Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výmarský nebo maďarský OHAŘ???
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
slozilova
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 18:43
- Nahlásit

Ahojky, v nejbližší době bych si ráda pořídila štěně (přesněji fenku) a rozhoduji se mezi maďarským a výmarským ohařem. Proto bych se chtěla poradit, budu vděčná za rady,tipy, ať již pozitivní nebo negativní... Bydlíme v domku se zahradou, v plánu je výcvik i dlouhé procházky..., takže sportovního vyžití bude mít dosti. Četla jsem rozporuplné diskuze o jeho temperamentu, "všežravosti". Díky za odpovědi

LenkaSS
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 19:25
- Nahlásit

Tyto plemena nemám, ale co je trochu znám, tak podle mě je výmarák trochu větší tvrďák v povaze než maďarák. Maďarák je taková větší mazlivka.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 19:29
- Nahlásit

slozilova
nejsem sice odborník, ale co jsem pochytil, tak v česku je chov výmarů dosti ve slepé uličce ...vlastně skoro nepřibývají kvalitní plemeníci, kteří by trochu oživili krev...

edita
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 10:17
- Nahlásit

znam jednoho madara a je to fakt zlaticko, takze doporucuju spis je, vymarove na me pusobi vic ostre

jindriska
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 10:32
- Nahlásit

u nás v parku běhá, jak výmarák, tak maďar a oba jsou nekonfliktní, dobře vycvičeni, běhy maj´neskutečný. Maďarák si spíš příjde pro pohlazení a nechá se pohladit, výmarák moc o cizí nestojí.

Klarav
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 10:35
- Nahlásit

No konečně!!!!!!!!!!!. Mám maďaráčka (9 měsíců)a na tomhle fóru jsem nenašla ještě ani jednu zpřízněnou dušičku .
Takže....... výmarský ohař opravdu potřebuje tvrdší ruku a je mnohem divočejší. To se říká všeobecně, ale strašně záleží na povaze pejska, takže se to asi takhle nedá říct. Obzvlášť, když píšeš, že by si chtěla fenku, tak ty jsou vždycky klidnější. Já mám kluka. Ze začátku jsem měla strach, že to bude divoch a bude hrozně zlobit a dovolovat si a že bude zkoušet získat pozici "hlavy rodiny". Ale kde pak Větší zlatíčko jsem si nemohla přát! Znám několik maďaráků, celkem 6 z toho 5 kluků a 1 fenu a jsou všichni strašně hodní! A taky znám fenku Výmaráka a ta je dost divodá- je jí rok a kousek.
Před čím tě ale musím varovat, tak je to, že jsou to strašní ničitelé. Když jsou doma sami, demolují a demolují a demolují , ale s tím se asi musí počítat... Nejsou rádi sami, vyžadují si pozornost, strašně rádi se mazlí a jsou strašně zvědaví . Taky jsem se rozhodovala mezi těmihle plemeny a pak na plné čáře zvýtězil Maďarák!
Tak ti přeji šťastnou ruku při výběru a kdyby tě ještě něco zajímalo, tak šup sem s tím . Kdybys chtěla, mám i spoustu fotek

irenaa
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 10:43
- Nahlásit

Ahoj,já mám dva maďárky a znám taky nějaké výmary. Musím říct,že maďárci jsou zlatí psi,opravdu hodní,rychle se učí,mazliví,většinou milují všechny lidi i děti,ale jsou šílenci blázniví,potřebujou hrozně moc pohybu a zábavy,jinak je to s nima tak trochu o nervy.Někde jsem četla popis povahy maďara jako "veselá až hyperaktivní" a řekla bych,že je to přesnéO fence výmaráka,kterou dobře znám,bych řekla to samé,ale podle toho,co říkají lidi,kteří psi cvičí,jsou o dost tvrdší,učí se hůře a jsou odtažitější.

irenaa
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 10:45
- Nahlásit

Klarav
Odkud jsi?

Klarav
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:37
- Nahlásit

irenaa
Jsem z Prahy. Jednou jsem tady zakládala téma o maďarácích, ale nikdo nenapsal. Ale to už je dávno
Dva jo? Tak to musí být na hlavu, mě stačí jeden blázínek

irenaa
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 16:42
- Nahlásit

Klarav
No jeden má už 7,5 roku,takže to už je rozumný starší pán,ale mladý má 13 měsíců a je to hrozné torpédo,opravdový šílenec a dává mi celkem zabrat

Sylva
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 23:20
- Nahlásit

slozilova
Všichni příznivci výše zmíněných plemen se asi naštvete, ale já nechápu tu věc, proč psy, dlouhé generace šlechtěné k tomu, aby byli abnormálně vitální atd., si teď pořizují lidi jako mazlíčky a zase chtějí, aby tak živí nebyli. Čímž je degenerují. Pánečci si stěžují na divokost psa, pes je nespokojený s malým využitím, čili výsledek je mrzutost na všech stranách. Jenže člověk se tak rozhodl, tak ať nese břímě své chyby, ale štěně ohaře se narodilo k lovu a nespackalo nic, tak proč?

Klarav
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 08:01
- Nahlásit

Sylva
ale my si nestěžujeme! Nechápu, proč se vždycky v nějakém fóru musí najít rýpal. Já jsem nezaznamenala, že by si tady někdo stěžoval jak je to strašný! Když si naše přispěvky přečteš pořádně, tak jo, sice tam píšeme, jak jsou divocí, ale milujeme je a jsme tak všichni spokojení! A to že je máme jako mazlíčky, tak to mi přijde naprosto v pořádku. Nebo ty máš psa zavřeného na zahradě v kotci a chodíš s ním jen na lov???? Pes s námi žije a tak to má být. Má svoje místo v naší "smečce" a pokud vím, tak tady ještě nikdo nenapsal, že se psem nechodí na lov nebo do lesa nebo na půldení tůry, tak nikoho neodsuzuj, pokud nevíš, jaká je pravda.

irenaa
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 08:23
- Nahlásit

Sylva
Naprostý souhlas s Klarav,nechápu,o co ti jde.Je sice fakt,že někdy ta maďaří šílená povaha dokáže člověku pocuchat nervy,ale nevšimla jsem si,že by tu někdo psal,že jsme chtěli psa na gauč a na procházky kolem domu a jsme překvapení,co nám z něho roste.Já osobně dělám se starším maďarem bez PP agility,s mladým taky,ale taky lovecký výcvik.Má zkoušky vloh a v září zkusíme další,podzimní zkoušky.A tím,že po pořádné procházce nebo po cvičení odpočívá u mě na gauči místo v kotci,si myslím,že rozhodně netrpí.

Klarav
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:03
- Nahlásit

irenaa

Ptala jsi se odkud jsem, ale já to o tobě taky nevím, tak šup sem s tím

irenaa
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:21
- Nahlásit

Klarav
Aha Já jsem ze severní Moravy,z Havířova,takže z Prahy daleko

Klarav
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:28
- Nahlásit

Hodně daleko
Dívala jsem se na tvojí galerii. To jsou ale berušky! A dokonce jsem zjistila, že jsem ti před časem pod nějakou fotku psala komentář kvůli výletu

irenaa
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:59
- Nahlásit

Teď jsem se na to dívala,protože jsem úplně zapomněla,že jsem tady tu galerii dělala Takže myslím,že až bude zase nějaký výlet,tak asi nebude mít cenu ti psát,že by ses zúčastnila,že? Jinak já mám toho staršího maďárka hrubosrstého a mladší je krátkosrstý a jsou to oba moje zlatíčka

Klarav
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 11:08
- Nahlásit

ach jo, to je ale smůla!
Kamarádíme se taky s Maďaráky... u nás na sídlišti je jich asi 5, ale novými kamarády by jsme nepohrdli
Říkám si, že je to stejně zvláštní, jak velkou lásku může cítit člověk ke psu...
A ničí ti doma věci? Benji už rozkousal dřevěný stůl a lavici v kuchyni, okousal rohy zdí v kuchyni a teď se pustil do chodby...

irenaa
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 11:51
- Nahlásit

Nás je tu 6 maďárků a výmarka,co tak spolu více býváme,ale taky bychom nebyli proti,kdyby nás bylo víc No,s tou láskou máš pravdu,někdy si říkám,jestli nejsem magor,jak je třeba pozoruju,jak spinkají a jsem z toho celá po...ná,jak jsou úžasní
Co se týká ničení,tak staršího psa máme od jeho roku a ten si chudák asi předtím moc srandy neužil,byl rád,že je rád,takže ten neničil nic.A mladý rozkousal dvoje boty,kousek gauče a roh koberce,ale to když byl úplně malinký,tak do těch 5 měsíců.Pak mě to přestalo bavit,začala jsem ho zavírat do kuchyně,kde nebylo kromě nábytku naprosto nic,jenom hračky a buvolí kostička.Tak býval asi do 7,8 měsíců a teď už je nechávám oba v celém bytě a nedělají naprosto nic,jsou úplně skvělíAle podle mě je to tím,že jsou dva,kdyby byl mladý sám,tak opravdu těžko říct.Ale s nějakýma škodama se prostě počítat musí.Sedačka se prostě někdy koupí nová,no

irenaa
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 11:58
- Nahlásit

Klarav
Takže jedině si koupit ještě jednoho

Sylva
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 12:41
- Nahlásit

Klarav
irenaa
Ach jo. Proč tak strašně popuzená reakce s tolika otazníky a vykřičníky? Proč "rýpal"? Nic jsem nepsala o kotci, zahradě atp. Ani jsem nihoho neodsoudila.

Co je to diskuze? Myslela jsem, že výměna názorů, při níž se snaží zůčastněné strany pochopit ty druhé a zvážit, nemá li třeba v něčem pravdu. Vaše příspěvky jsem četla pořádně. Přečtěte si je i vy. Svůj názor jsem nenapsala jen na základě vašeho psaní, ale z opakovaného stěžování si majitelů labrošů jak se jim pes cachtá v každé kaluži, jak je žravej, jak je kokr divokej, nevychovatelnej a honí málem i auta, že jsou jejich psi ničitelé, jak píšete sami (proč asi?) atd. atd. Ti psi jsou v pořádku, lidi se špatně rozhodli. NEbo se pletu?

Je skvělé, že vašim psům dopřejete tolik aktivity, ale je vás míň, než těch, co by raděj předělali psa, nebo ještě hůř, kašlou na jeho vrozenou povahu a pes celoživotně strádá.

Snad můj druhý pokus bude pochopen v klidu a s reakcí bez emocí.

P.S. NIc proti mazlení! Jak je zacházeno s tebou, zacházíš i ty s ostatními. Což platí samo i u psů. Myslela jsem tím slovem jen společenské využití psa (kdy výcvik považuju za samozřejmost)

Klarav
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 13:45
- Nahlásit

Sylva
Reakce byly popuzené, protože ne každému se líbí, že ho někdo strká do pytle k lidem, které sám odsuzuje. Takže asi proto...

Sylvo a tvůj pejsek nikdy nic nezničil, když byl štěně? Obzvlášť, když byl sám doma. Protože Benji ničí věci, jen když je sám doma, ale bohužel, do práce chodit musím...

slozilova
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 16:32
- Nahlásit

Takže to vypadá na maďarskýho... Jinak nevíte o nějakých štěňátkách, s odběrem tak na konci září nebo v říjnu?

irenaa
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 22:06
- Nahlásit

slozilova
Dobrá volba
Koukněte sem: http://www.ohar.cz/inzerce.php nebo tady mají štěňátka,volná je myslím ještě fenečka, narozené 28.7.,takže k odběru budou určitě někdy ke konci září http://fergi.wz.cz

Klarav
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 09:35
- Nahlásit

slozilova
určitě nebudeš litovat! A odkud jsi? Že by jsme pak toho tvýho prcka s Benjim pořádně prohnali a naučili nějaké lumpárny

Klarav
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 09:38
- Nahlásit

irenaa
Cože, ještě jednoho , no to by byla sííííííla! ZATÍM ne protože bydlíme v bytě, ale vím na 100%, že kdyby jsme měli zahrádku, tak tam běhají minimálně dva

irenaa
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 09:45
- Nahlásit

Klarav
Já bydlím taky v bytě,naštěstí ve velkém a je to v pohodě,maďárci jsou celkem skladní

Sylva
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 10:07
- Nahlásit

Klarav
Už jsem uznala, že málo vás s ohařem jedná jak si zaslouží, cst. aktivit. slozilova ale psala o zahrádce, výcviku a procházkách. Toto může dělat s kterýmkoliv křížencem z útulku a kačkama, jež by dala za štěně, třeba pomoct dalším psům. Já vím, každej uznáváme jiný hodnoty a máme na to právo. Názor Složilové bohužel asi nezměním, ale já si prostě myslím, že pokud člověk nemá v plánu dělat se psem to, k čemuž byl vyšlechtěn, čili to pes potřebuje, může pomoct tomu smolařovi, co potkat v životě blbé lidi. JInak je stějně kvalitní a má li člověk vztah ke psům, bude ho milovat stejně jako čistokrevného, nebo papíráka.
Cst. ničení věcí mého psa, resp. psů, nebudeš mi věřit, ale fakt nic! Mám opakovaně psy z útulku, nebo nalezence (od cca půl roku stáří, nebo úplně dospělého) a nechápu ty řeči lidí o problematice v chování těchto psů. Naopak patří mezi ty nejvychovanější v okolí, tj. mezi spoustou psů jiných. Pes kterej zažil bídu, dokáže dobře zhodnotit, že se má teď skvěle a mají ho rádi. Takže povídání o jejich snaze a vděčnosti fakt nejsou hlouposti.
Haf

Klarav
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 10:08
- Nahlásit

, no já mám klasické panelákové 3+1. Teď je to super, protože jsme tam jen 2 a Benji, ale až přijde miminko, tak už by to bylo možná trošku malé, kdyby přibyl do rodiny ještě jeden zrzounek. Ale na druhou stranu bych rozhodně nebyla proti

irenaa
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 10:43
- Nahlásit

Klarav
No já miminko zatím neplánuju,ráda bych se do té doby přestěhovala do baráčku a tam určitě rozšířím ještě psí smečku a možná pak i lidskou.Dva psi jsou totiž bezva,je to hrozná sranda a mnohokrát víc radostí

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání