| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 11:05
- Nahlásit
Tak jsem se před chvílí dozvěděla, že nedaleko od nás má jedna rodina štěníky. Na tom by nebylo zas tak nic divného, kdyby ty malé kuličky nekrmili mletým kuřecím masem i s kostma. Myslíte, že jsou pomleté kuřecí kosti stejně nebezpečné jako ty v celku?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 11:10
- Nahlásit
Řekla bych, že záleží na tom, jak moc jsou pomleté a zda jsou vařené nebo syrové... Osobně bych to ale nedávala, pokud z nich neudělá moučku.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 11:19
- Nahlásit
shiba
Jsou převařené a pomleté na klasickém masovém strojku.
Já bych je taky nedávala, on tvrdí, že mu jde o vápník a ten v kostech je, tak proto je štěníkům dává.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 11:20
- Nahlásit
brut
můžou způsobit štěňatům zácpu, dávala jsem je taky ale né každý den
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 11:45
- Nahlásit
Alexa
No, podle vyprávění "chovatele",tak je mají každý den, protože kostřičky jsou nejlevnější....
|
monika
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 13:16
- Nahlásit
brut
babičce umřel pes na zacpané střeva z mletých kostí
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 13:27
- Nahlásit
monika
Taky si myslím, že se nemají dávat a kór malým štěníkům. Jenže chlap si nenechá poradit , tak jen doufám, že je brzo dá majitelům.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 14:59
- Nahlásit
Ve správném poměru k masu, nemohou uškodit.Je to rozhodně přirozenější strava než kompletní granule.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 16:48
- Nahlásit
Smečka
Nemohou uškodit ani ještě pořádně neodstaveným štěňatům? Je jim necelých šest týdnů
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 17:04
- Nahlásit
Řelka bych,že nemohou,ale znovu připomínám správný poměr k masu. Má kamarádka krmí drtí z celých kuřat(v syrovém stavu) již štěňata pětitýdení.Jde o čsv.Prospívají vždy výborně,nepamatuji si,že by měla někdy problém.V přírodě vlci vyvrhují takhle malým vlčatům také maso i s kostmi.Opravdu v tom nevidím problém.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 23:11
- Nahlásit
Smečka
Díky, mně to jenom zarazilo. Pamatuju si, jak mně vždycky každý strašil kostma z kuřete. Že by se prý mohly štěpit a proto pro psy nejsou vhodné.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 00:01 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit
Já nesouhlasím s tím,že je to přirozená strava.Pokud by to bylo syrové,nemám námitek,spousta chovatelů tak krmí,ale vařené,to je pěkná blbost. Za jedno,všecko,co chce psům dát,je v syrovém a ne vařeném. To je snad známo nám všem. Vařené kosti,mohou opravdu ublížit,jak už tu bylo psáno,zácpa,zapíchnutí apod. Můžou být pomleté jak chtějí,můj názor je,že účel to neplní. Pokud dáte kočce nebo psovi syrovou rybí kost,nestane se nic,pokud ji uvaříte,už je to nebezpečné. Změní svoje složení. Sem se teda rozepsala,jsem laik,odborněji to neumím,ale tak to fakt je. A má to i svou logiku,daleko v přírodních zákonech.
|
bess
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 01:06
- Nahlásit
Zkuste si do kosti z kuřete kousnout. Bez problémů ji přehryznete napůl a rozhodně se neštípe. Dřív se kuřata krmily x měsíců, dnes jdou na porážku mladší 3 měsíců, jsou to vlastně ještě kohoutí mimina s měkými kostmi a velkým podílem chrupavek. Jsou složením krmné dávky hnána k rychlému růstu, ale nijak se nedbá na správný poměr vápníku apod. jestli jste se někdy byli podívat ve výkrmně brojlerů, vidíte tam i dot zvířat, která evidentně kostru mají vyvinutou tak, že svalstvo nemá šanci unést. Takže mleté kosti štěňatům neublíží, ale rozhodně nevařit. Ze syrového si štěňata vezmou co potřebují. V žádném případě ale nedávat slepice i s kostmi, případně králíky. Jsou při životě déle než kuřata a kosti jsou již dostatečně osifikované, takže se štípou.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 02:45
- Nahlásit
Mlety brojler v celku je v pohode a oplati sa ho povarit, nejaka crevna chripka alebo salmonela, Escherichia coli, Campylobacter asi nie je ziadna vyhra.
Ak sa to dobre zamiesa, ani zacpa od kosti nehrozi... ale samotne kurca nestaci.
K tym neviditelnym neziaducim doplnkom na surovom mase z velkochovu napr... http://avmajournals.avma.org/doi/abs/10.2460/javma .228.4.537
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:13
- Nahlásit
jeje
No a proto to má být nejdřív zmražené.Tím se všechno o čem píšeš zničí. A o tom to je.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:45
- Nahlásit
žofka
Já mluvím o syrové stravě pochopitelně.
Jsem zastáncem krmení syrovým.Doma nic nevařím,jen občas příkrm.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 09:47
- Nahlásit
Ještě k tomu králíkovi.No přiznám se,že já krmním i zajíce v syrovém stavu a nikdy nebyl sebemenší problém.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 14:45
- Nahlásit
žofka
Zmrazenie na tieto veci nijako neúčinkuje (účinkuje len v čase, keď je to zmrazené, pozastaví sa tomu činnosť ovľadom množenia a tak, ale po rozmrazení je to presne tam, kde to aj bolo). Salmonela je toho typickým príkladom...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 15:04
- Nahlásit
jeje
nevim, me teda vet tvrdil, ze pri -50 to pochcipa vsechno...
Tech -50 musi mit firmy, ktere to maso pro psy vyrabi, a takovym mrazem musi vse projit...
Teda pokud si to clovek nemrazi ze syroveho doma sam, bezny mrazak -50 neda.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 18:06
- Nahlásit
wami
ten odkaz, ktory som sem dal je o kontrole psieho suroveho zradla v krajine, kde je toto monitorovane lepsie ako u nas a zaroven vyrobca nesie aj velmi realnu zodpovednost za sposobene skody...
Tak ako nezabije spermie tekuty dusik, nezabije ani bezne mrazenie salmonelu, akurat zabrani jej rozmnozovaniu, ale len do doby, kym sa "neoteplí"... a predlzi jej zivotnost az na 6-7 rokov...
No a skus si zoodpovedat na otazku, kolko stoji kilo suroveho mäsa pre psy a koľko stoji len jeho premrazenie na -50 stuňov?
Cez bezne mraziarenske technologie salmonela prechadza.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 21:26
- Nahlásit
Ve správném poměru k masu, nemohou uškodit.Je to rozhodně přirozenější strava než kompletní granule.
Mám stejný názor, krmím celými kuřaty. Je velký rozdíl krmit kostma jako zbytkama a kvalitním masem s kostma. V tomhle chovatele ůodporuji-pokud je to kvalitní strava.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 22:59
- Nahlásit
Mě tahle hysterie nad dostatečným či nedostatečným přemražením syrového masa trochu zaráží.Krmím spoustu let pouze syrovým masem,kostmi a vnitřnostmi, přiznám se,že často i přejetou zvěří,a nikdy jsem u svých psů nezažila sebemenší problém.Mrazák mi mrazí na -20.Možná jsem měla jen štěstí ale věřím,že psi krmení přirozenou staravou jsou daleko odolnější i vůči různým zažívacím problémům.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 06:58
- Nahlásit
jeje
No a skus si zoodpovedat na otazku, kolko stoji kilo suroveho mäsa pre psy a koľko stoji len jeho premrazenie na -50 stuňov?
Cez bezne mraziarenske technologie salmonela prechadza.
Je pravda, ze konkretne v tomhle provozu jsem nedelala. Ale provoz hlubokeho mrazeni neni tak narocny, jak si mozna myslis - tedy soude podle nanukaren, kde jsem naopak delala docela dlouho. Mrazene vyrobky projizdi take hlubokym mrazem (nektere), linka, po ktere do mrazaku jedou, neni zas tak narocna a tech -50 vyrobit opravdu umi. A nanuky zas tolik nestoji, tudiz se to nijak zvlast neodrazi a ni na cene toho krmneho masa...
Smečka
souhlas. Asi nekrmim syrovym tak dlouho, jako ty, ale za tech 7 let jsme taky nemeli jediny problem. Pravda je, ze prejeta zvirata moc nenachazim a asi bych nemela zaludek na to, je sbirat, ale nase stare slipky pejskove papali a maso z reznictvi taky. No a ted mam moznost akorat toho mrazeneho, a to po rozmrznuti taky basti a problemy nemaji.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 07:57
- Nahlásit
Děkuji všem za názory a rady, už jsem zase o něco chytřejší
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:22 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
Taky jsem si jistá, že krmení masem s přílohou + troška zeleniny je pro psa nesrovnatelně přínosnější než granule. Kdo nevěří, ať tu "reklamu, jíž rád věří zanese do laboratoře. Kosti nedají psímu tělu nic, jen případnou zácpu, nebo jiné komplikace. Mletí kostí do žrádla považuju za "šetření kde se dá". Argumenty o přírodě atp... Myslím, že šelma vyžere vnitřnosti a svalovinu, popřípadě ohlodá klouby, ale na holé kosti se vy..
Netvrdím "kosti nikdy!" Po žrádle - na zábavu psa a trochu očištění zubů, proč ne? Samo ne slepičí atp. Haf
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 12:41
- Nahlásit
brut
Ale jestli krmí skeletama, je to na pováženou-tam toho masa fakt moc nejni.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 13:09
- Nahlásit
SylvaArgumenty o přírodě atp... Myslím, že šelma vyžere vnitřnosti a svalovinu, popřípadě ohlodá klouby, ale na holé kosti se vy..
Jistě, u velkých zvířat se na většinu velkých kostí vy.....ale menší,jako třeba zajíce,bažanty atd.žere sakumprásk a myslím,že o tom byla řeč ne?
Dle mého by pes krmený přirozeně měl dostat od všeho trochu v přirozeném poměru,to je můj názor.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 15:29
- Nahlásit
Mucholabka
Krmí skeletama....proto mi to přišlo divný. Ještě bych pochopila celý kuřata, ale jen skelety?
No nic teď se štěňat začal zbavovat ....tak snad budou v pohodě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 15:31
- Nahlásit
Smečka
Jistě, u velkých zvířat se na většinu velkých kostí vy.....ale menší,jako třeba zajíce,bažanty atd.žere sakumprásk a myslím,že o tom byla řeč ne?
řeč byla sice o mase s kostma, ale o kostřičkách...ty mele štěníkům denně - jsou nejlevnější. Občas i celé kuře, ale jen málo
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 17:45
- Nahlásit
brutTak jsem se před chvílí dozvěděla, že nedaleko od nás má jedna rodina štěníky. Na tom by nebylo zas tak nic divného, kdyby ty malé kuličky nekrmili mletým kuřecím masem i s kostma. Myslíte, že jsou pomleté kuřecí kosti stejně nebezpečné jako ty v celku?
Toto je úvodní dozázka o kostřičkách (skeletech) tam není ani zmínka ne?
|