Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Žháňate šteniatka?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Stano
# Zasláno: 25 Dub 2005 11:41
- Nahlásit

Tinka šteniatka mať nebude.

Pozrite si upravenú stránku http://www.valasek.biz/steniatka.php.

Viedlo nás k tomu viac dôvodov a jeden z nich bola aj táto diskusia. Dúfam že Tinka svojou sex abstinenciou nebude mať problémy vo vyššom veku
Dík za všetky príspevky.

Evicka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 11:42
- Nahlásit

Stano, díky za tvé rozhodnutí. Je opravdu správné a oceňuji, že jsi schopný změnit svůj názor, pokud není správný. Každý to nedokáže. A Tince přeji dlouhý a spokojený život.

Danuš
# Zasláno: 25 Dub 2005 15:36
- Nahlásit

Stano, gratuluju ti k velmi zodpovědnému rozhodnutí. Přeju ti spoustu krásných chvil s tvojí Tinkou.

Stano
# Zasláno: 25 Dub 2005 15:42
- Nahlásit

Tak ešte raz SPRÁVNY ODKAZ bez bodky. Akoby som sa nepoučil
http://www.valasek.biz/steniatka.php

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 15:49
- Nahlásit

Stano
Díky za to rozhodnutí Uvidiš, že feňulka bude stejně spokojená bez štěňátek, jako s nima. Spíš jí ušetříš hodně energie, kterou by při starání o štňátka potřebovala.

Lenka + T.
# Zasláno: 25 Dub 2005 20:01
- Nahlásit

a případné zájemce nasměrovat do útulku, bývají tam i malá štěňátka, některá se rodí nalezeným fenkám přímo v útulcích.

Anonymní
# Zasláno: 25 Dub 2005 20:20
- Nahlásit

Sice to tu zaznelo mnohokrat, ale preci jen si to neodpustim ... mily Stano, vase rozhodnuti je rozumne a diky za nej. Vam i vasi fenecce preji hodne spokojenych chvilek, ktere se daji s pejskem prozit.

niniel
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 22:50
- Nahlásit

Stano
Super! Vazne jste me potesila!

Anonymní
# Zasláno: 16 Led 2006 08:44
- Nahlásit

Stano,
mám pejsky s PP, přesto nejsou chovní. Pes + fenka (je to páreček stejného plemene)Mám u nich všelijaká vyšetření a tím bylo zjištěno, že oba mají DKK. Tím pádem je jasné, že fenečka nikdy mít štěňátka nebude.Je mi to sice líto, ale to nic nezmění na tom, že nikdy nebudu produkovat štěňátka bez PP i když jejich rodiče jsou s PP (jak často vídáme v inzerátech)
Jindra

Anonymní
# Zasláno: 16 Led 2006 11:30
- Nahlásit

Pro zaryté odpůrce křížení:možná vám to nedošlo,ale spousta dnes známých a uznávaných plemen kdysi vznikla cíleným křížením,takže kritika křížení je vlastně popírání legitimnosti spousty plemen.
Navíc ani štěně s PP není vždy zárukou toho,že budete moct odchvávat štěňata s PP. Mám fenku maltézáčka s PP,která má nevhodně zbarvené jedno ouško,což znemožňuje bonitaci.bohužel to při odběru štěněte nebylo vidět,protože po tetování mělo štěně toto ucho zelené,takže se chovatelka a veterinář podíleli na maskování vady. A já si štěňátko pořídila,protože jsem si chtěla zřídit chovatelskou stanici. Po této zkušenosti nepovažuju štěňata s PP za jedinou volbu.

Tchor
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 11:41
- Nahlásit

Anonymní
Nechapu jednu vec proc kdyz si vybiras stene pro dalsi chov ho prvne vidis pri odberu? Fakt si nejak neumim predstavit ze bych se na peclive vybrany vrh nejel parkrat podivat pred odberem mnoho veci se meni v prubehu vyvoje stenete.

Anonymní
# Zasláno: 17 Led 2006 09:54
- Nahlásit

Byla jsem tam už předtím,dokonce dvakrát,ale nenechali mě štěně vybrat a taky jsem si toho dřív nevšimla-mám pocit,že se to ouško dobarvovalo postupně,jak porostly chlupy.Jinak bych se samozřejmě zeptala.No a v den odběru už byly ostatní fenky pryč,takže se žádný výběr ani konat nemohl Špinavého ouška jsem si všimla i přes zelenou dezinfekci,ale myslela jsem,že je to pozůstatek štěněcích hrátek.Nevadí mi to zas tolik,ale když jsem slyšela kolik je v oblasti psů s PP úplatků a jiných nepravostí,tak bych už to nebrala jako takovou záruku jako dřív.Myslím,že i člověk,kterej chová štěňata bez PP může k chovu přistupovat zodpovědně a nešvary se dějí na obou stranách. PP už prostě pro mě není zárukou kvality, tím ale nechci shazovat práci spousty chovatelů,kteří to dělají výborně a podle pravidel.Zároveň bych ale neházela všechny chovatele bezpapíráčků do jednoho pytle a neosočovala je hned z neodpovědnosti.

Verca
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 13:22
- Nahlásit

Já mám pejska s pp, protože jsem chtěla mít jistotu, že mi z toho vyroste to, co má. Ale jinak nemám nic proti chovatelům psů bez PP,pokud se o chov pěkně postarají. Ale nepochopím lidi, kteří množí velká (nejen ty)plemena, aniž by jim udělali různé testy na klouby a tak. Viz. NO, labrador.... Dokonce jsem se setkala s názorem, že jedna slečna by si v životě nekoupila psa s PP, protože všichni jsou zdegenerovaní tím přešlechťováním. Sama má labradora bez PP, tak jen doufám,že pes bude v pohodě se zdravím.
Někdy si u nás ve městě připadám jak exot, který má psa s PP. Většinou jsou tam yorci,ale bez PP. Ostatní známe jen trochu. Ale když se mě někdo zeptá: "čistokrevná?" když řeknu že jo, tak "a s PP?". Takže tady jde vidět, že čistokrevný je s PP nebo bez PP. ACH JO.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 14:55
- Nahlásit

Anonymní
PP není zárukou kvality, PP je zárukou plemene. Zárukou kvality je dobrý chovatel.

Anonymní
# Zasláno: 17 Led 2006 19:06
- Nahlásit

MayaTo máš určitě pravdu, ale nemělo by to jít ruku v ruce?

aren
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 23:14 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Teda vaše starosti... a Rotschildovy peníze...
Mám čtyři voříšky, všichni jsou bezva, chytří a zdraví, bez jakýchkoliv vrozených vad. Před dvěma lety měla fenečka šest štěňátek, všechny byly krásné bystré a zdravé, žádné nebylo přešlechtěné a o žádném se nedalo říct, že by mělo nějaké ouško nějak špatně. Dva pejsky jsem si nechala, ostatním jsem našla dobrý domov, kde je mají rádi. Zdá-li se vám, že jsem tím vzala šanci pejskům z útulku, to je možná pravda, ale stejně tak, ne li více, bere šanci pejskům z útulku i produkce štěňat s nejrůznějšími PP.
Jo, ty štěňátka byly chtěné. A rozhodně si nemyslím, že by měly nějak ne-čistou krev.

shiba
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 08:37
- Nahlásit

Anonymní
PP už prostě pro mě není zárukou kvality,
Jak již napsala Maya, PP je zárukou čistokrevnosti, tedy plemenné příslušnosti, nikoliv kvality. Bylo by příliš snadné, kdyby se všechna štěňata s PP rodila dokonalá, jenže to je genetika a spousta dalších faktorů, takže nežehrejte na chovatele za to, že pejsek není dokonalý. Ovšem měli vás na to upozornit, to je samozřejmé. Málokdo má to štěstí, že napoprvé "kápne" na super štěně, pokud se už v plemeni neorientuje.
nechci shazovat práci spousty chovatelů,kteří to dělají výborně a podle pravidel.
Můžete dodržovat jaká chcete pravidla, přírodu neošálíte

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání