Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / morské riasy
Autor Zpráva
baška
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:02
- Nahlásit

Nevie niektorí z vás, či morské riasy pomôžu na zlepšenie pigmentácie vzhľadu psíka? Jedna pani mi napísala, že "je třeba přidávat do potravy řasu" , aby sa psíkovi začiernil čumák. Myslela tým morskú riasu?

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:07
- Nahlásit

baška
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5004_0.html#4
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_4219_0.html#12
a je toho ještě víc

Hafina
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:27
- Nahlásit

baška
Já jsem to taky řešila, Arisek měl na čumáky velkou bílou skvrnu a jednu menší bílou. Nakonec se mu to zatáhlo samo, má to v tom místě sice světlejší, ale z dálky to ani není vidět, takže se to vyřešilo samo. Řasy jsme nepřidávali. Jak je ten tvůj haf starej?

Hafina
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:33 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

baška
tady je vidět jak to má bílý

A tady je vidět jak to má světlejší

Verca
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:37 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Mořské řasy jsou fajn. Nám pomohly po zimě na okraje očních víček, má je jak uhel, ale nos moc neztmavl. výborná řasa je Canina, po tom ani bílý pejsek nežloutne, nevyjde ani až tak draho a patří mezi nejkvalitnější, ale záleží na hmotnosti psa, samozřejmě. My ji máme na dva měsíce. Ale říká se, že pokud ti nepomůže do tří týdnu, tak pak už nepomůže... my jsme viděli výsledek po pár dnech.

Bela
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:46
- Nahlásit

baškači morské riasy pomôžu na zlepšenie pigmentácie vzhľadu psíka?
tu nieco take tvrdia: http://www.zvieratka.sk/SK/?do=proddetail&pid=5bf3 28564
.

baška
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:35
- Nahlásit

Díky za tipy, ...chlapec bude mať tri mesiace a zdá sa mi že sa mu to troška zatiahlo, ale neviem..škoda premárniť šancu, ak sa to dá zmeniť. Inak nebude môcť chodiť na výstavy. Nie že by mi to tak strašne vadilo, ale ani chovný potom nebude môcť byť a to by bola škoda. Na Slovensku by možno mali oňho záujem... chovní psíci sa tu točia furt tí istí.. jednu nozdru má trocha bielu - biela čiara vybieha von z nozdry- takže je to vidieť a vraj keď sa to nezatiahne tak na výstavy nemôže. Skúsim teda riasy.

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:45
- Nahlásit

baška
A jinde má pigment dobrý? A nemohlo tam dojít k nějakému zranění? Obecně platí,že řasy mohou "dosytit" pigment. Ale kde není,tam se po řasách neudělá

baška
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 08:10
- Nahlásit

jana33 ,
k zraneniu nedošlo..Proste mám časť čumáku biely

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 09:15
- Nahlásit

baška
a ako to vyzera v reali? nemas fotku?

baška
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:11
- Nahlásit

Bela
poslala som ti fotky..nevšimla si si, že kúsok u nozdry má biele?
Ešte ti pošlem - asi tie isté fotky..tak si to pozri.

PepaZu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:13
- Nahlásit

baška
Záleží na tom jaká řasa (je víc druhů) a v jaké koncentraci. Dobře fungují tablety s mořskou řasou a vitamíny Rodocan. Výsledek je vidět tak za 14 dnů.

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:22
- Nahlásit

baška
veruze som si to nevsimla . Myslela som si, ze je to len dopadajucim svetlom
az teraz, ked som sa pozornejsie pozrela, lebo som vedela, co si mam vsimat.

baška
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:22
- Nahlásit

PepaZu
zháňala som aspoň nejaký prípravok morskej riasy, či už v obchode pre chovateľov, lekárni alebo potravinách - a nezohnala som nič. Kedysi v potravinách boli pre ľudí morské riasy v kelímku - teraz už u nás nie sú a v lekárni tiež výťažok nemajú. V chovateľstve sľúbili, že objednajú Algolit, tak si naň počkám a ten mu trocha dám. Ale veľa nie, aby moc nestmavol, alebo aby mu to zasa neuškodilo. Šteňa netreba ládovať práškovými vitamínmi - lepšie v prírodnej forme. Bohužiaľ k moru sa dostanem až v septembri.

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:24
- Nahlásit

baška
susene riasy dostat bezne v obchodoch so zdravou vyzivou. Aj ja mam balik doma

PepaZu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:26
- Nahlásit

baška
Rodocan se dá objednat na internetu.

baška
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:26
- Nahlásit

Bela,
už sa mu to trocha zatiahlo aj samé. Fakt. Nie je to len moje prianie ale aj to naozaj vidno. Z boku už to má skoro celé zatiahnuté ale spredu - keď mu pozrieš do nozdry - tej ľavej - tak ju má ešte bielu. Inak mi robí radosť. každý deň väčšiu a väčšiu. Včera so mnou robil tortu. Na záchod chodí už výborne. Naučil sa - ku mne a čakaj - aj keď ešte nie vždy to striktne dodrží. Ale teraz bude mať len 3 mesiace. Za ten mesiac čo je u nás - vykonal kus práce. A je to mazel. Gríša nebol. Tento sa nechá držať a hladiť ako mačka.

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:29
- Nahlásit

baškaVčera so mnou robil tortu
tak ako psicek a macicka?

mozno mu tie riasy fakt pomozu. skus to. Drzim palec vo vsetkom - podla toho, co pises, je to sikovnik

baška
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:38
- Nahlásit

pigie
možno teda vyrazím ešte do bratislavy - u nás v zdravej výžive o riasach nechyrovali.
PepaZu, ten rodocan je asi podobný ako Algolit, nie? Môžem ti povedať, že to množstvo rôznych vitamínov, prostriedkov, liekov, mastí, výživy, pamlskov, granulí atď. pre domácich mazlov - mi niekedy vháňa penu do huby - je to len zdieranie z peňazí - obchod a reklama. Má váš psík smutný pohľad? Navštívte psychológa alebo mu zabezpečte návštevu nášho večerného klubu s krásnymi psími slečnami alebo čo tak týždenný pobyt v hotelíku pre psov v Dubai?

baška
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:41
- Nahlásit

PepaZu
nič v zlom, moja.... To len si potrebujem niekedy odventilovať ten hnus z tejto konzumnej spoločnosti.

Aj vám sa stáva, že už nemôžete pozerať film na komerčných staniciach bez toho aby vám nebolo na šabľu? Nemám žalúdok na to, každú polhodinu prehodiť výhybku z deja filmu na debilné reklamy a upútávky, ktoré trvajú dlhšie ako celý film.

PepaZu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:42
- Nahlásit

ten rodocan je asi podobný ako Algolit, nie?
Nevím, algolit jsem nezkoušel. Zkoušel jsem několik různých věcí a rodocan se mi osvědčil nejvíc, takž už další nezkoumám. Ze stejné řady bereme i biotin a funguje o 100 procent lépe než ty, co se kupují v obchodě. Ale souhlas - a navíc se mi zdá, že čím barevnější obal a velkolepější reklama, tím míň to funguje. někdo tu reklamu zaplatit musí, že

LucieS
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 14:02
- Nahlásit

Nevíte někdo, jestli se ten Rodocan dá někde v Praze koupit?? Nebo pouze po netu? Za jak dlouho to tak přijde?

PepaZu
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 14:08
- Nahlásit

Objednávám na netu, posílají druhý den. Raději ale platím předem, je to levnější, pak přijde až po platbě. Jinak se dá dojet a vyzvednout, sídlí na Praze 5, určitě se dohodneš. ´

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 14:19
- Nahlásit

PepaZu
A jaký mají stránky? Vyhledávač nějak nic nenašel

PepaZu
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2007 12:37
- Nahlásit

A jaký mají stránky? Vyhledávač nějak nic nenašel
Zkus to podle názvu, seznam mi našel dva shopy. Objednávám na www.altercan.com, ten druhy je www.petspecial.cz.

baška
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2007 13:08
- Nahlásit

PepaZu,
už som zohnala Algolit a dávam mu ho lyžičku denne - tak uvidím. Vyzerá a vonia /myslím Algolit/ celkom dobre - sú to len usušené riasy. Možno by nezaškodilo si z nich trocha odsýpať? Narástli by nám možno zasa pekné tmavé vlasy. Viď Japonci. Jedia riasy a vlasy majú ako uhoľ aj v osemdesiatke.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání