Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Už zase průjem
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Jirikovo
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:04
- Nahlásit

Ketrin
tak me to taky napadlo, ale predpokladal jsem, ze 3 mesicni stene normalne pravidelne odcervuji a tudiz by v tom byt problem nemel ....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:07
- Nahlásit

Spíš bude problém jinde... píšu to jen pro úplnost. Někdo třeba o frekvenci odčervování neví - začátečník... chovatel to dostatečně nezdůrazní... a tak.

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:08
- Nahlásit

Ketrin
Anebo když ti veterináři tady v CHR tvrdí, že stačí odčervovat jednou ročně společně se vzteklinou...

Sára má průjem pokaždý, když jí přidám něco ke granulím...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:08
- Nahlásit

Ketrin
ale mohl by byt treba problem v reakci na tablety, ne? ale to by zase melo napadnout veta, kdyz to s nim resi ...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:10
- Nahlásit

Jirikovo
Možná jo... co já vím. Správně říkáš, že od toho je vet. Já fakt s nemocema moc zkušeností nemám. naši psi jsou prolezlí zdravím. Ťuk, ťuk, ťuk...

Endy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:12
- Nahlásit

abby
Popíšu Ti léčbu podobné situace.Dvě pětiměsíční štěnda,sourozenci a začal u nich téměř najednou průjem.Nemohli to ovládat,hodinu po pořádné vycházce zesrali(promiň ten výraz) co se dalo.Přes noc nevydrželi,no bylo to o nervy.Vet dával prášky,dělal rozbory,na nic nepřišel.Po prášcích průjem přestal,ale zase po nich hrozně močili a počůrávali se.Mohly se dávat jen určitou dobu a po vysazení stejný stav.Potom vet poradil dávat první týden rýži s mrkví,další týden přidat rybu.Krmit s tím co nejdelší dobu.Ze začátku psi zhubli.Díky makrelám,které jsou tučnější,se opět dostali do kondice.Srst se zlepšila,lupy ustoupily.Psy na této stravě prospívali tři měsíce.K rýži a rybě se mohla přidat jakákoliv zelenina.Umělé vitamíny vet nedoporučil.Po třech měsících přešla štěnda na tuňáka s rýží od Hillsu.Dostala se do výborné kondice,srst se začala lesknout a na granulích prospívala.Po dvou měsících se na zkoušku podaly jiné granule a vše v pořádku.Dneska můžou žrát cokoliv.Problémy nemají.Nikdy bych nevěřila,že to přejde pouze změnou žrádla.Chce to vydržet,psovi nasadit dietu a pokračovat v ní delší dobu.Týden je fakt málo.
Pokud nechceš vařit,ty granule od Eukanuby jsou dobré řešení.Snad budou pejsině sedět.

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:20
- Nahlásit

no myslím,že by se fakt(pokud je štěndo odčervený) měla vyšetřit stolice,někdy dieta nesprácně podaná může víc uškodit...a průjem u štěnat má mnoho příčin

Anu
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:05
- Nahlásit

Mi měli s retrívrem stejný problém.Inteligentní veterinář nasadil dietu-koupili jsme drahé dietní granule. Pes měl průjem čím dál víc a hubnul-jako štěně to muselo být pro něj těžké.Respektive pes tátův.Dali mi ho takhle na hlídání a odjeli.Naštvala jsem se a šla k mému -k mýmu psovi-veterinářovi.Okamžitě výtěr, všechny možný testy..Hned zjistili,že má ve střevech bakterii (žádný žaludek,žádné zažívací problémy) dal mu antibiotika a do jednoho dne byl klid. Pes žral až se mu za ušima dělali boule a kadil normálně. Veterinář který neudělá testy je divný.Tam ten chtěl ušetřit a málem nám psa odpravil.Vyměnit veterináře!!!!

abby
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 17:45
- Nahlásit

Občas dostane konzervu a nějaké ty psí dobroty.Ale pokud má prljem,tak jedině rýži a jako dobrůtku-piškoty.Proč,myslíš,že to může mít i z konzerv?????

Falco
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:03
- Nahlásit

Jandula
Tuhle veterinární dietu Eucanuba můžu na střevní potíže velmi doporučit a začla bych s tím co nejdříve, protože vleklé průjmy jsou dost nebezpečné. Já u našeho psa (už byl teda dospělý)skoro půl roku ve spolupráci s veterinářem hledala důvod průjmu. Nakonec se zjistilo, že nesnáší jakékoli (cituji veta) "dlouhé amonikyseliny" - tedy všechno maso a mléčné výrobky. Taková alergie může vzniknout právě třebo po opakujících se infekcích střev. V té dietě (dělají se i konzervy) jsou prý ty aminokyseliny nějak "nasekaný". (Mimochodem, představte si, jak svému psovi vysvetlujete, že nesmí nic, co se i z dálky potkalo s masem. A když to porušíte, následuje okamžitý trest, v podobě pos.... bytu)
Ale pozor, my tu dietu konzumovali celý rok a teprve ted 4. mesíc zkousíme postupně přidávat normální granule a maso. A myslím, že v té dietě nejsou úplně všechny přídavky třeba na srst a klouby, takže to jsme dodávali zvlášť.

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:48 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

abby
Toto mi silne pripomina mojho psa, cele to zacalo zaciatkom stvrteho mesiaca a skoncilo o mesiac neskor. Ja som prechadzala na Eukanubu z Royal canin. Pes zacal zvracat po injekcii leptospirozy. Naozry vetov sa tak lisili, ze az. Co jedine mozem povedat, nam zabralo bola ryza + maso a teraz fakt, pridavanie granuli po 10 ks za den na jedno jedlo. Fakt malinko pridavat granule, ziadne stvrt davky alebo tak. Pridavat granulku po granulke. Pes ma mozno ako nas citlivejsi zaludok, takze vybrat treba granule najlepsie z morcacieho masa s jednym zdrojom uhlohydratov.

Musim povedat, ze u nas sa robilo vysetrenie krvi i stolice, vsetko negativne. Dokonca nas presvedcili aj na kontrastny RTG zaludka. Mesiac trvajuci kolobeh, hnacka, zvracanie nikomu neprajem prezit u tak maleho stenata.

Jandula
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:32
- Nahlásit

abby
Někteří psi konzervy nesnášejí... Já dřív dávala Sáře, aby sežrala granule, přidávala do toho konzervu... Vždycky pak měla průjem... Konzervy jsme úplně vysadili a žere jen granule, občas jí je namáčím...

Falco
Jak říkám, mně tyhle granule se Sárou hodně pomohly. Ještě jsem u akutních průjmů do toho přidávala ten prášek podobný lidský Smectě... Jeden den z ní lítala jenom voda a druhý den v pohodě...

VlastaK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 08:55
- Nahlásit

abby
Ahoj, zkoušeli jste do té rýže přidat libové kuřecí maso? To může štěndo i delší dobu a má i bílkoviny. Nám na zklidnění trávicího traktu velmi pomáhá pasta PROBICAN. pigie mi to může potvrdit. No a dělali jste už nějaká vyšetření jako krev a stolici? Tím bych asi při dlouhotrvajících potížích začala. Protože jak tady všichni píšou, může to být nějaká nemoc, kterou je třeba diagnostikovat a léčit, nebo se nic nepotvrdí, a pak bude třeba postupovat tak, že budeš štěndu dávat jen to, co mu nebude způsobovat průjem.
Držím palce a napiš, jak dopadáte.

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:04
- Nahlásit

VlastaK
Diky, ano probican mame stale v ladnicke, aby bol k dispozicii. Tiez spominana smecta ma zazracne ucinky.

Jandula
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:05
- Nahlásit

pigie
Já taky neustále držím v ledničce tu "psí smectu"... zázrak nad zázraky, i když mi dělá problém to do Sáry narvat...

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:07
- Nahlásit

Jandula
U nas Probican Hugo ked mal problemy zral sam, doslova do vysaval z tej striekacky. Teraz vsak mame obcas problem to do neho dostat, ked sa vyskytne nejaky problem Asi mu to tak nechuti, ako po niekolkodnovej hladovke Co sa tyka Smecty, posypem tym ryzu a pohoda

Jandula
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 09:11
- Nahlásit

pigie
Já taky dělám fígle... Namočím do tý "smecty smíchaný s vodou" dietní granule a Sára to zblajzne jak malinu...

VlastaK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:49
- Nahlásit

pigie
Co se týká Smecty, je fakt perfektní. Dávala jsem jí synovi, když měl nějaké problémy se zažíváním. Poprvé jsem to do něj taky nemohla dostat, ale tak se mu po ní ulevilo, že při dalších potížích si jí už míchal sám. Prostě tělo, i psí, si řeklo, co potřebuje

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání