Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Odmítá granule
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 09:28
- Nahlásit

Chtěla jsem vyzkoušet ty omáčky na granule Finsci, ale bohužel, ptala jsem se po tom ve třech zverimexech a nikde je nemají, buď je měli a pak přestali odebírat nebo o nich v životě neslyšeli....

wami
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 09:34
- Nahlásit

Syska
Fincsi jsou dobry akorat na cestovani, doma bych obetla cas na trochu klasickeho vyvaru, kdyz uz chces ochucovat granule.

A pokud nemaji Fincsi, tak se misto toho da pouzivat treba takove ty kocici masove kapsicky rozmichane v trose vody. Je to balene po malych troskach, takze se to super prevazi a prenasi...

Syska
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:02
- Nahlásit

wami
Ale kapsičky jsou i psí ne?

wami
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:13
- Nahlásit

Syska
Jo, jsou, steneci nebo tak neco, ono je to jedno...
Me ta kapsicka pro psa prijde divna (teda tak nejak jakoze svou existenci, ne obsahem), ale kdyz na to prijde, myslim, ze je jedno, jestli do te vody rozmichas psi kapsicku nebo kocici, proste nejakou masovou stavu...

bea
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:17
- Nahlásit

To Daliva: Můžeš mi poradit nějakou značku? On tam vet má toho vystaveného hodně, koupila jsem právě ty granule, co Aida nechce vůbec, ale má spíš konzervy pro kočky a koťata. Já jí teď vařím kuře dohromady s rýží a mrkví a to jí jede a říkám si, že tím nic nezkazím, ale začala po tom mít průjem - nebo by to mohlo být po prášku ?(Enap) Dostala také nějakou pastu a vitamin B.

daliva
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:35
- Nahlásit

bea
Se značkou veterinárních diet ti neporadím, protože s nimi nemám velkou zkušenost - nevím, co vše je na trhu a co odpovídá zdravotnímu problému tvého pejska. Zatím mám zkušenost jen se dvěma konzervami od firmy Hills´- jednu dostal pes po úpalu na dodání energie a druhou kocour s nemocnou slinivkou; ta první měla celkem úspěch (ale šlo jen o nárazovou léčbu), druhou jsme mohli vyhodit - kocour se jí nedotkl... Nicméně veterinární diety může stejně naordinovat jen vet.

S tím vařeným asi nic nezkazíš, jen bych nedávala tu mrkev (resp. ne dlouhodobě), právě ta často ty průjmy způsobuje a nedělala bych to moc mastné. Jinak existují i mezi standardními kvalitními granulemi typy vhodné pro psy s problematickým zažíváním, ale jejich použití bys skutečně měla konzultovat s odborníkem, který zná zdravotní stav tvého psa...zda je to na trvalou dietu nebo řešíte nějaký akutní problém, který přeléčením pomine.

Frog
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 13:07
- Nahlásit

Možná to fakt bude tím vedrem.
Je pravda,že tím jsem se kdysi také uklidňovala. Jenže když najednou přišla zima a ona žrala pořád stejně a né-li hůž, tak mi došlo,že vedrem to asi opravdu nebude.
Teď když krmím vařeným, vedro nevedro a čubejda žere pořád stějně dobře... Zase na druhou stranu, každý pejsek je jiný a opravdu je možné,že v horku se mu žrát moc nechce ...

Přidávání rybiček,tvarohů a všelijakých konzerv u nás byla dočasná záležitost. Vždycky jí to chutnalo chvilku. Nejvíc zabralo přidávat maso s vývarem, ale to jsem si řekla,že o tolik menší práce to zase není,tak jsem raději začala vařit ...

JaninkaaW
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 09:03
- Nahlásit

Tami

Nečetla jsem si příspěvky za Tebou, ale zkusím to ..

to je tím, že dáváš i něco "lepšího" ... opravdu pokud chceš krmit granulema, nedávej jí nic jiného příp. jen občas a ne pravidelně ..
Jen co se téče toho tvarohu, nebyla bych si jeho správností tak jistá, pokud je to ještě mimi.. štěníci špatně snášejí laktozu naše chovatelka - veterinářka nám mléčné výrobky zakázala a to mi potvrdil i náš vet doma ..
Moje mimi taky nechtěla Purinu Pro plan i když na ní byla naučená, pak ochutnala stejnou zančku ale pro dosp. psy a bylo to ještě horší .. tak jsem koupila Nutram, ten sypu a ona slintá a měla bys vidět, jak se po nich zapráší ;)

Tami
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2006 14:46
- Nahlásit

JaninkaaW
Děkuji. Tak jsem to zatím vyřešila takhle - v poledne jí dávám něco uvařeného - maso s těstovinami, nebo rýží a zeleninu - to zblajzne hned.
Večer granule - někdy je sní, někdy ne - neřeším to, je dost oplácaná, takže určitě hlady netrpí.
Tvaroh jí už nedávám, občas trochu smetánku s nastrouhanou syrovou mrkví, to miluje.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání