| Autor |
Zpráva |
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 10:48
- Nahlásit
Ahoj všichni,
jménem svého známého Vás zkušenější znalce plemen prosím o radu. Můj známý má štěně - nalezenečka. Dle mého názoru je to kříženec jezevčíka s čímsi.... Známý ale povídal, že mu na jeho veterině řekli, že pes by mohl být čistokrevný a prý příslušník plemene "anglický jezevčík". Jakživ jsem neslyšela o podobném plemeni a to se v plemenech orientuji docela slušně....
Pár fotek toho pejska je uloženo v místní fotogalerii s názvem REK, prosím, podívejte se na ty fotečky a pište své tipy, co myslíte, že by to mohlo být za plemeno, nebo zda si taky myslíte to co já, že je to kříženec jezevčíka.....Předem moc díky za odpovědi.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 11:05
- Nahlásit
podle mě je to kříženec .. anglický jezevčík snad ani v ČR není ... jestli je, tak se omlouvám
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 11:10
- Nahlásit
No mně jde taky hlavně o to zjistit, jestli plemeno "anglický jezevčík" vůbec existuje, nikde na netu jsem to nenašla....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 11:13
- Nahlásit
no mohlo by být.anglický jezevčík opravdu existuje.Vypadá trochu jako hrubosrstý jezevčík.Ale u nás opravdu asi moc není
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 11:18
- Nahlásit
a neznáš nějaký odkaz na netu, kde bych si mohla prohlédnout dospělé jedince toho angl. jezevčíka?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 11:25
- Nahlásit
to nevím.Ale kdysi si ke mě dávaly angličani 2 feny když museli domů a u nich byl problém s karanténou psů při příjezdu.Tak je nechávali zde když jeli domů.Tady pracovali asi 3 roky
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 11:32
- Nahlásit
to je škoda, ale přesto díky za info
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 12:59
- Nahlásit
Tak jsem teď zjistila, jak to s tím pejsou vlastně je - jezevčík to není, potvrdila mi to na mail jedna paní, která je přes jezevčíky znalec.
|
Maya
|
# Zasláno: 15 Dub 2005 13:53
- Nahlásit
Pozdě, ale přece
http://homepage3.nifty.com/karon/kd/dach/dif.html
rozdíly mezi jezevčíky pochopí i ten, kdo neumí japonsky (nebo čínsky?)
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 14:31
- Nahlásit
Je to pěkný kříženec, ale jezevčík ro rozhodně není.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2005 18:39
- Nahlásit
jezevčíci se mnou bydlí už dvacet let, ale o anglickém jezevčíkovi jsem nikdy neslyšela, rozhodně štěňátko na fotce kolem jezevčíka prošlo hodně zdaleka, čistokrevné štěně dl. jezevčíka je v galerii Moji psi.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 10:16
- Nahlásit
Evička a Ebony
já to tomu svému známému říkala,že Rek čistokrevný rozhodně nebude, ale on si stojí za svým Tak ať si myslí co chce, je to jeho pes Na pohled je to milé štěně, ale jen dokud spí, jinak je to hrozně nevychovaný psí "gauner a ničitel všeho kolem sebe" což už je ale problém páníčka
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 11:03
- Nahlásit
vzhledem k tomu,že "čistokrevnost" je podložena tetováním a příslušným PP s identickým číslem zápisu v Plemenné knize,je celá debata irelevantní.
I geneticky čistý příslušník plemene vzniklý spojením nechovných rodičů s PP,tedy čistokrevných,není podle definice čistokrevnosti ničím jiným než pouze příslušníkem plemene....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Dub 2005 11:35
- Nahlásit
Asi bych změnila veterinu.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 14:43
- Nahlásit
Sali
tohle fórum nebylo taky založeno, aby se tu rozebírala čistokrevnost či nečistokrevnost...můj známý byl prostě přesvědčen, že má doma jezevčíka, tak jsem mu jen chtěla dokázat,prostřednictvím internetu, že nemá pravdu......a tohle fórum se klidně může celé smazat, protože to na co jsem se v samém začátku ptala už jsem se dozvěděla.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 15:01
- Nahlásit
Evik
s termímen "čistokrevný" jsi uzačala citací veterináře ty.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 15:39
- Nahlásit
Sali
jo ale já jen reprodukovala slova známého....ale hlavně už to prosím neřešme....říkám tohle fórum by se mělo smazat.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 15:51
- Nahlásit
Že se do toho motám... Nemuže to být plemeno, který zatím není uznaný FCI? Jezevčík jako takovej to nebude, ale může být hodně podobnej nebo to plemeno jako takový muže vycházet z jezevčíka... Třeba jak je anglickej a americkej kokr?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 16:33
- Nahlásit
Eimy
jasně, nové, vzácné plemeno, - vyhozené na ulici
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 07:50
- Nahlásit
Eimy a Ebony
no Rek rozhodně není žádné nové vzácné plemeno (prostě asi vážně voříšek), ale s tím vyhozením na ulici.....vzpomínám si, že jedna naše známá kdysi na ulici u popelnic v krabici našla štěně bígla a mělo dokonce tetování. Protože si pejska chtěla nechat, nesnažila se dohledat chovatele.... Takže i čistokrevné psy lze najít vyhozené na ulici.....V útulcích jich je taky dost....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 12:46
- Nahlásit
Ebony
No muže mu být hodně podobný ;)
|
ilona
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 07:10
- Nahlásit
Evik
nenech se urážet, to od ostatních není pěkné!!! Hezký den.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 07:20
- Nahlásit
ilona
tohle fórum už dávno není funkční.....já už dneska vím, jak to s tím psem mého známého je....je to kříženec jezevčíka s bůhvíčím......
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 07:31
- Nahlásit
Evik
Protože si pejska chtěla nechat, nesnažila se dohledat chovatele....
To je fakt to nejlepší, co mohla udělat, jen co je pravda
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 08:44
- Nahlásit
shiba
to vypadá, jako když to vyčítáš mně....to štěně si nechala jedna moje známá, ne já.....a já se jí do jejího života nepletu...kdybych se jí bývala snažila přemluvit, aby hledala chovatelku, stejně by to nakonec nejhůř odnesl ten pes, protože, když mi řekla, jak ke svému psovi přišla, byl mu už rok a odloučením od paničky (pokud by ho případná chovatelka chtěla zpět) by jen trpěl......
|
Brigitta
|
# Zasláno: 14 Čec 2005 11:11
- Nahlásit
Před dvěma lety jsme s manželem na procházce našli psa, kterému byl také tak rok. Moc se mi líbil, a tak jsem přemluvila manžela, že když se nenajde majitel, tak bychom si ho mohli nechat. Zajeli jsme tedy na veterinu, kde ho vyšetřili, zavolali městské policii a oznámili jí tuto událost. Pejska jsme si nechali, ale bohužel nám ještě ten den utekl. Po dvou hodinách jsme znovu volali na veterinu a policii, kde nám nám řekli, že ho už chytli a zjistili, jak to s ním vlastně bylo a že si ho raději nechají, až si pro něj majitel přijde. Majiteli prý už tak pětkrát zdrhnul a to šlo už asi o třetího majitele. Chudáček pejsan, byl hodně roztěkaný, ale moc hodný. Tenkrát se nám dost ulevilo, když to takhle dopadlo, ale jinak si myslím, že na tom není nic špatného, když si člověk nalezenečka nechá. Ovšem s tím, že to nahlásí na veterinu a policajty, ale když se nikdo neozve, tak bych o tom vůbec nepřemýšlela. Pamatuji si, jak jsme si nechávali koťata ztracená v lese. Ale to je možná něco jiného, nebo ne?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Čec 2005 11:14
- Nahlásit
Sali
s termímen "čistokrevný" jsi uzačala citací veterináře ty.
máš sna od něj papíry? nemáš!!!! tak o jaký čistokrevnosti to tady mluvíš?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 13:01
- Nahlásit
Anonymní
ježíši, ty jsi úplně mimo mísu, tak co se to toho pleteš. Nikdo tu netvrdí, že ten pes je čistokrevný ........to se pouze můj známý, který toho psa má domnívá, že by to mohl být příslušník nějakého plemene - samozřejmě že žádné PP nemá, když psa našel u popelnic jako maličké vyděšené štěně
to ADMINISTRÁTOR
Proboha administrátore, buď tak hodný a smaž celou tuhle diskusi, nebo se to zvrhne v naprosto nesmyslnou debatu o čistokrevnosti a nečistokrevnosti.....
já jen původně chtěla znát názor jestli si i ostatní lidičky myslí, že ten pes jehož obrázek je v galerii je kříženec - vořech
|
handula
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 13:17
- Nahlásit
Eviku jak se leze do tý galerie, at si ho muzu aspon prohlídnou...? Prosím polopatě, dneska si sedim na vedení
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 13:24
- Nahlásit
handula
galerie je v hlavním menu po levé straně v okénku "galerie"....ty obrázky toho psa jsou v galerii s názvem Rek, jenomže galerií je tam spousta a já nevím zda existuje nějaké rychlejší vyhledávání, jak to najít, než se prohrabávat všemi galeriemi...
|