| Autor |
Zpráva |
Corum
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 14:37
- Nahlásit
Zdravim, chtel bych se zeptat jak velka jistota je u pokryti psu?. Mame dvou a pul letou fenu pitbulla a ted bohuzel doslo k pokryti(s jinym pitbullem) tak bych chtel vedet jak velke procento je ze z toho budou stenata? Dekuju moc za odpoved.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 15:02 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Hodně vysoké procento pravděpodobnosti, téměř 100% jistota. Doporučuji příště fenku lépe hlídat. Háravou fenku je lepší nepouštět vůbec z vodítka a už vůbec ne z očí.
Buďte rádi, že to nebylo s jezevčíkem.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 15:07 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Teda, máte možnost jít na přerušovací injekci, chodí se přesně pátý, sedmý a devátý den po nakrytí. Je vysoké procento komplikací od falešné březosti až po těžký zánět dělohy. Taky se chodí na přerušení 25. den, to vypadá trochu drastičtěji. Nejméně rizikové je pro fenku donosit a porodit.
Jo, půjdete-li na přerušení, je už samozřejmě zbytečné fenku hlídat.
|
Corum
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 16:05
- Nahlásit
hlidana byla. Stenata s timto psem byla planovana, ale ne v tak brzke dobe. ted panuje strach z toho jestli to neni na ni jeste moc brzo a z porodu. O stenata je celkem velky zajem od nasi feny takze o to ani tak nejde. Hlavne aby to pro fenu bylo co nejvic bezproblemovy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 16:17 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Corum
No! Tak sláva. Tak buďte rádi. Možná by bylo lepší počkat, ale když se stalo, dobře i tak. Hlavně ať jsou bobečci zdraví a dostanou se k dobrým páníčkům.
A fenka s pejskem ať si klidně ještě užijou, je to už jedno .
hlidana byla.
Asi nebyla, když vám ji pes nechtěně nakryl.
Jak je vlastně fenka stará?
|
Corum
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 16:23
- Nahlásit
dva a pul roku.. tady jde o to kdo to ma odrodit a byt s tim doma
|
aren
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 16:25
- Nahlásit
Corum
Dva a půl roku je na štěňátka ideální. Bála jsem se, že jí je sedm měsíců.
Tak si holt někdo z vás bude muset vzít dovolenou. Určitě se poraďte s vetem, třeba to proběhne v pohodě.
|
Corum
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 16:27
- Nahlásit
No akorat pritelkyne z toho moc nadsena neni.. je to dalsi "pritez" nejradsi bysme si nechali jedno i aby mela spolecnost. Ale uz takhle je dost prace se o takove zvire starat. A prave me zarazi to ze je to takrka 100%, protoze fenu co jsme meli predtim tak byla na popkryti 3x a ani jednou se nezdarilo.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 16:38
- Nahlásit
Corum
Tak teď nerozumím, jestli jste ty štěňata chtěli, nebo ne. Pořád máte možnost dohlídat a spolehnout, že se třeba nezadařilo. Pravděpodobnost je ovšem malá.
Ještě je důležité, kolikátý den hárání k tomu pokrytí došlo, ona by ale fenka mimo plodné dny neměla na sebe psa vůbec pustit.
...je to dalsi "pritez"...
...uz takhle je dost prace se o takove zvire starat...
Jestli se k tomu ovšem stavíte takhle, tak mi začíná být té vaší fenky líto.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 16:40
- Nahlásit
Corum
byla na popkryti 3x a ani jednou se nezdarilo.
To jsem taky slyšela i zažila, ovšem co vím to bylo způsobeno tím, že fenka na sebe psa nepustila nebo že se pes nešika netrefil.
|
Corum
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 19:51
- Nahlásit
Pes se trefil ale stenata nebyla... a doslo k tomu 11.den harani.. je to pritez v tom ze clovek je furt u psa.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 20:51
- Nahlásit
Corum
Jak "furt u psa"? to nechápu.
Samozřejmě že pes vyžaduje spoustu času, ale to jste mohl vědět ne? když píšete že jste předtím měli fenu. Možná to tak nemyslíte, ale vyznělo to, že vás v podstatě ten pes a jeho výchova obtěžuje a vaši přítelkyni rovněž.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 21:25
- Nahlásit
Corum
Vůbec tomu nerozumím.Vždyť si to štěně nemusíte nechávat,když se vám to nehodí (a to budu předpokládat,že jste se špatně vyjádřil).Je fakt,že je o psa (a hlavně štěně) dost starostí,ale to bude i za rok,dva....
|
Corum
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 21:54
- Nahlásit
no asi to vazne spatne vyznelo.. psa jsme dostali. puvodne jsme ho nechteli..ale ted je a nikdy bych ho nedal pryc, a zrovna mame psa ktery vyzaduje dost pozornosti (prochazek na vycerpani energie atd) neberu ho jako pritez, tady jde spise o strach ze stenat jako vseobecne. Nikdy jsme ani jeden z nas nerodili a nestarali se o tak male stenata. Takze spise o to jde. Jak uz jsem psal, jde mi hlavne o to aby psy byli vpoho a zase jen tak nekomu pak stenata nechavat nechci. a uvazuju i o tom si jedno nechat.. ale mam dilema s tim jestli nechat fenu.. zajimalo by me jak by se chovala fena ke svy dceri..radsi bych totiz fenu ale bojim se toho ze by si pak dokazovali dominantnost.
Jinak dekuji za rady.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 22:14
- Nahlásit
Corum
Jak to tady ctu, moc tomu nerozumim..
Mame dvou a pul letou fenu pitbulla a ted bohuzel doslo k pokryti(s jinym pitbullem - zrejme tim vasim x hlidana byla. Stenata s timto psem byla planovana, ale ne v tak brzke dobe. x tady jde o to kdo to ma odrodit a byt s tim doma x Ale uz takhle je dost prace se o takove zvire starat. x a zrovna mame psa ktery vyzaduje dost pozornosti (prochazek na vycerpani energie atd) neberu ho jako pritez, tady jde spise o strach ze stenat jako vseobecne. Nikdy jsme ani jeden z nas nerodili a nestarali se o tak male stenata. Takze spise o to jde.
Takze - pokud to neni nejaka provokace, mate strach z toho, jak fenka zvladne "neplanovany" porod ve 2,5 letech a hlavne jak vy zvladnete se starat o stenata pitu, zda si nechat z vrhu fenku..atd.. .Nejak mi unika zakladni otazka - co zde vlastne za rady cekate a za jake rady dekujete..
|
Corum
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 22:30
- Nahlásit
No slo hlavne o radu takovou a to jak je jiste pokryti...zbytek uz ani ne...a strach je hlavne z porodu.
|
Corum
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 23:00
- Nahlásit
Stenata v planu nebyli...hlavne sice jsou s pitbullem ale s pitbullem bez papiru..coz mi na jednu stranku trosku vadi, ale na druhou stranku toho psa hodne znam a vim ze je vpohode...mimochodem omlouvam se za omyl..ale psovi je rok a deset mesicu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2006 23:16
- Nahlásit
Corum
Já bych vám teda radila žádné štěně si nenechávat, tuto fenku prodat a věnovat se s přítelkyní něčemu jinému.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 08:12
- Nahlásit
Corum
Pokrytí máte u mobilního operátora, u feny je to nakrytí
Jinak bych měla podobnou radu jako aren ve 23:16, jak to tak čtu. Pokud to tedy opravdu není vtípek nudícího se pubescenta.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 09:57
- Nahlásit
Corum
Vaše příspěvky jsou docela zmatené - když pominu to, co už se tu probíralo, vadí vám, že pes, který fenu nakryl je bez PP, nicméně se stejným psem jste krytí plánoval později..!? No, to je teď už celkem jedno, poradila bych vám následující:
1) do množení štěňat se vůbec nepouštějte (ani výhledově), krom toho, že k tomu nemáte důvod, je to taky dost práce, ke které nemáte evidentně ani chuť ani vztah ani potřebné zkušenosti...
2) pokud už došlo k nakrytí feny, počkejte tak 25dní po krytí a běžte s ní k veterináři na sono na potvrzení, zda zabřezla nebo ne - dle výsledku s ním konzultujte péči o březí fenu, porod (jeho příp. asistenci nebo dostupnost pro rady po telefonu) a péči o štěňata
3) už teď rozhoďte sítě a hledejte solidní zájemce o štěňata, žádné štěně si nenechávejte
4) v mezidobí si sežeňte knihu Z. Procházky Chov psů, kde najdete spoustu užitečných informací k tématu (mj. i jak zabezpečit fenu před nechtěným nakrytím - to propříště )
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 10:09
- Nahlásit
daliva
Moc hezky shrnuto.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 11:12 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
daliva
aren
Souhlas.
Já nevím,jak vy,ale já venčení celkem zvládám a to mám trochu hyperaktivku (aren potvrdí).Štěnata plánuju (za pár let) a taky to bude poprvé.Jenže narozdíl od vás, v tom nevidím žádný problém.S tím přece počítám,když mám fenku a nechci ji nechat kastrovat.
O tom,že nevíte,kolik je vašemu psovi let,se ani nezmiňuju!
|
Corum
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 13:03
- Nahlásit
Ja v tom problem nevidim v tom ze by mi to vadilo...ale v tom ze na to neni cas.. planovali jsme s nim stenata protoze je to dobre staveny pes a hlavne to neni magor jako nektery pitbullove...stenata chceme ale az na ne bude vic casu a budem se jim moct stoprocentne venovat (mimochodem fene se tak venujeme jezdi kazdy den semnou do prace) tady spis slo o to ze ted je dost prace a na to aby nekdo byl doma se stenatama neni moc casu a moc moznosti.. a nebylo to omylem ze by ji nekde venku potkal..ale protoze jsme byli na spolecne "dovoleny" psy se kotrolovali celkem vklidu...akorat problem byl v tom ze nase fena ocividne tohoto psa mela vyhlidnuteho protoze se mu nastavovala.. psa nehodlam davat pryc..nemam k tomu jediny duvod.
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 13:20
- Nahlásit
jak to tak ctu, tak si rikam, jesli vubec harala, protoze jestli jo a byli jste na na spolecne "dovoleny" psy tak klobouk dolu
|
abby
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 13:25
- Nahlásit
michalm
Alespoň už vidíš,jak se někteří pejsci dostávají do útulku
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 13:27
- Nahlásit
michalm
Ty tomu nerozumíš. Oni psy kontrolovali celkem v klidu, a ten pes ji nenakryl "omylem", a už vůbec ne "venku", ale prostě proto, že ona se mu bohužel nastavila. No, a jak se fenka sama nastavuje, tak to je pak těžký uhlídat, že.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:00
- Nahlásit
Corum
To, že se vaše fena tomu psovi sama nastavovala, neznamená, že by měla konkrétně o něj zájem, že by si ho vybrala či že by sama toužila po štěňatech - to je u háravky v určitém období naprosto pudová hormonální záležitost! Jestli to berete takhle, tak byste mohli za pár měsíců řešit tutéž záležitost třeba se sousedovo jezevčíkem...
A do množení se opravdu nepouštějte ani v budoucnu, "více času" a "že pes neni magor" fakt nejsou dobré důvody pro produkci dalších nečistokrevných pitů...
|
Corum
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:07
- Nahlásit
jj...ono je to tezky..kdyz je s peti psy a ani jedno si k sobe nepusti ale jeho jo tak je to opravdu pudem....kort kdyz ji je rok a pul...a psy do utulku davam bezne..ale ji jsem si oblibil tak ji dam az mi zacne lest na nervy...opravdu inteligence
|
abby
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:22
- Nahlásit
Corum
Takhle to nikdo nemyslel.Ale tenhle příspěvek k tomu vyloženě vybízí.
Nevím,jestli se neumíte vyjadřovat nebo to tak vážně myslíte.Pokud to druhé,tak s tím na psím fóru asi neuspějete.Všichni tady svoje pejsky milujeme a chceme pro ně udělat maximum.
Pokud je vaše fena těhotná (a to se zatím neví),tak to přece není žádná hrůza.Ty 2 měsíce se určitě dají nějak překlenout a lidí,co chodí do práce a musí to zvládat je dost.Nikdo kvůli tomu nedává výpověď.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:23
- Nahlásit
Corum
hele neber to nijak zle. tady jde o to, ze mam taky fenku a kdyz hara, tak z ni nespustim oci, kdyz je v blizkosti jiny pes. a kdyz to jinak nejde, tak ji s sebou neberu na nejakou akci, nebo na tu akci nejdu, nebo proste zaridim, aby harava fena byla od ostatnich psu poradne oddelena bez ohledu na to, jestli se nastavuje nebo ne ... v tomhle jsi mel byt zodpovednejsi, o tom je cela ta debata ...
|