Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Sháním štěně (pejska) BRAZILSKÉ FILY
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
moll
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:40
- Nahlásit

Terri

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:46
- Nahlásit

co napsala terri a moll,s tim musim bohuzel jen a jen souhlasit,hlavne s tim kotcem,toto plemeno v kotci opravdu trpi,ellis(to je ten nadherny filak,zlatak,tyrany),byl dokonce na retezu v kotci!!!amateri se docetli,ze je to zli pes,tak se podle toho k nemu sverazne chovali.

moll
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 11:54
- Nahlásit

nemethova5
atk to je super! pořídím si psa, pak se dočtu, že je zlý a dám ho na řetěz do kotce!!!! opravdu řešení. náš filák z třebíče zase v kotci hrozně zhubl - i když pro to kromě psychiky neměl důvod (no, a taky asi kromě zimy) te´d už je v pohodě a úplný plyšák.ale venku musí být člověk ostražitý stejně jako on - aby nevyhodnotil situaci jako nebezpečí a nezačal ji po filovsku řešit.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 12:14
- Nahlásit

moll
co ktomu dodat?byli to bohati snobaci,jak jsem elise videla,tak byl hned muj,za tisicovku jsem ho koupila i s rodokmenem,asi si mysleli,ze pes se vychovava sam,byli radi,ze se ho zbavili,venku jsem ho mela na volno,samozrejme s nahubkem,ke psum byl pratelsky,nerval se byl v pohode,jezdila jsem s nim do prace autobusem+jeste s ovcakem,muj pes ho hlidal jak oko v hlave,beda,jak se nekdo k ellisovy priblizil,no a naopak,ani zver nelovil,spise ho vychovaval muj ovcak,pak si ho vzal kamarad,pes je doted stastny jak blecha,dlouho jsem tam nebyla,vim,ze by me radosti ulizal.

Terri
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 14:38
- Nahlásit

venku musí být člověk ostražitý stejně jako on - aby nevyhodnotil situaci jako nebezpečí a nezačal ji po filovsku řešit
To je přesné!

Ono to není ale celé tak jednoduché, my dostali "do vínku" také rady typu "vemte na něj klacek, musíte mu to vysvětlit tvrdě", "nesmíte se k němu přiblížit když vám poteče krev", "jestli mu ublížíte, tak vám to vrátí" atd. A pak nemějte z takového psa strach, i kdyby ne, tak coby začátečníci, začne vám to v palici hlodat....

moll
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 15:24
- Nahlásit

"vemte na něj klacek, musíte mu to vysvětlit tvrdě", "nesmíte se k němu přiblížit když vám poteče krev", "jestli mu ublížíte, tak vám to vrátí"
tak to jsou rady k nezaplacení u všech psů, u molossů a filáků zvláště. filové dávají a naopak očekávají obrovskou lásku a odevzdání srdce - mají ho fakt obrovské a těm, kdo jim dokážou rozumět, to i sdělují. ale jen svým liodem, ostatní většinou nemusí.ale vše, copatří k jejich domácnosti, je v bezpečí před celým světem.

filuse
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 08:00
- Nahlásit

Zdravím všechny,

máme doma už 16-ti měsíční filušku. Je to naše první filuše, ale ne první pesan. Filuška mě mile překvapila, už bych jiné plemeno nechtěla. Pokud víte, jak na filu a vychováte si jí tak, jak potřebujete, jsou to pesani k nezaplacení. U každého pesana musí člověk vědět, co od něj bude vyžadovat. Fila rozhodně nepatří do rukou začátečníka, fila se vychovává ne cvičí! Naše filuška je vychovaná tak, že pokud vyjdeme před vrata na vodítku, tak si ji budete moct i pohladit a koho pustíme na zahradu my, toho ona toleruje, ale samotným bych Vám tam nedoporučovala! Prostě musíte vědět, co od svého pesana chcete, ale to platí pro všechna plemena všeobecně, si myslím. Na internetu je spusta informací, vím, že klub FBC vydal te´d i nějakou brožuru, kde má být hodně o filách napsáno a mají tam být i rady, jak na fily.

Brody
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:17
- Nahlásit

Tak jsem se konecne po naky dobe dostala na net.. Nejak mi to nejelo.. Pro Filu jsem byla rozhodnuta uz vice nez rok, ale zvazovala jsem mezi dvemi rasami. A to, bud Fila, nobo Americký buldog, o obou jsem toho hooodne precetla, ale teprve nedavno jsem poznala skvele, ne-li spickove chovatele Amerických buldogu.. Ted mam zamluvene stenatko na srpen, precetla jsem o nich vsechno co se dalo, hodne informaci mam primo od chovatele. Stene bude s papirama, po nejlepsich rodicich.. ) Ted zakladam nove tema štěně Amerického buldoga.. ) Takze vsichni co k tomuhle plemeni mate co rict tak prispejte.. ) budu rada.. PS: Nejdulezitejsi pri porizovani stenete je dobry chovatel, ktery poradi, pomuze.. )

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání