| Autor |
Zpráva |
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:18
- Nahlásit
Ahoj všichni,
tak už je to asi tady. Ne jatro, jak bychom si všichni přáli, ale puberta. Když už se z ní konečně vyhrabaly děti, tak začal náš prcek. Protože už si na pubertu našeho prvního pesa moc nepamatuju, prosím o vaše zkušenosti, postřehy a podporu.
Mladýmu je 7 měsíců. Začalo to tím, že doma, kde nemá kam zdrhnout, tak poslouchá jako hodinky, ale na zahradě rázem ohluchne, lítá jako blázen a neposlouchá. To ale není můj hlavní problé, s tím si poradím. Ale přidal chlapec k tomu to, co už tady v několika diskuzích zaznělo, že začal ohrnovat nos nad žrádlem. Nad tím svým samozřejmě, vše ostatní by zhltnul během vteřiny. Je to asi týden a probíhá to takto :dám mu do misky kuře s rýží, tak k tomu čichne, poodejde a začne zběsile luxovat po celé kuchyni drobky, které tam zbyly po dětech od snídaně. No nakonec to asi za 20 minut milostivě sežere. Když se do toho pustí, tak misku dokonale vylíže.
No a taď můj dotaz. Nežravost se tu probrala tolikrát, že obecné rady není potřeba psát. No a u nás to taky není nežravostí. Spíš by mě zajímaly vaše zkušenosti, pokud vaši puberťáci dělali podobné naschvály, jestli třeba porce jídla trochu nezmenšit apod. Zkrátka jak jste se z fenoménem puberta vyrovnávali vy.
Díky a těším se na vaše příběhy a rady.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:20
- Nahlásit
VlastaK
Ne jatro, jak bychom si všichni přáli,
ja jatra docela nerad ....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:22
- Nahlásit
VlastaK
No, nas pri zrani vymysla doteraz (az na Animondu, ktoru zral vzdy a vsade, avsak bobky po nej neboli ideal). Tu vsak teraz uz praktikujem, nechces? Aj tak nic ine nedostanes . A presne ako hovoris, potom spapa vsetko. Ja by som sa tym vobec netrapila
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:26
- Nahlásit
VlastaK
No ten můj parchant nežere vůbec. Pouze játýrka, šunčičky, kuřátka, srnečci a kočičci... Já to nijak neřeším, bo by mi jinak umřel hlady, tak jej nechávám být a v podstatě ho prosím: "Gafínku, prosím Tě, pojď papat. Na! Tady máš haminku! Panička ti to spapá!" a tak, ale prej pomáhá psovi dát misku se žrádlem a za 10 minut prostě nekompromisně oddělat a dát třeba až za půl dne. A párkrát to zopákneš a pes pochopí, že buď teď nebo nikdy.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:28
- Nahlásit
VlastaK
v tvým případě bych radila spíš to, dát misku, žereš žer, nežereš = seberu ti to... a dát mu to třeba za dvě hodiny...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:34
- Nahlásit
No já dávám granule, takže období nežravosti nijak moc neřeším, ale kolem té puberty taky jezevčíková stávkovala, takže jsem omezila pamlsky, respektive jako pamlsek měla jen ty granule. Misku jsem nechala nějakou dobu a pak vzala a dala až ráno, ale nijak to nepomáhalo, takže jsem misku nechala přes celý den a ona milostivě za ten den snědla tak půl dávky, přešlo to pak nějak samo.
Jenže u vařenýho jídla je to horší, tam se může zkazit, ale těch 20 minut není tak hrozný
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:18
- Nahlásit
Jirikovo
Nazdar rejpálku, samozřejmě jaro .
U nás jsou oblíbená kuřecí játra jako minutka s hranolkama. To jsem ale prckovi zatím nezkoušela dávat. Ale myslím, že by mu to chutnalo.
Ale neodpověděl jsi mi na dotaz, jak jsi se s pubertou vyrovnal ty
Garfield
U nás to nebude nežravostí, ale tím, že chce dělat naschvály a prudit a zkoušet, jestli ze mě nevypadne něco lepšího. Já mu to beru, když to do půl hoďky nesežere, a pak mu to dám znova. Vaděj mi tanečky okolo. Předtím jsem jen zaharašila klíčema ve dveřích, pesan přílít, radostně mě uvítal, zasedl k misce, počkal až mu nandám a během chvilky to slupnul. Teď mě radostně uvítá, sedne doprostřed obýváku, pak se přišourá k misce, čuchne a odejde si hrát s uzlíkem.
Měla jsem potřebu si postěžovat a slyšet, že aspoň někdo je na tom stejně. Že by hafuša umřel hlady se nobojím. Vadí mi, že prudí
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:25
- Nahlásit
VlastaK
Jsem ráda, když nějaký pes prudí, nejenom ti naši
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:27
- Nahlásit
VlastaK
ja se s pubertou psi vyrovnal docela dobre, podstatne hur se s ni vyrovnal muj byt ... nektere znamky jsou na nem patrne dodnes ....
a se svoji pubertou jsem se jeste nevyrovnal, jelikoz se me ta mrcha drzi dodnes ....
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:29
- Nahlásit
gabifi
Mě taky cizí prudiči nevaděj . Když člověk ví, že aspoň někdo je na tom obdobně, hned se to líp snáší. Proto jsem taky chtěla od vás slyšet, že v tom nejsem sama
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:35
- Nahlásit
Jirikovo
Ještě že tě ta mrcha neopustila, myslím puberta. Jinak bychom přišli o skvělého baviče a společníka.
Psí pubertě kromě mých nervů zatím podlehly dveře. Škrábat na ně je mnohem větší zábava než si štěknout, aby mu někdo otevřel.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:47
- Nahlásit
Vlasto- tak co je prostě nezavírat ))
S tím baštěním-u nás doma manžel dokonce psovi hrál tyátr,jako že mu to sní, byl na čtyřech a strkal mu hlavu do misky.....a většinou mu to pesan rád nechal )
A doba puberty-co se týká bašty trvala dlouho.........a já si vždy říkala, nemáš hlad? tvá chyba,až budeš míš, však to sežereš.
No a včera stál už u misky, kterou vyluxoval a škrábal packou,zda by se jako nenašel ještě přídavek........tak že vydržať )
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:58
- Nahlásit
žanda
No v těchto mrazivých dnech to není až tak optimální řešení. Já jsem docela zimomřivka, takže raději zkousnu poškrábaný dveře
Když už jsem přežila dvě puberty svých milovaných dětiček, tak tuhle snad taky nějak zvládnu. Ale někdy je to fakt o nervy. Když se k tomu ještě přidají výkyvy nálad mého milovaného chotě, tak bych jim všem zbalila kufr a poslala je z vily. Asi jim nakoupím zelené šátky
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:02
- Nahlásit
VlastaK
zatim jenom dvere? tak to jsi na tom docela dobre. ja mam jednoznacne stopy na nabytku do dnesniho dne ...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:06
- Nahlásit
Vlasto a jo, ono jde o vstupní dveře............nějak mě nedošlo, bydlím v paneláku....nedošlo mi, že někteří mají i zahrady, že..... )
no co, je v létě natřeš......jo zelený šátek a červená karta k tomu...........kruci to není blbej nápad ))
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:35
- Nahlásit
Jirikovo
No to taky musiš umět pejska zabavit, aby se doma v tvé nepřítomnosti nenudil. Nakoupit hlavolamy, křížovky, osmisměrky, zábavnou literaturu apod. Pes, který si hraje, nezlobí I když ona to bere asi jako prima hru, ohlodávat nábytek, co? Nebo jí chybí nějaký potravinový doplňky, který hledá v tvém nábytku. Přece se říká, že když psi, ale myslím, že se to říkalo i o dětech, ale naše to naštěstí nikdy nedělaly, olizuje a okusuje omítku, tak mu chybí vápník
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 13:58
- Nahlásit
VlastaK
v dobe me nepritomnosti precetla nejake knihy, dokonce i jednu v anglictine ... jinak nabytek je vyroben z drevotrisky a vzhledem k mnozstvi klaciku, ktere venku sezere, tak urcite ji drevo v jejim jidelnicku nechybi ...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 14:04
- Nahlásit
Jirikovo
v angličtině???nepomohla by nám s úkolem z angliny??
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 14:04
- Nahlásit
VlastaK
kdyby moji psi prudili jen v pubertě bylo by to božské ....nebo nudné ?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 14:09
- Nahlásit
sarax
no nevim, sice ji precetla dukladne, stranku za strankou, ale furt steka cesky, takze nejake hluboke znalosti z toho asi nenacerpala ....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 14:14
- Nahlásit
VlastaK:sama v tom rozhodně nejsi...s mým to tříská parádně.Se žraním teda nestávkuje ale dělá jiné vylomeniny.Začíná být drzejší na psy(pokud si oni začnou) a hlavně se zamilovává!Z toho mi teda tečou nervy!Stává se v tu chvíli naprosto hluchý,takže procházka venku spočívá v neustálé buzeraci psa.Jakmile vidí v dálce psa prostě si musí běžet alespoň čuchnout.Hysterické báby pak svého psa raději samy uškrtí na vodítku než-li by dovolili kontaktu s mým.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:08
- Nahlásit
lidi mám novou zkušenost - peberta opravdu jednou skončí
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:26
- Nahlásit
Díky vám všem za podporu a vaše zkušenosti a příběhy. Dnes jsem se přesvědčila, že prcek chce fakt jen prudit. Po návratu z práce jsem mu nandala jídlo a začala dělat oběd pro synka. Rituál proběhl klasicky : přišourání k misce, čuchnutí a odchod. Pak si sedl pod kuchyňskou linku a čekal, že to, co tam kuchtím, by mohlo být lepší než to, co dostal. Když pak zjistil, že s tím jídlem na talíři chlapec odešel a nic mu nenechal, tak ještě chvíli okouněl a pak svoji misku během chvilky dokonale vyluxoval. Jestli mu ta puberta jako každýmu chlapovi vydrží mnoho let, někdy až do smrti, tak to mě potěš
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:50
- Nahlásit
Garfield.
No ten můj parchant nežere vůbec. Pouze játýrka, šunčičky, kuřátka, srnečci a kočičci... Já to nijak neřeším, bo by mi jinak umřel hlady, tak jej nechávám být a v podstatě ho prosím: "Gafínku, prosím Tě, pojď papat. Na! Tady máš haminku! Panička ti to spapá!" a tak, ale prej pomáhá psovi dát misku se žrádlem a za 10 minut prostě nekompromisně oddělat a dát třeba až za půl dne. A párkrát to zopákneš a pes pochopí, že buď teď nebo nikdy.
jsem se zasmála, ale ono je to u našeho Griffči podobné....bobínek se taky musí ke žrádlu přemlouvat a pomalu krmit z ruky.....Dokud ještě neměl ty zažívací problémy, tak jsem to řešila tak že "nechceš - neubude" a další dávku dostal až večer nebo když nechtěl večer, tak až druhý den ráno....to už měl hlad, takže sežral co se mu dalo....Jenomže teď jak po náporu choroby hrozně zhubnul, tak ho občas fakt krmím z ruky, dělám, jakože mu to chci snís a prostě předvádím přítelovým prarodičům (kde pes je) šílený divadýlko, oni přestanou čučet na telku a smějou se mi Naštěstí to divadýlko na psa většinou zabere, takže sežere aspoň větší část nabízeného jídla....
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:51
- Nahlásit
birmo,co to je to jednou? )) nebo spíš kdy to je?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 20:18
- Nahlásit
žanda
to se vás už netýká - tři roky. Ale musim říct, že se začínám nudit (ne, že by tak poslouchal, ale začal bejt fakt tak trochu nudnej patron)
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 21:17
- Nahlásit
birma:tak to jestli se nechceš nudit,tak Ti půjčím svého.S tím nebudeš vědět co to nuda je
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 23:11
- Nahlásit
evina
zatim dobrý, ještě si tohodle protivu dovychovám a pak si pořícim prcka a myslim že s malinou bude nuda vyloučena
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 23:18
- Nahlásit
birma
....ještě si tohodle protivu dovychovám a pak si pořícim prcka ....klasická ukázka selhání zdravého rozumu , selhal i mně .....a užívám si , dávám varování - ale asi zbytečně .
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 07:46
- Nahlásit
mac1
ano - naprosto zbytečně
|