| Autor |
Zpráva |
Filipes
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 17:35
- Nahlásit
Ahoj!
Chtěl bych se zeptat na chovatelskou stanici kterou by jste mi doporučili. Rád bych dělal flyball, agility, coursing a další sporty. Nevím jakou chovatelskou stanici si vybrat. Na internetu je kupa nabídek nevím ale jak vybrat tu správnou. Co takhle DE ALPHAVILLE BOHEMIA - paní Pospíchalová? Moc prosím o rady a názory. Děkuji
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 18:39
- Nahlásit
na tyto sporty je vhodnější borderka nebo australak,malinák je spíše na služební vycvik
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 19:45
- Nahlásit
KEISSA
Proč? Znám spoustu maliňáků, co dělají agility a jiné sporty. A jde jim to moc dobře.
Filipes
Bohužel neporadím. Ale u sportu nezáleží tolik na výběru jako na exteriéru. Co si člověk ze psa udělá, to má.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 21:47
- Nahlásit
Citera
Ale u sportu nezáleží tolik na výběru jako na exteriéru. Co si člověk ze psa udělá, to má.
Hmmm... tak tohle je takova blbost ze to ani nema cenu komentovat
Filipes
Maliny maj velmi rozdilne projevy chce se o podivat po akcich a koukat na proev jednotlivych zvirat trochu prostudovat rodokmenya poradne vybirat. Na praci bych doporucil Hackelovu vilu, Maliday a pod. Ovsem s ciste pracovni malinou budes mit docela co delart ji dobre zvladnout.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 22:32
- Nahlásit
Co takhle DE ALPHAVILLE BOHEMIA
Nedoporučuju. Teda ne, že by byli nekvalitní, to ani náhodou. Právě naopak. Má špičkové psy, kteří jsou vhodní především na obrany. Mám od nich štěndo doma, vím, o čem mluvím. Na agility a pod. si můžeš bez obav vzít štěně klidně z exteriérových stanic.
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 07:47
- Nahlásit
Tchor
Neznám maliňáky natolik osobně, ale tohle jsem prohlásila podle svého plemene. Zprůměrného štěněte udělá schopný člověk vynikajícího agiliťáka, neschopný naopak.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 08:29
- Nahlásit
Pracovní malina je spíše na ty obrany.netvrdím že sním nepudou agiliti ale budeš mít plné ruce malinu zvládnout.Prostě na sporty co chceš dělat jsou jiná daleko vhodnější plemena.Zkus třeba holandského ovčáka,je podobný malině a není to takový choler.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 10:54
- Nahlásit
KEISSA
I malina. Ale ne z výhradně pracovního chovu
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 11:19
- Nahlásit
Jo z exterieroveho chovu by sli.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 13:30
- Nahlásit
Citera
Pracovni malina je neco jako F1 v autech, v rukou zkusenyho psovoda je to vinikajici sportovni partner, ale v rukou zacatecnika jsou hodne problemovy.
|
Dáša
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 14:22
- Nahlásit
Děkujeme za názory. Toho maliňáka si chceme pořizovat s "Filipesem" - aby bylo jasný, proč se do toho teď zase pletu já. Filip není moc často na netu - tak trochu přeberu debatu.
trochu prostudovat rodokmenya - no jo, to jsme se snažili - ale když nám ty rokomeny nic moc neříkají.
Jak poznám, který chov je pracovní a který exterierový?
Co takhle DE ALPHAVILLE BOHEMIA
Nedoporučuju. Teda ne, že by byli nekvalitní, to ani náhodou. Právě naopak. Má špičkové psy, kteří jsou vhodní především na obrany. - já jsem mluvila přímo s paní chovatelkou a ona tvrdila, že tam má zrovna dvě mrštné a rychlé fenečky - a že by byly na agility a flyball. Předpokládám, že by mi snad řekla možné problémy nebo ne? Upozornila jsem ji na to, že to bude můj druhý pejsek a nejsem letitá pejskařka - neměl by to prý být problém.
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 15:20
- Nahlásit
Dáša
Moje kamárádka má psa od této chovatelky (nebo rodiče štěněte od ní, nevím to přesně). Dělá s ním agility a tanec. Pes mi přijde úplně normální, žádné nezvládnutelné torpédo. Dokonce jsem jí ho 2 týdny hlídala, mně osobně přišel snad míň aktivní než naše beardedky. Ale naši psi jsou blázni. Pak znám ještě dalších pár, kteří dělají podobné sporty a až na 1 fenku (ta je ale hodně bojácná) jsou to "normální" psi. Tohle je moje zkušenost.
Chovatelce bych věřila, snad nemá důvod vám lhát.
|
Dáša
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 15:28
- Nahlásit
Dík za názor.
Já taky doufám, že mi chovatelka nelže. Snad by nechtěla, aby se štěňata dostala do nepravých rukou...
Já bych chtěla torpédo. Teď máme jednu fenku - a ta je blázen do agility, flyballu a coursingu. Sice nám trvají agility o to déle - protože jak vidí překážky může se zbláznit - vystřelí jako dělo - tak nám bude ještě dlouho trvat než budeme moct závodit - ale je to super.
Takže bych chtěla pracanta. I když já asi pod pojmem pracant myslím něco jiného než 100% pejskaři, kteří dělají služebák. Já bych prostě chtěla torpédo a pracanta - vhodného pro mě.
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 15:37
- Nahlásit
Dáša
Když si lidi pořizují psa na agility, je podle mě maliňák na druhém místě po borderkách. A taková masa lidí snad ví, co dělá.
Chovatelka snad pozná, na co se štěně přibližně hodí.
Oni jsou pracanti. Ale můj názor je taky názor pejskaře z jiného soudku než služebáků.
|
Dáša
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 16:19
- Nahlásit
Lidičky prosím pište nám - budeme vděční za každou zkušennost - co se týká chovatelských stanic ohledně malinois. Chtěla bych super štendo - temperamentní - ale ať prohlížím chovatelské stanice, rodokmeny - nevím nic.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 18:58
- Nahlásit
Dáša
Já myslím, že pracovní je od slova pracovat a ne jen "kousat", takže pokud se chcete věnovat agility naplno, tak zvládnete i hyperaktivku třeba od Alphaville. Ale kdybych si hledala štěně na agility, tak kouknu spíš tam, kde už to mají od rodičů, já osobně bych sáhla sem:
fena T.s.Ch.DŽINA z Vandalky - HD A, PRA/C neg., PT 100, Juniorchamp.ČR, Ch.ČR+KCHBO, 2xKlub.v., NV, 4xRCACIB, 2xBOB, Selekce HU, ZOP, ZPU1, BH, VZ2, ZZO, ZZZ, LA3, CACAg, Mistr ČR BO Agility 2006 (Ch.Achal Slavičí hnízdo – HD A, Ch.ČR+KBB, 3x CACIB, 2x BOB, BIG, ZM, ZVV 2, IPO 3, SchH 3, SchHA, ÚMČR x Ich.Clér Alké – Intch., Ch.ČR+KCHBO, NV, Klub.v., 4xCACIB, 5xBOB, ZM, ZV 2, SP 1, IPO 1, BH, ZZZ, ZZP 3, ZZPN, ZTV, RH-FLA, RH-FA, RH-WA, RH-TA, ÚMČR Záchr.psů) pes s.r.P.E.a.Mch.Ich.Wch.BAIN Alké - HD A, PRA/C neg., PT 94/AO, TAN Champ.Exc.+, Interchampion, Světový vítěz ´96, Ch. CZ+SK+PL+A+VDH+HU, 2xKlub.Ch., 14xBOB, BIG, Selekce ČR+FR, Elita A(CZ), 2xCACIAg, ZM, ZV3, IPO3, SchH3, OP1, SchHA, SA3, ÚMSAg, Mistr ČR Ag., (R.E.Ch.Dreck de la Terre Aimeé - Ch.LUX,CACIB, Elite A, Ring 3 x Ich.Mero du Maugré - Ch.ČSR+KCHBO, Intch., CACIB, BOB, ZM, ZVV2, IPO2, SchH1, ZZP2, ZLP2, SA1).
|
Dáša
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 10:25
- Nahlásit
Jo - to je fakt. Budu se snažit vyluštit ty zkratky - jak to tak sleduju - at většinou končí Ag - co se týká agility. S mojí nynější fenkou cvičím agility - ale ještě nezávodím - a hned tak nebudu - je to hroznej drak. Tak proto neznám zkratky zkoušek agilit.
Asi bych si to měla zjistit a hledat taky podle toho.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 10:54
- Nahlásit
Ebony
no,sáhla bys zajímavě....znáš mojí Merunu? ta je po Achalovi a dědeček je Bargo Alké,sloužil u policie....ano,jistě na agility by byla supr,je rychlá aportvací a nádherně hopsá plavmo,když nemá 20 kilo nadváhu,a její brách Birk Aibara skutečně agility jezdí....ale ta odolnost a bojovnost není to co bych očekávala....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 10:59
- Nahlásit
Dáša
prosímtě zavolej rozhodčímu přes agility,Antonínu Grygarovi,a nech si od něj poradit,
já ti můžu poradit akorát co na TART...z čehož by sis pak dobře rvala vlasy.
Potřebuješ podle mě rychlý hbitý radostný veselý aportovací a hopsací stvořeníčko,co bude strašně poddajný a spolupracovací a bude ti dělat za úsměv a odměnu,ale nesmí to být moc měkký aby to taky bojovalo s nepřízní života a neházelo hned krovky jak začne něco drhnout....
Možná bys měla zkusit kontaktovat i malináře ze Štětí,Grbavčic a Filipová,ti by taky přispěli cennou radou.
|
Dáša
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 11:24
- Nahlásit
Sali
k Antonínu Grygarovi se už dlouho chystám na tréninky - tak se ho přeptám.
Potřebuješ podle mě rychlý hbitý radostný veselý aportovací a hopsací stvořeníčko,co bude strašně poddajný a spolupracovací a bude ti dělat za úsměv a odměnu,ale nesmí to být moc měkký aby to taky bojovalo s nepřízní života a neházelo hned krovky jak začne něco drhnout..
no jo - to chci! Nemáš prosím nějaké konkrétnější údaje než "malináře ze Štětí, Grbavčic atd..."
Mně to nic neříká - můžu zkusit hledat na netu - ale asi nic nenajdu. Předem dík za trpělivost!
|
petl
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 11:30
- Nahlásit
Dáša
A ty chceš přímo malinu? Sousední Ch.S. čeká štěňata kolií a měla bys vidět ten temperament Matka je neuvěřitelná hyperaktivka a na několika vrzích je ověřeno že svou vitalitu předává na štěňata v míře vrchovaté. Zároveň jsou kolie velmi snadno ovladatelné a cvičitelné.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 11:35
- Nahlásit
Dáša
já mám nápad lepší: na můjpes.cz je přímo forum BOM,kde se schází dost lidí co chovají a cvičí a ví svý.
http://www.mujpes.cz/forum.php?id_forum=44/
pak Kamila Filipová stanice Z Labského přívozu má web tady:
http://www.labsky-privoz.wz.cz/
a Grbavčic tady:
http://www.happy-arenda.wz.cz/
co se týče Alpravillu,tak je důležité po jakých rodičích ty nabízené fenky jsou,aby tam nebyla tvrdost a odolnost pro tebe moc vysoká,aby to nevylučovalo ochotnou spolupráci díky přílišnému uplatňování svých představ.
Co je ideální na obranařinu,nemusí být na parkuru to úpravé,myslím přílišná urputnost a svéráznost.
|
Dáša
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 12:08
- Nahlásit
petl
já bych chtěla přímo malinu. Poprvé jsem po ní zatoužila na závodech v poslušnosti - to bylo něco úžasného. Určitě jsou i jiná temperamentní, super plemena vhodná pro to co chci já. Ale člověk se prostě do něčeho zamiluje.... Prostě bych mooc chtěla malinu. Občas mě vždycky někdo postraší - že to nezvládnu. Ale pak si zase říkám, že mám chuť, snahu a znám kupy lidí - kteří to zvládli! Tak snad vyberu tu vhodnou - pro mě. U nás na cvičáku je paní a ta má maliny několik let - určitě mi poradí.
|
Dáša
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 12:17
- Nahlásit
Sali
Díky Ti moc - za super rady.
Tak budu zase otravovat někoho jiného
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 12:41
- Nahlásit
Dáša
když moc chceš malinu,tak si jí kup.
akorát fakt vybírej,protože je z čeho,abys byla spokojená,určité krevní linie mají svůj vlastní projev a každá je jiná.
|
Dáša
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 13:20
- Nahlásit
Sali
No jo - já vím, že musím vybrat správně. Proto chci začít už teď - a to ještě nemáme to pravé bydlení. Jenom si prostě nevím rady - když jsem amatér a záznamy o otci a matce mně nic neříkají. Na internetu kupa chovatelských stanic a i když jsem vše procházela - nedokážu odhadnout, která ta fenečka bude pro mě vhodná. "Určité krevní linie mají svůj vlastní projev" - fakt nechápu, jak se v tom někdo může vyznat.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 13:22
- Nahlásit
Dáša
říkám přesuň se na forum BOM na můjpes a pečlivě si ho pročti kam se dozadu dostaneš,a pak se budeš možná orientovat taky líp.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 13:35
- Nahlásit
A nechceš zkusit toho holandského ovčáka je skoro stejný jak malina jen je tmavší a povahově jsou rychlí a nejsou tak tvrdí jak pracovní maliny.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 14:44
- Nahlásit
KEISSA
a ty víš tady o někom kdo chová holanďáky jiný než exteriérový???? někdo tady v Novým Strašecí má zvířata co snad i trochu dělají,ale to je dost málo na to brát si zvíře na práci,když Dáša nechce zvíře pro jeho krásnou tlamičku,ale pro výkon co od něj očekává...
Jo kdybychom byli v Holandsku tak neřeknu,tam jsou pracovní linie...
na agility je třeba taky pracovní potenciál,to není jen hophop přes oves...
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 15:10
- Nahlásit
Viděla jsem ve Zlině v Přílukach fenku holandáka a celkem se mi líbila,a myslím že ještě v jsem viděla v Pardubicich tam s nima dělali obrany a nebylo to špatné.Ale já jen navrhuji nic nenutím,protože si myslím že klasicke pracovní linie malin nejsou moc vhodné na agility.Dáša tu píše že má jěště nějakou fenku se kterou nezávodí protože je to drak a co tedy bude dělat s pracovní malinou?Znám několik pracovních malin které se dostali do rukou normálních lidí a mají s nima problém.Pracovní malina je pes stvořen pro obrany a v jejich povahách převládá maximální vzruch,netvrdím že jsou takový všíchni ale je jich většina a Dášu bych chtěla spíše než odradit upozornit na uskalí malin.
|