Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Daruji psa bígla
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Tery
# Zasláno: 21 Čen 2005 16:49
- Nahlásit

Napadlo mě, že by mým rodičům mohl s výchovou Scooba někdo poradit - jak odnaučit dvouletého temperamentního psa tahání na vodítku? Nějak mu to nevadí, klidně táhne celou cestu, po cuknutí vodítkem nebo okřiknutí zpomalí a když ho pochválíme, tak se otočí, jako že splnil to co měl a zase zabere... Už to přece jen není štěně, myslíte, že se to ještě nějak odnaučí?

didinek
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 15:16
- Nahlásit

Ahoj Tery - děkuju moc za zprávu, určitě to bude dobré..)) Co se týká toho tahání, tak nebudu tvrdit, že netahal, když jsme šli ven, ale vždycky pouze na cestě na místo, kde jsme se procházeli, zpět už šel úplně v pohodě vedle mě, dokonce měl i prověšené vodítko a šel volně......asi to může být způsobeno také tím, že byl zvyklý přijít na místo, kde vykonal potřebu a potom jsme skotačili, zpátky už nikam nespěchal....možná až budete dělat nějaké pravidelné okruhy, že bude vědět, že opravdu není nic, co by mu mohlo utéct a zklidní se....vždycky, když jsme šli ven, dělal jsem to, co Ty, tedy trhnout vodítkem a když zastavil (a to tedy zastavil...)))) tak pochvílit a třeba mu dát piškot, nebo drobný pamlsek...když jsem potom zvýšil hlas, tak si sednul okamžitě....těžko říct, uvidíš, co Ti napíšou ostatní...moc pozdravuju rodiče, děcka a toho mého bývalého truhlíka Scoobíka, snad se chová způsobně.....))) Jirka

Terka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 17:20
- Nahlásit

Didinku (píšu to já bývalá Tery - nyní změna na Terka), myslím, že to tahání chce čas a taky to půjde. Zdá se, že když jde jen s jedním člověkem, tak jde hezky, ale v neděli jsme vyrazili do lesa se všemi třemi psy a to teda prostě chtěl jít první)). Ale je moc fajn a evidentně si padl do oka s naší Betynou, to bys měl vidět. Terču ignoruje, ale Betči chodí pořád za zadkem. Ostudu Ti určitě nedělá, je to fajn pesan a vypadá spokojeně. Měj se hezky.

Hannah
# Zasláno: 6 Srp 2005 16:14
- Nahlásit

Bígla-nikdy!

Terka
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2005 22:13
- Nahlásit

Hannah
A už jsi ho někdy měla? Co s ním máš za zkušenost, že máš takový negativní postoj? Co máš za rasu ty? Já osobně na bígly nedám dopustit a to hlavně proto, že se můžu spolehnout, že by nikdy neublížili. A to si troufnu říc i o Scoobovi, kterého máme jako noví majitelé krátce a přesto s ním můj syn může vyvádět jak ho napadne a on bude pořád dobře naladěný a nikdy ho nekousne. Jsou to inteligentní psi s velkým temperamentem. A navíc jsou krásní a na procházce se za námi (teda ne za mnou ale za psy) každý otočí

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání