Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / proplan alebo arion?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
mata26
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 18:45
- Nahlásit

obidve Large breed puppy. konkretne pre moje steniatko Zlateho retrivra. pytam sa na tieto dve krmiva, uplne vazne mi prosim niekto povedzte s ktorym z tychto dvoch mate lepsie skusenosti. viem,ze v konecnom dosledku zavisi od psika. mame vzorku Arionu, zajtra ju vyskusame. dakujem za kazdy nazor.

wensday
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 18:47
- Nahlásit

ProPlan

younglady
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 18:56
- Nahlásit

mata26
taky proplan

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 19:11
- Nahlásit

taky hlasuju pro ProPlan

Syska
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 13:07
- Nahlásit

Já taktéž hlasuji pro proplanku...

abby
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 13:18
- Nahlásit

mata26

Arion neznám.My měli dobré zkušenosti s Proplankou.

Janik
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 16:14
- Nahlásit

Taky hlasuji pro ProPlan. Nám velice chutná a to jsme toho dost zkusili, protože jsme vybíraví ale Arion neznám.

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 19:06
- Nahlásit

Arion neznám.
že by Orijen

baška
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 12:39
- Nahlásit

Proplan je dosť drahý...môže byť dobrý, to je pravda, ale nie každý si ho môže dovoliť. Okrem toho, ak je všade veľa reklamy na nejaký výrobok, tak mám k nemu automaticky trocha odpor, pretože vydávajú hromadu peňazí na reklamu a rôzne akcie, a myslím si, že aj menej drahé krmivo môže byť kvalitné. Nemyslím teraz to najlacnejšie ale strednú zlatú cestu. Sama ale neviem. Rada by som psíkovi dala to najlepšie. Ale nie je to ako s výrobkami pre nás? Pchajú v reklame deťom rôzne cudzie jogurty a nejaký náš normálny - je podľa mňa lepší. Ženám vnucujú drahé pleťové krémy a rovnakú službu urobia aj tie lacnejšie.

abby
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 12:42
- Nahlásit

baška

Ale otázka nezněla,poraďte mi nějaké dobré a levnější krmivo,ale jestli ProPlan nebo Arion

wensday
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 12:48
- Nahlásit

navíc mnoho lidí Ti odpovědělo na základě vlastní zkušenosti, ne nějaké reklamy.

abby
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 12:59
- Nahlásit

baška

Já třeba vyzkoušela hodně granulí,ale nakonec jsme skončili u ProPlanu.A musím říct,že nám vytrh trn z paty.Teď jsme přešli na Eagle Pack,protože jsem chtěla zkusit něco jinýho a slyšela jsem na něj samou chválu.Ale na PP nedám dopustit,i když na něj poslední dobou slýchám i negativní reference.

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:06
- Nahlásit

abby

na PP poslední dobou slýchám i negativní reference

Jo jo. My jsme po cca dvou letech spokojeného používání PP najednou začli řešit přecitlivělost na různé jiné potraviny, mimo granule. Dlouho jsme laborovali co s tím, a až na konec zkusili změnit samotné granule, a to bylo ono.
Takže mám podezření, že Purina zhruba tak před rokem něco změnila ve složení a nikomu to neřekla. No a zrovna Inďákovi to prostě nesedlo.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:09
- Nahlásit

jondovi proplan taky suprově seděl a chutnal, teď dávám kronch,ale budu ho určitě s proplanem střídat, aby nebyl dlouhou dobu jen na lososu.
arion je prémiovka a proplan není ani o moc dražší..ale zkušenosti s ním nemám.

abby
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:09
- Nahlásit

Walda

Já vím,říkal jsi mi to

Hafina
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:10
- Nahlásit

Já jsem ProPlanem krmila rok a půl, od štěněcích granulí po dospělácký a zátěžovku. Pes po nic vypadal hezky, srst byla naprosto perfektní, bobky taky, akorát můj pes je nežravec a granule nám nevyhovovali, tak je teď na syovým. Arion neznám. Teď dávám ráno Trainer a taky dobrý, srst má les jak blesk, akorát není tak hezky tmavej jako po PraPlanu.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:10
- Nahlásit

Walda
no já sem našla na stránkách, když měnili recepturu, ale jondovi po změně chutnal snad ještě víc a problémy nebyly

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:17
- Nahlásit

abby
eva od jondy

Já vím, že už jsem to tu někde psal, ale snad to sem patří ještě jednou.

A netvrdím, že po změně musí mít každý problémy. Je mi jasný, že je to přešlechtěná potvora.

baška
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:26
- Nahlásit

abby
V poriadku..ja som chcela len povedať svoj názor, veď mata26, tiež z toho vlastne teraz asi nevie, že či dávať granule také alebo onaké.
Chcela som len vedieť, či tu komunikuje niekto, kto nedáva Proplan ale aj niečo iné. Zdá sa že nie.

wensday
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:29
- Nahlásit

baška
já mám 3 psy, jeden má ProPlan , druhej Eukanubu a třetí Kronch. Proplan vybírám jako nejlepší,. pes málo líná, má dobrou kondici a lesklou srst. takže je tu i někdo kdo nekrmí jen ProPlanem

baška
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:32
- Nahlásit

wensday,
ja som kúpila bosch - tak ten nie je dobrý? Zatiaľ malému chutí. Ale možno, keď zje sáčok, tak kúpim radšej Eukanubu. Len aby to nedopadlo tak, že každú chvíľu bude mať iné granule - to tiež nie je dobre. A na lesklú srsť sú dobré občas ryby z konzervy, nie?

wensday
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:39
- Nahlásit

baška
já bych doporučovala neměnit často granule, jaký mají vliv na pejska, jak je snáší a jak prospívá poznáš zhruba po měsíci krmení. Navíc je to opravdu tak, že každému pejskovi sedne něco jiného. Zkus zůstat u značky Bosh a uvidíš, jak pejsek prospívá....
obecně já mám zkušenost, že dlouhodobě kvalitní a lesklá srst je po granulích s rybou / tu ProPlanku máme právě s lososem / , rybky z konzervy jsme nikdy nedávala, někdy dávám olej od Kronchu.....

baška
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:43
- Nahlásit

wensday,
ja som môjmu už dospelému psíkovi dávala ryby tak raz za týždeň aj s granulami a mol krásnu srsť. Ale tomuto 2mes. malému sa ich bojím dať..ešte je na ryby malý? Alebo nie?
A ten olej Kronch- to je zvlášť - rybací olej? Ja som dávala olivový - tak lyžičku raz do týždňa.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:50
- Nahlásit

Walda
jasně, dyť jo, ten můj je taky přešlechtěnej zmeteček, ale je odchovanej chudák, než sem si ho vzala, několik měsíců na pedigree-prej aby nepřerostl...takže ho hned tak nějaká změna asi nerozhodí

wensday
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:58
- Nahlásit

baška
to nevím jak s rybama pro štěndo.... a Kronch je olej z lososa. s olivovým taky nemám zkušenost )))

abby
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 14:03
- Nahlásit

Walda

Je dobře,žes to sem napsal ty

wensday

No,je fakt,že my jsme poslední dobou zase častěji dostávali průjem.Ale netvrdím,že to bylo PP.Ona je na to citlivá a občas ho prostě měla,i když byla jen na granulích

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 21:47
- Nahlásit

eva od jondy

několik měsíců na pedigree-prej aby nepřerostl...

Tak to je síla. Navíc je to naprostá blbost, takhle to nefunguje. Kam na ty moudra lidi choděj?

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 22:44
- Nahlásit

Walda
Kam na ty moudra lidi choděj?
tak to by mě taky zajímalo....myslím že reklama našla svoje cílový zákazníky?...
baška
nekrmí každej PP...my krmili Nutro choice a přešli jsme na Eagle pack a jsme spokojení dost,psovi chutná a myslím že vypadá dobře

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 07:11 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Walda
no jako to byla hodně vtipná hláška...a navíc od člověka, kterej choval psi už dlouho...jako jonda zatim žádný extranásledky nevykazuje,ale je to mrňavec, ten pán choval dřív NO, to měli štěnda super základ pro klouby atd... ale je fakt, že opravdu nepřerostl-že by genetika??
zadostiučiněnim by mohlo bejt, že dalšího pesa, kterýho si pořídil místo křivozubýho jondy, je mrňavec a zbavuje se ho též....teda neni to ale zadostiučinění pro toho pejska, že bude měnit majitele..

baška
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 08:39
- Nahlásit

sarax,
tak fajn, konečne niekto...Lebo sa mi niekedy zdá, akoby tí ľudia tuná boli platení za to aby propagovali Proplan...samozrejme žartujem...len doteraz kým som neprišla sem do tejto diskusie, tak som o Proplan ani nechyrovala..nikto z mojich známych chovateľov, psíčkarov Proplan nemal...raz som kúpila Hits /či ako sa to volá/ - a Gríša ho moc nechcel, tak som mu stále kupovala Pedigree.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání