Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jak na jezdicí schody
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
venda
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 10:14
- Nahlásit

Hekla je sice statečný pejsek, jezdí v pohodě vlakem, autobusem, autem, metrem i tramvají, ale zjistila jsem, že se hrozně bojí jezdicích schodů do metra - moc často po nich nejezdíme, párkrát když byla malá a to jsem ji na ně postavila a zase z nich sundala, pak i párkrát sama slezla,
pak jsme dlouho nejeli až jednou jsme šli na hlaváku, vedl ji přítel, takže ona šla za mnou, podle mě si ani nevšimla, jak se na schody dostala, uplně v pohodě, takže pár dní potom jsem s ní šla na schody jako by je už měla zmáknuté, ona se před nimi zastavila, zapřela a odmítla na ně vlézt, tak jsem ji na ně přendala a ona utíkala po nich nahoru aby je měla co nejrychleji za sebou, vyskočila sama, ale po týdnu jdu jen tak po Smíchovském nádraží, najednou psina lehla a já koukám, že ji táhnu na vodítku po břiše, nikdy ještě nic takového neudělala, tak jsem se rozhlédla co se děje a my procházely kolem jezdicích schodů! zkusila jsem kolem nich projít blíž a stejná situace - lehla na břicho, zapřela se packama a odmítala se k nim přiblížit, od té doby jsme to nezkoušely, říkám si, že počkám až zase pojedeme s přítelem že ji povede a já půjdu před ní a budu jí uplácet něčím dobrým, ale třeba na to máte nějakou lepší fintu?

Meta
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 10:30
- Nahlásit

Snad jen fintu "nedá se nic dělat, v každém případě jdeme".

Tohle mi pes dělal na kladině:zapřela se packama
a já: od té doby jsme to nezkoušely Tedy zkoušeli, ale stále stejný výsledek. Až se pes prostě chytil a zkrátka nahoru chtě-nechtě musel - pak teprve začal chodit dobrovolně. A nebylo to ani tak o strachu, jako o tom, že zjistil, že když si postaví hlavu, tak mu ustoupím...

venda
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 11:08
- Nahlásit

Meta
asi to tak budu muset udělat, ale chci trochu "něžně" aby se tam ještě nezranila, ona se třeba ještě bojí do jednoho výtahu v bezbariérovém domě, kam chodíme občas na návštěvu, ten výtah je fakt psycho, dokonce se mi v něm zvedá žaludek, jak divně jezdí a houpe a dveře jsou na fotobuňky a divně hučí, ale tam jí prostě vtáhnu na vodítku a je to, ale na ty schody se bojim, ale dobrovolně ji na ně asi nedostanu, teď mám dilema, jestli to zkusit a zablokovat celé metro a přemlouvat ji dlouho ať nastoupí nebo ji tam prostě vtáhnout a nechat si nadávat od babiček jak jsem na psa surová (včera jsem ji učila v parku že nesmí lézt do záhonů a vždycky jsem řekla "nesmíš" a cukla vodítkem a nějaká paní mi vynadala že s ní nemůžu tak škubat, třeba se chce jen vyčůrat :smirk

kiwikik
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 11:18 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

jéé tak jezdících schodů v Praze se bojím i já- takových těch rychlých teď nedávno jsem v Praze byla a docela jsem se bála držela jsem si všechny možný ruksaky a nechápala jak můžou pražáci ještě předbíhat! tak se tvé feňuli ani nedivím to v brně jsou pěkně pomaloučký
jinak asi chodit na ně co nejvíc a chválit a odměňovat když se bojí chovat se jakože se nic neděje a že je poseroutka

LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 11:29
- Nahlásit

Hm, tak nám v Praze už taky montujou ty pomaloučký a to pak máš cestu po schodech na sto let .
Já s pesou ještě nikdy nejela, ale zajímalo by mě, jak to děláte na konci?? Aby to psovi nevzalo packy? On sám vyskočí? Pozná to, že má skočit? Ještě jsem to neriskla.
Jo jinak kdybych trénovala, tak rozhodně po dobrým, někde mimo šrumec, kde se nevyskytuje moc lidí, třeba někde u výstupu na ulici, kde těch lidí jezdí pět a půl. Určitě ne na hlaváku. Kdysi když byla fenka ještě pořádná bojavka, tak mi fungovalo vzít ji na dlouhé vodítko, nechat ji ať se zarazí, odejít tam kam se bojí a nechat ji se sama rozhodnout. Ona většinou tak moc chtěla za mnou, tak tam postupně šla, a tím, že jsem ji nikam netahala, tak nešla do paniky.

brut
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 11:44
- Nahlásit

venda
Já bych nezkoušela schody do metra...přece jen je na nich dost velký provoz. Zkus si najít někde poblíž schody třeba jen k metru....mám vyzkoušené na Budějovické ( tam jsem učila Denynku) v době, kdy je slabší provoz autobusů. Nastupovala jsem v ruce piškotek ( nebo třeba kolečko salámu...záleží na tom, co má Hekla nejraději) a mluvila na ní, odpoutávala jsem pozornost od schodů. Ve chvíli, kdy nastoupila, tak dostala piškotek, a před výstupem jsem opět s pamlskem v ruce máchla rukou dopředu s povelem "HOP". Denyna vyskočila, dostala pamlsek a byla moc pochválená. Já budu nacvičovat jízdu na jezdících schodech s Brutem....opět na Budějovické, tak jsem zvědavá, jak to zvládne on.
JO, ještě jsem zapomněla napsat, že po každém cvičení jsem si s ní pak chvíli hrála a neopakovali jsme to víc jak 2x za den.

venda
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 13:00
- Nahlásit

brut
na Budějovickou bych se dostala jen metrem a do něj jen po schodech ale je fakt, že po těch schodech k autobusum skoro nikdo nejezdí
ale já si nějaké klidnější najdu, to je jasný
LucieS
taky mě štvou pomalý schody, stejně po nich vždycky chodim, jinak když vezmu dlouhé vodítko a nepůjde za mnou tak co? pustit vodítko a odjet, nechat ji samotnou dole, s tim, že se může vydat na schody a vodítko se může někde zachytit, nebo ji za vodítko natáhnout na schody? to se mi moc nezdá!!!
jak to děláte na konci?? sama v pohodě přeskočí ten konec, to problém neni
asi jí tam nejdřív přenesu, vyjedem a podruhé už jí vezmu na vodítku u nohy, to jsem teda zvědavá, jak ji po břiše potáhnu ke schodům

LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 13:17
- Nahlásit

No, na tom dlouhém vodítku jsem to dělala všude možně jinde, je fakt, že tam mi nemělo co odjet pod nohama . Z ruky bych ho určitě nepouštěla. Možná najít nějaké fakt hooodně pomalé schody, vlízt na ně a jít jakoby proti směru, tudíž budeš pořád na tom jednom místě. Jedny takové jsou na Palmovce když vylízáš z podchodu směrem na Balabenku. Tam by to asi takhle šlo.
A taky bych zkusila nejdřív směr nahoru než dolů, zdá se mi přirozenější pro psa tam vyskočit.
Jinak musím říct, že to dlouhé vodítko se mi VELMI osvědčilo, u nohy bych s ní v té době nedokázala absolutně nic.

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 13:51
- Nahlásit

venda
Můj pes se to naučil asi sám... když jsme jeli poprvé, počkala jsem, až opadne dav a vyrazili jsme. Gary se před schodama zarazil a nechtěl jít dál, tak jsem čekala. On tak pořád jako jo a ne, nakonec teda vyšel, ja vešla na schody a on se před nima zastavil. Nezbylo už nic jinýho, než ho tam vtáhnout na vodítku... to pak zase honem utíkal po schodech, aby byl co nejdřív pryč. Takže jsem ho naučila, že musí stát na místě. No a konec schodů? To nebyl problém, jen jsem mu povolila vodítko a on vystartoval, už aby byl pryč. Takhle to bylo párkrát a teď už jezdí jako profík
Ale tvoje Hekla se asi bojí víc, tak bych to taky zkusila v klídku, pomaloučku na nějaký pamsky nebo hračky, prostě odpoutat pozornost od těch schodů, jak ti psala brut...

venda
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 13:59
- Nahlásit

Mel
zkusíme, uvidíme, pak poreferuju

Misery
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 18:35
- Nahlásit

Nesnasim pomaly jezdici schody, to uz je fakt rychlejsi jit pesky po normalnich schodech.....

dejavu
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 19:06
- Nahlásit

Kdyz jsem to ucila vodiciho psa, ktery z nich mel hruzu, ucila jsem ho to s rozbehem, bavilo se cele metro, ale nakonec jsme to zvladli

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 19:23
- Nahlásit

Nemají psi na jezdící schody zákaz vstupu? Ale v metru asi jiné nejsou, co...sama se jich taky bojím, ale kupodivu na nádraží je zvládají všechny tři potvůrky. I přes zákazové cedulky na konci to dělám tak, že se rozejdu ještě dřív, než jsme úplně nahoře a přechod na pevnou zem přejdeme.

evina
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 21:01
- Nahlásit

Já osobně mám z eskalátorů panickou hrůzu.Můj tatík byl svědkem jak se tam setr zapletl chlupy a vzalo mu to pacinu...

Misery
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 22:37
- Nahlásit

evinaTo me prave taky napadlo, jestli se tam psovi nemuzou zaplest chlupy....takze muzou...

brut
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2006 22:54
- Nahlásit

Misery
Samozřejmě že můžou....taky jsem viděla jednoho pejsu kdysi dávno...naštěstí byli lidi pohotový a eskalátory zastavili.....jenže jsem taky viděla, jak se malému dítěti dostala tkanička od botičky do zoubků.....výsledek nic moc.
Proto říkám, že je dobré naučit psa někde, kde není tak velký provoz, schody jedou pomalu a je čas se připravit.....

LucieS
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2006 01:21
- Nahlásit

No taky jde vychytat stanice, kde jezdící schody jdou obejít po normálních schodech, případný zbytek trasy dojet tramvají.
Ale pro častý pohyb po Praze to asi není.

Fík
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 15:00
- Nahlásit

Ahoj, můžu se připojit se svým málem do mlýna?Bydlím ve vnitřní Praze nedaleko Staroměstakého nám. Pokud chci někam vyrazit, povětšinou jedu metrem. U začínajícího pejska si beru delší vodítko a to mu před nástupem na schody "jakoby nic"provléknu kolem hrudníku. Čili mám ho karabinou přicvaknutého k obojku a druhy konec mu provléknu za přední packy.Udělám si z něj takovou tašku. Daleko lépe se pak s pejskem manipuluje. Také je potřeba nedělat z toho žádnou vědu.Zjistila jsem, že i sebemenší zaváhání z mé strany je odměněno právě "bubákem ze schodů". Prostě klidně jdi a až budeš poblíž metra provlékni vodítko, a v klidu nastup na schody. Pokud se ti tam bude chtít"zapíchnout", neber na to zřetel, ty jsi šéf a pokud se nebojíš ty ani pejsek se bát nemusí.Po nastoupení na schody doslova"krmím"piškotkamiejsek si pak schody spojí s dobrotou a na schody se těší.To je moje zkušenost.

venda
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 09:36
- Nahlásit

tak jsem neodolala a když jsem jela v pátek domů tak jsem s ní šla na Smíchově na schody (zrovna naštěstí uplně volné) - nenápadně jsem šla kolem nich, krmila ji masíčkem, ona koukala na mě, papala masíčko a najednou lehla, roztáhla packy a konec, tak jsem ji chytla pod břichem (když už jsem jednou řekla, že jdeme na schody tak jsme holt šly), napůl odnesla napůl odtáhla na schody, ona se na ně nalepila, maso si ode mě brala, nadšeně dole seskočila, vzala si další odměnu a když jsem se otočila abychom se vrátily zase lehla, tak jsem jí zase vzala pod břichem, postavila na schody, ona dělala že tam není, papala masíčko, nahoře seskočila a šly jsme na vlak, v neděli jsme procházely kolem schodů (byl na nich dav, tak jsem to nezkoušela) a psina se držela na konci vodítka co nejdál od schodů a honem mě táhla pryč od nich

Fík
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:29
- Nahlásit

No jo,ale nemyslela jsi si, že to půjde bez tréningu hned, že ne?.Musíš být trpělivá a nedat na sobě znát, že schody jsou něco mimořádného, pokud na schodech baští,je sice ve stresíku, ale není to tak strašné, když dokáže jíst.
Musíte to zkoušet často a výsledek se určitě dostaví. Taky je dobré, pokud znáš někoho, kdo má pejska, který nemá se schody problém, aby šli před vámi a vy ta nimi, povětšinou to pomáhá.Ahojky

venda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:39
- Nahlásit

Fík
no, já na sobě nemusim dát vůbec nic znát, protože psina jenom zaslechne eskalátory už leží na břiše ať já přitom dělám cokoli, nezajímá ji ani maso, takže jedinej způsob, jak ji na schody dostanu je takový, že ji na ně prostě přendám, ona se na nich plazí nahoru (pokud jedeme dolu nalepí se na ně, takže má tvar jako ty schody a čeká až sjedeme), nahoře seskočí a upaluje pryč
zkoušela jsem včera nenápadně na novém místě kde o schodech neví k nim přijít ze strany aby je neviděla a cestou jí dávat maso - koukala na mě, brala si masíčko, 5 m od schodů se zastavila, maso si nevzala, lehla a konec...rozhodla jsem se, že prostě bude muset na schody tak často, až nakonec otupí, přece když pojede každý den a nic se nestane, tak časem přestane šílet

AOZ
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:50
- Nahlásit

včera jsem byla nakupovat v jednom marketu a tam mají jenom jezdící pásy, rovné. Co to zkusit nejdřív na nich, ale nevím jestli jsou někde v Praze mimo obchod nebo jestli vás pustí do krámu??

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:54
- Nahlásit

náš pesan se schodů nebál,naopak je rád,ale kamarádky fenka měla podobný problém..........naučil jí to vlastně náš kraken- čili- zkus to jet na schody se psem, který se jich nebojí a je její kamarád...třeba se přidá k němu a jak pozná prvně, že to nic není, už to půjde samo.....my jezdíme na schodech občas večer jen tak....prostě jsem měkkosrdcatá panička a nechám ho se svézt.)

venda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:58
- Nahlásit

AOZ
to maj v carrefouru, ale divila bych se, kdyby tam směli psi, ale zkusit by to chtělo, to je dobrej nápad!
žanda
no takhle to právě bylo původně - vedl jí přítel, já šla přední a nalezla na schody ani nevěděla jak, vůbec o tom neuvažovala, jenže příště už jsme byly samy, a ona lehla a teď už se schodů bojí tak, že si myslim, že by tohle nepomohlo, ani kdybych takového spřáteleného psa měla, jako že nemám

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 15:00
- Nahlásit

vendo, tak pak leda postavit na schody......alákat ven,až se to naučí a pochopí,že schody nežerou, na dobrůtku nalákat- nejlépe trénovat večer,kdy už nikdo nejezdí)

venda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 15:03
- Nahlásit

žanda
budu muset, já to tak dělám, jinak to ani nejde - postavim ji na schody, chválim a odměňuju (problém je když jdeme z metra a má košík) ona z nich slejzá sama uplně bez problémů, jen ji na ně nemůžu zaboha dostat
a kde se s tim tvym psíkem večer vozíte? že bych jí to šla ukázat

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 15:24
- Nahlásit

vendo, já učila jezdit na metru Háje- tam je eskalátor už i jako mimo metro, a je to krátký......na poprvé akorát....máš-li to tam někam kousek,klidně vás vezmeme do tandemu))

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 15:25
- Nahlásit

jo a v těch místech je už mimo vlak,tam nemusí mít náhubek......

venda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 15:32
- Nahlásit

žanda
no, bydlíme na Smíchově, to je do Háje trochu daleko, navíc metrem s dlouhejma rychlejma schodama na IPPavlova, tak budem trénovat jinde (včera jsme omylem trénovali v Luxoru na úzkejch malejch schodech, to jsem teda nechtěla, ale šla jsem si vyzvednout objednané knížky a ono to bylo o patro níž, nahoře jsem ji nechat nemohla tak jela sebou, ale zvládla to)

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 15:32
- Nahlásit

hlavně chválit, a chválit))

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání