| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 08:55
- Nahlásit
choco
zkus si tady někde projít pár diskuzí granule vs. maso... ono to o tom vyvařování není. Spousta lidí, co krmí masem, nevaří, krmí syrovým a co tak tady kdo psal, tak příprava jim trvá pár minut.
Zbytek granulí můžeš darovat nějakému útulku, neměl by to být problém...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 10:25 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
choco
Pokud nejsi spokojená s granulema,tak bych to nezkrmovala,ale koupila nové a ty staré někomu darovala.Třeba útulku
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:52
- Nahlásit
choco
uplny suhlas s Mel - priprava domacej stravy pre psa netrva tak dlho, ako by sa zdalo - lebo fakt nejde o nejake specialne vyvaranie. ja tiez napr. vacsinu davam surove.
ak si ale presvedcena o vyzivovych vyhodach cisto granuloveho krmenia, vyber si take krmivo, ktore neobsahuje chemicke konzervanty (BHA, BHT, propylgalat), vyrobca deklaruje povod masovej zlozky (napr. kuracia mucka a nie len drubezi), z obilovim obsahuju najma ryzu (najlepsie hnedu) ale NIE sladovnicku ryzu (odpad z pivovarov), minimum kukurice (najlepsie ziadnu) a ziadnu soju a psenicu. Pri 90% susine neobsahuju viac ako 2,5 - 3,5% vlakniny.
|
Pajdal
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:11
- Nahlásit
Urcite vyzkousej ty firstmate, jak uz tady nekdo psal. Podle nezávislých testů jsou fakt nejlepsi. Maji superpremium a ultrapremium. Ja jsem s nimi naprosto spokojeny, a pesan asi taky. Kupuju je na . A jsou navic levnejsi nez treba eukanuba atd.
|
Pajdal
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:13
- Nahlásit
na www.ichovatelskepotreby.cz
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:22
- Nahlásit
Pajdal
Podle nezávislých testů jsou fakt nejlepsi.
podla akych? mozes dat k tomu nejake blizsie info alebo linky?
Lebo napr. tato stranka http://www.dogfoodanalysis.com ich na prve miesto kvality neradi - natural holistic distali 4 hviezdicky, ale niektore FM len jednu
|
Pajdal
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 09:46
- Nahlásit
To je hodnoceni podle casopisu Whole Dog Jurnal, odkaz bohuzel ve sve historii nemuzu najit. Jde o to, ze FM ultrapremium maji stravitelnost 98 nebo 99%, coz zadna jina znacka neumi. Dalsi vec je, ze u FM Potato and Fish je sled z antlantiku (aspon myslim), ktery ma 93% proteinu, narozdil treba od norskeho lososa, ktereho pouziva treba pro plan atd a ktery ma pouze 53% proteinu...
A vsimla sis na dogfoodanaly..., ze ze znacek, ktere tam hodnoti tremi a vice hvezdickami a ktere se prodavaji u nas, jsou pouze Eagle Pack a FM (vetsina jich he se tremi hvezdickami). Toto jsou krmiva, ktere jsou tim nejlepsim na nasem trhu...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:06
- Nahlásit
Pajdal
Já už "nezávislých" testů viděla.A představ si,že všude to vycházelo jinak.Moc na to nedám.Člověk na to může mrknout,ale nejlíp to stejně poznáš na svým psovi.
|
Pajdal
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:12
- Nahlásit
Jo jo, rozhodne. Ja tenhle nazor prezentuju hlavne na zaklade svych zkusenosti. Ty testy jsou dodatek. Kazdopadne, kdyz sjedes cely web, tak se vetsina lidi schoduji na FM a EP...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:14
- Nahlásit
Pajdal
My teď přešli na EP a vylučování se nám zdvojnásobilo (možná ještě víc).Zatím čekám,jestli se to nespraví,je to jen chvilka,ale pokud by se to nesnížilo,tak asi přejdu na něco jiného.
|
togy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:34
- Nahlásit
Ahoj
Abby
S tim vylucovanim bych se vubec nedesil, dulezity je jak dlouho uz to jite. Ja jsem pred casem zmenil z Pro planu na FirstMate a stalo se nam uplne to samy, tak jsem z toho byl nervozni ale pak my bylo vysvetleno ze to je vlatne ocistny mechanismus a ze je to normalni protoze si pejsek cisti streva. Diky vetsimu mnozstvi vlakniny vis.
A opravdu za asi 10 dni se to zmensilo.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:42
- Nahlásit
Bela
Lebo napr. tato stranka http://www.dogfoodanalysis.com ich na prve miesto kvality neradi
pořád se tu někdo ohání touhle stránkou... mě by zajímalo, jak můžeš tvrdit, že na webu, kde není vůbec nic o tom, jak to krmivo testovali, kdo jsou zač a žádný kontakt (kromě mejlu), jsou nezávislí? Na mě už jenom to, že tam není žádný kontakt a info o organizaci, působí naprosto nedůvěryhodně a neseriózně...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:44
- Nahlásit
togy
Já se neděsím.Počkám než dobereme pytel a pak bysme se kdyžtak rozhodovali,jestli jo nebo ne.
Ale díky za vysvětlení
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:46
- Nahlásit
abby
nám bylo řečeno že se to může srovnat až tak po měsíci,že až začátkem druhýho měsíce krmení uvidíš na psovi,jak mu to prospívá anebo ne . . . .
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 11:30
- Nahlásit
Mel
netvrdim, ze ta stranka ma pravdu a uz vobec sa nou neohanam. Mozno si si vsimla, ze som sem nedala ani ziadne doporucenie na konkretne krmivo, hoci som mohla. kazdy nech si spravi usudok sam.
Pajdal hovoril o nejakych testoch, tak som tu stranku spomenula ako referencny bod na porovnanie - mimochodom jeden z mnohych. Su aj ine. Ale faktom je, ze tie krmiva, ktore tam dostali 6 hviezd su v USA vseobecne, nielen podla tychto, povazovane za najlepsie.
Mimochodom, len tak na okraj - k clankom o hodnoteni krmiv v The Whole Dog Journal, pokial viem, sa da dostat len na zaklade predplatneho. Rozni ludia ich na roznych forach dost casto spominajum, ale este som u nas nevidela jedinu konkretnu referenciu...takze, ak niekto tieto clanky mate, budem velmi povdacna, ak mi ich poskytnete k nahliadnutiu
|
Pajdal
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 12:43
- Nahlásit
abby
To je normalni, ze se vylucovani zvetsilo. Za prve EP obsahuje vice vlakniny a za druhe se z tela pejska dostavaji vsechny skodliviny. Chce to vyzkouset aspon na mesic...
|
hanule85
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 16:27
- Nahlásit
Ahoj všem, konečně sem se dostala po dlouhý době na net a pročítám vaše rady. Dalivo, díky moc za užitečnou radu a typy, myslím, že určitě změníme krmivo po tom, co si napsala.
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2007 09:17
- Nahlásit
Krmíme psy First Class a jsme maximálně spokojeni - my i psi.
|
Snape 007
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 19:27
- Nahlásit
ahojky tady všem
mam 8 měsični kokřici orange roan a teď od soboty nově fenečku
6ti tydenni westika
krmim Purinu Pro Plan puppy / pro tu malinkou ještě pro mala plemena protože zatim to namačime ve vodě aby byly měkke /
jsem velmi spokojena
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 19:27
- Nahlásit
Ahoj lidi, potřebovala bych poradit. Nemáte tady někdo zkušenosti s krmivy pro bílá plemena? Pořizuji si BŠO a mám strach, aby se mi neobarvil. Tak jsem se chtěla zeptat, čím krmíte své bílé miláčky? Chovatelka krmí nutra nuggets, ale já chci po nějaké době přejít na jiné krmivo. Napadlo mě PROformance. Nemáte s tím nějaké zkušenosti??? Hodně se tu chválí eaglepack, ale ten obsahuje betakaroten. Sice mi od nich psali, že by neměl způsobovat nežádoucí zbarvení, ale nevim, nevim... Jaké máté zkušenosti? děkuji moc za rady a porady.
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 08:32
- Nahlásit
Montik betakaroten je velmi dolezity provitamin vit.A a budes ho mat v kazdom granulovanom krmive. Zalezi od kvality pouzitych surovin v krmive a vlastnej schopnosti psa teda presnejsie jeho pecienky.
|
dajla
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 22:34
- Nahlásit
ahojky, tka o granulých tohoto typu mi říkal veterinář, že jsou předymenzovný a že jsou pro psy dosti slané...tak že mi máme purinu. To je na trhu 15 let a je dobrá hafanovi chutná.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2007 23:49
- Nahlásit
Také momentálně řeším granule, dříve jsem již vyzkoušela snad ty nejznámější, Hills, Purinu, Royal, Proformanci - zde byla opravdu velká a častá stolice, nám nevyhovovali, pak jsem jednou přešla z Royalu na Purinu, dlouho nám vyhovovala, ale začla jsem slýchat, že už není tak dobrá a že je dost slaná, což jde na ledviny. Nyní jsem krmila Nutriencí, ale nejsem si jím tak jistá, z Puriny přecházím také kvůli jedné feně, které zřejmě něco v ní vadí, měla často řidčí stolice, Nutriencí se to upravilo ale jen částečně, Nyní jsem zkusila Nutro choice, toho se nedotkly, takže zatím baští Hills, žerou jak puppy, tak i adult pro malá plemena, čekám co jim zachutná více, ale také jim jede Advance, o Hillsce jsem zase slyšela že je tam moc soji, takže mi byl ještě doporučen Biomill, který mám obj. ale už dopředu mám pocit,že jim to šmakovat nebude, a také Trainer, ten se mi zdá nejlepší, takže kdyby ho baštily a měli by dobrou stolici asi bych byla spokojená. Pořád zde někdo řešíme granule, no někdo preferuje značky které jsou výše napsané, a někdo je zase pomlouvá, myslím, že se pravdy stejnak nedopídíme, takže si myslím,že dát na instikt, a hlavně pokud to pesanovi chutná a má dobré bobky, a žere to z chutí, tak se mu to má dávat, o Eukanubě se také již povídá že dobrá už není, a o First Mate jsem také už slyšela že premiová řada nic moc, ale ta ultrapremiová, že je kvalitní. Také tu budu mít za chvíli zásoby granulí na levný prodej, či darování.
Jenže kde se opravdu dočíst pravdu, kde se najdou nějaké testy na granule. Známá mi říkala, že Nutrochoice byly na druhém místě, no a na můj je napsáno, že to je sračka. No tak pak si vybrat, že? a psovi stejnak chutná víc to co je víc navoněný, nebo to co smrdí, asi bychom to měli ochutnat, zda to není slané, jedna prodavačka říkala, že granule cumlala, a že je Purina opravdu dost slaná, a navoňěná, proto psům často chutná. Ale je fakt ,že kdyby jedna moje fenka problémy neměla ze stolicí, že bych asi nemněnila hned, třeba časem, ale zjistila jsem, že jim vyhovuje, když mají dvoje granule na výběr a stolici mají vždy lepší než když baští jen jednu značku. Přechod nedělal z Puriny na Nutrienci, ani z Nutrience na Hills žádný problém. a to si vždy vybrali hned nové krmení, takže vlastně žádný přechod ani neměly.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 09:34
- Nahlásit
emikami
First mate má i superprémiovou řadu.
Montik
Já krmím Nutro choice, mám boloňského psíka, takže chceme aby bílá bíla byla. Má skoro o polovinu nižší obsah vitam. A než Purina, Nutrience, Royal..... Takže nezežloutnou.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:43
- Nahlásit
Montik
Já krmím Nutrience a Baico je bílý jako sníh (tedy pokud ovčem nejsme celý den koních a není vyválený v písku )
|