| Autor |
Zpráva |
StaHi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 00:20
- Nahlásit
Misery
ehm tak ten muj byl dokonce i alergickej (z toho ale podezrivam jeho maminku - alergolozku) a ejhle uz neni! opatrne jsem ho pripravila na 1 hafa, z prvni "nezavazny" navstevy miminek vzeslo to, ze mame hned 2 zda se, ze absenci psa ve svym zivote vylozene stradas, to pro chlapika neni ani trochu smerodatny? jestli ma jen privaly odpovednosti, zkusila bych taktiku "chci miminko" (teda netusim jak jsi mlada)..pak snad stendo vyhodnoti jako mensi risk .-) jestli se boji, ze mu te stendo prebere, dala bych mu najevo, ze o svy privilegia neprijde (klasika: jeste vice pamlsku a odmen ), pripadne bych posilila sance utokem na jesitnost, treba navrhni, ze se stendo bude jmenovat po nem jinak tvoje obavy z "opousteni" stenatek naprosto chapu, mne kdyz chovatelka rekla, ze si maly necha jeste o tyden dyl, nez bylo puvodne v planu, prozivala jsem to asi tak, jako by mi socialka odebrala deti..
radek
pozde ale prece zdravime tez
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:01
- Nahlásit
StaHi
No taktiku miminko jsem zkousela, na to rekne "pockame este tak 2 roky a potom"...jinak mi bude v prosinci 21, takze v tomhle ma pravdu, ze to chce tak 2 roky pockat
Fakt ted asi posledni 2 dny premejslim, ze bych proste toho psa poridila a pak to nechala osudu, co se stat ma, at se stane. Ale nevim...bojim se toho...tohle je jeho byt, kdyz jsem se ho ptala co by delal, kdybych privezla psa, tak rikal, ze by nas vyhodil oba dva. Ne, ze bych nemela jit kam bydlet, ale rodice nebydli v Praze a ja sama bych se asi sotva uzivila natoz este psa
|
Bublinka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:20
- Nahlásit
Misery
Hele a jak jste spolu dlouho? Jestli muzu byt tak zvedava... Protoze at vyhrozuje jak chce,tak kdyz spolu bydlite,tak predpokladam,ze mate nejakej delsi a pevnej vztah... Myslis,ze by byl schopnej ho fakt obetovat???
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:28
- Nahlásit
Bublinka Rok a pul spolu bydlime. Je fakt, ze od zacatku rikal, ze nebude chtit tady zvire, ale kdyz ja jsem byla zamilovana (no porad jsem, ale uz ne tak slepe) a jako tohle jsem asi nejak neslysela, nebo mi to v tu chvili nepripadalo tak podstatny, nebo jsem si mozna rikala, ze to jen tak rika, ze to proste pujde.....ale v tomhle pripade jsem fakt narazila
Mam vyhlidnuty stene v Sestajovicich, je to 16 minut busem z Cernaku (dokonce tam jezdi obcas bus a ten jede jenom 4 minuty)....sem myslela, ze kdybych si tam zajela a vzhledem k tomu, ze auto sice mam, ale este tolik nejezdim, natoz sama, natoz nekde, kde to neznam, i kdyz na Cernej Most to znam, jezdim kousek od HocoPoco na konich (Radonice) a to je od Sestajovic co by kamenem dohodil. No ale stejne...kdybych si vzala nakou vetsi tasku a nebo nakej kosik, ze by to tu ctvrdhodinku stendo vydrzelo, nez bych dojela metrem z Cernaku domu do Holesovic (na Palmovku a pak tramvaji 3 zastavky).....ach jo...jenze to udelat nemuzu A ne proto, ze bych na to stendo nemela, ale....ja nevim, je to strasnej pocit, kdyz vim, ze tam na me to stenatko ceka, videla jsem ho na fotce a strasne jsem se do nej zamilovala.....a mit ho nemuzu....a uz jsou k odberu a urcite si ho nekdo vezme...ach jo...
|
Bublinka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:41
- Nahlásit
Misery
tyjo to je hrozny,to takhle cist... nechci,aby to znelo jako fraze,ale uplne se mi z toho svira hrdylko Ja nevim,nooo... zase- risk je zisk... ale chapu,ze se to lehko rika.... rok a pul bydleni spolu je podle me dost dlouha doba na to,aby te jen tak vyhodil... A to copak nevidi,jak po tom stendu desne touzis??? To je od nej teda pekne krutyyy...
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:44
- Nahlásit
No....ja nevim, jsou veci, ktery chlapi asi nevidej....nebo alespon ten muj ne. Nebo nechce videt....
|
Bublinka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:53
- Nahlásit
Misery
Hmmm,tak zname to.. chytremu napovez, hloupeho kopni...
To je teda spatenka... Fakt tezko poradit... ale kazdopadne ti budu aspon moooc drzet palecky,at uz to ma dopadnout jakkoliv... Mozna by pomohlo mu to narovinu rict,ze uz proste bez psa nemuzes existovat,ale ze mu to nechces udelat za jeo zady a co by to pro tebe znamenalo... Proste mu rict,ze ti odepira neco bez ceho nemuzes a nechces byt...
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:00
- Nahlásit
To jsem mu rikala no, on na to nijak nereaguje...nevim...ale nechci ho opustit, i tak ho miluju....no diky za to, ze mi drzis palce, budu to potrebovat.
|
Bublinka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:33
- Nahlásit
Misery
To je mi jasny!!! Drz se a kdyztak dej vedet,jestli nastala nejaka zmena,popr. jestli budes drsnacka a risknes to! Moc,moc stesticka!
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 14:22
- Nahlásit
A co taakhle trochu víc sebevědomí a dupnout si?
Já jsem byla před časem v podobné situaci. Tedy, já si sovjí první RR holku pořizovala ještě s rodiči, ale už tenkrát jsem s přítelem plánovala společné bydlení a sháněli byt. Jenže to jsme byli ještě zamilovaní a poslouchala jsem spoustu řečí, ať si psa pořídím, že se můžu nastěhovat klidně s ním. Když ale přišlo na lámání chleba, bylo to pořád dokola, že takhle velký pes se do bytu nehodí, že je ho tam škoda, že potřebuje prostor...a ať čubinu nechám u rodičů...na to jsem já měla tedy jen jednu odpověď: že bez psa nikam nejdu a začla si shánět vlastní pronájem (na který jsem sice neměle, ale...). Poznal, že to myslím vážně a čubina mohla jít se mnou. Sice se toho nedočkala, byla nemocná a odešla mi do psího nebe, ale když přítel viděl, jak jsem z toho hotová, dovolil mi štěně. Byť z toho stále nebyl nadšený, ty peníze by radši investoval do nové televize apod. a přemlouval mě, jestli si to nechci rozmyslet (tenkrát byl i častý argument, že dělám dálkově vysokou a nebudu stíhat), ale můj argument, že on by se kvůli mě také nevzdal fotbalu, byl jasný.
A dneska? Dřív přivítá zrzku než mě, jezdí se mnou na hromadné psí akce, jezdí se mnou po tréninkách, po závodech, po campech a když dlouho nic neplánuju, ptá se, kdy zase někam vyrazíme se psama
Dokonce mám už odhlasovaného druhého a kdybych před časem nepřišla o prácci, je už mimčo dávno doma.
I tak si tedy ale všechny povinnosti obstarávám sama. Přítel má psa opravdu jen jako zábavu a proto si také myslím, že ho tak hrozně nechtěl. Že se bál, že s ním bude mít starosti také
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 14:38
- Nahlásit
jo a při výběru štěňátka by mohlo pomoci tohle:
http://www.klub-ridgebacku.cz/odkazy.html
jestli ale můžu radit, rozhodně se nesoustředi pouze na CHS kolem svého bydliště. jdi tam, kde se ti budou OBA rodiče zamlouvat a kde se ti opravdu bude zamlouvat prostředí, kde štěňátka vyrůstají a chovatelé to samé. Pár hodin v autě prckovi určitě neublíží.
kamarádka si nedávno dovezla malého RR kousek od lucemburských hranic a kdyby si viděla, jak čilé a veselé štěňátko z kennely vyskočilo....žádný strach, maximálně se pozvrací.
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 14:58
- Nahlásit
nefer
Ja prave koukala na ty stranky a v inzerci jsem objevila tyto stranky http://www.chiwitsiingwe.com/ me se strasne moc libi Babu. Chtela bych se tam prave jet podivat, ale to louceni bude strasny, fakt mam obavu, ze mi pukne srdicko, jako me stale boli od te doby, co mi umrel muj pejsek skotsky terier, kterej byl uplne bezvadnej....
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 17:20
- Nahlásit
však říkám, dupni si. příteli za zády bych to rozhodně nedělala, ale snad máš ve vztahu také nějaké slovo, ne?
a nepřistoupil by při nejhorším na kompromis? že by sis vybrala menší plemeno?
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 03:05
- Nahlásit
nefer
Bohuzel tohle vsechno mam vyzkouseny. Ani kocku mi nedovoli, takze asi tak....a co jediny mi teda dovolil (no spis to zkousnul byla rybicka a mysi). Jako ze dokavad se to nemuze volne pohybovat po byte, tak ok. Ale treba papouska uz mi nedovoli, nebot pry dela kraval
|
radek
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 08:29
- Nahlásit
Misery
Učiněný milovník zvířat
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 20:49
- Nahlásit
promiň mi tu otázku, ale...to s ním vydržíš?
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 20:52
- Nahlásit
nefer
Tak on ma zase jiny prednosti no...ja nevim...kamarad mi rika Homolka....ze prej kdyz si nedokazu prosadit ani kocku, tak ze jsem Homolka...ach jo Ja fakt nevim...kdyby mu to nekdo dokazal vysvetlit, ale nikdo takovej se nenajde. Jenom on ma proste hafo kamaradu, kteri rikaji, proc pes nemuze byt v byte....
|
radek
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 21:05
- Nahlásit
Misery
Pes nemuze byt v byte? od kdy
Mas to teda tezky holka
U nas taky prvni kdo prisel se psem byla pritelkyne a ted sem s psiskem 24/7, jezdim snim na cvicak ... vsechno, ale je fakt ze sem si ho pral taky. Jo a jsme v byte.
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 21:10
- Nahlásit
radek
Vsak ja jsem taky mela psa v baraku, sice jsme meli dvur, ale pes tam nikdy nechtel bejt sam, byl imrvere v dome. Nekdy ani nemusel byt vylozene u nas, ale lezel treba v chodbe, kde jsme meli dlazdice a chladil si brisko. Dvere do obyvaku byly otevreny a jemu stacilo, ze na nas vidi/slysi nas/vi, ze tam jsme.
A jinak moje mama taky psa nechtela a pak to byl jeji milacek, kteryho by nikomu nedala :-D
|
Ridge
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 13:53
- Nahlásit
Pro potěšení RR puppy
|