Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / matná srst - pokračování
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
maceska
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 13:58
- Nahlásit

Ahojky,minulý týden jsme tu společně řešili co s matnou srstí. Byla jsem tedy rozhodnuta pro proplan , jen mne v obcodě trochu zarazila paní prodavačka, která mi sdělila,že proplan již není co to bývalo, že nyní to dovážejí odněkud z Maďarska, nebo jiných poboček, a že kvalita je o dost horší..., tak nevím, jak poznat,že je pytel přímo od dodavatele a ne od nějakých poboček??? Prý lepší co mi může doporučit je propag, tak nevím, někdo se zde zmiňoval,že jeho pejsci po něm měli také lupy a srst nic moc.... Můžete se k tomu někdo vyjádřit?

Zatím jsem koupila tedy pupalkové kapsle a s granulemi se ještě rozhoduji,také mi nabízeli purinu lb,prý se teď hodně prodává. Děkuji

viky
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:01
- Nahlásit

maceska
nevim jak kdo ma zkusenosti, ale me rikal vet neco podobnyho, s tim rozdilem, ze ho vozi z Polska. Kupovavala jsem kocici a ten posledni pytlik byl z jedne tretiny jenom takovy ten prach....

Anu
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:01
- Nahlásit

maceska
Tak nevím co je na tom pravdy ale já krmím ProPlanem půl roku-nekupuji origoš balení ale rozpytlíkované (je to levněšjí i když se to nesmí) věřím naší prodejně.Na psovi ani na granulích nic nevidím,že by bylo jiného.Srst se začala po podávaní do týdne blýskat jak z alabastu.Hovínka normální suchý, kondice výborná...tím neříkám,že to nevyrábí v Maďarsku.Boty NIKE se taky vyrábí v číně. Jde o kvalitu a né o zemi kde se to vyrábí. Zkus to.Spíše má paní prodejkyně lepší rabat za Propac..

abby
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:07
- Nahlásit

Souhlas.Taky krmíme ProPlanem a nemáme žádné špatné zkušenosti.Lest je lesklá a lupy nemá.

Anu

Taky kupujem pytlíkované,je to o dost levnější.I když se žravodstí našeho pejska musíme objednat pytel

žanda
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:09
- Nahlásit

maceško já 4 roky krmila propacem- a pes měl srst dobrou. Ted měsíc krmím purinou- tu s lososem a musím říct, že hafanovi chutná. Přešla jsem na ní sice taky k vůli srsti,ale z jiných důvodů- k vůli pohlavní žláze na ocase- ale bylo mi ještě doporučeno přidávat dermanorm-olej. Po pupalce mi pes neměl tuhé bobky(( a občas měl namále stihnout.........

maceska
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:12
- Nahlásit

tak ju,děkuji,uvidíme za zkoušku to stojí.

wensday
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:12
- Nahlásit

Ahoj, nakupuju ve velkoskladu, dva psy krmím ProPlanem a změnu kvality jsem nezaregistrovala. Pokud by to i bylo tak, že krmivo je na zakázku vyráběno v jiné zemi, myslím, že si výrobce sakra pohlídá recepturu a kvalitu z pochopitelných důvodů......

janča
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:16
- Nahlásit

maceska
Ahoj, já mám sice ještě štěndo havanského bišonka 4,5 měsíce, ale po ProPagu (zvlášt tom fialovém) měla strašně lupů, pak jsem koupila modrý, bylo vidět zlepšení a pořád nic moc. Pak mi holky na fóru doporučily ProPlan losos a účinek ještě nevidím, ale chutná jí 100% víc. Když jsem namíchala poměr, přebrala jak popelka a všechen ProPag nechala. Tak to je má zkušenost.

wensday
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:19
- Nahlásit

Losos je skvělá volba, chutná a srst je fakt bez lupů a lesklá - vyzkoušeno na černé labradorce z útulku - když jsme si ji přivezli měla srst jako zaprášenou a lupy a dnes / máme ji 4 měsíce / se mě ptají na cvičáku, čím krmím, že má tak nádhernou srst
Ale jak už bylo řečeno stomilionkrát, někomu sedne to a někomu zase něco jiného, že jo.....

Mar3
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:24
- Nahlásit

no já krmila proplanem ale minulej týden mě pes začal najednou blít jak na běžícím pásu a teďka musí žrát prášky a jíst vet.granule - krmila jsem ho proplankou kuřecí pro štěňata....zkazilo mu to žaludek.....

janča
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:32
- Nahlásit

maceska
Ahoj, já mám sice ještě štěndo havanského bišonka 4,5 měsíce, ale po ProPagu (zvlášt tom fialovém) měla strašně lupů, pak jsem koupila modrý, bylo vidět zlepšení a pořád nic moc. Pak mi holky na fóru doporučily ProPlan losos a účinek ještě nevidím, ale chutná jí 100% víc. Když jsem namíchala poměr, přebrala jak popelka a všechen ProPag nechala. Tak to je má zkušenost.

Bugs
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:34
- Nahlásit

Ahojky,psala jsem tu před pár týdny,že mi Bugs zvrací.Nakonec to teda dopadlo tak,že má nějakou bakterii v žaludku.Ale musím se přiznat,že dokud jsem mu v tý dietě dávala maso a rýži,tak se to lepšilo,jak jsem se začla vracet ke granulím,hned to vyzvracel.Dostává taky jako dává Mar3 ,proplanka kuřecí pro štěňata velkých plemen.Jde o to,že jsme s naší známou tak polemizovaly a přišlo nám divný,že jednu dobu je to cca měsíc zpátky.Nikde neměli proplan a trvalo to asi 14dní.´Proč firma který se zvyšuje objednávky a je o její výrobky zájem nedodává na krámy???Přišlo nám to jako když přišli na to,že je tam něco špatnýho a tak to stáhli z prodeje.Ale to jme se jen tak bavily.Opravdu nevím jak to je nebo bylo.Každopádně můj hafik už to nemůže.

Mar3
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:37
- Nahlásit

no tak můj taky ne - a upřímně - už mu to nikd ani nedám-ani omylem...a je to přesnětak,Berry má alergii,ale kuřecí s rýžívyzvracel jnom jednou,ale jak dostal ty granule tak to z něho lítalo........ale teď,co žere tygranule Trovet tak je už v pohodě....

Bugs
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:45
- Nahlásit

já mu ted teda ještě pořád vařím,protože doléčujem.A pak vlastně teda nevím ani co mu budu dávat.Já mu dřív dávala Hills,ale po tom měl šílený prdíky a vůbec nepřibíral,skoro všechno vyloučil.Měl po něm teda ale krásnou srst,fakt lesklou bez lipů,prostě nádhere.Takže to vlastně doporučuji macesce
[b]
akorát je tedy o něco dražší,než Poplan.
[b]Mar3
máš prosím nějakej odkaz na Trovet??

Mar3
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:51
- Nahlásit

Trovet jsou dietní veterinární granule-dají se koupit jenom u veterináře. a jsou teda docela drahý - nám je právě předepsal veterinář nato doléčení - teď 2 měsíce nesmí nic jinýho ,ani pamlsky,nic jen ty granule-prej mu to dá zpátky ten žaludek do pořádku a pak se mu budou moct začít dávt nějaký normální granule...

Frog
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:57
- Nahlásit

Bugs
tady máš ten odkaz
URL

Mar3
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 15:01
- Nahlásit

http://www.mhvet.cz/article/160/trovet-lrd-dogs.ph p

já jsem teda dostala tyto - ani jsem nevěděla že se dá o tom nkde dočíst-já to předtím nikde nemohla najít.....

Bugs
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 16:12
- Nahlásit

Mar3,Frog
Děkuji já to pročtu a poradím se se svým vetem.

suesie
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 15:24
- Nahlásit

Koukám, že my máme zřejmě ten stejný problém jako Mar3 a Bugs Cllif nám taky po Proplance zvracel, dávali jsme jehněčí pro štěňata. Pak jsme šli na krev, ale vše bylo v pořádku. Dostali jsme Hills i/d a pes je ok. Nevím co do tý proplanky dávaj, ale rozhodně mi nepřijde normální, aby po ní mělo tolik psu zažívací potíže.

daliva
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 18:24
- Nahlásit

maceska
Z vlastní zkušenosti bych vašemu pejskovi doporučila granule FirstMate - buď superpémiovku FM Lamasko Sensitive nebo některou variantu z ultraprémiové řady. Přímo na potíže se srstí a zažíváním mají ještě potravinový doplněk OSDS, který by podle mého názoru vaše potíže vyřešil... Více informací o složení a cenách na www.firstmate.cz
Jinak se nám osvědčilo do krmiva přidávat pár kapek olivového nebo pupalkového oleje a občas rybičky v oleji...

abby
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:10
- Nahlásit

Já mám s ProPlanem jehněčí s rýží jen ty nejlepší zkušenosti.Dlouho jsme hledali granule,protože pejsa měla průjem.Zkoušeli jsme RoyalCanin,Advance,.... a nakonec zakotvili u ProPlanu.

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:52
- Nahlásit

no tak jsem si četla tystránky Firstmateod DALIVy, a docela mě přesvědčili,že t usuperprémiovku senzitivní si zkusím až skončme s dietou

suesie
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:58
- Nahlásit

Mar3
já jsem taky o First Mate uvažovala, ale je blbý, že neposílají vzorečky, takhle se mi do toho moc nechce, protože už vidím, jak koupím nějaký větši balení a Cllifovi to pak nesedne a zse to budu muset dát do útulku.
daliva
A kde na těch stránkách najdu ten přípravek OSDS, asi jsem slepá, ale nikde ho tam nevidím.

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:00
- Nahlásit

suesie

no to je pravda,vždyť já už mám doma celkem 5 kg načatejch anedojezenejch granulí.....ale asi to ještě jednou(naposled)zkusím......

suesie
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:04
- Nahlásit

Mar3
No já zkusím zajít do Ostravy na Krajskou výstavu v srpnu (jestli nebudu na dovolený) a tam snad budou dávat vzorečky.

suesie
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:07 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit

Jůůůůůůůů už jsem to OSDS našla. A máte s tím někdo zkušenosti?

tosca
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:47
- Nahlásit

suesie
FirstMate - mají prodejnu v Opavě, zkus jim poslat e-mail a domluvit se s nimi, že bys chtěla vzorek na vyzkoušení. Mohli by vyjít vstříc. Já toto krmivo nedávno objednávala pro Psinu (ORIGINAL Potato & Fish - 7.5 kg) a pro Potvora (FM Trim & Light - 7.5 kg). Dovezl mi ho sympatický chlapík, hodně se zajímal o to, pro jakého psa to mám, dal mi i několik užitečných rad a tipů a kladl mi na srdce, že kdyby to pesovi nesedlo, že se mám ozvat a že se krmivo vymění, ať ho nemusím vyhazovat.
Pokud bys chtěla zkusit Fish&Potato nebo Trim&Light, tak se ozvi na e-mail (pod Členem) a kilo nebo dvě Ti odsypu. Do Hlučína dovezu kdykoliv.

daliva
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:13
- Nahlásit

Mar3
suesie
S OSDS mám dobrou zkušenost - jsou to taková malá zrníčka, kterými drobet "okořením" normální dávku granulí. Nepoužíváme to trvale, naši psi se srstí a kůží potíže nemají, ale dáváme to jako kúru po zimě, když psiska přelínávají... Co vím, tak to hodně lidem pomohlo u psů, kteří měli i zažívací potíže - je výborné, že to řeší oba problémy, protože problémy se zažíváním jsou zpravidla příčinou horší kvality srsti a kožních potíží.

Jinak vzorky bývají k mání na výstavách (FM bývá na mezinárodkách, ale na Moravě i na menších akcích - mají tam základnu), příp. si zkuste napsat na kontakt ze stránek.

Mar3
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:16
- Nahlásit

...díkec,tzn.: koupím si to tady na intercanisu

suesie
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:23
- Nahlásit

daliva
Náš Cllif má právě zažívací potíže a jen tak nějaký granule mu nesednou. Teď mu dáváme Hills i/d a celkem hodně se to zlepšilo, ale nevím, jestli se ty veterinární diety můžou dávat dlouhodobě.... Třeba by nám to OSDS pomohlo.
Se srstí jsme taky měli menší problém a to jsou lupy. Teď dáváme pupalku a hodně se to zlepšílo, teď má srst opradu krásně lesklou, akorát vždycky po vyčesávání se mu ty lupy objeví a tak ho musím přetřít hadříkem a je to ok, myslíte že je to v pořádku? Nebo to mám nějak řešit?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání