| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:00
- Nahlásit
Frog
Taky už jsem uvažovala o masíčku, ale objem mého mrazáku na to není stavěnej. Snad až lednice úplně zdechne, pořídíme něco pořádnýho
Jakou dáváš zeleninu?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:03
- Nahlásit
Mel
Já mám taky jen minimrazáček v lednici....ale zas ten můj prcek je rozdíl oproti tvému, že...zeleninku bych taky prosila sím.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:11
- Nahlásit
Mel
Já jsem si kvůli tomu pořídila starší mražák, kterej jsem sehnala na inzerát. Je to 300l a já ho využiju, protože mám německou dogu
Jinak ze zeleniny dávám opravdu všechno kromě nadýmavých věcí, jako je cibule, kapusta, zelí. Hlavně ale mrkev, petržel, celer, špenát,cuketu,květák,brokolici ale třeba i rajčata, ... ( dogina je miluje) . Z ovoce co je zrovna k mání třeba jablka, banány atd ... Aby to měla pestrý, ale zároveň na co je zrovna sezóna, protože to by se člověk jinak nedoplatil
Já si to vždycky nakrouhám do mražáku a pak jenom rozmražuju
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:13
- Nahlásit
Syska
Mel
Chce to prostě vyzkoušet co ten váš pejsek snese. Někomu sedne to a jinému ono, ale klasickou kořenovou zeleninou nic nepokazíte
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:15
- Nahlásit
tušila jsem že mám exota psa co se týče výcviku,ale teď když čtu co ti vaši pesanové žerou tak zjištuji že mám exota i v žrádle. Můj pesen teda nevezme nic ho huby co nesmrdí masem. Dát mu do misky banán,jabklo,jahodu,petržel či snad brokolici tak semnou nebude snad mluvit tak týden.To fakt ty psy žerou? Jsem z toho hotová.Jednou jsme mu aktivně koupila konzervu ze zelinou a hrášek,mrkev i kukuřici mi druhý den vykadil nedotknutou.....opláchnout to ve vodě,tak člověk ani neví že to bylo 24hodin v žaludku....
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:16
- Nahlásit
Tami
A zkoušela jsi ty kranule vysypat ze sáčku? Třeba jí ten igelit nechutná
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:21
- Nahlásit
Anu
Jooo,Tessinka žere meloun, jahody, jablka, banán, broskve, i zavařený jí chutnaj, pak miluje těstoviny (tuhle mi ukradla i syrovou tvrdou špagetu a zdrhla s ní pod postel), okurek i rajče. A když je to ještě v masu, tak to je bez řečí.
A ty krmíš granulemi nebo masem?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:22
- Nahlásit
Anu
Jasněže žere. Zkrátka, to co jí moc nejede nakrouhám na nudličky a ona ani pořádně nepostřehne,že tam je něco navíc. Ale jsou věci po kterých se může utlouct, jako jsou jahody, banány, rajčata. Naše kníračka dokonce chodila sama okusovat angrešt z keře
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:27
- Nahlásit
Frog
no já mám pocit,že to je možná pohlavím.Moje bývalá fenka taky normálně sama chodila na borůvky a trhala si je z keříčku,či jahody-vždycky měla fousy buď modré či červené-dle aktuálnosti ovoce...prostě jak já
a teď pes je jako můj přítel-nic než maso do huby nevezme a ani ho nenapadne to zkoušet. Je to labušník a každé sousto si vychutnává a na celer nakrájený na pidikousky by přišel hned-a to pro čichu a tím by mi dal najevo ať si takový "salát žeru sama,on je přeci pes" prostě jaký pán takový pes...chjo místo do zeleniny chodím stát frontu do masny....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:30
- Nahlásit
Anu
Takže vyvařuješ...jak jsem pochopila.Tak to můj manžílek zeleninu miluje! A jak nemá k normálnímu jídlu zeleninový salát nebo aspoň rajčata a okurky nakrájený a osolený na prkýnku, tak je to špatný...miluje i špenát a zeleninový rizoto, ikdyž pořádnej kus masiska je pro něj asi lákavější víc, ale právě bez tý zeleniny ho tak nevychutná...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:32
- Nahlásit
Tak můj je lehce vybíravej, třeba rajčata nebo jablko mi nikdy nespolk. Ale zase na druhou stranu miluje mrkev, okurky, kedlubny, melouny (teda loni, letos jsme to nezkoušeli) a ostatní žere zřídka, když na to má zrovna chuť.
Už jsem uvažovala o pulťáku, ale ten zase nemám kam dát. Ale hlavní problém, kterej řešim, je to, že mám nežravce. Vím, že maso by baštil, taky mu ho dávám, ale mám obavu z toho, že kdybysme pak někam jeli, granule by nechtěl. Jaké s tím máš zkušenosti, Frog?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:32
- Nahlásit
Anu
Jasný, každý pes jná ves .
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:36
- Nahlásit
Syska
bez tý zeleniny ho tak nevychutná...štastná to žena
minule jsem udělala rizeto i s hráškem a přišla mi sms-proč jsou v té rýži ty "zelené flusbroky"...
vyvařuji-nevyvařuji. Anubis byl lehce podvyživený a žral fakt jen třeba necelé kilo granulí za týden-prostě jen tak aby nezdechl,jinak odpor k žrádlu
Tak jsem koupila v té naší dědině nejdražší granule a stejně nic. Prostě se mi nedařilo přesvědčit psa,že ty malé suché kousky čehosy jsou vlastně údajně z masa.Tak mu kupuji hovězí jazyky,játra,sleziny,kuřecí křídla,prsa a trošku mu do granulí nasypu a zaliju tím vývarem. Jen tak jsem ho lehce obalamutila...bez masa se radši půjde napást trávy než žrát suché granule.Dokonce mi nežere ani žádné ty mlsky z prodejny,neboť ví,že ani ty k masu nečuchly...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:44
- Nahlásit
Mel
Když jedu k našim (300km), nebo k přítelovým rodičům, tak beru maso s sebou, jelikož si ho tam můžu hodit do mražáku. A když vařím psovi,tak to nikomu nevadí ...
Je pravda,že krmím masem 5 měsíců a po celou tu dobu jsme ještě nikam jinam moc nezavítali. Čas dovolených teprve nastává a my vyrážíme po dlouhé době na dovču. Jsem sama zvědavá, jak jí budou bobule chutnat Jelikož jí ani předtím nechutnaly, tak si moc velký naděje nedělám, ale když je hlad ... Hlady neumřela ani předtím, když jsem krmila granulema, tak neumře ani teď.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 13:50
- Nahlásit
Mel
Ten týden bez svého nejmilovanějšího masíčka bude muset přežít Jen doufám,že se jí z bobulí zase nevrátí průjem
|
bea
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 14:26
- Nahlásit
Moje Aida granule odmítá, i když podle veta by je žrát měla, má problém s ledvinami,tak kvůli dietě. Namočené ani suché vůbec nevezme do tlamy. Možná má problém se zuby, je jí 14-15, ale byla na stažení kamene a prý je v pořádku. Můžete mi poradit nějaké konzervy na ledvinovou dietu?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 14:34
- Nahlásit
Anu
Ale pozor, sterilovanou zeleninu nesnáší, jako mrkvičku a hrášek mi taky ze všeho vybere, i z bramborovýho salátu. To zeleninový rizoto bylo z takový tý čínský směsi, to snese. Nad hráškem se taky ošklíbá ale zelený flusbroky, tak to je výraz jak prase...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 14:39
- Nahlásit
Syska
já to se zeleninou ať už u chlapa či psa vzdala. A když se na to kouknu že stojí kilo paprik 54,-Kč a kilo hovězího jazyku 42,-kč tak si myslím,že by ani obhajoba "levnější přílohy" neprošla. Prostě maso je jednička.To jen já trpím a v koutku chroustám mrkev....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 14:45
- Nahlásit
Anu
z toho si nic nedelej, Deny to sice moc zrat nemusi, ale kdyz uz to sezere, tak to z nej taky vyleze v temer syrovem stavu...
A z Lumpa taky...
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 15:41
- Nahlásit
LenkaK
Díka za rady, asi to udělám opravdu tak, že až zase spolehlivě najede na granule, budu ji přidávat i něco jiného.
A do granulí zpočátku něco přidám, ať ji navnadím.
Jak už jsem psala, prvnímu pejskovi jsem celých 14 let vařila, nic jiného prostě když byla starší nežrala, takže vyjet si s ní někam přes noc nepřipadalo v úvahu, byla o hladu a pořád loudila o jídlo - naše první a poslední dovolená s ní. Raději jsme nikam nejezdili.
V tom jsme udělali chybu, navíc byla strašně moc rozežraná a dostala se na úctyhodnou váhu, což u jezevčíka je příšerné.
Můj muž nesnesl její vyčítavý pohled,takže jí stále něco dával.
Takže bych už takovou chybu nechtěla udělat.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 17:35
- Nahlásit
bea
Pokud má problémy s ledvinami, tak na konzervy pozor - většinou bývají dost slané. Existují ale veterinární diety v konzervách, které se dají sehnat u veta - zkonzultuj s ním, pokud máš nějakého solidního, co ti je nevnutí jen proto, že je má na krámě...
Tami
Může to být i těmi vedry, tak bych hned nezkoušela žádnou radikální změnu, ať se ti nezmlsá a "nevymýšlí si". Nám se osvědčila do dávky granulí lžička sardinek v oleji trochu naředěná vodou nebo trocha vlažného kuřecího vývaru...
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 21:00
- Nahlásit
daliva
dobře, děkuji, zkusím vývar - když jí předtím granule tak chutnaly je mi divné, že najednou opovrhuje. Možná to fakt bude tím vedrem.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 22:14
- Nahlásit
Tami
Zdravím, moje štěndo v těch vedrech taky moc nežere. Sem tam si přes den zobne, ale na noc misku vyprázdní.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 08:09
- Nahlásit
Mám dotázek. Tessince jsem včera granule smíchala s kuřecími srdíčky a vývarem a protože mi zbyl knedlík (plátek), tak jsem ho do toho taky přidala. Počkala jsem, až vše změkne a do minuty byla miska prázdná. je tedy možný, abych dávala granulky spíše jako přílohu? Třeba maso + hrstku granulek + trošku zeleniny? Není to totiž denní dávka granulí, tak jestli to pokryje tu vitamínovou denní potřebu? Nebo jí i přesto, že už v granulích nějaký vitamínky jsou (ale je to malá dávka) nějaký přidávat? Abych to zas s vitamíny nepřehnala...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 08:24
- Nahlásit
Syska
já to tak taky dělám-teda vynechávám tu zeleninu. A s vitamína si hlavu nelámu.Ježiši ani já nejím vůbec zdravě a nemám pravidelně tohodle vitaminů a tohodle. Pes má krásnou srst,vypadá dobře,je spokojený,aktivní,tak proč si lámat hlavu s nějakou dávkou vitaminů. Já mám tak v poměru 1/3maso, 2/3 granule.Někdy půl na půl....za tuto variantu je tedy pesan raději....občas ten tvarůžek,jogurt atd.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 08:42
- Nahlásit
Anu
No já si taky myslím....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 09:00
- Nahlásit
Syska
jako já jednou koupila od Candy ty slavné dobroty pro psa i člověka-nebo vyhrála teď už nevím.No to byl umělý polystyrén,že jsem si řikala,jestli todle je moderní výživa psa a člověka tak to radši budu jíst denně flákotu masa než žít moderně a zdravě. Granule dávám proto,že v sobě ty vitamíny určitě mají a já jsem liná a ani nevím jak bych to dělala je dodávat.Ale je mi jasný,že každý den rok co rok žrát to stejné-to prostě není zrovna nejlepší,tak mu tam dávám vařené maso a myslím,že je spokojenost na obou stranách...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 09:04
- Nahlásit
Anu
Jo Candisky jsme taky měli a nechutnaly ani mně ani psovi... Je to takový jalový. To vaření masa (balíček srdíček mám pro toho mého drobka i na 3x - pokud smíchám s granulemi) mi nic neudělá a ta radost, když vidím, jak dlabe, to stojí za to... Dneska budu dělat filé, tak jednu kostičku obětuji Tessince...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 09:10 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Syska
Ja to tak taky delam...
Jen je dobry granule predem navlhcit, namocit, aby se srovnala doba traveni masa a granuli, nicmene je mam taky jako prilohu (v pomeru cca 2/3 masa na 1/3 priloh vcetne zeleniny; nekdy pul na pul, podle kondice psu). Kdyz nekam jedem, maji jenom granule, je to fakt pohodlnejsi, nez tahat na zadech mrazak s kuraty...
Co se vitaminu tyka, vzhledem k tomu, ze kazdy pes ma individualne jinou nutricni potrebu, tezko soudit, kolik vitaminu ma nebo nema, takze ja proste davam psum Roboran, podle navodu, kdyz nepomuze, neuskodi...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 09:10
- Nahlásit
Syska
já to taky tak dělám. Srdíčka,kuřecí křidýlka,játra,hovězí-všechno jen hrstičku-tu zaliju vývarem,nechám 2minuty nasáknout ty granule chutí masa a to máš vidět.Stojí to nějakých 20,-kč na tři dny,takže mi to za tu radost a chuť psa stojí.
|