Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / soužití dvou pejsku...
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:32
- Nahlásit

tak v patek vecer to bude presne tyden co mame doma dva pejsky a zatim to vypada takhle: prvni den Orry (13let) stenika razne sprdnul...a stene automaticky udelalo podrizenost...jinak se Orry stale na nej sklebi a povrcuje, kdykoliv se stene k nemu chce priblizit, stenik na nej nekdy dorazi, chce si hrat...a Orry ikdyz je sam osobe prdlous a stale si hraje ho porad usmernuje..a rika mu dej mi pokoj... vcera ho ale Orry pustil i do sve misky se zradlem..coz se divim, neb od toho patku je Orry vyslovene nenazrany...strasne hlta...kdyz si je k sobe zavolam...Orryho posadim a dam piskot nejdriv jemu...a pak stenikovi...a Orry ho bere tak silene neurvale div mi nesezere ruku! Na noc je oddelujeme (aby mel Orry klid) a pres den, kdyz neni nikdo doma, je taky kazdy zvlast..zatim! Naopak venku se Orry uplne meni...stenik mu muze delat co chce..muze s nim behat..cuchat..a nenasleduje zadne ksichteni ci vrceni..spis ma tendenci ochranovat ho pred ostatnima...kdyz prijdu domu a vitaji me..taky neni zadny problem...
Vcera jsem se vracela s Rockyskem z curani...a Orry mel tendenci nepustit ho domu pres prah dveri...tak jsem ho okrikla...(asi byl urazeny, ze jsem sla jen s nim a nevzala i jeho) chci se zeptat, jestli toto souziti je prozatim normalni, jestli se to zlepsi a jestli kdyz Orry ma tendenci byt hodne drsny mame usmernovat...ja myslim, ze je jeste brzy..a ze Orry potrebuje cas..ze to seznameni neni otazka tydne...ptam se jen, ze mamka se boji, aby se vubec zkamaradili...Orry si porad drzi odstup...diky

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:36
- Nahlásit

Orry
no myslím si že pokud nechce Orry Rockyho sežrat a jen ho usměrňuje je to oK...ba naopak si myslím,že starší pes si musí mladýho usměrnit....aby si byl jist svou pozicí??

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:42
- Nahlásit

sarax

sezrat ho nechce...to by to udelal i venku a nebo kdyz spi on jen nechce aby malej k nemu chodil..tak se ksichti a povrcuje..ostre ho sprdnul jen 2x...ale je takovy na nej protivny..pritom venku je to suprovy chce to asi cas..

jinak mrkni do galerie..uvidis tam Orryho a Rockyho venku hehe

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:44
- Nahlásit

Orry
viděla jsem,nádhera...a že je protivnej??mno má na to už trochu věk ne???je to pán v letech a kolem se hemží malá havěŤ takže mu to vysvětluje

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:48
- Nahlásit

sarax

asi jo jen jsem potrebovala trochu uklidnit ze je vse ok!! orrymu je sice trinact...ale je to porad prdlous..jen chce mit asi klid..a doma trochu citi vetrelce..on si zvykne..kdyby mu byl vylozene tak nesympaticky tak by ho sezral i venku a nebo kdyz me vitaji..to se divim ze orry nezarli a neodhani ho..u kamaradcina psa tohle dela..

diky

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:56
- Nahlásit

Orry
Tak já nemusím řešit soužití dvou pejsků, ale už jsem tu kdysi řešila, že jakmile přijedou s pejsou k našim, kteří mají dva psy, tak situace je následující: mají fenu a psa, matku a syna. Pes je na malou v pohodě, doslova ji miluje, hrají si, blbnou. Fena si ji nepřipustí blíž k tělu, vrčí na ni, ale neublíží. Malá ví, že má dát pokoj. Jakmile jsou všichni venku, je to o něčem jiným. Fena se nechá malou kousat, lítaj spolu, blbnou. Prostě doma je to její území a tam dává vetřelkyni jasně najevo, kdo je tady pánem. Myslím si, že si na sebe Orry a Rocky zvyknou..

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 08:58
- Nahlásit

syska

dekuju, jsem rada, ze je to tedy normalni

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:03
- Nahlásit

Já bych je neoddělovala, oni se srovnají. Spíš bych se bála že tím oddělováním bych mohla nějakou nevraživost vypěstovat.

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:04
- Nahlásit

aren

postupne je oddelovat prestanem...ale zatim pro jistotu to takhle delame...

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:08
- Nahlásit

Orry
Není zač. Jestli ti to pomůže, tak právě tu výše zmíněnou fenu jsme kdysi jako malé štěňátko přivedli k osmileté jezevčici. Týden ji nemohla vystát, vrčela na ni při každé příležitosti. Pak jako když utne a za 14 dní na sebe nedaly dopustit, dokonce starší příchodem štěněte úplně omládla a začala zase blbnout a hrát si. Později bez sebe nedaly ani ránu a spaly k sobě stulený.

jindriska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:11
- Nahlásit

Orry
ahoj, to víš, doposud měl veškerá privilegia Orry, tak potřebuje čas se sžít s novým přírustkem do smečky. Jak jsem ti psala, náš Matýsek se taky stal, co se týče žrádla naprosto neurvalým.
On už ani nekouká, co mu do té tlamy dávám, rovnou otevírá hubu dokořán a schramstne co je. Museli jsme obnovit povel pomalu, protože několikrát se nestrefil a stiskl mi prst. Já jsem zasahovala, až když jsem usoudila, že jde do tuhého, jinak je nechávám být. Lehko se totiž lze přehoupnout v nadržování jednomu a nerada bych řešila žárlivost.

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:12
- Nahlásit

syska

eh tak dekuju jeste jednou jsem vdecna za kazdou radu a za kazde povzbuzeni

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:15
- Nahlásit

jindriska

jj to znam
zasahuju taky jen kdyz je orry uz dost "ostry" treba jak ho nechtel pustit zpatky do bytu..do dostal vynadano...jinak se mazlim s obouma stejne...a orry nezarli...(kdyz si treba s Rockym hraju, tak se jen mrkne co delam...zkontroluje..a jde si po svem) doma si proste haji teritorium...

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:19
- Nahlásit

Orry
Mimochodem jsem koukala na fotky, tak "běžící" je opravdu super. Rocky je fakt sladkej, strašně se mi tohle plemeno líbí (teda samozřejmě až po fr. buldočkovi...)

pajinka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:19
- Nahlásit

No muj pes prijal stendo s radosti, jsou to oba prdolove, ktery bez sebe nedaj ani ranu. Jinac zerou z jedny misky, spej v jednom pelechu, od zacatku. Jo mela jsem to s nima jednoduchy, nemusela jsem resit zadny problemy.

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:23
- Nahlásit

syska

jj ta fotka se povedla..je strasne tezky je spolu vyfotit..jsou to certiska

ja obdivuju jeste bernskyho salasnickyho

pajinka

tak to se mas...on kazdy pejsek je jina osobnost

jindriska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:24
- Nahlásit

pajinka
žerou z jedné misky? Tak to si u nás neumím představit ani v nejdivočejším snu! Naši psi by za žrádlo padli. A to žerou stejným tempem, nemá jeden málo? To máš něco na způsob korýtka?

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:33
- Nahlásit

pajinka
a co mas za rasy?

jindriska
jj Orry by taky potreboval korytko

pajinka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:40
- Nahlásit

No mam kokra a krizence kokra. Misky maj samo dve, ale kdyz jim dam treba nekdy neco varenyho nebo pribinaka tak se u misky stridaji, to samy kdyz dostanou nejakou namku z talire, tak taky papaj spolu.

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:43
- Nahlásit

pajinka

pajinka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:46
- Nahlásit

Nejlepsi je kdyz naplnim misky vodou, nejdriv jim dam jednu, tak pijou z ni pak polozim tu druhou a hned jdou zkusit jesi ta voda nejni nahodou lepsi

pajinka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:47
- Nahlásit

Orry ty mas JRT? Priteluv otec ma Parsonka a ted se ma kazdou chvili narodit druhy pejsek, kteryho maj vyhlidnutyho...

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:52
- Nahlásit

pajinka
no to vis..co kdyby ta druha voda byla lepsi na srubu ma Orry spolecnou vodu s kocicakem..o vodu se Orry rad podeli

jj my mame jacka a jak maj stareho parsonka?

pajinka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:55
- Nahlásit

orry

Charliemu je rok.

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:56
- Nahlásit

pajinka
tak to musi byt peknej dablik

jindriska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:58
- Nahlásit

tak to náš hamoun Matýsek zastává teorii - ať třeba prasknu, jen aby nezbylo na ostatní.

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 09:59
- Nahlásit

ahoj ahoj...tak uz sem pridala taky par fotek do galerie...
jak se tu mate a co resite ?

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:00
- Nahlásit

jindriska
orry zere dokud muze..a kdyz nemuze, tak to klidne necha dojet i kocicaka

Orry
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:01
- Nahlásit

nika00
cauves kejhovic
koukala jsem..super fotky hehe...sandynka ma taky hezke spaci polohy

jinak tu resime jak se zije pejskum ve dvou ,-)

pajinka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 10:03
- Nahlásit

orry

nene Charlie je klidnej pes

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání