Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / zase ja:stenatko a curani
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:43
- Nahlásit

ahoj!potrebovala bych vedet jak casto se stene musi brat ven na curani,a za jak dlouho se nauci ,ze doma se louzicky nedelaji...taky se bojim ,ze v me nepritomnosti cca 5-6 hod dopoledne bude provadet neplechu a take ,ze nevydrzi curani.jak ho mam naucit,aby curalo na hadr nebo noviny v nasi nepritomnosti?nebo to vydrzi nez prijdu?poradte mi jeste jednou prosim=)

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:55 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

bebanec
už jsem něco psala v tom druhém tématu.

Obvykle štěně vydrží v pohodě od půl roku, do té doby se stávaj nehody, některý pejsek je čistotnější, některý méně.
Ráno to chce pořádnou prochajdu, aby byl unavený a spal.

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:56
- Nahlásit

isdpch
Páni, to je slušný. Tak my se ve štěněcím období dočkali akorát vykousané zdi a zničenýho pelechu, jinak nic! A teď je jí jedenáct měsíců a neničí vůbec! samozřejmě, kdybych jí nechala pod nosem boty, tak to nepřežijou, ale myslím pelíšek, nohy od stolu apod...

KEISSA
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:56
- Nahlásit

Jo jo štěnátka jsou radost i starost,a když pak přijde člověk domu a vidí tu radost a nadšení že už to není doma samo .....

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:58
- Nahlásit

fromeli
takze myslis ,ze by stacily zimni prazdniny?nepo podzimni?=)jak casto se teda zezacatku chodi a kolikrat to staci pak?

no většině lidí musí stačit ty cca 2 týdny.

Já chodila tak každý 2 hodiny, jak se začala šmrdolit v pelechu nebo se mi zdálo, že hledá místo, popadla sem a mastila ven.

Jedna věc je pochopit, že se čůrá venku a druhá věc je to vydržet.

bebanec
Člen
- Nahlásit

jo to asi bude chtit....ty jo....to teda bude

wensday
Člen
- Nahlásit

nám se noviny ani pleny neosvědčily, štěně jsme hned od začátku vynášeli ven co 2 hodinky a vyplatilo se to. Od 4 měsíců se nám doma počůrala jen náhodou...... něco málo v deníku na www.labradorka-anne.com

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:00
- Nahlásit

Nám zničila koberec, ale to jsem přičetla manželovi jako mínus, protože jí nechal zavřenou v obýváku a sám byl ve vedlejší místnosti, takže škrábala, kousala, trhala na kusy....
A pak moje chyba, nedostatečná výška uklizených pantoflí. Ale zájem projevovala pouze o pravou kůži, obyč boty jí nezajímaj.)

Od půl roku je to v pohodě, teď ničí jen svoje hračky.

Meta
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:01
- Nahlásit

Není pes, jako pes. Je to sázka do loterie. Bertík taky sežral jen víko od nového odpadkového koše, pořízeného speciálně kvůli němu, aby ho nemohl rabovat . Ale zase během naší nepřítomnosti pravidelně vystěhoval vše, co se nalézalo v chodbě na dvůr - od bot přes kbelíky, až po zmiňovaný koš - úctyhodný výkon, pro takové štěně. A ta vytrvalost, každý den...Blbý bylo, když pršelo a všechny boty namokly.

bebanec
Člen
- Nahlásit

teda nevim nevim,jestli me pak zbytek rodiny nezabije..."kdo sakra prisel s tim napadem"a pitom budou psa hladit po hlave=D

Ketrin
Člen
- Nahlásit

Samozřejmě že i to nejhodnější štěně téměř určitě něco zničí a počůrávat se bude (aspoň občas) tak do 4-5 měsíců, což záleží i na tom, jak budete úspěšní v trénování hygieny...
čekejte radši to nejhorší a možná budete mile překvapeni

kokoška
Člen
- Nahlásit

bebanec
píšu jen z vlastních zkušeností s mými 2 psy - žádný pejsek u nás doma nikdy na noviny ani hadr nechodil - když se to naučí, těžko se to odnaučuje. Zpočátku jsem vždy chodila každou chvilku - musíš štěndo pozorovat a uvidíš, že před čůráním se na to chystá (nevím jak to popsat, ale dá se to poznat). Chodili jsme cca 1x2 hod, někdy častěji někdy méně často. Druhá pejsina vydržela hned první noc od 22 do 7,30 ráno bez čůrání - byla jsem z toho hotová Než se naučila říct si u dveří, tak se asi 3x počůrala doma, ale to bylo všechno. Přitom u chovatelky chodila štěnda na hadr, že to u nás bude jinak pochopila na 1. pokus. chce to jen trochu trpělivosti, je to jako s dítětem, některé sedí na nočníku hned jak se udrží v sedě a jiné jde do školky s pamprskou
Zbytečně z toho nedělej vědu, čím víc to budeš pitvat a sledovat, tak tím víc problémů budete mít - asi to je jeden z Murphyho zákonů

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:03
- Nahlásit

bebanec
chce to po kazdem probuzeni nebo hrani..pokud s nim nebudes doma je jasne ze par lozicek udela...muzes stene naucit i na noviny..bude tedy lozicky delat na jedno misto, ale nekdy pak byva problem preucit z novin ven, ale nam se to taky nakonec povedlo. Venku bys mela chodit na stejne misto, aby pejsek citil predchozi louzicku a to ho prinutilo se vycurat..dulezite je hodne ale opravdu hodne chvalit za kazdou louzicku venku...pokud ho pristihnes jak dela louzicku doma, musis ho hned vzit a vynest ven a kdyz se venku docura pochvalit, pokud udela louzicku a ty ho pritom nepristihnes nema cenu hubovat...pejsek by pak nepochopil ze je to kvuli louzicce

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:03
- Nahlásit

ja se bojim=)

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:08
- Nahlásit

bebanec
neboj, to zvladnes..zvladli to jini

isdpch
jezis..tak to dam asi precist doma, aby si vazili naseho russella

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:11
- Nahlásit

taaak to je doost kruty...uz nechci psa!
ne delam si srandu...vYdrzim to s nim i kdyby delal horsi veci

KEISSA
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:17
- Nahlásit

Ono to není vždy tak zlé,já mám fenku Australského ovčáka v batě a musím říct že mi doma nezničila nic.Je fakt že doma moc sama nebyla ,pořád byla s někym ale i tak někdy zustala sama.Většinou jsme ji zásobovali hračkama a kostičkama a byla v pohodě.Sem tam nějaká loužička ale holt stím se musí počítat když je to mimčo.

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:18
- Nahlásit

bebanec
vsichni nejsou stejni muj druhy pejsa Orry v zivote nikdy nic neznicil a jako stene udelal tak max. 3 louzicky doma mnoo ale zas ma samozrejme jine mouchy

a nas hyperaktivni jack zatim dokazal okousat listy od lina, narolovat lino za dvere a dvakrat za sebou prekousat kabely k TV a telefonu..ale uz je ted nastesti vsechno udelano tak, aby k tomu nemohl..jen ted cekam co si zase najde za zabavu nejhorsi je to u nas doma s tatou...ten Rockyho srandy VUBEC nechape

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:24 - Změnil/a: bebanec
- Nahlásit

ojojojojjoo amme novy byt..tak abychom si setrili na dalsi=))))ne kabely se schovaj....volne lezici veci uklidej..nooo a pak to snaD PUJDE....

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:26
- Nahlásit

no takže se připojím:

loužiček a bobků byly doma mraky hrozně dlouho,ještě teď - v necelejch 9 měsících to nevydrží,když jsem v práci (1 louže) - strašně ale strašně dlouho jsme s ním chodili co 2 hoďky ven, takovýto-začne se točit,čmuchat,než to udělá-u nás vůbec neplatilo-pes klidně v půlce hry zničehonic čupnul-a bylo to....
ničení začal tím,že kompletně sundal lino v celé chodbě i s lištama ,minulej týden snědl dveře (dřevěný) do výšky cca 1,2 m od země....(je vysokej cca 30 cm)

na noviny jsme ho neučili-ale naučil se na hadr - pelíšek - sám od sebe - prostě ležel na zemi a vychcat se chodil na pelech----strašný

až cca před 2-3 měsíci jsem začala chodit domů a buď louže ,nebo nic, množství hovínek začalo pomalu slábnout i tak množství čůránek...ale jak říkám, i teď, v skoro 9 měsících tam ta kaluž vobčas prostě je....navíc náš pes je, jde ke dveřím,že chce ven,jakmile s itoho nevšimne okamžitě, do půlminuty to udělá u dveří....

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:28
- Nahlásit

Mar3
dveře do 1,2 metru - to sem se nasmála

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:31
- Nahlásit

loužiček a bobků byly doma mraky hrozně dlouho,ještě teď - v necelejch 9 měsících to nevydrží
neeee to je sileny=)

Meta
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:35
- Nahlásit

bebanec
Jó realita, ale zase ta akčnost! Nebudete se nudit

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:39
- Nahlásit

bebanec
přesně tak-za tejdn si zvykneš,dojít dom,fláknout kabelkou,drapnout savo a frčet!
ale zase znám psy,co už ve 4 měsících 100% čistotnost! to fakt závisí asi od jedince....
můžu říct,že cca od 6 měsíců doma bez bobků,loužka sem tam když jsme přišla z práce.....a to po těch mrakách bobků co byly ze začátku je nic
a myslím,že to uklizení louží stojí za to, mít doma psa

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:44
- Nahlásit

Mar3
to urcite-kamoska si poridila nedavno stene gordonsetra a to behem 14 dnu naucila chodit ven a bez louzicek v byte=)

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:44
- Nahlásit

bebanec
hovinka pochopil hned..louzicka je ted spis vyjimecne cca 1 za 14dni je mu 6mesicu a chodi ven 4x denne, rano v 6, v poledne, v 16, ve 20,30...ale kdyz byl malinkej, tak chodil ven opravdu po kazdem probuzeni...ale to je jen takove vybehnuti ven, vycurat a domu pres den kdyz byl doma sam, louzicky delal na noviny...pak jsme postupne noviny odebirali a tak od 2,5 mesicu byl bez nich

Meta
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:46
- Nahlásit

bebanec
Když jsem byla na mateřské, bylo mi bez psa smutno a tak jsem si pořídila pudlíka. Bylo mu šest a byl na inzerát od množitelky, která se tímto způsobem běžně zbavovala pejsků, nevhodných do chovu. Ale byl čistotný a užili jsme si společně hezkých 7 let.
Možná, když jste naprostí začátečníci a bojíte se a máte malé dítě, možná by to pro vás bylo vhodné řešení. Najít si už staršího, klidného pejska a na něm se přiučit...

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:51
- Nahlásit

Meta
nechame si to projit hlavou-taky uz jsem na to myslela=)
nebo hafa z utulku ,ale tam neni jistota,ze nebude problemovej

Mar3
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:55
- Nahlásit

bebanec
Orry
n ojó,jenomže on jde ven v 5:30 a pak až v 16:30 . . . takže se moc nedivím,že to kolikrát nevydrží.......

dyby s ním někdo chodil i v poledne, tak se třeba naučí čistotnosti dřív.......nebo dělám něco špatně,ale fakt nevím, co.....

bebanec
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:04
- Nahlásit

ja bych chodila rano pak dvakrat odpoledne a vecer a v noci
cca 6-8------14---------17---------20----------23

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání