Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / počůrávání
Autor Zpráva
evuška
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 07:36
- Nahlásit

co mám dělat když se mi štěnátko počůrává když vidí jakýhokoliv cizího člověka a on jí pohladí nebo když vidí tátu, babičku kteří si s ní moc nehrajou. Jako další - spí na chodbě takže ráno když vyjdu z pokoje tak se taky občas počůrá. dá se s tim něco dělat slyšela sem že ne (

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:07 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

to je hloupý vtip nebo "seriózní dotaz"?????

jestli to myslíš vážně, tak to tedy potěš koště...asi o psech nevíš vůbec nic. Doporučuju si přečíst nějakou seriózní publikaci o výchově psů a vůbec psech jako takových, o jejich chování, přirozených projevech a potřebách. Na této diskusi se zrovna probírají nejlepší publikace o psech http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5085_0.html

Jak staré máš štěně?

Garfield
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:11
- Nahlásit

evuška
Napřed musíš zhodnotit věk psa. V určitém věku se štěňátka počůrávají a pokakávají poměrně běžně a není k tomu potřeba ani hlazení či přítomnost člověka.

Druhak je nejlepší léčbou prevence, tedy venčit malého pejska tak často, aby téměř vždy vykonával své potřeby venku na travičce (v zimě na snížku) a pejsek si tak postupně osvojí venčení venku, že doma mu to přijde nenormální. Když se pejsek vyvenčí doma, vyhubovat, lapnout pod křídlo a ven s ním. Venku oproti tomu velikanánskou pochvalu za každý bobek či loužičku.

Venčení po probuzení štěněte a po žrádle by mělo být samozřejmostí.

gabi
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:14
- Nahlásit

Počuravanie pri stretnuti s človekom alebo iným psom môže mať aj psychycký dôvod.
Môže to byť prejavom strachu alebo prílišnej radosti.
Ale to by si musela napisať viac.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:20
- Nahlásit

když už to Garfield začala rozvádět, tak je velice důležité, když už psa za pomočení trestat, tak jedině při přistižení při činu, dodatečné tresty jsou zbytečné, neefektivní a pro psa velmi stresující, přičemž stejně nepochopí, proč byl trestán.

Přesně proto, co psala Garfield jsem se ptala "jak máš staré štěně". Např. u 7 týdenního štěnda je naprosto běžné, že se počůrá a pokaká každou chvilku. Musí se čistotě, jak psala Garfield, učit postupně. Pokud už je štěně větší (dejme tomu starší než 5 měsíců), už by mělo být naučené venčit se venku....samo od sebe se to ale nenaučí...musí ho to naučit jeho člověk. V případě, že se i větší štěně, které je jinak naučené močit venku, začne počurávat doma, pak je dobré navštívit veterináře, neb může být např. zánět močových cest.

A co se týče počurávání, když vidí lidi.....Můj 2,5letý pes si občas samou radostí "ucvrnkne", když vidí někoho, koho má rád. Někteří psi se také počurávají ze strachu, ale to snad poznáš, jestli se Tvoje štěně bojí, nebo jestli má radost, ne????

Frog
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 08:23
- Nahlásit

evuška
Môže to byť prejavom strachu alebo prílišnej radosti. Přesně! Moje fenka německé dogy když byla štěník,tak si taky v obrovské radosti učůrla. Je pravda,že dneska už se to stane málokdy, třeba když přijedem k našim a ona je šťastná,že je zase vidí Vrtí, skáče, hopsá blbne a tak.. Doga má totiž vysoký práh vzrušivosti a ta moje obzvlášť

Veru
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:08
- Nahlásit

Já mám 5 měsíční štěndo a čůrá doma jenom, když je sám, hold to asi zatim nevydrží, ale jak poroste, tak se zlepší, že jo? ...

evuška
Měla by jsi nám už napsat, jak je staré...

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 09:16
- Nahlásit

Veru
...ale jak poroste, tak se zlepší, že jo? ...

to ano, ale určitě ne samo od sebe...musíš to štěníka učit... Jestliže už má dobrý základ, že se doma nepočurá, když máš čas se mu věnovat a jdeš s ním včas ven, tak je to opravdu spíš jen otázka času, než bude mít "výkonnější držák"

Darina1
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 11:06
- Nahlásit

evuška
Já mám dva pejsky Bišonky jednomu je tři roky a ten mladší má jeden rok. Když jsme si pořídily to ho mladšího měli jsme ten samý problém s učuravánim při vytaní, když jsme na to přišly tak jsme to začaly řešit tak, že jsme si je nevšímaly i když na nás dorážely tak chvíli jsme odolávaly až se trochu zklidnily pak teprve jsme se s nimi přivítaly, chvíli to trvalo, ale už je to ok. Může to být i s té jeho přehnané radosti na to musíte přít sama a to pozorováním vašeho pejska.

Misery
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 13:39
- Nahlásit

Hmm nas skotak obcas ucurnul radosti, ale kdyz treba provedl neco spatnyho a tata ho pleskl pres zadek nebo vytahal za kuzi, tak uchcaval strachy....ale on byl desna hysterka, on se uchcaval z hruzy co ho ceka i v psim salonu este nez na nej kadernice sahla (cesani a strihani nenavidel z celeho sveho srdce)

evuška
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 19:46
- Nahlásit

štěnátku jsou 4 měsíce. je naučená aby se vyčůrala jenom venku to jí šlo hned jak sme si jí přivezli. normálně se doma nepočůrává tohle je problém který se objevuje jen když potká někoho novýho nebo když je na chodbě přes noc sama a přídem tam ráno. má radost tak sem chtěla vědět jestli to přestane samo nebo jestli se tomu dá nějak pomoct ...

Klárča
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2006 20:14
- Nahlásit

Dneska jsem byla "občurlá" jedním štěníkem jorka a taky olízaná a poskákaná ...Ale co,když je to projev radosti ...

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2006 07:35
- Nahlásit

evuška
no tak jestli to dělá od samé radosti, tak se snad nepočurá úplně ne...jen si "ucvrnkne"......Ve 4 měsících je opravdu ještě mininko, které má ještě "nárok" na to ty svěrače občas neudržet..
A proč spí na chodbě? Do jiných částí domu jí nepouštíte? Třeba, když bude mít přístup všude s vámi, nebude mít důvod ráno vás tolik vítat a nebude si "ucvrnkávat"

evuška
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 19:31
- Nahlásit

to mě taky napadlo že je to tim že je tam přes noc sama ale bohužel u nás doma to nejde - část naší rodiny pořád zastává názor že pes nepatří do bytu a to že je na chodbě je obrovskej úspěch

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání