| Autor |
Zpráva |
didinek
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 12:44
- Nahlásit
Dobrý den, chtěl bych tímto využít ochoty lidí, kteří pejsky mají, či se o ně alespoň zajímají a chtěl bych darovat pejska - bígla. Přesto, že nemá dokumentaci, je to NEJKRÁSNĚJŠÍ BÍGL, KTERÉHO JSEM VIDĚL (vím, nejsem objektivní, ale přesto) - trikolorní, pravidelné zbarvení, bílá čárka doprostřed čela, rovný ocas s bílým zakončením, bílé běhy, uši jak mají být. Je opravdu zlatý, vychovaný (většina lidí, kteří znají bígly vědí, jak moc lpějí na svých pánech), poslouchá základní povely (sedni,lehni,zůstaň, fuj, atd...). Je pravidelně očkovaný (poslední komplexní vakcinace proběhla před 3 týdny), je hravý, naprosto zdravý a pravidelně krmený pouze suchým značky Purina, nebo Eucanuba. 10.5.2005 mu byly 2 roky.Chodím s ním pravidelně 4x-6x denně na 45minut, o víkendu na delší dobu, pro takového psa je ale každý pohyb dobrý, čím delší, tím lepší. Nikdy na světě bych se ho nevzdal, ale bydlím v centru Prahy, sám, jsem hodně pracovně vytížený (ani to by nebyl problém), v nejbližších týdnech však odjíždím na dlouhou dobu do zahraničí a DO ÚTULKU BYCH HO NIKDY NEDAL. Hledám tedy tímto hodné, opravdu hodné lidi, kteří mají zkušenosti s chováním psů (bíglů úplně ideálně), kteří nebydlí v Praze, ale spíše na venkově a mají velkou a oplocenou zahradu, na které by mohl pejsek dovádět. Kdokoliv by o hodných a disciplinovaných lidech (bíglové mají velký sklon k obezitě a přežírání - je štíhlý jako laň)), moc bych to ocenil. Děkuji mohokrát všem. Jirka Email: flexible@email.cz
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 12:57
- Nahlásit
Jestli je to jenom trochu reálný, tak najdi řešení, jak si psa nechat, nebo ho dát alespoň někomu z přátel či rodiny koho zná a u koho nějaký čas občas trávil (byť jen na návštěvě). Než si zvkne na nový domov bude nešťastný, tesknit a nebude možná chtít žrát, takový pes může cizí lidi odradit, když bude stát celé dny u dveří a kňučet a v noci bloudit bezradně po bytě... Musel by mu někdo uměnt hodně dobře nahradit domov.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 13:49
- Nahlásit
didinek
chtělo by to najít důvěryhodnou osobu, která psa bude v době Vaší i dlouhodobé nepřítomnosti řádně opečovávat a hlavně, kterého pes dobře ZNÁ! Pokud nemáte nikoho z rodiny, kdo by byl ochoten se o psa postarat, zkuste někoho najít a ještě než odjedete psa s tou osobou důkladně seznámit, aby se pes cítil dobře v její/jeho společnosti.............A jen tak naokraj....Nemůžete si s sebou psa do ciziny vzít? Stačí přece jen mít mezinárodní psí pas mít psa řádně očkovaného, čipovaného a je to.... Pro psa by byla cesta do zahraničí s Vámi určitě menším stresem než kdyby měl být bez Vás tady!
|
malika
|
# Zasláno: 26 Kvě 2005 14:06
- Nahlásit
naprosto souhlasim s Evikem. Je vidět že svého psa máte opravdu rád. Je myslím mnoho jiných způsobů jak se o psa postarat než ho odkládat k cizím lidem... Hlavně mě ale zaráží proč ste si psa pořizoval, když teď upřednostňujete cestu do zahraničí? Přeci jste musel zvažovat jestli se o něj budete moc starat
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Kvě 2005 14:20
- Nahlásit
chci se didinka zastat, protoze treba v Anglii musi byt pes strasne dlouho v karantene,coz je silene,kdyz ma vsechny ockovani OK
vlastnim taky psa, ale ve svem okoli neznam nikoho,kdo by byl ochoten se o nej postarat tak,jak si to predstavuji - pro vsechny je pes "vec" maximalne uzitkove zvire a muj nahled, ze je to hlavne kamarad nikdo nechape
takze i ja bych urcite dala psa radeji lidem - nadsencum nez znamym,kteri mozna budou ochotni psa prijmout kvuli me, ale pro ne nebude mit "cenu" myslim citovou
jen tak mimochodem, sveho psa bych nikdy neopustila,za zadne prachy ani nic jineho!!!!!!!!!!!!!!!!! Je to jako dat dite do decaku
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 14:45
- Nahlásit
Mám známou, která má bíglici a dost se jí věnuje. zeptám se.
|
malika
|
# Zasláno: 26 Kvě 2005 15:21
- Nahlásit
Anonymní
Je myslím mnoho jiných způsobů jak se o psa postarat než ho odkládat k cizím lidem...
tím sem myslela kohokoliv jiného než majitele psa protože pro psa je cizí každý kromě jeho paníčka a smečky... souhlasim že je psa lepší dát nadšencům než svým známým kteří třeba z pejska nebudou až tak nadšení ale pro mne se ho ujmou.
Taky moc nechápu proč se didinek ohání tím že by psa DO ÚTULKU NIKDY NEDAL, tomu psovi je ve výsledku celkem jedno kde je když ho opustí jeho páníček...jako kdyby v útulku ho čekalo to nejhorší, ale to nejhorší mu uděláte vy tim že se na něj vykašlete. Jak byste tuhle situaci řešil kdybyste měl děti?
Měl ste víc přemýšlet před pořízením psa. Vážně ste si nepoložil otázku co bude za pár let? A když už ste se teda špatně rozhodnul neměl byste teď váš život přizpůsobit tomu rozhodnutí které jste udělal?Teda mít psa a starat se o něj
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Kvě 2005 16:09
- Nahlásit
malika
nema cenu rozebirat vztah didinka k jeho psu, kdyz v jedne vete pise: NIKDY BYCH SE HO NEVZDAL a hned za tim nasleduje vycet proc je problem se o psa postarat On proste kvuli kariere odhodi psiho pritele a snazi se nejak utisit sve svedomi protoze vi,ze to co dela, neni uplne vporadku
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 16:56
- Nahlásit
Lidi, nechte Didinka na pokoji! Neptal se na Vaše názory, ale prosil o pomoc. Některé věci v životě se fakt nedají naplánovat a může se to stát každému z nás - cokoliv, nejen cesta do zahraničí, ale třeba vážná nemoc, problémy se sousedy, ztráta bytu a zaměstnání ...
Spíš se zamyslete, kdo a jak by mu mohl pomoci a nedělejte morální kázání. Já Didinkovi bohužel pomoci nemůžu - ani sama, ani nevím o nikom, kdo touží po bíglovi a odpovídá Didinkovým představám. Tak mu jen přeju, ať najde toho pravého
|
malika
|
# Zasláno: 26 Kvě 2005 17:03
- Nahlásit
RoSa
Některé věci v životě se fakt nedají naplánovat
no to možná ne ale určitě má na výběr že? jedině že by ho deportovali
|
malika
|
# Zasláno: 26 Kvě 2005 17:06
- Nahlásit
a morální kázání mu tady myslim nikdo taky nedělal - jen sme se ho ptali proč si tedy psa pořizoval když se ho chce po dvou letech zbavit? což mě prostě zajímá protože si tuhle situaci u sebe představit nedokážu...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 17:55
- Nahlásit
RoSa
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 22:01
- Nahlásit
malika
proč si tedy psa pořizoval když se ho chce po dvou letech zbavit?
Řekla bych, že nikdo neví co bude za týden nebo měsíc, natož za 2 roky, takže souhlasím s RoSou. Bohužel taky nemůžu pomoci, ale snad se někdo najde.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 07:51
- Nahlásit
didinek :
Ptala jsem se mojí tety-mají beaglici (je jí už přes 13). Bohužel bydlí v paneláku a teta pravila,že sice je Peggy stará dáma,ale když potká jinýho psa,tak se z ní stane mladice a rve se jako kůň, což by v malém bytě byl dost problém. Už má na stará kolena svoje vrtochy (Peggyna, ne teta!) a jiného psa by nepřenesla přes srdce (spíš by ho přenesla v zubech přes práh)! Takže škoda! Držím palce,aby se dostal beaglík do dobrých rukou!
|
janina
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 08:09
- Nahlásit
RoSa
přesná odpověď
Závidím lidem, kteří vědí, co bude za dva roky .....
|
didinek
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 10:00
- Nahlásit
Vážení, protože se množí odpovědi pro i proti, zkusím vysvětlit problém, snad mě pochopí i ti, kteří mě dosud odsuzovali. Psa jsem nepořídil sobě, ale svému bratrovi za maturitu (ano, jsem pitomec pro ty, kteří nevidí psa jako vhodný dárek - byla to však největší motivace a přání, které po výsledku této maturity - 1,1,1,1,2 - jsem prostě nemohl odmítnout, zvlášť, když jsem zvyklý z domova držet své sliby). Tohoto pejska jsem poté vlastně vyhovával já, protože bratra jsem odstěhoval a on se odmítl o psa starat. Měl své důvody, možná nízký věk, možná nerozum, možná kombinace obého. Nicméně již po nějakou dobu se o bíglíka starám já, překonali jsme ta nejhorší období, kdy jen demoloval a vyžadoval maximální péči. V současné době se mohu už více věnovat práci, protože je klidnější a vychovaný. Vše, co jsem chtěl a měl realizovat před dvěma roky jsem odložil do současné doby. Mám poslední šanci na velice lákavou nabídku do Anglie, bohužel má vytíženost bude ještě větší, než dosud. Proč ho nechci dát do útulku? Je tam mnoho pejsků, kteří obtížněji hledají své pány. Snad mě pochopíte, že raději někomu, kdo má zahradu, nechá mu jeho volnost pohybu a dá mu to, co jsem se mu snažil dát já. Děkuji za podporu a věřím v pochopení těch, kteří mě odsoudili.
|
*sara*,
|
# Zasláno: 27 Kvě 2005 11:15
- Nahlásit
Já si ho vzít nemůžu, ale fandím ti, abys někoho našel.
Ale něco podobného se stalo u nás. Synovec (který měl vždycky vše, co chtěl) si přál ve dvanácti letech bígla. Dostal ho, i přes naše protesty, že pes není věc a musí se pes vychovávat a věnovat mu spoustu času. Znali jsme jeho vztah k věcem, takže jsme si dovedli představit, jak to bude asi s bíglíkem.
Ten ho omrzel už po půl roce. Když už šel s ním na procházku,šel s držkováním, žrádlo a výchova připadla na mého manžela, mne a dědu. Jak píšeš, překonali jsme i my to nejhorší období, kdy pes vše demoloval. Synovec už o něj nejeví zájem žádný.
Didinku, přeji Ti, abys našel pro pejska nový hezký domov a páníčky, kteří se mu budou věnovat.
|
malika
|
# Zasláno: 27 Kvě 2005 11:50
- Nahlásit
Martina
ale vy děláte jako by didinek neměl na výběr. samozřejmně že nevíme co bude zítra natož za dva roky. ale on na výběr má. a upřednostňuje teď kariéru. což kdyby dobře zvážil věděl by to i před dvěma roky. a o tom si myslím že je to nefér vůči psovi. Samozřjemně musím uznat že je aspoň natolik zodpovědný že se snaží najít pejskovi co nejlepší náhradní domov. Ale opravdu si myslím že ten koho bych měla litovat není didinek ale jeho pes!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 12:22
- Nahlásit
didinek
Odkud jsi? Teta teď dala uspat pejska, měl 14 let.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 12:33
- Nahlásit
Garfield
Někde v prvním příspěvku didinek píše, že je z centra Prahy tuším...
|
didinek
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 16:54
- Nahlásit
Praha.....
|
didinek
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 17:03
- Nahlásit
přeju všem příjemný víkend a díky za starost a možnou pomoc....Martině - netřeba litovat psa, natož mě...vina je jednoznačně na mé straně, ale tentokrát už prostě ustoupit nemohu....díky za pochopení. Jirka
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 22:12
- Nahlásit
didinek
Tak teda brrrrrr, já to nepsala, že je třeba litovat psa a ne Tebe, to psala Malika, naopak ja se Tě zastávala a pak jsem to slízla. Ala já jsem docela splachovací.
|
Tery
|
# Zasláno: 28 Kvě 2005 11:24
- Nahlásit
Didinku sama mám dvě bíglice, pejska k nim bohužel přibrat už nemůžu, ale drží palce abys pro něho našel takový domov, aby to nebolelo, že ho tam musíš nechat. Zachoval ses v dané situaci nejlépe jak jsi mohl, udělala bych to samé kdybych k tomu byla donucená. Dej potom vědět, jestli pesan našel nový domov.
|
didinek
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2005 15:27
- Nahlásit
Martina - nezlob se, trochu mě to popudilo, až jsem přehlédl, žes byla Tou, která nezbrojí....)))) Omlouvám se.... Jirka
|
didinek
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2005 15:34
- Nahlásit
Tery - děkuju, věřím také v to, že k němu někoho najdu, už jsem, zatím jednou, odložil let, tak doufám, že opravdu najdu ty pravé....
|
malika
|
# Zasláno: 30 Kvě 2005 21:14
- Nahlásit
didinek
je škoda, že když někdo nesouhlasí s tím co vy děláte nazvete to hned že "zbrojí", koneckonců jste na diskuzním fóru a tak musíte počítat s tím, že se tu nebudou vyskytovat jen pro vás přijatelné či pozitivní názory a reakce....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 07:27
- Nahlásit
didinek
OK
|
didinek
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:30
- Nahlásit
malika - nemá cenu se k tomu vracet, netušil jsem, že i přes všechny smailíky bude nutné vysvětlovat, zda je cosi bráno jako žert, či nikoliv. v diskuzi je, samozřejmě, nutné počítat se vším. příjemný den.
|
Palsa
|
# Zasláno: 2 Čen 2005 15:10
- Nahlásit
Ahoj Jirko,
musim Te ujistit, ze muj beagle je nekrasnejsi pes na svete!!!
Uz se Ti podarilo pejska nekam umistit? Ja mam doma 8-letou fenku a neumim si predstavit, ze by si zvykala na nekoho jineho...Myslis, ze to ten Tvuj pejsek zvladne?
Bud tak hodny a posli mi par detailu a foto pejska, budu se Ti snazit pomoci...
anna
|