Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Chovatelská stanice - malinois
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 18:28
- Nahlásit

KEISSA
to co uvádíš je dost málo na to,aby si člověk vybral z pár vrhů co se ročně objeví.....

Mimochodem kolik pracovních a směsových malin máš doma,že přesně víš jaký jsou,s kolika jsi cvičila a čeho jsi dosáhla?
Já bohužel taky viděla malinu,co se pro naprosto normální projev své krve dostala až k desenskému na převýchovu-no spíš na výměnu majitele,protože tam nebylo co řešit...ale to je problém lidí co si vemou čubu z Malidaj na promenády ke kočákru na Příkopy coby jediný využití...
V zahraničí se pracáci chovají liniově a projevově specificky-jsou chovy na KNPV,na RING,na IPO,i na agility...a každá ta linie má upevněný žádaný projev....i tady se dají náznaky tohoto najít,a tak kam jsem Dášu poslala jí poradí myslím o dost fundovaněji než my tady,já se dvěma malinama doma a ty ?

KEISSA
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 19:02
- Nahlásit

Ja mám NO a maliny vidím dnes a denne na cvičáku,jedná se většinou o psi z čístě pracovních chovu,(Ambra Megbet King,a jeji příbuzné)taky maliny od Krivošíka ,nebo pracáky z holandského chovu.Prostě si myslím že maliny z čistě pracovních chovu zaměrěnych na sportovní vycvik nejsou vhodné pro agility.u nás jsou zatím jen bud exterierové nebo pracovní (obranaři) linie.agilitacké linie tu moc nejsou jelikož agilitáci používají spíše bordery.

Sali
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 19:48
- Nahlásit

KEISSA
čoveče já měla za to,že zvířata z rozumných prokřížení na pracující exteriéráky se na agility docela dost hodí...je třeba znát rodiče a vybírat si z celýho vrhu podle projevu,
ale když chce Dáša malinu a chce dělatr agility s malinou,vybere si.
Jiná by byla kdyby chtěla dělat vrcholově agility a bylo jí jedno s jakým plemenem....
Myslím že situaci na trhu malin vhodných na agi znají rozhodčí a cghovatelé co to asmi dělají,takže Grygar a podle mne Grbavčic dokáže fundovaně poradit.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 08:54
- Nahlásit

Ještě bych chtěla poradít Dáše chov.st.BOHEMIA ALKE je Grygaru a ti dělají agility tak by tam mohla mít větší šanci najít správného psa,navíc mají špičkový exterier.

Dáša
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:53
- Nahlásit

Tak to mám radost, jak se debata rozjela.... Tak já se zase vložím....

KEISSA

Holandský ovčák mi byl také doporučován - právě od lidí, kteří mi radili, že malinu nezvládnu. Jenže pak jsem zase slyšela názory, že holanďáci u nás prý nic moc. Já taky znám jednu skvělou fenečku - temperamentní a do všeho hrr.... Ale taky si myslím, že je malý výběr ze štěňat......

Dáša tu píše že má jěště nějakou fenku se kterou nezávodí protože je to drak a co tedy bude dělat s pracovní malinou?
- ale já jsem to nemyslela tak, že mi to vadí. Jde jenom o to, že nám to prostě trvá déle. Ale ona je úžasná - a já jsem ráda, že je takovej rapl jako je. Sice mám někdy chvíle, kdy mi připadá, že neděláme pokroky - ale nevadí mi, že je drak - mám vztek na sebe, že jsem tele a dělám technický chyby v parkuru. Chce to všechno čas - hlavně já se musím vyběhat. Ale moje slečna je úžasná - jak vidí překážky může se zbláznit, tak mooocc chce - a mně se to líbí - ten její šílenej temperament.

Znám několik pracovních malin které se dostali do rukou normálních lidí a mají s nima problém - no z toho právě mám strach - ale pak znám pár normálních lidí, kteří mají maliny a zvládají to v pohodě - tak to chci zkusit.

Sali

když chce Dáša malinu a chce dělatr agility s malinou,vybere si - jsem ráda, že to píšeš.

Jiná by byla kdyby chtěla dělat vrcholově agility a bylo jí jedno s jakým plemenem - jo - já chci dělat i jiné věci. Je fakt, že z téhle debaty možná vyplynulo, že chci psa jenom na agility. Se svojí současnou fenkou dělám agility, flyball a coursing. A s maliňačkou bych chtěla ještě kolo, běžky, koloběžku.

Dáša
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 11:58
- Nahlásit

KEISSA

Zrovna teď jsem se na ty jeho stránky dívala. Asi by to byla vhodná kombinace.
"Fena - Padme Bohemia Alké byla dne 30.4. a 2.5. 2006 nakryta psem GINO Mateo - HD A, PT 100/AO, CAJC, 3xCAC, RCACIB, Nár.v., CACIB, 2xBOB, BH, ZM, ZOP, ZPU1, ZZZ, ZZP1, RH-E, RH-FLA (Canto Mateo - HD A, CAC, 2xRCAC, RCACIB, CACIB, ZM, ZV3, OP2, IPO1, RH-E, RH-LA, RH-WA, VZ1, ZZP2, ZLP2 x Caecilia Daneskjold - výborná)"

KEISSA
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:42
- Nahlásit

tak vidím že jsme se nakonec nějak dohodli.myslím že maliny od Grygaru by mohlo být dobré řešení pro tebe.Nechtěla jsem tě odrazovat ,ale těch pracovních malin už jsem viděla dost a je vždy škoda když si veme pracáka někdo kdo ho nezvládne.Tím tě nechci nijak napadat.At se ti podaří vybrat dobré štěndo.

Dáša
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:57
- Nahlásit

KEISSA

Tím tě nechci nijak napadat - v pohodě. Já sama bych se nerada řadila k těm, kteří neodhadnou své síly - poříděj si psa, kterého nezvládnou a pes pak končí někde v kotci nebo v útulku. Dlouho si to promyslím než štěndo vyberu. Netvrdím, že jsem zkušený kynolog - moc ráda si nechám poradit - popř. i odradit. Až bude vybráno a rozhodnotu budu informovat!!

Díky

KEISSA
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 14:42
- Nahlásit

A když tak toužíš po malině tak proč nezkusíš sportovní vycvik.Mě osobně se maliny moc líbí i když chovám ovčáky (exteriérové) ,o malinakovi uvažuji už delší dobu a až se mi trochu upraví podminky tak si pořídím.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2006 16:48
- Nahlásit

KEISSA
akorát pozor na nervositu některých exteriéráků...obecně se dá říct že to je s ní horší než u pracáků...
já osobně bych asi sáhla po štěňatech od feny co osobně znám a vím jak dělá i jak žije.
Teď se narodil vrh docela rozumných zvířat na rozumnou práci,matka Calamite Sa-Kra Beskydy a otec Joe Zlatá harfa,tam si myslím že by se dalo vybrat....chovatelka Alexandra Krátká bydlí v Malešově u Štětí,taky cvičí ve Štětí,
http://web.quick.cz/sa-kra.beskydy/
a docela rozumný vrh ve smyslu poddajnost při práci plánuje Kamila Filipová,po Axa z Labského přívozu (Esko Lufty x Brita z Uliček) a Cidovi z Labského přívozu (Beryl Foxly Bohemia x Abigail Mirava)....

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:23
- Nahlásit

Docela by mě zajímala štenata po Calamite Sa-Kra Beskydy tato fena je po Acartusovi megbet king,měla jsem poznat jeho sestru Ambru ,fena se super povahou,mimořádně tvrdá fena ahodně dominantní.Ale bohužel její majitel (momochodem je to p.Samelak majitel chov.st.Osam) fenu nezvládl a nebo spíš to ani nešlo.Navíc to byla i pro laika pěkná fena,tmavá,mohutná.Ted tu máme fenu ze stejné krve a taky super,i když už není tak dominantní jako ta stará ale jinak velmi ochotné a tvárné zvíře.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 11:00
- Nahlásit

KEISSA
jo chudák Ondra...to víš,nejdřív malí kníři,pak naprosto bačkoroidní bouvierka,pak Quabriole co byla celkem jemná a pak její dcera....to se zvládá blbě,bez větších zkušeností s malignama...
Co vím tak A´Cartouche je docela svéráz,ale v dobrým,no zeptej se Míly Gondekový....
Calamite je strašně aktivní a pracovitá a neunavitelná,ale trochu se tam objevovaly nervíky tažený z předků matky... ovšem na agility je to nezajímavý,tam šlo jen o silný tlaky figurantů a následně nervy v boji,čuba šla taky předčasně hodně mladá na pracovní bonitaci kde bohužel neustála fakt tvrdej klacek,takže ta vzpomínka se táhla dlouho......
Sama jsem si po Calamite brala štěně,bohužekl zemřelo na následky úrazu ještě mrňavý.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 11:12
- Nahlásit

Sali
Ondra to je kapitola sama o sobě.Ted bydlí tady u nás a já ho vozím na cvičák.Ta jeho stará fena je stejně super ona se stará o něj i o sebe,tu fenu obdivuji jako osobnost.ta mladá už je něco jiního je poddajnější a tvárnější.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 13:15
- Nahlásit

KEISSA
jo Ondra....kde te´d žije? Já si ho pamatuju ještě když bydlíval na Kačerově,na Praze 4,začínala jsem pod ním pejskařinu,když mi bylo 14 a on dělával v Komořanech instruktora...pak chodíval na Háje a pak nás život zavál každýho jinam a já ztratila kontakt...
Docela ráda bych ho zas někdy potkala

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 13:30
- Nahlásit

Ted je kousek od kroměříže,tento týden jel někam na tábor se psama,jak příjede tak ho pustím na net třeba pokecáte.Qn je to takový exot,neboli spíš lesní muž.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:01
- Nahlásit

KEISSA
tak jo,dík.

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:12
- Nahlásit

předčasně hodně mladá na pracovní bonitaci
kolik to je, předčasně mladá?

Dáša
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 15:27
- Nahlásit

KEISSA

A když tak toužíš po malině tak proč nezkusíš sportovní vycvik - s mojí současnou slečnou jsem cvičila jenom základy, složila zkoušky ZOP, ZZO, ZPU1 - což mi je i trapný sem psát. Teď mi ale přijde, že už mě nebaví hlídat, jestli si mi sedne rovně a pilovat detaily atd. atd. A navíc když vidím, že ji tím otravuju - tak ji radši vezmu na agility, flyball, coursing atd. Uznávám, že to, že ji poslušnost nebaví je asi hlavně moje vina. Dneska, když cvičíme už taky dělám věci jinak - než dřív, když jsem ji tahala otráveně u nohy na vodítku. Taky chci cvičit s malinou poslušnost a dělat vše líp už na začátku - formou krátkých zábavných sekvencí a soustředit se na rychlost provedení cviků. Možná mě to bude bavit - pokud se mi to povede a ji to bude bavit. Ale nemám zkušenosti na to, abych s ní dělala sportovní výcvik. V tuhle chvíli to u mojí čubičky ale vidím tak, že ji nechci zbytečně buzerovat pro maličkosti - z mého pohledu. Stačí mi když poslechne - ale rovnat ji, že sedí, leží křivě....... nevím...... mám pocit, že bych tím otravovala nás obě. A pokud bych se chtěla pokusit o další zkoušky - nic jiného by mi nezbylo - vlastně bych už ty chyby asi stejně nespravila. A navíc ty stopy.... Holku to baví....... ale mě ne...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání