| Autor |
Zpráva |
cotonko
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 08:23
- Nahlásit
Ja mu dám niekedy on vie aj bez toho
|
baška
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 08:59
- Nahlásit
Všetci dávate piškoty ako pamlsok? Nie je niečo zdravšie? Aby psík za prechádzky nezjedol pytlík piškótov - to sa mi nezdá bohviečo.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:05 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
baška
nesmies mu cely pytlik dat .
ja davam tak 2-3 za vychadzku - rozlamane na kusky.
Tiez mu davam pangamin a obcas vlasske orechy - tie miluje
Ale ked nie su tieto pochutky po ruke, ucel splni aj suchy rozok - obycajny, grahamovy alebo kornspic.
edit: myslela som tych piskot 2-3 ks , nie pytliky
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 11:01
- Nahlásit
Orry
prislo to casem, cvikem a vekem
Tahle věta to myslím vystihuje .
Jinak máš teprv tříměsíční štěně, to je úplné mimino! Neboj se zatím dávat pamlsky, dokud si povely neupevní a dokonale je nepochopí. Pak můžeš ubírat. Doporučuju postupně dávat povelům smysl - tj. necvičit jen tak zbůhdarma, ale naučené povely taky prakticky využívat - např. při jízdě autobusem - dám lehni, jdu se psem do restaurace - pod stolem zase lehni, na ulici na obrubníku - sedni, prostě povelovat tak, aby pes pochopil, že to není jen tak nějaká buzerace, ale že to potřebuje k životu a bude se s tím denně setkávat. Je to velká motivace pro chytré psy, na které třeba nic jiného tolik nefunguje.
|
hanule85
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 16:36
- Nahlásit
Ahoj, tak náš pejsek má už 4 měsíce a můžu říct, že povel sedni ovládáme snad za každé situace. Zaměřila sem se totiž pouze na povel sedni, ke mně a chůzi u nohy a povel lehni začneme trénovat v nejbližších dnech. Nechci na něho pospíchat a povely ho chci naučit tak, aby je zvládal na sto procent, takže se zaměřím vždy na jeden či dva, které budeme nacvičovat. Co na tenhle systém vycvíku říkají zkušenější kynologové? Ráda si nechám poradit, klidně mě vyvraťte tuhle metodu.
|