Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Jistota pokryti?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
michalm
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:28
- Nahlásit

Corum
opravdu inteligence
na ci strane? sorry, ale neda mi si nerejpnout
me kdyz cuba harala, tak sem chodil obloukem od psu uz jenom pro to, ze ono mi doma potom vyjiciho psa, kterej venku potkal haravku neni nic moc ani pro ty potencialni sousedy
Jirikovo
tak nejak
abby
no prave... takhle a pak jeste po prazdninach
aren
nerozumim, ja vim, nikdy jsem nerek ze rozumim, jen si myslim

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:31
- Nahlásit

michalm

Bohužel

Moje fenka ještě nehárala,takže mluvím pouze v teoretické rovině.Ale už teď se na to připravuju (nikdo neví,kdy to může přijít) a zárověň se toho děsím.
Naši mají pejska,takže už teď vím,že tam ty cca 3 týdny nepáchnu nebo rozhodně ne se psem.Nechci tomu vystavovat jí ani jeho.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:33
- Nahlásit

abby
že tam ty cca 3 týdny nepáchnu
a kdyby ses predtim navonela??

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:36
- Nahlásit

Jirikovo

Pokusim se nad tím zamyslet

A když se navoním a budou z toho štěňátka,vemeš si k Ronie jedno

Včera jsem viděla jednu fenku a byla bych přísahala,že je to Ronie.Ale tys tam nikde nebyl,takže to asi nebyla ona.Nezaběhla se ti do Brníčka

michalm
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:37
- Nahlásit

Jirikovo
a kdyby ses predtim navonela??

nekomu ani to nepomaha nam nepomoh ani sprej pro haravky - teda pomoh, asi na 2 psy z 50

michalm
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:39
- Nahlásit

abby
Nezaběhla se ti do Brníčka
co ty vis kdo se kam zabehnul treba byl schovanej za rohem

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:41
- Nahlásit

michalm

asi na 2 psy z 50 nám by stačil na 1 z 1

Klidně mohl být za rohem,ale v Brně

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:42
- Nahlásit

michalm
Jirikovo

Nebo jsi to myslel tak,abych se až bude malá hárat,navoněla,aby na ní nešeůl žádnej hafan

michalm
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:42
- Nahlásit

abby
zkuste, klidne poskytnu, vzhledem ke zkusenostem je mi na ni, ale jsou feny na ktery to funguje..

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:43
- Nahlásit

vzhledem k me figure je pro me docela obtizne schovat se i za roh, takze muz za rohem ze me urcite nebyl, ®onie byla vcera poctive cely den doma, takze jsi musela videt nekoho jineho ...

A když se navoním a budou z toho štěňátka,vemeš si k Ronie jedno
slibit muzu vsechno, ne?

michalm
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:44
- Nahlásit

aby na ní nešeůl žádnej hafan
v tom pripade to neprejuji priteli a sousedum

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:46
- Nahlásit

abby
ne, ja to myslel jako ftip, ze se mas navonet ty sama, kdyz nechces pachnout k rodicum ....

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:50
- Nahlásit

Jirikovo

Fakt,tak to jsem nepochopila Zase nějakej cajzlovskej humor

michalm
O přítele bych nerada přišla.V budoucnu se může ještě hodit Tak já to radši nebudu stříkat ani na Abby ani na sebe.

Corum
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:54
- Nahlásit

Ono to moc nejde kdyz ten pes s ni sdili zahradu...asi to vazne chapete spatne...nicmene o co slo uz vim...takze dekuju..ani jednou jsem nerek ze sveho psa nemiluju..kdybych ho nemiloval tak mi je uplne jedno jestli z toho ze je seberem budou nejaky nasledky nebo ne..rok a pul je podle me brzo a navic...cas mam pro sveho psa dost..venujumu mu vetsinu casu..radsi nekam nejdu nez abych psa nejak omezil ci ho trapil...diky za rady

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:58
- Nahlásit

Corum

Tak vidíš.Ale kdyby sis po sobě svoje příspěvky přečetl,tak bys nám dal za pravdu.Bylo to velmi chaotické.Na jednu stranu jsi měl strach z porodu,ale na druhou,že nemáte na psa a štěňata čas.
Takže hodně štěstí a ať vám to dobře dopadne.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:59
- Nahlásit

Corum
Ono to moc nejde kdyz ten pes s ni sdili zahradu
no tak to i do budoucna stejne musis nejak vyresit. proste nemuzes mit haravku na jedny zahrade se psem. bud to chce postavit kotec, kde fena nebo pes holt budou muset po prechodnou dobu byt, nebo proste jeden z nich na ty zahrade po dobu cca tri tydnu nebude. jina rada fakt neni. nebo kastrace ...

co se tyka roku a pul - no podle me je to trochu brzo, ale ne moc tragicky. horsi by bylo, kdyby k tomu doslo treba pri prvnim harani v necelym roku ... nechat stenata nebo vzit - na to ti musi poradit veterinar, ktery zvazi vsechna pro a proti u obou variant. tady ti to nikdo nemuze ani pomoct rozhnodnout ... jinak pokud te zajima co a jak znamena pece o stenata, mrkni na labradori tema a precti si, jak na tom byla Ketrin. proste si vzala na mesic nebo jak dlouho (mozna jeste vic) dovolenou a mela to jako praci na plny uvazek. jinak to totiz asi delat ani nejde ...

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:04
- Nahlásit

Jirikovo

Pokud si pamatuju,tak byli na dovolene,když se to stalo.

Corum
Když jste na to dva,tak se v dovči můžete střídat.

shiba
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:08 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit

abby
Jenom tři týdny? Aby tě holka nepřekvapila

Corum
Ono to moc nejde kdyz ten pes s ni sdili zahradu...
Ono musí být fakt člověk vůl, když nechá sdílet psa zahradu s háravkou Jestli tohle všechno míníte vážně, tak bych použila radu, kterou dnes jinde napsal Tchor - pořiďte si tak leda plyšového psa...
A to že zrovna tomuhle psovi "dala" fakt s láskou nesouvisí.

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:12
- Nahlásit

shiba

Šak jsem psala cca a neděs

Tak jsem si to celé pročetla znova a pořád cítím nějakou trpkou příchuť

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:16
- Nahlásit

Corum
No na jedný zahradě být můžou, ale nejdřív si s fenkou promluv. Na rovinu jí dej lekci z plánovaného rodičovství ( přítelkyně možná pomůže pokud budeš tápat ) a vysvětli jí ať se příště raději zeptá jestli smí. A´t se tě zeptá jestli to může být zrovna TENTO pes a jestli nebudeš mít tak cca za dva měsíce na dva měsíce čas.
To by šlo, ne ? Rozumná domluva. Základy poslušnosti snad zvládá !!!

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:18
- Nahlásit

jorkaAmálka

Tak to je nejlepší rada,co jsem tu dnes četla.

My se mu tady snažím epromluvit do duše a ono je to vlastně tak jednoduchý.

K této radě se přípojuji,ale předem se omlouvám,že ji nebudu praktikovat

Corum
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:27
- Nahlásit

to JorkaAmálka..no to jsme se ji snazili vysvetlit a ono to moc nejde..je tvrdohlava po mamce (panicce). Vysvetloval jsem to i jejimu partnerovi ze vlastne jeste na to mlada a ze nema jeste obcanku..ale koukal na me pohledem ze se do toho nemam plest...a kdyz jsem mu rekl ze si musi poridit byt atd ze my jim pomahat s vychovou nebudeme tak taky moc nechapal.

Jinak k objasneni ty psy sdilej zahradu ale ne furt...cca tak dva az tri mesice v roce...bohuzel ted to vyslo takhle blbe.

daliva
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:29
- Nahlásit

Corum
Sice mi pořád smysl vašich příspěvků uniká, ale můžu vás ujistit, že na zahradě máme společně psy i feny a háravka by si taky určitě vybrala... To už je ale naše zodpovědnost uchránit ji před nežádoucím nakrytím - v době hárání je omezování kontaktu naprosto na místě (a neznamená to, že fenku nemáte dost rád)...
Jestli máte háravku na zahradě, tak se vám za ní může podhrabat, přeskočit či jinak dobýt jakýkoliv pes ze sousedství a věřte, že jsou, potvory jedny, dost vynalézavý! To jen tak obecně k hárání - i propříště.

A až si dočtete o porodu a péči i malá štěňata, popovídejte si ještě s někým o tom, co dokážou odrostlejší štěňata (od 6 týdnů výše) udělat s bytem, domem, zahradou... Hodně zdaru!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:45
- Nahlásit

Corum
ja kdyz tak ctu tvoje prispevky, tak se nejak nemuzu ubranit dojmu, ze ten pes co nakryl fenku se jmenuje Pluto ....

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:48
- Nahlásit

daliva

No,měli jsme ho trochu vyděsit,ale ne všechny ostatní

Fakt je,že známý,od kterých máme psa,si po štěnatech pořizovali novou kuchyň.Ale i tak by chtěli ještě další.

Corum
A péče o štěňata nekončí jen jejich umístěním do náhradních rodin.Chce to taky trochu starosti,co je s nima dál,jak se vyvíjejí,jestli je jim dobře....A v případě potřeby i ochota,vzít si je kdykoli zpátky.

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:49
- Nahlásit

Jirikovo

to jsem nevedela,ze znas vsechny psy v CR

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:51
- Nahlásit

abby
nerikej ze jsi jeste necetla zadny z prispevku jisteho pana Tau o psovi jmenem Pluto, rasy Punta ... protoze tohle zacina znit hooodne podobne ...

abby
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:55
- Nahlásit

Jirikovo

Ty jo a vis ze ne.Asi se budu muset polepsit.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 16:58
- Nahlásit

abby
no tak pokud mas chvili casu a pokud se chces s timto tajemnym panem a psem blize seznamit, tak doporucuju zejmena toto tema

daliva
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 17:00
- Nahlásit

abby
Já nikoho nechci děsit, to je realita, kterou si každý začínající chovatel málokdy uvědomí - ony se ty roztomilé kuličky docela rychle rozkoukají a během pár týdnů je jim porodní bedna malá...no, on je jim malý celý byt, dům i zahrada...

My máme po dětech záznamy na nástěnném metru, jak rostou...a po štěňatech otisky zubů na jednotlivých poličkách knihovny)

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání