Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Pes v byte?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Břetislava
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 12:04
- Nahlásit

Musím se přiznat, že když slyším názory nepejskařů na psa v bytě, tak mě to kolikrát zvedá ze židle. Samozřejmě neříkám, že každý pes v bytě se má dobře a každý pes na zahradě se má špatně, ale znám opravu jen pár případu, kdy pes chovaný celoročne venku, se má opravdu dobře. Když někomu, kdo má celý den psa na zahradě a sotva ho pohladí, řeknu, že prostě do hospody nejdu, protože tam byl pes sám po dobu, co jsme byli v práci a nechci,aby tam byl sám i večer, tak na mě zírají jak na blba. Jinak když mě vidí, jak lítám se psem v zimě, v dešti, tak to už nechápou vůbec … Takže pes v bytě ANO, ale pokud je člověk opravdu pejskař a je si vědom toho, že to znamená spoustu odpovědnosti a odříkávání si. A taky to samozřejmě člověk musí dělat s láskou a ne z povinnosti. Potom nevidím důvod, proč by nemohla být téměř kterékoliv rasa v bytě. Je fakt, že někteří hafoši by se tam fakt trápili …

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 13:08
- Nahlásit

Misery
kamarádka má RR také v bytě, pokud máš dostatek času a sil na venčení, je to určitě v klidu. Když je teplo má otevřeno na balkon, sedne si na svoji židličku a "hlídá", když prší a je zima ani se mu nechce ven, plavání v rybníku, to on rád, ale jak na něj spadne pár kapek deště...je prostě "gaučák" RR by snad ani přes zimu neměli být venku, nebo jen ve vyhřívaném kotci...jejich srst není "dělaná" na naše mrazy...Rozhodně tenhle její nevypadá, že by trpěl, je živej a vitální...

Meta
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 13:20
- Nahlásit

Ne že bych vám chtěla kazit nadšení nad tím, že v bytě může být každý pes šťastný. Ale něco mi říká, že na psa nešťastného v bytě poukázal přítel tazatelky z ryze psychologických důvodů. Protože říct na rovinu: "Psa jen přes mou mrtvolu!", by mohlo pošramotit jejich slibný citový vztah. Formulace: "Ano miláčku, pejska si pořídíme, jakmile budeme mít domeček (vilu, auto, tři děti...)" odsunuje její přání do oblasti zvané "Na svatého Dyndy..."

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 16:23
- Nahlásit

Jo, myslím, že je to chod. I když bydlí naproti nám, neměla jsem nikdy příležitost ho vidět víc zblízka, je pořád v tom mrňavém kotci.
nemethova5
Nejsem si úplně jistá, ale myslím, že 4.11. Příště se raději pořádně zeptám-to víš, nás se to netýká.

Tami
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 17:07
- Nahlásit

Meta
Moc pěkně napsáno.

Připomělo mi to mého muže, náš malý byt a tři dospívající děti ...kdy muž neprozřetelně řekl /a hlavně si to pamatoval/...pejska si pořídíme, až některé z dětí odejde z domu /myslel tím "dospělé" dítě/
Nestačil se divit, když shodou okolností se mi podařilo během 14ti dnů zachránit 4 týdenní štěňátko jezevčíka,které jsem přinesla domů.
Vypiplat tak malinké bylo hrozně náročné - ale ona by byla jinak umřela stejně jako její sourozenci, protože se o ně majitel téměř vůbec nestaral venku v boudě. Měla přes 50 blech, neodčervená..škoda mluvit.
Štěňátka byla splozena při prvním hárání sedmiměsíční fenky, která vůbec nevěděla o co jde.

Takže důležité je si nějaký takový slib zapamatovat !

nemethova5
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 18:04
- Nahlásit

Mucholabka
proc se te to netyka,zazavodit si s nama snad muzes ne?nenito zadny mistrak,ale poutak,nejde o to,aby clovek vyhral,ale pokecal a setkal se s ostatnimi,proto se ty zavody delaji,o me v rychvalde taky rekli,ze je to moje ostuda,ze jdu zavodit s petiletym psem,proc nejdu podle ZVV2?????hlavne ti,co se psem v zivote neudelali ani blbou ZM,to me hrozne pobavilo,jediny,kdo tam fakt cvicili jsme byli mi dve s kamoskou,jsem rada,ze jsem v klubu ovcaka a nemusim se vubec zpovidat takovym idiotum,co si honi jenom triko a tlucou prazdnou hubou,az si ze psem udelam ZVV2,tak budu podle toho startovat,ne jak nekteri,maji udelane IPO3 a serou se do ZVV1!!!!!sranda,ze?ale je to fakt,nebudu ty lidi jmenovat,abych nahodou nekoho neurazila.taky bychterada videla,tak doufam,ze to vyjde.dana

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 19:33
- Nahlásit

nemethova5
Podívat se klidně můžu jít. Já tam jsem od 1.6., takže vůbec nevím, jak tam závody probíhají a jaká je atmosféra. Navíc neznáš Ašu, je to skutečně deprivant, i když ovčák a snaživý ovčák, ale vubec nic neumi. Snad kdyby to bylo podle ZOPky, troufla bych si. Ale je fakt, že trojkaři jdou na nižší závody, aby si nahonili triko. I když mě Aša opět pobavila, když na nás najednou vyběhla dvojkařka a absolutně neměla přivolání a vrhla se na nás Aša je sice trochu utlumená a zpomalená, ale aspoň to přivolání má. Když ale děláme otočky, jde klidně půl metru ode mně a vůbec jí to neštve, navíc se tváří jak boží umučení a snaží se pořád předsedat

Berčová
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 19:55
- Nahlásit

Misery
Ahoj, já mám ridgebacka-taky v bytě... Konkrétně o mojí Berči vůbec nevíš, když chce ven tak si řekne... Momentálně hárá takže je "divná", taže s ní ani nikam moc nechodím...Ale určitě to zvládnete v bytě

nemethova5
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 20:56
- Nahlásit

Mucholabka
tak to klobouk dolu,to neni kolik ma pes zkousek,ale o tom,na jakou znamku to pes udela a za druhe,u me bude vzdy na prvnim miste 100%privolavacka za kazde situace,jestli to vyjde,tak pojedem,zatim cau,musim letet na sichtu.dana

Misery
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 21:03
- Nahlásit

Meta: No, mozna mas pravdu, ale on ma jinak psy rad a vubec vsechna zviratka, jenze ma obavy z ty odpovednosti k psovi. Na druhou stranu si rikam, ze kdyz se boji odpovednosti k psovi, jak zvladne jednou deti. I kdyz teda deti taky miluje
Ohani se tim, ze bydlime v Holesovicich a ze tu neni moc moznosti kam chodit, ale tady za barakem je takovej miniparcik, kterej na ranni venceni imho staci a odpoledne se s nim da zajet kamkoliv tramvaji a jestli to znate kolem Libenaku, tak tam je takova zahradkarska kolonie, tam se taky da pes vzit, pak je blizko Stromovka a vubec, kdyz bude mit pes kosik, muzu ho vzit tramvaji nebo busem kamkoliv (pripadne i autem, kdyz budem chtit jet nekam dal).

Sylva
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 23:27
- Nahlásit

Misery
JAsně, všechno jde, když se chce. Ale právě - když se chce. Takže nechce li tvůj protějšek.. Chceš li ho přesvědčit, denně se utvrzuju v poznání, že chlap - fenka, to jde líp dohromady.
Miniparčík, nevim nevim bude li stacit na vyvenčení ráno. Ráno jde o vykonání všech potřeb psa (má li být zavřený celý den v bytě), takže min. 40mín. počítáš?
A ježdění v hromadné děláme téměř denně, ale ..! spoji, jimiž nejezdí moc lidí. Navíc v létě je to pro psa hódně nepříjemná cesta. ALe píšeš o autě, takže snad se přítel nešprajcne, že do auta pes ne!
RR jsou nádherní psi, ale nebudeš li mít v příteli přeochotnou pomoc, uvažuj nad psem, jehož uneseš. JAk to uděláš v případě úrazu psa, mytí ve vaně, atp.? Nemyslím jorka, chraň bůh. Ale střeďáci jsou už psi a snáz zvládnutelní. Taky se dožívají mnohem déle, nemají problémy s kloubama, atd. atd. Uvažuj ještě. Haf

RoSa
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 08:38
- Nahlásit

Já mám taky RR a bydlím v pražském bytě (půdní byt v centru, 4.patro bez výtahu).
Sylva
Je mi jasné, že jednou může přijít doba, kdy jí budu muset nahoru do schodů pomáhat. Ale to budu řešit, až to nastane (pomůckami, pořízením výtahu, koupí přízemního bytu nebo domku...). Co se týče věku, tak se RR na svou velikost dožívá celkem vysokého věku, myslím 12-14 let. Klouby: 1. vybrat rodiče 2. správně krmit a 3. nepřetěžovat v mládí
Misery
RR v bytě opravdu není žádný problém, když dáš psovi to, co potřebuje a věnuješ se mu. 1/2 hodiny ráno ale nejspíš stačit nebude, možná někdy až bude starší, ale u mladýho psa je to hodně málo. Já jsem se Sárou hodně doma a když byla malá, venčila jsem 6-7 hodin denně. Pořád jsme někde couraly po okolí, nasávaly podněty, socializovaly v parku - to u RR prosím nepodceňuj! Hodně jsme také chodily na hromadné RR-procházky v okolí Prahy, někdy se nás sešlo i 20 RR.
Já mám tedy "gaučáka". Když jsme na chalupě a jsme všichni na zahradě, stále je ve střehu, kdy kdo půjde dovnitř, někdy se i sama sebere a jde si dovnitř zalézt do postele. Také jsem měla obavy, zda to půjde, RR v bytě, kamarádi si dokonce dělali legraci, ať si nechám ve svém novém bytě vše oplechovat, protože mi to RR zdevastuje, pokud s ním nebudu min. 4 hod. denně venku. Nic z toho se nestalo, ven jsem ale tedy chodila hodně a poctivě. A také jsem si vybrala velmi klidné štěně, to bych asi do bytu doporučovala i Tobě, Misery.
Vůbec se toho neboj, většina pražských RR je v bytě, rozdílná je ale péče, kterou jim jejich majitelé věnují. A pokud máš chuť a elán do toho jít, tak Ti přeji šťastnou ruku při výběru a hodně radosti s pejskem! Já jsem svého přítele "ukecávala" 4 roky a povedlo se

Sylva
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 12:10
- Nahlásit

RoSa
Budeš se stěhovat třeba kv. 6 týdnům poúrazového stavu, nebo budovat výtah? C! Jak jsem psala, všechno jde, když se chce, ale je zbytečné si o možné komplikace říkat výběrem nevhodného plemene. Navíc bude Misery začínající pejskař! Pro tyto lidi je určitě lepší jiný pes, než RR. Už i pro jeho dominantní povahu. Víš, že stačí, aby panička párkrát zaváhala a je to v .. JInak o věku RR se přiznávám nevím, jen jsem vycházela z běžné skutečnosti, že velcí psi pomalej dospívají a rychlej stárnou. JInak máš pravdu ve věci aktivity, socializace mladého RR, i v ostatním.

Prostě mít psa jako svého "koníčka". Pak je vše OK.

Misery
Oceňuju to, že se zajímáš dřív, než si psa vemeš! Zajímej se dál a především o povahu (tj. i původ plemene - lovecký atp.) a výchovu psa.

Haf

wami
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 14:49
- Nahlásit

Neodolam... Moji tyrani chudacci - vyberte si: pul tydne na zahrade, pul tydne v byte... (fotka je udelana asi pred 5 minutama)...

Misery
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2006 16:21
- Nahlásit

Tak je pritel stejne proti

aren
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2006 16:53
- Nahlásit

Sylva
... Ale střeďáci jsou už psi ...
Hele, tak tohle jsem si přečetla. To jako naznačuješ, že moji čudlíci jako psi nejsou, jo?

Misery
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2006 19:21
- Nahlásit

Sylva Jinak uz jsem psa mela, dokonce teriera a o tech jak znamo jsou dost kriplici a byl vychovanej perfektne. Pravda sice ho vychovaval i tata, kterej driv delal na cvicaku, ale proste nejakou zkusenost s psem mam
Na psa jsem byla prisna, ale spravedliva a on mne za to miloval, takze si nemyslim, ze by byl problem v tom, ze bych psa nezvladla.
Problem je v priteli, ze proste psa nechce

nemethova5
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2006 21:11
- Nahlásit

Misery
chudaku,tak to je mi uprimne lito,nevis o jake radosti prichazis,srandy a zazitky,nekdy jsou to i starosti.

Misery
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 01:04
- Nahlásit

nemethova5 prave, ze vim Ale nemuzu s tim nic delat....a pritele miluju, nemuzu ho kvuli tomu opustit...je to velka dan

Joker
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 01:19
- Nahlásit

pritele miluju, nemuzu ho kvuli tomu opustit.
To u mě by nepochodil. Buď snese psy, nebo ať hledá jinde. Chlapů je na světě spousta

nemethova5
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 09:34
- Nahlásit

Joker
to je fakt pravda,kdybych si nasla uz prece jenom pritele,tak pokud by se munelibil pes,tak bych ho kopla do riti,jak rikam,pro jedno kviti,slunce nesviti,jak rika joker,ja bych kvuli chlapa nikdy psa neopustila.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 14:23
- Nahlásit

nemethova5
Jj, můj přítel měl na vybranou. Je astmatika psy vyloženě nemá rád. Ašu jsem k němu i tak přistěhovala a když jsme ji dávali hlídat, jak jsme odjížděli na dovolenou, bylo mu nakonec i smutno

Ten závod bude 4.11. Zkus to nějak zařídit, abys šla. Chci se podívat na Hajana a můžeš k nám na kafe-i když na cvičáku bude taky nějaké to kafčo

aren
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 16:15
- Nahlásit

Misery
nemuzu ho kvuli tomu opustit...
Můžeš. Akorát nechceš.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2006 16:28 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Misery
prosim tě, že nechce on.....Psa chceš ty ne? Tak pokud tě miluje, je ochotnej ustoupit. On má taky určitě nějakej koníček, kterej ty mu toleruješ ne? Takový chování je od něho sprostý a s mým chlapem bych se o tomhle vůbec nebavila a psa bych si přivedla. Ještě se ptát svýho přítele na svolení jestli bych si teda mohla pořídit pejska, to by mě mohlo.... Můj přítel ví, že nejdřív si musím zařídit pejska a pak mám čas na něj a nebo pokud mě chce vyloženě "nutně" vidět, tak se sbalí a jde semnou na pár hodit lítat se psama....A to žádnej milovník psů nebyl, chytil to odemě
Pokud on psa nechce, nikdo ho nenutí se o něj starat, bylo by to holt na tobě. A stejně si myslím, že jak by tam měl malé roztomilé štěně, tak by nevydržel odmlouvat dlouho...
U nás byl problém s našima, že nechtěli druhýho psa, ale mlela jsem o tom tak dlouho, že se s tím prostě smířili, že jak budou peníze, tak se jede pro psa A máš vidět, co dělaj, když ve vzteku řeknu, že pes půjdu z domu - šla bych já a ne pejsek, to ti garantuju

nemethova5
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 00:56
- Nahlásit

Mucholabka
nazdar pisu pozde,prijela jsem z odpoledni,byla s hajanem venku,jeste se mi nechce spat,tak tady vegetim na foru,dik za informaci,na ty zavody,ja jsem na kafe jako delana,taky zalezi,jakou budu mit sichtu,popr.,jestli bude potreba dodelat nejakou zakazku,ktera nutne specha,takze nemuzu dopredu vedet,jestli pojedu,nebo ne,rada bych jela,jeste k tomu nejsem mobilni a vyjizdet autobusem kolem pul pate me nejak nebere,musela by jsi mi napsat,jak to jede do markvartovic,kde mam zastavit atd.,no,vsak je jeste cas,to bych ti pak brnkla na mobil,jestli s tim souhlasis.ko4ka
mluvis mi uplne z duse,ja bych to lip nenapsala,akorat u nas to bylo s tim rozdilem,ze nasi psi chteli,ale ja ne,pak jsem tomu uplne propadla.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:50
- Nahlásit

Misery
Tak jak to vypadá s pejskem?

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání