Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výmarský nebo maďarský OHAŘ???
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Klarav
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:13
- Nahlásit

to věřím, že dva jsou lepší. Ale u nás to bohužel nejde, protože to opravdu nevypadá, že by jsme se někdy v budoucnu měli stěhovat do většího. To by se musela oběvit nějaká zatoulaná miliardová tetička, po které by jsme dědili.
Musí být sranda je pozorovat. Obzvlášť, jak ten starší vychovává mladšího

irenaa
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 11:56
- Nahlásit

No ze začátku to moc sranda nebyla,starší ze svého nového kamaráda zrovna štěstím nešílel.Byl zvyklý na svůj klid,odpočinek ve svém pelíšku a najednou neměl 5 minut klidu,malý ho pořád hryzal,otravoval.On na něho sice vrčel,ale tomu mladému to bylo naprosto fukOn nebyl takové to štěňátko,co většinu dne prostí,byl to hrozný šílenec a když usnul,chodili jsme všichni včetně psa po špičkách.Pak ale jak rostl,tak starší zjistil,že z toho malého nevímčeho začíná být pes a že by si s ním šlo dokonce i hrát,tak se to všechno začalo obracet a teď jsou úžasná dvojka

Klarav
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:13
- Nahlásit

Hlavně že to dobře dopadlo. Já jsem s malým zase jezdila k rodičům. Ti mají 3 letou fenku Ridgebacka Besinku a ta ho úplně nesnášela. Bylo to fakt strašný...když si náhodou někdo pohladil jeho, nesměl se jí potom dotknout. Jakmile se k ní šel Benji podívat a očuchat si jí,hned vrčela. No prostě nenechala bych je samotné ani vteřinu, protože jsem se opravdu bála. Takhle jsem Besinku neznala. Jinak je strašně hodná, ale hrozně na něj žárlila.
Zato teď...když přijedeme, lítají židle a stůl vzduchem. Je to nerozlučná dvojka!
Ale trvalo to. Jezdila jsem tam každou volnou chvilku, ale rozhodně to stálo za to

irenaa
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:22
- Nahlásit

Sylva
Můj starší pes byl taky nalezenec,měl rok,kdy se dostal k nám a taky nikdy nic nezničil.A o tom,že takový pes umí být maximálně vděčný,o tom já vůbec nepochybuju,on je taky naprosté zlatíčko,i když má samozřejmě svoje mouchy.

Já jsem si původně pořizovala psa na agility a protože jsem jednoho maďara už doma měla,tak jsem rasu neřešila.O tom,že bych měla dělat nějakou loveckou kynologii,jsem ani nepřemýšlela.Jenomže když už mám PP psa,tak bych ho chtěla uchovnit.Tak jsem se o tu lovečinu začala trochu zajímat,spíše teoreticky a postupem času jsem začala zjišťovat,že i psa to hrozně baví.Je opravdu úžasné,pozorovat ho při práci,s jakým to dělá elánem a jak je prostě úplně jiný,když se dostane někam,kde je zvěř.Nakoupila jsem zelené oblečení,sehnala jsem knížky,v mražáku mám místo normálního jídla mrtvé kachny a zajíce A jak trávím volný čas,to je asi jasné Nikdy mě nenapadlo,že bych si přispůsobila své lovecké psy,ale já jsem se přispůsobila jim a jsme spokojení všichni

irenaa
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 12:25
- Nahlásit

Klarav
U nás je to úplně stejné,taky všechno,co není přibité k zemi,tak lítá a padáAle já už to neřeším a kupodivu sousedi taky ne,protože to musí být asi dost drsné,bydlet pod náma

Klarav
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 13:27
- Nahlásit

irenaa
ti musí být nadšení, když v nich rupne. Ale co hlavně že si nestěžují nebo tak něco.
Člověk nemusí mít ani psa, aby obtěžoval sousedy. My zase trpíme od sousedů ze spodu. Díky nim mám naprostou představu, co znamená "italská rodina" - lítají hrnce, hrnečky, pánve, pekáče a tak . Takže i kdyby doma Benji boural zdi, nemůžou ani pípnout.

tequily
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 13:39
- Nahlásit

irenaa
Klarav
No ale na boxery nemají, viď Klárko...

Klarav
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 13:53
- Nahlásit

tequily
cccc, ty myslíš tu svojí bílou držtičku? Tu máme v kapse
Hmmmm, ale abych řekla pravdu, je to přesně naopak. Po prvním očuchání Mery úspěšně útočí na nohy a vyhrává všechny kola z 10

tequily
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 14:07
- Nahlásit

Klarav
Co kecáš, ten je počítanej už v 2. kole a po 4. je K.O.

Sylva
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 23:47
- Nahlásit

irenaa
Jsem ráda, že nakonec si dobře rozumíme Potvrzuješ to, co jsem psala od začátku já. Každej pes je stále ještě šelma, takže loví rád. U loveckých ras je tento pud abnormálně silný. Takže jasně, že bude rád se svým pánem i v pekle, ale strádá, nemá li využití, které je mu tolik generací vtloukáno do hlavy. Jsi vyjímečná svým přístupem ke psům, ale víc je těch, co na povahu a potřeby psa kašlou. Lidi mě štvou, že si pořizují psy jen kvůli líbivosti, módě atp., čili pletou si psa s věcí. Především, je li povaha psa tak výrazná.

A k nalezencům: každý pes, ať má původ jakýkoliv, má nějakou chybičku. Tak jak každý a všechno.

Stejně jak ty, nemůžu si vynachválit mít psy dva. Taky znám tu mrzutost původního. Byl přece tak rád jedináček! Ale za pár dní jsou sehraná dvojka a je skvělé je sledovat. Jedna paní, co jsme potkali v lese s kokrem a jezevčíkem, popisovala jak se bránila druhému pejskovi (podobně jak já), říkala "ne, nikdy dalšího" a teď říká "ne, už nikdy jen jednoho"
Haf

slozilova
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 15:43
- Nahlásit

Klarav
Šumperk

Klarav
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 08:07
- Nahlásit

slozilova
No teda já ale blbě bydlím

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání