Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / anglický špringršpaněl nebo jiné plemeno?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 08:26 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

Žaneta
Ještě mě napadá krátkosrstá kolie. Nejsou moc velcí, se srstí taky není problém. Akorát nevím, jak to snáší venku.
Jo a povahově taky moc fajn pejsci.

Žaneta
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 12:35
- Nahlásit

Ještě pár dotazů.
Byla jsem se podívat v neděli na 1,5 roční fenku ASS u chovatele myslivce, který ji nechce, protože vůbec nemá vlohy na myslivost. Je moc hezká pěkně rostlá s PP jen některé věci nevím jestli se dají převychovat. Poradíte mi ?? Je chovaná celý rok v kotci venku. Většinu dne je tam zavřená. Málokdy vejde do domu (je jí tam horko) a tak když ji tam majitel s námi vzal, tak vydržela asi 1/2 hod. Moje představa je že pes bude s námi i doma. Také jezdíme dost na návštěvy k rodičům a ti jsou v bytech. Dá se ji naučit, aby byla i doma (třeba 4 dny na návštěvě)?? Majitel mi řekl, že by bylo lepší ji nechat doma (4 dny) a poprosit sousedy ať ji krmí a 1 x denně vypustí se po zahradě proběhnout. Já vím, že jste mi psali "hodně pohybu" , ale možná někteří myslivci to tak neberou. Také vlastně nemá žádné hyg. návyky. Potřebu konala i v kotci i volně na zahradě. Dá se takhle stará fenka naučit chodit čurat a kakat na pískovou plochu určenou k tomu na zahradě??

bord
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 12:47
- Nahlásit

Žaneta
No převychovat se dá asi ledasco,ale píšeš,že máš malé děti a pokud se ti bude pes venčit v bytě a vtom ti budou lítat caparti,asi budeš mít dost problém.Asi pomůžeš dalšímu chudákovi psovi,ale zvaž jak to budeš zvládat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 12:52
- Nahlásit

Žaneta
Kdyz je fenka zavrena skoro cely den v kotci, asi nema jinou moznost, kam potrebu vykonat.. ikdyby chtela..
Znam spoustu ASS kteri ziji v bytech, jde jen o zvyk - pokud bude mit treba v chodbe moznost se zchladit na dlazbe nebo linu, bude vdecna za novou lidskou smecku a hygiene se jiste take brzy nauci. Jen s tim presne urcenym mistem na venceni na zahrade (pisek) si nejsem jista, ale fenka vam stromecky nepocura a ten obcasny bobik jde snadno sebrat lopatkou..

vidrbína
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 13:07
- Nahlásit

Skvělé plemeno je málo známý Nova Scotia Duck Tolling Retriever! Je nejmenší z retrívrů - je to sice lovecký pes, ale pokud s ním budete dělat něco jiného - např. agility nebo i jiný psí sport, je to skvělá volba pro rodinu s dětmi - děti totiž zbožňuje. Jestli je neznáte jukněte na www.nefritovykaminek.wz.cz v sekci kamarádi

brut
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 13:19
- Nahlásit

Žaneta
Ještě bych možná přidala, že ze začátku se jí doma asi líbit nebude ( když na to není zvyklá ) a bude si "vynucovat" pobyt venku...tak i s tímto bych počítala

p j petra
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 10:06
- Nahlásit

Ahojte vsetci.my sme si kupili angl.kokra pred rokom v auguste.Bola tyrana,zila zatvorena v koterci a nevedela ani co je ludsky smiech.Aj toho sa bala.mame ju v byte a pytat von sa naucila za 2 dni.prvy krat sa vyspini,spravili sme krik a bolo ok.Sice nema rada deti,ale je velmi hodnucka a je z nej velky mazel.Spociatku jej robil problem byvat v teple,ale rychlo si zvykla.podla mna dospely pes sa skor nauci vychove a hlavne respektuje domacich.Uvedomuje si ze prisiel posledny a je podriadeny smecke,ale zasa zalezi len na tej vychove.Naucili sme ju veskere povely,aj na voditko,da sa povedat ze teraz je sikula.A to mala 2,5.Bolo nutne sa jej prve 3 mesiace vela venovat a hlavne pozorovat jej chovanie a jej sposoby,aby sme ju aj my pochopili.
mame len jeden problem a to ,ze vyhrabava kvetinace a vyziera zem,mate niekdo take skusenosti???

shiba
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 08:09
- Nahlásit

Znám pár angl. i welššpringrů, kteří jsou drženi "jen" jako společníci nemyslivci, a nezaznamenala jsem problém. Stačí procházka, hra s míčkem apod., a pes je spokojený. A spokojení jsou i majitelé.
Paradoxně se nikdo nepozastavuje nad tím, že se takto "používá" angl. kokršpaněl - těch znám problémových dost...

Takže si myslím, že vaše volba není tak špatná. A ani bych se nebála toho, vzít si dospělého špringra, tihle psi bývají většinou dobře přizpůsobiví, co vím.

Žaneta
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 23:35
- Nahlásit

Díky za ohlasy, nakonec jsme se rozhodli fenečku nevzít a hledat štěně. Prošla jsem všechna navržená plemena, ale skončili jsme přece zas u ASS a tak se jedeme v neděli na jedno štěně podívat.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání