| Autor |
Zpráva |
rogersova
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 17:38
- Nahlásit
máte s nimi někdo zkušenost?
|
Zazule
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 18:21
- Nahlásit
No já sem je dneska taky koupila,zdáli se mi podle složení celkem fajn,za týden si dovezem štěndo,tak abych byla připravená Tak uvidíme jak to pejsovi pojede
Takže mě to taky zajímá
|
otoson
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 18:38
- Nahlásit
taky jsem je na zkoušku objednal - překvapilo mne aspon podle obalu kvalitní složení a hlavně pak cena,,,,měly by se ale snad vyrábět v čr proto snad ta nižší cena,,,
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 19:35
- Nahlásit
taky pořád hledám ideální granule za příznivou cenu.Tyhle mi přijdou docela dobré.Štěňátko budu mít za 3 týdny.Je zvyklé na Bosch,ale chci vyzkoušet i nějaké jiné.Tohle jsem o nich našla
http://www.ontario-pet.cz/cz/uvod/
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 19:36
- Nahlásit
Zazule, otoson
napište sem pak, jak to pejskům chutnalo
|
otoson
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2007 09:31
- Nahlásit
rogersova
krmím vařeným a granule kombinuju, takže už ted ti můžu říct že mu chutnat nebudou jako každý jiný granule )) ale nakonec je taky sežere,,,,,
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2007 17:51
- Nahlásit
Tak to jsou opravdu hodně levné granule....drůbeží produkty....to asi bude vše smleté dohromady.
Nyní jsem bohužel byla donucena granule změnit tak týden až dva jsem si lámala velmi hlavu jaké zvolit, dost lidí říkalo něco jiného, no pak jsem uvěřila , že opravdu asi jedny z nejlepších granulí jsou First Mate, koupila jsem to s těmi borůvky, ale 7.5 kg jsem platila 1060kč. takže tady je asi za 600 kč 15kč. myslím. je to velký rozdíl. Pak mi doporučovali Belcando,to je o dost nižší, sice je tam napsáno prémiové ale mělo by být superpr. koupila jsem ho psům a chutnalo, ještě jsem stále hledala, F.M. s borůvkama také šmakují. pak mi byl doporučen Engle Pack.
Hills, Royal canin, Eukanuba, všude moc soji, Purina také špatná, soja a sůl, atd. jsem ráda,že už to přestávám řešit, bylo to velmi úmorné. Chtěla jsemzkusit Biomill, zaujal mě ale je také dražší, prý je tam ale také soja. No tak asi tak.
Jinak dost článku je na www.firstmate.cz
S panem Steinem, jsem o tom hodně mluvila a psala a ještě s jedním jeho kolegou, a uvěřila jsem. Doufám, že budou holky prospívat.
|
Zazule
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 15:54
- Nahlásit
emikami
tak já nevím,ale podle ceny bych asi nesrovnávala,mě stálo 15kg 831kč,v obchodě říkali,že prej 1 je Eukanuba a Ontario a ještě pár dalších krmiv je prej 2...podle mě záleží na tom,jak mi po tom bude pejsa prospívat,pokud se mi bude zdát,že mu to nejede a že po nich není v kondici,tak určitě změním,ale to se ještě uvidí
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 16:14
- Nahlásit
Ontario Je pre 2? V tabulke hypermarketových lacákov s tým sa dá súhlasiť. České krmivo vyrobené ako privátna značka s hydinových múčok vyrobené tak za 10,-Kč/kg. Pekný je ten názov a javorový list už chýba len logo Placek.
Na druhej strane vždy je to lepšie ako slovenské podobné krmivá fy Agrotrend.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 16:46
- Nahlásit
aZazule
Eukanuba je č. 1? No tak to fakt musel z úst vypustit nějaký znalec
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 19:17
- Nahlásit
krmím granulemi cca 1x týdně, jinak mají psi normální stravu, a krmím Orijen, neslyšela jsem ještě, že by někomu vadil a kamarádky fenka, která měla od mala problémy se zažíváním , vyzkoušela x druhů granulí a nakonec skončila na dietních , tak Orijen žere už 3 měsíce a žádné trávicí potíže nemá. A mimochodem změna názoru: dilatace a torze žaludku - nové poznatky -jedinci krmení pouze jedním typem krmiva jsou náchylnější ke vzniku GDV, než jedinci krmení různými krmivy. Z toho lze vyvozovat, že u velkých a obřích plemen lze riziko GDV snížit přidáváním vařeného či konzervovaného krmiva ke granulím ....
|
Zazule
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 21:13
- Nahlásit
fosilia
No tak já nevím,ale tak mi to bylo řečeno ,teď už v tom mám fakt zmatek,jelikož mi každej tvrdí něco jinýho...
A jaký jsou kvalitnější krmiva?No určitě vím,že to nebude 10 kg pytel za ,,akčních" 150,- z tesca
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 21:27
- Nahlásit
Zazule spravne sa pytas kvalitnejsi nie kvalitne, lebo take asi nenajdes. Ich cena by bola pomerne dost vysoka...
Potom zalezi na aky druh krmiva sa pytas lebo aj v suchej strave sa zacinaju velke zmeny a to nie len koli afere s melaminom.
Z toho standartu je to bezna rada ktoru kupis v petshope Proplan , Eukanuba , RC, potom tu je rady hypoalergenna alebo dalsia holisticka.
Krmiva sa lisia technologiou vyroby a samozrejme kvalitou vstupnych zakladnych surovin zvlast zivocisneho povodu.
Orijen na rozdiel od Firstmate navysuje masove casti este o cerstve maso preto celkovy podiel tejto zlozky je vyssi. Z europskych krmiv je na tom podobne Trainer Fitness.
Po problemoch Diamond sa vysvihla aj ich nova odnoz Timberwolf organics ktora vylepsila receptury podobne u Canidae ci Eagle Packu a maso nakupuje v Novom Zelande a pokusa sa presadit exotickymi druhmi masa.
Momentalne vsak krmiva mimo EU potrebuju nove atesty pre vstup a tak je mozne ze niektore krmiva tu momentalne budu chybat. Po zisteni melaminu aj v krmivach v EU to bude este dost zaujimave...
Kvalitnejsie krmiva otestuje tvoj pes a vysledok je to spravne hodnotenie.
|
Zazule
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 22:11
- Nahlásit
fosilia
Díky...
no jak říkám,uvidíme jak bude pesan po krmivu prospívat,určitě chci granule střídat i s vařeným,sem si jistá že nebude jenom na granulých...ale určitě z něj pak nechci mít psa,kterej bude mít rozhozený zažívání
Chci se ještě zeptat,jestli je dobrý,aby pesan vyzkoušel víc druhů granulí,a podle toho jak to bude vypadat,pak zůstat u jedněch?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 00:28
- Nahlásit
Zazule
vybírej dle kvality..zkus na pesanovi a pokud bude prospívat nech je klidně napoprvé ..pokud začneš koumat že tamty by byly lepší neskončíš s vybíráním my měli jedny co jsme vyfásly se štěndem...nic mnoho..ACANA..přešli jsme na Nutro choice...sice prospívala ale děsně prděla...já chtěla na radu kamarádky vyzkoušet Eagle pack,takže jsme se na Nutru proprděly půl roku,pak dostala Eagle a už nehledám..vyhovovala jí puppy,jako i adultka a zátěžovka
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 12:30
- Nahlásit
tak jsem koukala na granule Eagle a je tam hrozně nízké dávkování oproti jiným granulím,takže to finančně není tak hrozné
large (20-50kg v dosp.)/1-2 měsíce/50-66g, 2-4/66-100g, 4-6/133-166g, 6-12/225-300g, 12-18/300-500g, 18 a více Eagle Pack Adult
sarax
co máš za plemeno a jak dlouho ti granule vydrží?
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 14:23 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit
rogersova
mam, podle mě jsou super...jedny z mála granulí co našemu pesanovi chutnaj (např. Bosch..odmítla) to asi taky o něčem svědčí...jinak dáváme je německému ovčákovi
jinak je to dělané v ČR podle kanadské receptury
emikami
no nevím co myslíš tím hodně levné...hodně levné pro mě znamená 13kg/300Kč a né 13kg/900Kč a to ještě nedávno stálo 1200,- tak teda nevím...
třeba eukanuba...drahé jak s... a kvalita granulí jde poměrně dolůůůů...
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 17:07
- Nahlásit
Kasia
napiš mi,jak granule dávkuješ a jak máš starého psa.Docela mě ty granule zaujaly.Hlavně tím,že neobsahují sóju.Trochu mi vadí,že obsahují beta-karoten,protože po něm prý hnědne srst.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 17:32
- Nahlásit
My po vyzkoušení ,snad všeho ,krmíme tímhle http://www.juko-krmiva.cz/imagine-psi.php
Znám lidi co krmí ontariem a jsou spokojení.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 19:42
- Nahlásit
prostě, co člověk,to jiný názor.Vyzkouším jak Ontario,tak Eagle
|
Zazule
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 21:02
- Nahlásit
rogersova
No jo no,holt záleží na tom jak po nich bude pesan vypadat,každýmu sedí něco jinýho
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2007 16:07
- Nahlásit
Kasia
napiš mi,jak granule dávkuješ a jak máš starého psa.Docela mě ty granule zaujaly.Hlavně tím,že neobsahují sóju.Trochu mi vadí,že obsahují beta-karoten,protože po něm prý hnědne srst.
sarax
co máš za plemeno a jak dlouho ti granule vydrží?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2007 17:16
- Nahlásit
rogersova
mám stafordku a puppy jsme měli na měsíc..adultka tak na měsíc a půl +-
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2007 19:45
- Nahlásit
to je celkem dobrý.Předpokládám ale,že berňačka toho sní víc.To dávkování je vážně takové jako na obalu?
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:03
- Nahlásit
rogersova
tak krmíme 2x denně - ráno a večer - 6 velkých hrstí (3+3), máme německého ovčáka - 9,5 měsíce...ale stejně je potřeba dávat spíš podle toho psa...my máme tak kolem 30kg
nevím o tom, že by jí hnědla srtst
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 09:09
- Nahlásit
rogersova
jo a pytel nám vydrží tak měsíc (ten 15kg)
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:56
- Nahlásit
Kasia
moc pěkná fenka.Já to Eagle zkusím koupit zatím malé balení,jestli to štěněti bude chutnat.
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 15:01
- Nahlásit
rogersova
Díky
určitě zkus, každému prostě chutná něco jiného...ale každopádně krásně voní...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 20:13
- Nahlásit
rogersova
Kasia
jj,taky jsem s Eaglem mooc spokojená
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2007 20:47