Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / zase ja:stenatko a curani
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:13
- Nahlásit

no a ted o prazkach bych mohla furt=)

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:14
- Nahlásit

bebanec
já myslím, že to je naprosto dostačující.

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:16
- Nahlásit

fromeli
uf to vis,kdyz zaciname..tak se na vsechno musime ptat dvakrat a porad jsme nervozni,ze to nebude dostacujici

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:21
- Nahlásit

co je lepsi fenka nebo pes?

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:22
- Nahlásit

isdpch
no míň - je to vod 5:30 do 6:00 a pak někdy dojdu už v 16:00 (tak 50:50 chodím ve čtayři nebo v půl..)
ale jakože ostatním doma vydrží...ale třeba je to tím,že je ještě malej....

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:25
- Nahlásit

Mar3
je to opravdu na nej asi dlouho...ja mam tu vyhodu ze muzu z prace odejit na poledni pauzu a tak ho sjedu vyvencit

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:26
- Nahlásit

Mar3
u rockyska doslo k uplnemu zlomu kdyz jsme byli o vikendu v lese na srubu a tam vlastne mohl ven nepretrzite...myslim ze hlavne tam pochopil ze ma potreby delat venku

Meta
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:28
- Nahlásit

co je lepsi fenka nebo pes?
Pro paničku pes, pro pánečka fenka

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:29 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

bebanec
pro mě fenka a jsem panička
Obecně se říká, že fenky jsou mazlivější, líp ovladatelné, ale není to pravidlo.

Fenka hárá a pejsek běhá za háravkama

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:31
- Nahlásit

Fenka hárá a pejsek běhá za háravkama
a ted babo raď

fenky byvaji i klidnejsi, ale ja sama mam dva psy

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:38
- Nahlásit

jooo tak ted uz vubec nevim..zbytek rodiny chce psa..ze prej jsou s fenama problemy...ale ja myslim,ze psi budou destruktivnejsi=)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:38
- Nahlásit

bebanec zanech marných iluzí a nenech se uchlácholit, počítej s nejhorším!!! představ si pak to nebetyčné nadšení a nekonečný pocit štěstí, když štěňuch nakonec vzdor těm nejčernějším předpovědím sežere POUZE lino v předsíni, jedny nové lodičky a udělá díru skrz vchodové dveře.
Vše je relativní!
a nejlepší je samozřejmě PES I FENA

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:40
- Nahlásit

Ketrin
.........................

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:43
- Nahlásit

isdpch
no néé,to já si mylsím,že jdobře,ale bohužel pracuju,že jo takževíc to nejde....ale je pravda,že teď ke konci to už dost často vydrží(louža výjimečně )

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:52
- Nahlásit

a cim krmite svoje pejsky?granule,vareny anebo konzervy?co je nejlepsi?

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:55
- Nahlásit

bebanec
staryho pejsu krimim granulemi pro seniory...rocky dostava granule junior + varena strava

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:57
- Nahlásit

Tak to já musím říct, že Tessinka byla stoprocentní držák už od půl roku. Venčím v půl šestý a to tak, že vyběhnem před barák, ona udělá a louži a bobek (někdy ani to ne) a šup zpátky (takže tak 5 min venku) a pak jdeme až ve 16.00 (můj příchod domů) a nic! Držíme držíme...

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:59
- Nahlásit

jj diky moc a z ceho mam nejvetsi strach je vybirani stenatka...jak jste si vy vybirali?na co mam dat pozor a tak?

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 15:07
- Nahlásit

bebanec
hmm,tak to neporadím - já vybírala podle toho,který za mno šlo,který bylo nejmazlivější-prostě do kterýho sem sezamilovala na 1. pohled. Je to ale alergik a má zdravotní problémy
(ale stejně je furt nejlepší nasvětě..)

Evulik
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 15:41
- Nahlásit

Určitě fenka má větší držák, než pes. To mám ověřeno. A taky se mě zdá, že pes více pije a proto může i často značkovat.Bohužel proto tak dlouho nevydrží v bytě bez venčení.

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 19:31
- Nahlásit

bebanec
jenom k tomu,že pes bude destruktivnější: ze své zkušenosti nemůžu radit-ano,můj pes je destruktiví, ale fenu sem nikd neměla....ale u Berryho rodičů to bylo naopak-jeho otec nikdy neprovedl naprost onic, jeho matka cupovala do 1 roku všecko k čemu se dostala.......lidi tady v ulici mají labradora psa a ten jim prej taky nezničil absolutně nic....takže podle mně to je stejný-podle toho,na kterýho jedince narazíš,jedno,jestli fena nebo pes....

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 19:32
- Nahlásit

bebanec
a ještě jedna tentokrát osobní zkušenost: venku si cizí pejsek hraje s každým, s psama,fenama prostě s kdekým...zato feny se po psech často oženou,nebo vrčí....(den co den při venčení se mi to stane,a pokaždý s jinou fenou...)

zuzka
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 20:19
- Nahlásit

bebanec
když mi napíšeš mail, pošlu ti bezva knížku (asi 3,5MB) o výchově psa, je celkem útlá a je tam i o výběru štěněte

zuzka@kocovi.com

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 06:35 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

bebanec
já radit o výběru nemůžu Můj výběr byl jen srdcem, rozum v tu chvíli zůstal v autě. Koupila sem Michelle na inzerát jako zaručenýho jezevce od jedné pochybné paní, což sem tehdy netušila. Už když sem tam pro špagetku přišla, bylo mi to trochu divný, paní měla doma zařízený takový menší zverimex a v bedně uprostřed haly seděla samotná Michelle, koukala na mě svejma kukadlama a baba věděla jak na lidi jako sem já - šup se štěndem do mé náruče a já už pak přešla v šoku její řeči, že očkování není třeba dokud je u mámy (tu sem ovšem neviděla) a bla bla bla. Takže jsem s pocitem zachránce nebohého štěnda vypadla a Michelle si nechala. Měla sem kliku, špagetka byla naprosto zdravá, vet ji hned prohlédl, odčervil a postupně doočkoval. Takže takhle asi ne!

Nyní bych si vzala buď hafa z útulku a nebo pokud bych chtěla konkrétní rasu, tak bych pečlivě vybrala chovnou stanici a koupila si pejska s PP.

micsa
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 13:14
- Nahlásit

Ahoj, naseho pejska jsme importovali z Cech a mel skoro tri mesice kdyz jsme ho privezli. Jakmile doma vydal nejaky zvuk, kak jsme mu rekli, chces curat a hned s nim ven. Kdyz se vycural, dostal kousek suncicky a moc pochval. Stejne tak kdyz jsme ho ucili byt sam, zavreli v kuchyni, za chvilku tam k nemu, moc pochvalili ze hlidal a kousek suncicky. Morris si uz za par dni rekl, tedy kniknul, kdyz chtel jit curat. V peti mesicich 100 cistotny, vzdycky si rekne kdyz chce ven. A od zacatku byva doma sam nejakou hodinu, vzdycky pochvala a suncicka jak pekne hlidal. Pochopitelne, nekdy se stala nehoda, ale to jen tehdy kdyz jsme nezaregistrovali jeho kniknuti kdyz chtel ven. Jde tak vychovat i na rucnik, nebo papiry. Hlavne byt dusledny.Preji hodne stesti, M.

bebanec
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 12:33
- Nahlásit

micsa
diky moc=)

rik
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 15:51
- Nahlásit

bebanec
Já mám doma půlroční malou kníračku. Přivezli jsme ji v 9 týdnech. Od chovatelky byla zvyklá na noviny, takže jsem jí je dala v bytě ke dveřím. Měla jsem 10 dní volna a nosila ji ven po každém jídle a probuzení. Takže jsem běhala přes den asi 8x.
Naposledy ve 22 hod. a vydržela hned od začátku celou noc bez nehody tak do 6 ráno. Ty noviny u dveří byly pro případ, když jsem pozdě zareagovala a opravdu je několikrát využila. Také ale zkusila koberec v obýváku a takže hrát na koberec jsme chodili hodinu po vyvenčení a pak jsme se zdržovali na linu.Jinak za nehodu (kterých bylo ale hodně málo) jsem vždycky "nadávala" a uklízela to před ní. Myslím, že rychle pochopila, co se mi nelíbí. Když jsem musela do práce, nechali jsme jí kuchyň a chodbu bez koberců, ostatní místnosti zavřené. Venčení: 5:00 (odchází manžel), 7:00 (já), 15:00 (první příchozí domů), 18 - 19:30 (pořádná procházka),22:00(poslední venčení). Ze začátku jsem ponechala rozložených několik novin u dveří. Občas na nich byla loužička, rotrhané, roztahané... ale bobek nebyl nikde. To byl stav asi do čtyř měsíců, pak najednou loužičky ustaly úplně. A co se týká ničení věcí: dávám dost věcí na hraní a žužlání (asi 6 ks)- pískací hračky,hadr, tenisák, ucho, buvolí kost apod. Zatím začala okusovat pouze roh skříně na chodbě (po namazání hořčicí a pepřem toho nechala) a překousla kabel k internetu (naše chyba ,provokoval ji v liště na podlaze chodby). A k otázce fena nebo pes. Měla jsem postupně dva psy(ale ne v bytě). Sára mně ale přijde mnohem chápavější, citlivější a pořádkumilovnější. Ale asi mám štěstí na bezva štěně odchované dobrou fenou a chovatelkou v bytě. Nakoupila jsem si před tím také spoustu knížek, posbírala různé rady i své zkušenosti a snažím se vyvarovat chyb, které jsem z nevědomosti udělala při výchově předcházejících psů. No, napsala jsem úplný román, třeba se ti z toho bude něco hodit.
Tak hodně zdaru a trpělivosti!

bebanec
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 17:12
- Nahlásit

rik
diky moc

modrypes
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:19
- Nahlásit

Ahojky, mám doma čtyřměsíčního labradořího kluka. Při výběru byl největší "placka" ze všech, jako jediný ještě nechodil. Vypadal jako létající falko.
S Neráškem jsem byla 2 týdny doma, ven co 2 hoďky i častěji, ale doma čůral o 100 péro.Bobky si nechávala na ven, ale pak najednou začal i doma.Do tří měsíců fungovalo, že kakal do 10minut po jídle, teď je to úplně náhodné.
Doma je sám od šesti do tří,už se nedá mluvit o loužičkách, ale rybnících a o "kravincích", protože bobky to jsou jen občas.Takže savo používám po kýblech.Včera nečekaně překvapil, a bylo doma čisto, nenechávám se ale ukolébat, protože ráno se vykakal doma, po příchodu z venku.
Spí v předsíni,protože hrozně kouše, ruce, věci, povlečení a přes noc, do těch pěti je vždy rybník a nezřídka hovinko.Venčím ráno v pět, pak jak přijdu domů ve tři, pak snad co 2 hoďky, ale mezitím se mi klidně počůrá doma.Večer usíná i před devátou a když ho dáváme kolem 10,11 ven, nehne se a spí,prostě nás má na háku
Jinak zničil by na co by přišel, tedy rozkousal, rozškrábal,a to má hraček dost.Hodně kouše, i do našich rukou, i děti, takže čekám, kdy to přejde.Jinak je to naše zlatíčko přesto, že jsem kvůli němu nejednou ronila slzy...

Danča
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 14:19
- Nahlásit

Ahoj, mám doma štěně 11týdenní. S čůráním se to zdálo být lepší, často s ním chodíme ven a když potřebuje, řekne si kňučením u dveří. Jenže dneska mi přítel volá, že se vyčůral do svého pelíšku když byl doma sám, což do teďka neudělal a myslela jsem, že ani neudělá. Podle mého moc dobře ví, že to je jeho místečko do kterého se nečůrá a aby toho nebylo málo, polštář z pelíšku Martin odnesl uschnout na balkón a naše štěně se vzápětí odebralo za ním a když polštář položil na zem, vyčůral se na něj znova..
Může mi někdo poradit, co to může znamenat? Nemyslím si, že by to jen nevydržel, doma byl už několikrát sám a vždy, když už musel, vyčůral se mimo pelíšek...

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání