| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 14:00
- Nahlásit
Ahojky,psala jsem sem už několikrát.POřídili jsme si štěňátko Zlatého retrívra,které ze začátku trpělo průjmy,protože má alergii na kuřecí maso.To zjištění nám trvalo celkem dlouho,protože našeho veta to nenapadlo.Takže jsme zkoušeli různé granule (kuřecí) a výsledek byl veškerý žádný.Zachránila to až výměna veta,který na to okamžitě přišel.Sem tam máme ještě trošičku problémy,to když se snažíme "přilepšit".Včera náš pejsek měl ve stolici krev.Poměrně dost,na moje gusto.Takže jsem ji hnedka popadla a valila k vetovi (přišla mi na sebe i docela dost klidná,což normálně nebývá).Ten mě uklidnil,ale pejsek se musel sledovat a já musela do práce,takže jsem ho svěřila své mamince na starost.Problém se už naštěstí neopakoval,ale maminka mi oznámila,že malou moc sleduju a míň péče by neškodilo.Tak nevím,jak vy moc sledujete nebo nesledujete svého pejska.Nepřipadám si jako hysterická majitelka,ale když se vyskytne problém,tak neváhám a jdu se poradit k vetovi.A co vy
|
moll
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 14:02
- Nahlásit
nemyslím, že krev ve stolici je přehnaná starost - zvláště u malého štěněte a po průjmu. taky bych šla k vetovi.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 14:07
- Nahlásit
Ona to spíš myslela tak,že si hnedka všimneme,když víc kaká.Ale to je tím,že s ní musíme chodit ven a když sbírám hovínka,tak si všimnu i konzistence.A hlavně,to že chodila třeba 2x do hodiny,toho by si všimnul i slepý.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 14:11
- Nahlásit
abby
nic si z toho nedělej.
V sobotu jsme byli s mužem na nákupu a na obědě. Vraceli jsme se asi za 3 hodiny, parkujem a špageta neštěká, což je divný, hned se vždy hlásí, abychom jí někam zase nezdrhli Odemykáme dveře u bytu a nikdo za nima nepokníkává, už se mi to nelíbilo, vletím tedy do bytu, volám Michelle, Michelle a nikde nikdo, ticho, hystericky vykřiknu, že se Michelle něco stalo. Oba s mužem pustíme nákupní tašky na zem a začneme pobíhat po bytě, až najednou se z pod lavice, z rohu vyklubala rozespalá Michelle. Byli jsme oba na prášky
No a naposledy jsem tak dlouho řešila s vetem banální lehký zánět ucha, že mě celá čekárna nenávistně pozorovala skrz prosklenou stěnu do ordinace
|
monika
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 14:17
- Nahlásit
raději třikrát zbytečně, než jednou něco prošvihnout
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 15:12
- Nahlásit
abby nic si z toho nedělej, já taky volám vetovi kvůli každý blbosti a vůbec z toho nemám výčitky ... a ty blbosti, co se kolikrát ptám, když už jsme v ordinaci !!!! Třeba jestli je normální, že má pes nahoře na hlavě hrbol, jestli nemá nádor / vet mi ukázal na stěně vyfocenou psí lebku a vše mi osvětlil /, jestli je normální, že má Anne nepravidelně "prsíčka", když naši předchozí psi je měli pravidelně vždy dvě a dvě vedle sebe / s kamenou tváří odvětil, že to je na plastickou operaci a když viděl můj poděšenej obličej, začal se hrozně smát/.
JJ, nemaj to s námi Ti vetové lehký, ale my máme štěstí, náš vet je super a fakt se ho můžu zeptat bez obav na cokoli !!!!!
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 15:32
- Nahlásit
hehe prsicka jsou dobry.....ta ja kdyz se na neco zeptam tak vet se jen tak usmeje a rika ze se nemusim bat
pak mu vyjmenuju vsechny "me se nezdajici" priznaky a vet rika ze jsme kuriozni pripad....
|
hana
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 15:34
- Nahlásit
Tuhle problematiku mám moc ráda. Jen narychlo si vzpomínám na některé psy ze cvičáku - jeden pes nedokázal ujít po stopě ani metr, další fenu se nedařilo rozdráždit na balonek, chvíli si hrála, měla snahu, ale během pár vteřin přestávala, jako by ji to nebavilo, jeden pes se nedokázal naučit plné zákusy na obraně, další fena někdy šla stopu skoro za plný počet bodů a jindy skončila pár metrů za nášlapem ... u všech majitelé a instruktoři mluvili něco o špatné povaze a přitom u všech šlo o závažné choroby, někteří jsou i po smrti. Tím nechci strašit, ale u sportovních psů vím jistě, že za řadou neúspěchů jsou nepoznané choroby. Takže rozumné sledování je jen v pořádku a není ho asi nikdy dost.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 15:37
- Nahlásit
oh tak to jsem rada...zrovna s tou fenou jak popisujes ze ji to nebavilo..takovou mam doma....sly jsme na vet delali vsetreni a testy az nakonec pri rtg zjistili ze ma zvetsene srdce..dnes rano jsme nasadily prasky...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 15:48
- Nahlásit
abby
nic si z toho nedělej
jsem ve věku, kdy si každý myslí, že jsem si pořídila psa místo dítěte,
nejdřív jsem z toho byla zaskočená, pak jsem se snažila jim to rozmlouvat, nakonec jsem rezignovala a je mi to jedno
jen proto, že Bela není uvázaná u boudy, je s námi doma a dokonce (to je opravdu vrchol) smí na pohovku, chodíme na pravidelné kontroly a očkování na veterinu, dostává dobré granule a spot proti klíšťatům ... tak proto jsem "přepečlivá matka"
hele jednou se mi Bela nezdála, byla prostě divná, a byl z toho zánět dělohy, od té doby je mi jedno, co si o mě kdo myslí a na tu veterinu jdu i s "prdem"
|
hana
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 16:07
- Nahlásit
nika00
u popisované feny šlo taky o srdeční vadu. Pravděpodobně měla při větší zátěži nebo při rozčilení bolesti na prsou
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 16:11
- Nahlásit
to je sila...ta moje snad bolesti nema..chytla jsem to vcas...ale spis uz jako "nemuze" jako treba clovek co ma nemocne srdce se zadycha...
a lecili ji to nejak?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 17:05
- Nahlásit
Já si nepřipadám nějaká přepečlivělá,jen pečlivá.A když už jdeme k vetovi,třeba na očkování a něco mi není úplně jasné,tak se zeptám.Fakt je,že když měla průjem,tak jsme u veta byli skoro pořád.A jak vidno,udělali jsme dobře.Od té doby opravdu sleduju,jak kadí a tak.A ta krev mě opravdu vyděsila.I mého přítele,což je co říct.Každý jsme nějaký
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 17:07
- Nahlásit
monika
moje řeč.
abby
Já od tý doby co mám štěndo a pořád jí něco bylo (každý mědíc jsme na veterině) tak ji pozoruju pořád,jestli není divná, jestli má dobrý hovínko, jestli se jí neudělala zase nějaká boulička atd. Náš vet je taky super a když se mu do telefonu představím, ví o koho jde. Moje čubinka taky měla průjem a v tom krev, tak jsem mazala na veterinu a byl z toho zánět střev
Takže já už nic nenechávám náhodě a jsem schopná jít na veterinu s každou maličkostí, jen aby to moje mimčo bylo zdravý
|
hana
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2006 20:29
- Nahlásit
nika00
myslím, že ji neléčili, pomohla by jen operace, ale taková se u psů nedělá. Ono se těžko dá říct, jaké má pes potíže, ale chovala se jako lidi se stejnou diagnozou - chvíli běhala, pak se zastavila, vzpírala se pohybu, nedala se vydráždit, byla jakoby zakoukaná kamsi mimo, po chvíli se všechno opakovalo. Lidi v této sitiuaci cítí svírání na hrudi, nedostatek dechu, někdy jim je na omdlení. jestli to cítí i pes, nevím, ale asi ano.
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 08:55
- Nahlásit
Musím se k vám všem připojit. Taky zastávám názor, že lepší zbytečně, než pozdě. Loni na podzim jsme zažili velmi smutnou situaci, štěně přestalo žrát, nejdřív se říkalo, že je mu smutno, pak že ho moc rozmazluju a nakonec se zjistilo, že má vrozenou vadu jater a během 2 týdnů umřelo. Takže já taky lítám k vetovi s každou blbostí, pozoruju prcka, jestli čůrá a kolikrát kaká, jestli papká...Mám už dospělé děti, tak mě kamarád pasoval na babičku toho našeho rozmazlence .
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:05
- Nahlásit
nika00
Asi by to chtělo veta se pořádně vyptat o jakou srdeční vadu jde. Taky jsme měli doma "kardiaka", ale až ve stáří, měl také zvětšené srdce. Dostal na to nějaké prášky. Ze začátku byl jen línější, pak se přidal kašel, protože se mu zavodňovali plíce a při velkých emocích nebo když se rozběhl k plotu, tak docházelo i ke kolapsům. Tím tě nechci strašit, protože u vás to může být něco úplně jiného. Už se o tom psalo v jiné diskuzi, kde psi se srdeční vadou žili, na rozdíl od toho našeho, mnoho let. Takže jsem tím jen chtěla říct, že bych se pořádně na všechno vyptala, jaká jsou rizika, co pes může a co mu škodí. Ale asi jsi to už udělal a já tu jen plácám
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 09:26
- Nahlásit
hana, vlastaK
to je hrozny...ta moje taky nekdy vyvadi jak blazen a pak jen stoji a dava si oraz...to i pri prochazkach....jazyk ma furt vyplazenej...nekdy proste musim pockat az sama pujde...nechci ji tahat atd...takze vzdy na prochazce davame odpocinek a pak muzem jit...jinak uvidim co s ni udelaji ty prasky...doktor rkal ze to nema zas az tak hrozny..a rikal ze nejde o nejakou chorobu jako treba selest nebo nemocne chlopne protoze na poslech to ma ok....on mi proste nerekl nejakou diagnozu...jako treba ucpane tepny atd....proste diagnoza je jen zvetsene srdce nasledkem velkeho tlaku krve...
jinak kasel ani kolapsy nema...proste jinak je uplne normalni..akorat je linejsi a pri prochazce dava odpocinky..jinak co nesmi doktor nerikal..jeste to zjistim...rikal ze ty prasky by to mely sami nak zpravit a pes by mel byt zase aktivni
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2006 10:23
- Nahlásit
nika00
Držím palečky a prcek tlapičky, aby to bylo OK. Našemu předchozímu nemocnému hafuškovi bylo už 10 let, když začal trpět na srdce. Choroba byla závažnější a vzhledem k věku a k tomu, že to byl KKCHŠ, kteří na srdce trpí, tak to šlo poměrně rychle.
Dej časem vědět, jak to s vámi vypadá.
|
Jajina
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 12:51
- Nahlásit
Tak teď jste mě ale docela postrašili...Mám 2 letého labrouše - poděsa Poslední dobou mi přijde, že se mu venku už nechce tak moc lítat (kromě za fenama), ale je to jak kdy. Za aportkem někdy běhá jak šílenec, někdy si radši něco čuchá... Vyhovovala mu zima, ale stačilo, jak se oteplilo třeba na 13 stupňů a trochu se ukázalo sluníčko a už měl jazyk na vestě. Jak si ale zaplavčí ve vodě nebo když se k večeru ochladí, tak to už je zase ve své kůži! Já jsem si myslela, že by to mohlo možná být k jeho věku, že se třeba pomalinku začíná zklidňovat, ale když tady tak o tom píšete.. Jinak jí normálně a doma blbne blbne s aportkama taky úplně normálně! ???
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 12:54
- Nahlásit
Jajina
včera jsem byla na kontrole se špagetou a jejíma ušima a taky sem vetovi tvrdila, že naše jezevčanda má rozhodně smrt na krajíčku, že vylezlo sluníčko a ona je jak lemra. Tak ji vet prohlédl a konstatoval, že to bude tím přechodem, že některým hafům i lidem to dělá problém
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 12:57
- Nahlásit
jajina..ja mam retrivra...4letyho....nekdy je jak utrzena z retezu a jindy stoji a do blba hledi a jazyk az na zem....myslela sem si ze je lina...ale nakonec je to srdickem....jinak moje blbinka taky zere nejak normalne..je to pani mlsna...doma prohani kocku, ale jakmile jdeme trochu delsi prochazku, tak se okamzite zklidni a nelita...jen po ceste cmucha...
kolik je tvemu labrousovi?? nemusi mu byt nic...ale ja doporucuju preventivni prohlidku....rozbor krve a rtg....(u rtg hrudniku zjistili zvetsene srdce)
za vsechna vysetreni(krev, sono,biochemka, rtg kysli, krcni patere, hrudniku a beder) sem dala 4000
je to sice dost ale urco stoji za to vedet, ze je pejsa zdravy popr. zacit co nejdriv s lecbou
|
Jajina
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 13:20
- Nahlásit
nika: Fidovi budou v květnu 2 roky. Až teď půjdem k doktorovi pro něco proti klíšťatům, tak se zeptám. Jinak Fido je z horka v létě hotovej už od malička, ožívá vždycky až večer nebo po pořádném zaplavání.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 13:23
- Nahlásit
sandy taky oziva po plavani......zkus se zeptat a nenech se odbyt
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 13:31
- Nahlásit
No já se chystám s naším dospělákem taky na veterinu, jednak půjde na očkování,ale začíná se zadýchávat. Je to dobrman a už je mu taky 8, takže je to dědoušek,ale rozhodně mu chci nechat prohlídnout srdíčko, protože i když se ochladilo tak má jazyk až na vestě. Navíc u nás včera extra teplo nebylo a potkali jsme setra, který on nesnáší tak se do něj chtěl pustit. Naštěstí byl na vodítku,takže sem ho držela,ale pak jsem ho musela posadit a nechat trochu uklidnit, protože byl s dechem úplně hotový. Říkám si, že je to věkem a navíc byl týraný,ale chci mít jistotu, že je zdravý a nic mu nechybí.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 14:07
- Nahlásit
jasna vec.... ale 8 let prece neni dedousek....to je mu tak lidskejch 60...to je skoro jak muj tata
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 14:20
- Nahlásit
[nika00
mému psovi diagnostikovali zvětšené srdce před 4 lety , byl po 1/2 hodině lítání po poli unavený a přestalo ho to bavit, bylo sice docela horko,ale to mu nikdy nijak nevadilo . Tak jsme naběhli k vetovi . Náš vet měl dovolenou , takže poliklinika ...zvětšené srdce , RTG , EKG - s výsledkem, že jsme to chytli včas , takže se to ještě nijak moc neprojevuje ,s léky a omezením pohybu že tu ještě pár let může být . Nabrali mu krev , podle výsledků se nasadí léky . Bylo mi hrozně ,psovi tenkrá byly 3 roky. Kámoška mě vyprovokovala , že jsem druhý den naklusala k jejímu vetovi , neřekla jsem mu, co mu našli ,jen příznaky, že prostě není ve své kůži.Vet ho prohmatal , poslechnul ( srdce jako zvon ) , mrknul do očí , uší,tlamy ......a nabral krev , zatím ho nehonit , počkáme na výsledky krve . No a já ještě další den k dalšímu vetovi -pro kontrolu, kde se spletli , a tomu jsem už řekla, že mi jde o srdce a popsala co se přihodilo , včetně návštěvy dvou vetů ( nejmenovala jsem ).Srdce jako zvon a zároveň se mi dostalo vysvětlení , že psi,kteří hodně pracují , sportují apod. zvětšené srdce mívají , ale srdce funguje správně, je to jako u vrcholových sportovů , i ti ho mají větší než my obyčejní lenoši, uf! Jo a výsledek krve u 2. veta odhalil boreliozu - díky mému sledování psa hodně brzy. Boreliozu by asi odhalili z rozboru krve i na poliklinice ,ale asi by dostával i léky na srdce a skončil by s činností. Nyní mu je 7 , prášky na srdce žádné, pracuje hodně , je hodně aktivní a neunavitelný . Trošku kuriozitou je, že na té samé poliklinice byl vyšetrován o 2 roky později po té děsivé diagnose. Byla jsem pryč , psa hlídala sestra a on najednou začal žrát všechno možné, slinil , pořád se snažil cokoli sežrat ....sestra nevěděla co s ním , tak jeli fofrem na tu polikliniku .Ovšem ona si nepamatuje jak se jmenuje oficiálně , takže mu založili novou kartu pod jeho přezdívkou , vyšetřili mu snad všechn co mohli (játra, srdce , střeva ...., chudákovi i vypláchli žaludek ,mysleli, že se otrávil ,pak objevili hluboku v krku osinu ...pravda je, že bez narkozy by mu ji stejně nevytáhli . Každopádně výsledky vyšetření byly O.K. - i srdce bylo v pořádku
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 14:28
- Nahlásit
hmmmm mac1.... taky sem premyslela ze zkusim jineho veta...ale co dkyz mi rekne ze pes je ok a on treba fakt neni...
muj pes neni a nikdy nebyl zadny "sportovec" takze ten narok na vetsi srdce moc nema...navic doktor rikal, ze na poslech ma taky srdce jak zvon..zadna selest-vubec nic...jinak tenhle muj vet delal rozbor krve 2. nevim na co vsechno...ale nic nenasli...a pejsa je taky po chvili unavena a nebavi ji to...takze vubec netusim cim to muze byt...ale nejaky duvod prece byt musi...navic doktor rikal ze to neni tak hrozny....ze je to vcas chyceni atd atd...rikal ze pejsa zacne byt zas aktivni ani nerikal nic o tom ze tu jeste par let muze byt....
ja nevim co mam delat...pomoooooc
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 14:30
- Nahlásit
nika00
pokud chceš mít jistotu jdi k dalšímu veterináři a pokud se budou různit, tak ještě třetí názor. Kdyby se ten první spletl, tak je blbý rvát do psa léky na srdce, kdyby problém neměl, to by mu mohlo uškodit.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2006 14:32
- Nahlásit
ok...ale ja nejake jineho dobreho veta neznam..tenhle mi prisel dost dobry...uz jednou mi zachranil kocku a pak ji mnohem rychleji vylecil, nez ji lecil jinej vet....
|