| Autor |
Zpráva |
Kniga
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 20:42 - Změnil/a: Kniga
- Nahlásit
Uz druhý den Spoty (10tydenni stene bigla) propada po navratu z prochazky amoku... Lita po pokoji jako zbesila, kouse do vseho, navic u toho vrci (doufamze jen ve hre), silene na me skace a kouse do me, coz pri normalni hre je v pohode, ale ted proste kouse fest silne, na moje pistoknucive au au nereaguje (jindy okamzite prestane nebo stiskne mirneji), postekava, hryze do zdi... Proste jak silena a smyslu zbavenna... trva to 10-30 minut....
Nevite nekdo proc, ajk to resit nebo neresit?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:02
- Nahlásit
Mýho psa chytá amok po příchodu do práce, hlavně v pondělí. Ale projevuje se to tak, že zběsile lítá po všech kancelářích a po dvoře...
Prckovi bych to asi, na tvém místě, zatrhla. Především kvůli nekontrolovatelnému kousání. A to třeba tak, že ho tu první půl hodinu necháš na vodítku, aby nemohl třeštit po bytě... Ale proč to dělá, vůbec netuším.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:06
- Nahlásit
Me zarazi, ze nejkratsi procházka byla 35 minutová, ostatní k hodine, dyl si s nou v tomdle pocasi netroufam byt venku. Potkaly sme psy, hrala si snima, pohoda. Dojde dom a tajfun hadra.
Myslis jako ji na tom voditku nekde uvazat nebo ho drzet v ruce a proste nakratko a nepustit dokud se nueklidni?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:07
- Nahlásit
si vždycky u slova amok vzpomenu, co dělala moje fenka LR když jí bylo tak 2-3-4 měs. Čistě jen z radosti ze života ji chytaly "záchvaty", kdy ona teda nekousala, ale příšernou rychlostí lítala dokola po místnosti a skákala doslova až ke stropu-vždycky vyskočila na sedačku a z ní se odrazila k tomu stropu. Aby si neublížila, tak jsem ji vždycky zavřela na WC, který je malinký, takže její rozlet zbrzdil.
Přešlo ji to a je uplně normální....dost temperamentní teda...
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:09
- Nahlásit
Kniga
ten můj bíglouš tohle dělá když ho vykoupeme, skáče, háže pelechem a blbne
ale ted proste kouse fest silne
no ještě že to není plemeno se silným stiskem jako např plemena bull. \.)
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:10
- Nahlásit
Jo tak skaat se ji taky chtelo, mi na lustru visel takovej malinkatej ptacek z peri... radsi sem ho sundala, pac jak ta ho pozorovala a skakala
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:12
- Nahlásit
benda2 je fakt, ze je mokra, mno v tomdle pocasi, kdyz beha krovim...
Ja mam dojem, ze by Spoty vsem bulikum natrhla zadek... Potkaly sme dve stenata pitbullu, jedinej kdo skakal, provokoval a kousal byla Spoty.
A jak krasne mi visi na rukavu u bundy... a pretahovani atd. Skoda ze se nedaj delat s biglem obrany, myslim ze by ju to bavilo
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:16
- Nahlásit
Jo, myslím to tak, jak píšeš. Držet ji na vodítku, aby nemohla řádit. Jde mi teda spíš o to kousání, ať už do tebe nebo do nábytku. Víš jak, ať se to neučí...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:17
- Nahlásit
A nebo ji nech lítat s připnutým vodítkem a v případě potřeby ho přišlápni a zkoriguj si ji.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:17
- Nahlásit
Bože, 10 týdnů? Tady zklidňování na vodítku nemá co dělat, buď ráda, že je veselá a vitální, přidej se ke hře a případně ji nenápadně jemně kroť, ale nech ji trochu radosti z mládí.
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:19
- Nahlásit
Kniga
Skoda ze se nedaj delat s biglem obrany, myslim ze by ju to bavilo
no hele ty si moje duše přesně tohle si myslím, já jsem z prahy tak jestly se můžem dohodnout a půjdem venšit spolu alespoň. Uděláme s těch našich čoklů bíglích obranáře a služebáky
Ne vážně no hold když se bígl nudí tak se nudí, byla jsi na bíglím srazu ??????????
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:22
- Nahlásit
Ketrin
"záchvaty", kdy ona teda nekousala, ale příšernou rychlostí lítala dokola po místnosti a skákala doslova až ke stropu-vždycky vyskočila na sedačku a z ní se odrazila k tomu stropu.
takový stavy mívá někdy naše čubís taky...v 19 měsících
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:28
- Nahlásit
sarax
no počkej ale tohle je bígl tudíž moje parketa. Pan velkokynolog se specializací na bígly
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:36
- Nahlásit
si vždycky u slova amok vzpomenu, co dělala moje fenka LR když jí bylo tak 2-3-4 měs. Čistě jen z radosti ze života ji chytaly "záchvaty"
Tyhle záchvaty má náš 2 letý buldoček denně. A to i když má za sebou třeba 10km procházku. On je tak trošku hyperaktivka Ale nijak mu to nezakazujeme, myslím, že není důvod. Vždycky se jde naštěstí "vybouřit" na zahradu. Takže my se jen doma pohledem na něj dobře bavíme.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:37
- Nahlásit
Kniga
Mně takhle psice lítala a šílela taky, když byla malá a občas to dělá ještě teď stáhne ocas mezi nohy a začne lítat jak neřízená střela, já se teda v takové situaci nezmohla na nic jinýho, než na záchvat smíchu a pak jsem s ní začla blbnout taky
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2007 21:38
- Nahlásit
Jinak jí to teda nepustilo a to jí 12. listopadu bude 5, takže už by to měla bejt aspoň trochu dáma
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 10:38
- Nahlásit
Mucholabka
navic u toho vrci (doufamze jen ve hre), silene na me skace a kouse do me, coz pri normalni hre je v pohode, ale ted proste kouse fest silne, na moje pistoknucive au au nereaguje (jindy okamzite prestane nebo stiskne mirneji), postekava, hryze do zdi...
Mi šlo o zaražení tohoto chování a ne o krocení normální štěněcí bujnosti...
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 11:06
- Nahlásit
benda2
no ještě že to není plemeno se silným stiskem jako např plemena bull.
no bullové mají opravdu dobrej stisk, ale bígla bych nepodceňovala. naše Lady (4 měs.) drtí všechno pořádně a můžu dělat au au jak chci, je jí to jedno. když drží, tak drží (někdy jí podezřívám, že v ní část bulla je ) řekla bych, že je nejšťastnější, když má co hlodat - nejlépe nás. pořád ale doufám, že ji to s novými zuby přejde...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 13:54
- Nahlásit
Tak, jak píše Mucholabka a Janika, je to prostě radost ze života, my takhle pravidelně blbnem po koupání i po návratu z procházky. Koušou se většiou navzájem. Někdy se přidám, máme na to i povel: "pojďme se radovat" - volám padajíc na postel a pak jsme jeden chumel
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 13:55
- Nahlásit
No, ale na "au" by mělo štěně slyšet. Když neposlechne, asi bych byla tvrdá - plácnout, odhodit, zatřepat...
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 13:58
- Nahlásit
aren
jooooo, tak to už jsem taky zkoušela, ale nějak to nezabralo... dám na tebe a začnu být ještě tvrdší
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 13:59
- Nahlásit
palma1
začnu být ještě tvrdší
Klidně. Tomu štěněti to musí dojít, že to se nedělá.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 14:11
- Nahlásit
dobrá jen doufám, že jí to dojde brzo, abychom to obě ve zdraví přežily
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 14:13
- Nahlásit
Ještě mě napadlo, co tak přetahovat se o klacík - ona si kousne a Tebe to nebude bolet.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 14:18
- Nahlásit
ono nejde jenom o přetahování - např. večer většinou sedíme v koupelně na zemi (máme podlahovku, takže je to super). Lady si přisedne (samozřejmě na klín - přeci nebude ležet na tvrdém) a ačkoliv jí nabízím kousací kostičku, hlodne mě do ruky... občas se nechá ukecat a vezme si na kousání hračku, ale pokud jí upadne - už se nenamáhá si ji zvednout (křivdila bych jí - občas se po ní natáhne, ale nesmí být moc daleko ...) stejné je to třeba i ráno, když vstávám - první co udělá je, že na mě skočí (to se ji také snažím odnaučit, ale taky ne moc úspěšně) a snaží se kousnout - když nemá po "zubech" ruku, tak alespoň do nohy...
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 14:22
- Nahlásit
teda jak to tak po sobě čtu, začínám mít pocit, že jsem něco hoooodně moc zanedbala
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 14:46
- Nahlásit
jéjej - jestli Lady vůbec ví, že nějaký olizování existuje
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 14:48
- Nahlásit
ale vyzkoušíme, díky za radu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 16:55
- Nahlásit
To štípání a kousání časem pomine. V 4-5 měsících zjistíš, že už nekouše tolik, a v 7 měsících bude rozumnější. Samo by mu to nemělo procházet, ale má 10 týdnů!!! To znamená 2 týdny u tebe a za tu dobu nechtěj zázraky. Co se vrčení týče-pokud se mu hra líbí, bude vrčet, může to být takový typ. Moje mladá má rok a půl a při hře vrčí od malunka až dodnes. A to mi na jednom cvičáku slibovali, že mě zežere, až vyroste, když si už ve 3,5 měsících dovolí vrčet na paničku-při přetahování o hadr. Ale když se jí do tlamy dostane ruka, prst, pozná to a nekousne. Přijde to s věkem, teď se musí vyblbnout, "naučit lovit". Máš prostě jen trochu víc náruživé zvířátko.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2007 17:10
- Nahlásit
Mucholabka
A to mi na jednom cvičáku slibovali, že mě zežere, až vyroste, když si už ve 3,5 měsících dovolí vrčet na paničku-při přetahování o hadr
|