak kdy - někdy vyběhne, někdy obejde - všude se to dá. Jako s malým prckem jsem po nich teda schválně nechodila, ale občas jsme je vyšli, aby se s nima prostě seznámil. Např. každý den do patra by se mi zdálo fakt moc, ale když i denně vyběhne 5 schodů, až bude trošku větší - se mi zdá normální. My s berňákem běháme občas v terénu - nevím jestli má klouby OK - nikde jsme s ním na vyšetření nebyli, ale běhá v pohodě a tím pádem zdolává i různé nerovnosti, kam bych zařadila i ty schody. Je to pes a myslím, že pohyb je pro něj přirozený - i když je to těžší plemeno. Vědu bych s pár schodkama nedělala...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 14:58
- Nahlásit
Petarda
worick
A já sem přidám odkaz ať to nemusíš hledat
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_5800_88.html
Jinak určitě semtam pár schodů neublíží - do patra by neměla chodit běžně - když se tam jednou za čas vydrape, tak OK, ale nepodporovat jí v tom, a nevyžadovat chůzi (hlavně ze schodů dolů)
|