| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:25
- Nahlásit
Mar3
Marti, to bys třeba mohla případně vzít i nějaký vzorečky pro nás a poslat mi je poštou, že?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:28
- Nahlásit
to bych mohla to víš že jo...když to tam někde najdu tak určitě...právě že berrymu se ta srst zlepšila te´dka hodně - taky po tom trovetu,a tam je napsaný i že se to může dávat dlouhodobě,klidně i napořád,ale za ty prachy bych radši,kdyby měl nějaký "normální" granule....
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:30
- Nahlásit
Mar3
No když jsem se dívala kolik by nás stáli ty First mate co máme vytipovaný, tak se to liší tak o 100kč (možná maličko víc). Každopádně pak dám vědět o jaký vzorky, bychom měli zájem, ju?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:38
- Nahlásit
no tak ty first mate co jsem se dívala já (sensitive) tak se u mně liší fakt hodně - asi tak o 80,- Kč na kilo......
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:22
- Nahlásit
suesie
S veterinárními dietami nemám dlouhodobě zkušenost, dávali jsme jen jednou (po úpalu), krátkodobě - pro nás by byly neúnosné i z hlediska finančního. Bezesporu budou kvalitní. Nejlépe se poraďte s veterinářem, máte-li nějakého důvěryhodného, tj. poradí-li vám solidně bez ohledu na to, že veterinární dietu distribuuje...
Jak jsem psala, my jsme se srstí neměli vážnější problém nikdy, ale FM krmíme už přes rok a naprostá spokojenost, vzpomínám si, že, když jsme na ně přecházeli, byla ta změna markantní právě na kvalitě srsti snad během týdne... Pupalka je jako doplněk stravy fajn, taky občas dáváme - lupy po vyčesávání se mohou objevit po podráždění kůže, např. vyčesáváte-li příliš často, používáte-li nějakou kosmetiku nebo dráždí-li ho kartáč (nám se nejlépe osvědčila gumová rukavice).
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:30
- Nahlásit
daliva
My vyčesáváme takovým tím gumovým kartáčem. Teď poslední dobou strašně líná, takže se snažím vyčesávat co nejčasteji.
Vet nám říkal, že je možné tyto granule podávat dlouhodobě, ale chtěla bych si to ještě ověřit u někoho jiného (ne že bych mu nevěřila, ale víc hlav víc ví).
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:33
- Nahlásit
Mar3
Mně se zatím nejvíce zamlouvají ty Naturally holistic a ty vychází pro srovnání 3kg na 585kč a tay Hills co dáváme stojí 360Kč za 2kg.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:35
- Nahlásit
no já sedívala na ty FM Lamasco sensitive a tyvychází asi na 85Kč/kg.což je poloviční cena než platím teď,a to bybyl ovýborný....kdyby mu sedly,ale zas mám strach abych mu jneom zase nezničila na chvilu žaludek...
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:38
- Nahlásit
suesie
Nejsem veterinář, ale dlouhodobé krmení veterinární dietou mi přijde zbytečné, pokud pes netrpí nějakým trvalým onemocněním (slinivka, ledviny, cukrovka apod.). Pokud vím, tak se takovou dietou řeší akutní stavy s tím, že se pozvolna přechází zpět do normálu. Co vlastně vašemu pejskovi diagnostikoval? Třeba mu jen nesedly ty původní granule anebo žaludeční viróza, to teď řádilo, ale spravil to dvoudenní půst...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:39
- Nahlásit
Mar3
Já mám právě taky strach a tak jsme ještě pořád na těch veterinárních. A já jen zjišťuju a zkoušíme co by mohlo sedět.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:43
- Nahlásit
no to my na těch vet.budem ještě 2 měsíce,ale zase nechcu vydělávat jenom na psa...radši bych,kdyby pak jedl nějaký levnější (a já místo toho budu mít navíc třeba ňáký hadry
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:49
- Nahlásit
Mar3
No já mám tu výhodu, že na Cllifa zatím vydělávaj naši
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 14:56
- Nahlásit
no to máš dobrý.....jenomže když si vezmeš cca 170 kč za 1 kg, sežere tak 5 kg měsíčně, k tomu nějaký hračky,pamlsky,cvičák,kravinky,veterinář.....tak je to fakt pálka... ale zas na druhou stranu dla bych všecko,aby byl v pohodě,to je jasný
|