Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / zima zima zima
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 14:44
- Nahlásit

Byla bych ráda, kdyby to tady zkusilo víc lidí, protože pro nás není důležité, jak se chová zmrzlina v africkém mrazáku, ale jak se chová voda u nás na dvoře v misce našeho psa.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 14:52
- Nahlásit

Tak přátelé, mně zamrzla dřív studená, z čehož plyne, že bude třeba série mnoha pokusů, aby se teda zjistilo, jak to vlastně je

aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 15:23
- Nahlásit

corgi
Tak přátelé, mně zamrzla dřív studená
Však mně taky

aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 15:56
- Nahlásit

V této chvíli je na vodě, která byla nalitá ve 13hodin horká, pořád volná hladina. Od okraje jdou první náznaky ledových jehliček. Na misce se "studenou" už nelze ledový krunýř prstem probořit.

Noemi
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 18:43
- Nahlásit

Máme problémy s nabalováním sněhu mezi polštářky na tlapkách, nevíte někdo co s tím? Když jdeme na vyplužené silnici není problém (sníh je udupaný), ale ve volném terénu se mu neustále mezi polštářky dělají sněhové koule (naprosto zmrzlé, takže se to velice blbě oddělává), pejsa vždy, když to překročí únosnou mez zalehne a sníh si z pacek okusuje. Proplém je v tom, že buď s tím sněholedem vytrhne asi i chlupy nebo se škrábne zubem (žádné viditelné zranění vidět není) a chlupy v okolí polštářků má růžové, ale není vidět, že by někde tekla krev. U nás se nesolí (jen na hlavním tahu vsí a tam na prochajdu nechodím). Díky za radu

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 20:14
- Nahlásit

Noemi
My tedy preventivně OPATRNĚ vystříháváme chlupy mezi prsty, ale možná to nebude stačit, fakt nevím. Nám se zmrazky nedělají, ale možná je to "kus od kusu" - někomu se udělají, někomu ne...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 12:52
- Nahlásit

Noemi
Ben je chlupatej a máme podobnej problém jako ty, ale ve spodu na tlapkách, ač je bílej, má růžovoučký chloupky taky - i na suchu a v teple, takže krví to není.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 13:11
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Máme černý chlupatce a packy jsou ze spoda porostlý narůžovělejma chloupkama po celý rok! To je normální, jo a ledový kuličky se jim mezi prstama dělají taky. Možná by nebylo od věci packy mezi prstama trochu prostříhat.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 13:16 - Změnil/a: AlenaD
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Promiň mělo být samozřejmě Noemi

Noemi
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 16:41
- Nahlásit

Tak už jsem klidná...Nikdy dříve jsem si nevšimla, že by byly růžové, ale je fakt, že jsem to nějak nezkoumala, ale většina je bílá (máme "ponožky").
S tím stříháním nevím, protože mi nepřijde, že by ty chlupy tam měl nějak extra dlouhé (myšleno výrazněji nad polštářky), takže by to byla docela operace je ostříhat (to nepočítám manipulaci s 50 kg štěnětem, které je sice trénované, ale tohle jsme ještě nedělali..)

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 17:29
- Nahlásit

My vystrihame spodky labiek i skracujeme medzi prstami od mala. Pomaha nam to naozaj vyrazne

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 18:12 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

Noemi
Ten sníh se zachytává a ledovatí právě na těch malejch chloupkách mezi polštářkama, kdyby je měl delší než polštářky, tak to vůbec si nedovedu představit, jak by chodil.. Zatím to stříhání zkuste jenom trénovat

Ještě jsem zapomněla dodat, že mám i krátkosrstou fenu a ta mezi polštářkama nemá chlupy žádný, takže je v pohodě a nic se jí tam nedělá.

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 14:53
- Nahlásit

Čím stříháte? Existují nějaké speciální nůžky? Asi by to chtělo něco se zakulacenou špičkou, nerada bych mu ublížila...

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 16:02
- Nahlásit

Noemi
Zakulacená špička určitě, maximální opatrnost. Z polštářků jsou potoky krve, když se do nich řízne... Žádné speciální nemáme, tuším, že ty naše se normálně kupujou pro děti do školy - malé, kulaté špičky. Možná něco speciálně na tohle existuje, ale my jsme zvykali od začátku na tyhle obyčejné.

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 16:14
- Nahlásit

Ja obycajnymi noznicami, ale prvy krat vystrihala vetka (zahnisana osina) a ta to zobrala normalne strojcekom a bolo to za par sekund hotovo

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 20:10
- Nahlásit

pigie
Jak to proboha mohla vzít strojkem mezi polštářky? To mají nějaký nástavec?

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 20:16
- Nahlásit

Noemi
Mam fundla, to len pre predstavu rozmeru tlapy. Normalne som mu pridrzala nohu, ona roztiahla vankusiky a normalne to vystrihala obycajnym strojkom, ktorym vystrihaju srst, ,ked pichaju injekcie do zily. Ma sama kralovskych pudlov a tym to tak robi bezne, takze som jej doverovala. Trvalo to chvilu, mal to dokonalo vyholene, ako to ja noznickami nikdy neurobim. Ale sama by som sa to urobit neodvazila...

kokoška
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 08:26
- Nahlásit

Noemi
Taky pudlovi (střednímu) holím strojkem chlupy mezi polštářky. Jde to snadno a bez nástavce. Polštářky se dají různě odtahovat, prsty otáčet a tak. Nic to není a je to fik-fik.
Akorát mi to přijde jako drahý špás, kupovat strojek jen kvůli holení pacek.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání