Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nej granulky pro štěndo
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
hanule85
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 13:33
- Nahlásit

Ahoj všem, máme 3 měsíčního LR. Kupujeme mu granule Eukanuba pro střední plemena psů, na které byl zvyklý už od chovatelů a moc mu chutnají.
Jen by mě zajímalo, jestli je pravda, že jejich kvalita neodpovídá ceně. V nějaké diskuzi tady se psalo, že už nejsou to, co dříve.
Popřípadě můžete někdo doporučit jinou kvalitní značku granulek?
Díky za odpovědi
Hanka

Kreis
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 13:45
- Nahlásit

hanule85
Ahoj, eukanuba prý obsahuje hodně soli, je hodně suchá, feňule známých na ní byla dlouho a prospívala dobře,a le taky prej není to nej. tak jsme přešli na něco jiného. Ale furt je dost dobrá...

Pro LR doporučuju Larch breed, kvůli kloubům, přece jen je to větší plemeno, a larch mají tuším míň vápníku, nebo cosik, právě na klouby, displázie je svině....

Jinak s granulema je to těžky, my jsme měli ProPlan,a le ten se mi vůbec nelíbil, tak sjme přešli teď na štěněcí Royal canin a Arleen má po ní děsně řidký bobky, tak nevím jestli zase nezkusit něco jinýho, ze začátku jsem si myslela, že je to tou změnou...ale....no pak ze superpremiovek ještě Hillsky co já vím, slyšela jsem o kvalitě že prej taky sůl a sója, jenže neznám nikoho kdo by s nima měl narozdíl třeba od ProPlanky problém....

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 13:47
- Nahlásit

Koukni na granule ANF...jsou bez konzervantů, éček, s vysokou výživnou hodnotou a malým "odpadem"

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 13:49
- Nahlásit

Kreis
hele,my měli potíže snad se všema granulema,navíc je Berry nežravec (dyž teda pominu tu alergii,což ale znamená jenom,že nemuže kuřecí) tak prostě sme jich vyzkoušeli mraky,teď sme zakotvili na Eagle packu,bobky měl hnedka ze startu super,aj kadí míň než po té eukanubě a fakt si nemužu stěžovat

hanule85
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 14:02
- Nahlásit

Díky moc za rady, je to náš první pesan, když neberu psíka, kterýho sem měla v dětství, tak se v krmivech zatím moc nevyznám. Nechci na granulích šetřit, vím, že kvalita ve štěněcím věku je moc důležitá. Ještě jeden dotaz bych měla. Myslíte, že je vhodné přidávat ke kvalitním granulím ještě jiné vitamíny, např. C, nebo Alavis na klouby?

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 14:40
- Nahlásit

hanule85
Přimlouvám se za ty ANF. Jsou fakt dobrý a jediný co přidávám je lososový olej od Kronch.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 14:44
- Nahlásit

hanule85
Pokud jsou kvalitní granule, tak není třeba nic přidávat. Mě se víc osvědčil Eagle Pack než Anf.

hanule85
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 14:49
- Nahlásit

Teď tedy nevím, každý má svého favorita, vyzkoušíme a uvidíme. Takže značka granulí taky ovlivňuje jak často pesan kadí?

AOZ
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 14:52
- Nahlásit

Mohu se zeptat, proč je dobře že pejsek míň kajdí? Já totiž jsem si takhle postěžovala mámě, že naše granule změnili složení a Ozzy kajdí trošinku víc a ona mi řekla buď ráda. Popisovala mi to u lidí, jakože když málo chodí na WC tak strava ve střevech hnije, a jak je dobrá vláknina protože se to na ní nabalí atd.

Mel
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 14:58
- Nahlásit

hanule85
já štěně krmila eukanubou a žádný problém... naprostá spokojenost. Teď krmím Eagle Packem a jsem s ním taky absolutně spokojená.
Ale jestli je štěně na eukanubě spokojený, neměnila bych...

AOZ
je to daný stravitelností granulí. Prostě některý mají nízkou stravitelnost, tudíž vlastně to, co pes sežere, jde zase pomalu ve stejnym množství ven... když maj vysokou stravitelnost, většinu z nich si tělo vezme a vyloučí toho míň

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 15:00
- Nahlásit

hanule85
to víš, každému psovi vyhovuje něco jiného, takže je hodně těžký posuzovat. Já mojí goldenku teď krmím Nutramem a jsem spokojená - přimlouvala bych se, ať si vybereš jakékoliv granule, tak ať minimálně do roku jsou to granule Puppies (junior) Large Breed, který jsou přizpůsobeny pro větší psy a jejich nároky a pomalejší růst (když velký pes rychle vyroste, může mít poté problémy s klouby)...

Alavis přidávat můžeš, nic tím nezkazíš...

hanule85
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 15:02
- Nahlásit

Mně je tedy jedno, jak často pesan kadí, jen mě zajímá, jestli na to ty granule maj vliv. Všimla sem si totiž, že čím je pes starší, tím míň kadí. (i když ty hromádky jsou větší

AOZ
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 15:03
- Nahlásit

Mel
Tak to díky.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 15:03
- Nahlásit

otázka zní "Nej granulky pro štěndo " ... zkus se zamyslet nad tím, jestli třeb ne bez granulek...tedy masíčko kostičky, kližečky nějakou přílohu a jiné dobrůtky

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 15:04
- Nahlásit

hanule85
pokud koupíš kvalitní granule, tak je to zbytečné vyhazování peněz a hrozí i "převitamínování..." lepší je se zeptat chovatele, nebo veta (kterýmu ale může jít jen o prodej) zda konkrétně tvůj pes něco potřebuje nebo nee

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 15:06
- Nahlásit

Trotelchen
Ale Hanule se zřejmě již rozhodla krmit ranulema, proto asi ta otázka

hanule85
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 15:16
- Nahlásit

Máš pravdu Blanulinko1, chtěla bych krmit granulema. Mám doma ještě jedno malý dítko, takže na velké vyváření bych bohužel neměla čas. Jinak chovatelé, od kterých máme psíka jsou v klubu Eukanuba, takže proto krmíme Eukanubou, byla nám doporučena. A vet u nás si myslím není odborníkem na LR. Zrovna teď mi tady štěndo voní pod nos

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 16:00 - Změnil/a: milovnikpejsku
- Nahlásit

hanule85

krmíš superprémiovými granulemi.... jesli ty či ony maj o 1% víc nebo míň něčeho bych vůbec neřešil....

A že eukanuba má i "speciální řadu pro LR" je spíš obchodní tah, než že by ty granule byly o tolik procent lepší než normální eukanuba aby mě to donutilo kupovat speciálně tyto...

HLAVNĚ ŽE PEJSKOVI CHUTNÁ A NEVIDÍŠ NĚJAKÉ ŠPATNÉ PŘÍZNAKY... v trávícím traktu... ikdyž máš doma pejska cca 1 měsíc nevím jestli je to dost dlouhá doba na to... že by se mohly pozozovat nějaké extra změny...

takže toť můj názor ))

hanule85
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 16:12
- Nahlásit

Jak tak přečítám názory pejskařů, tak zřejmě u Eukanuby zůstaneme. Milovník pejsků má pravdu, když nevidím nějaké špatné příznaky, zůstaneme věrni této značce.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 16:16
- Nahlásit

hanule85
přesně, je to vážně na každém čím bude krmit, jde o to, aby to nebylo "laciný" žrádlo z hypermarketu, ze kterýho si pes nic nevezme, i když mu může chutnat sebevíc, ale pokud kupuješ kvalitní, který navíc chutná, tak měnit nemusíš Když vám oběma vyhovuje a splňuje požadavky na výživu a "zdárný" růst štěnda tak u něj zůstaň

Eda
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 18:05 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

Kreis
Pro LR doporučuju Larch breed
jen technická... larch je modřín, asi jsi myslela large breed
hanule85
souhlasím vesměs s tím, co říkají ostatní. jen pro ilustraci, naše LR měla od mimi ANKU, teď jsme na NUTRAMU (kuře nebo jehněčí) + přidáváme různé dobroty ke granulkám ale je to o chuti, zrovna LR jsou takový popelnice všežravý, že myslím nebudete mít s jídlem problémy...

hanule85
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 18:46
- Nahlásit

Myslím, že rosteme jako z vody. Když si vzpomenu, jak byl pesan malej, když sme si ho přivezli a teď? Nedokážu si ani představit, že z něho za pár měsíců vyroste takovej hafan. Takže psík po granulkách dle mého názoru hezky prospíváJo jo, máme doma popelnici a bufeťáka

choco
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 23:41
- Nahlásit

Já mám taky štěndo LR a krmím Pro Pac performance puppy na doporučení chovatelů...ale roste mi po tom hrozně rychle (20.2. mu byli dva měsíce a vážil lehce přes osm kilo, načež minulý týden už 10,5...)a hoviša taky nicmoc, tak se taky rozmýšlím nad něčím jiným...přemýšlím nad ANF, Hill´s nebo First Classe...není to vůbec jednoduchý, když těch granulí je tolik ))

daliva
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:57 - Změnil/a: daliva
- Nahlásit

hanule85 choco
Hanule, o granulích už tu bylo napsáno hodně a je fakt, že každému vyhovuje něco jiného. Osobně bych ti - jako majitelka velkých psů - doporučila přejít z Eukanuby na jiné krmivo.
Protože:
- pro štěňata velkých plemen se doporučují (a mám odzkoušeno s dobrými výsledky) nízkoenergetické granule (tj.nižší obsah bílkovin a tuků, než u standardních Puppy verzí), s podílem N-látek do 26% a tuků do 15%. Proto ti tu už někdo zmiňoval Large Breed Puppy varianty - pozor! ne každá značka, resp. její LBP varianta splňuje výše uvedené hodnoty. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit superprémiovky EaglePack, FirstMate nebo Nutram. Ta kritéria stran energetické hodnoty granulí jsou dána tím, že je třeba trochu usměrnit růst velkých a těžkých plemen - pokud budeš krmit hodně "nabušenými" granulemi, poroste ti štěně rychle a utrpí tím klouby a kostra...
- nejenže Eukanuba tato kritéria nesplňuje, ale i její složení (mj.zdroje vstupních surovin) je horší než např. výše uvedených krmiv. I to je důvod, proč se mluví o tom, že není tak kvalitní, jak se dělá a kolik za ní zaplatíš... Poměr kvalitaXcena skutečně neodpovídá a velkou část z ceny tvoří masivní reklama.

Jinak, co se doplňků týče, Alavis Kl.výživu (preventivní=udržovací dávka) přidávat bez obav můžeš (a u LR bych to určitě dělala), obsah kloubní výživy v komerčních krmivech je zanedbatelný. Levnější a přírodní varianta podpory kloubů je sulc z ovařených vepřových nožiček... Dále je dobré přidávat vitamín C - 500mg/den (Cetebe, Celaskon Long effect). Další vitamíny a minerály při krmení kvalitní stravou netřeba.

Mimochodem je tu fórum LR, kam chodí i chovatelé, tam můžeš potřeby labradořího štěnda konzultovat fundovaněji...

choco
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 19:41
- Nahlásit

daliva

Díky moc za rady, ještě teda prozkoumám,jak je na tom s tím tukem a N-látkami ta krmiva, která bych mu chtěla pořídit a uvidíme...nevím, jestli mám čekat, až ten Pro Pac zkrmím...je toho ještě hafo moc ( nebo raději přejít hned. S tím vitamínem C mi to taky kamarádka doporučila,ale těch 500mg mi přijde už moc...vet mi říkal, že tak 10mg na kilo...no pořídila jsem Ester C 500 mg a rozčtvrila a dávám mu ho obden plus Colafit (čistý kolagen)...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 19:51
- Nahlásit

Nej granulky pro štěndo

No záleží, co se se štěndem zamýšlí...pokud usmrtit, jsou vhodné kterékoliv granule, pokud nechat přežít, uvažoval bych i o jiných potravách...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 21:08
- Nahlásit

Trotelchen
ty bys zasloužil

choco
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 21:08
- Nahlásit

Trotelchen
to byla narážka na co nebo na jaké granule??

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 22:19
- Nahlásit

choco
ne všichni krmí granulema... někdo dává přednost masu

choco
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 08:09
- Nahlásit

jo to chápu...ale ne všichni mají čas vyvařovat, nehledě na to, že bych si ano nebyla moc jistá, jestli tam má vše,co potřebuje..a právě proto, že bych nechtěla o toho mýho bobana přijít ani mu nevhodnýma granulema založit na nějaký problém plosím o radu.
Včera jsem ho vážila a váží už 12 a půl kila!Asi bude vážně lepší přejít ne nový granule hned...sice nevím co budu dělat s touhle hromadou granulí, ale to, jak rychle roste a přibírá až moc se mi už nelíbí..

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání