| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:36
- Nahlásit
Ahoj,potřebuju radu.Máme 3 měsíčního retrívra.Od té doby,co ho máme doma,trpí střídavě průjmy.U veta jsme byli a řekl nám,ať zkusíme jiné garnule a dáváme mu pár dní jen rýži s mrkví a masem.Když jsme mu podávali jenom tu rýži,tak to bylo dobré,ale jakmile jsme přidávali granule,tak měla hnedka průjem (chodí třeba každou půlhoďku).Granule máme Royal Canin.Vím,že štěňátka na to trpí,ale už je to celkem dlouho.A je to únavné a stresující pro všechny.Pejska nevyjímaje.Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?Jak dlouho trvá než se zažívací trakt spraví tak,že mu budeme moct dávat jen granule.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:39
- Nahlásit
abby
a udělali jste změnu těch granulí?
Může být alergický na nějakou složku v těch, co zrovna dáváte.
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:42
- Nahlásit
Porad se s vetem zda by nedoporucil nejakou dietku setrici TT. Nas pes mel taky potize a na diete se vse upravilo a pes se hodne sebral. Dieta se musi vybrat peclive aby pokryla naroky rostouciho stenete.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:48
- Nahlásit
Změnili jsme granule.Ale příjde mi,že pořád měnit granule nemůže být dobré.Royal používají naši na labradora a nikdy s tím problémy neměli,proto jsme po nich šáhli.
Tu rýži jsme mu dávali týden a pak jsme postupně přidávali granule.Mám taky strach dávat mu jemom rýři,protože jak roste,tak je složení potravy nejdůležitější.Sice mu dáváme i nějaké vitamíny v tabletkách,ale i tak to asi není ono.Kamarádka mi říkala,že měli taky takovéhle problémy a že jim veterinář řekl,že to musí cca 3 týdny vydržet a pak to bude dobré.Ale tohle mi příjde dost radikální.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:50
- Nahlásit
A mám pocit,že se jí zhoršila i srst.Navíc začala mít lupy.Může to mít nějakou souvislost.Předtím je neměla a teď jich má požehnaně
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:51
- Nahlásit
Royal ma dost tuku coz by mohlo byt pricinou potizi. Jak rikam zkus nejake dietni granulky (Trovet, Hill's) určené psüm s citlivejsim TT
|
moll
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:51
- Nahlásit
něktří psi nesnášelí ty supergranule - zkus nějaké méně nadupané a samozřejmě štěněcí. já mám super zkušenost s ProNature, ale málokde je mají. moll
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:53
- Nahlásit
abby
Zkuste buď granule pro citlivé psy, tj. z jehněčího masa nebo např. Eukanuba vyrábí speciální veterinární řadu pro psy a štěňata trpící průjmy... Já to mojí retrieverce taky dávala, po měsíci jsem se vrátila ke granulým z jehněčího a bylo to v pohodě...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:59
- Nahlásit
Tu Eukanubu mi už taky někdo doporučoval.I když vím,že psům moc nechutná.Problém je,že přítel koupik 15 kg balení,přestože jsem ho upozorňovala,že je to blbost
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:59
- Nahlásit
Souhlasím s fromeli
Podívejte se na složení granulí. U retrívrů jsou alergie poměrně časté. Mám křížence labíka. Alergického na hovězí maso a sóju - to víme už dávno, mírně však i na jehněčí - to jsme zjistili nedávno. Má dysplazii a počínající artrózu. Dostává Gelacan. Minulý týden jsme zjistili, že pokud ho přimícháme do žrádla, má průjem. Je to nové, dvě dávky už jsme spotřebovali a bez potíží. Pokud máte granule s přídavky pro klouby, i tady může být problém.
Určitě se poraďte s veterinářem. Potravinová alergie u psů se zjišťuje dost komplikovaně. Je to vlastně metoda pokus-omyl, je třeba vyloučit možné alergeny a zkoušet, kdy se problémy zase objeví. Optimální je krmit na čas vařenou stravou, až se problém vyřeší, tak postupně přidávat možné alergeny (do vařené stravy) - sóju, hovězí, pšeničnou mouku .... Tak nejjednodušeji zjistíte, co psíkovi nedělá dobře. Pak už můžete vybírat granule podle složení. Je to časově náročné, mívá to i finanční dopady - musíte pak vybírat určitý typ žrádla, ale za spokojeného a veselého psa to určitě stojí
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:01
- Nahlásit
Jandula
Jo jo, jehněčí je považováno za dietní. Můj pes má po něm průjem.
Už jsem to uvedla výš, jde mi jen o to, že ani dietní granule s jehněčím a rýží nejsou řešením všeho - bohužel
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:01
- Nahlásit
no švárova labice je alergická na vejce, soju, pšenici a musím říct, že se dost těžko hledají granule, které tohle neobsahují
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:06
- Nahlásit
abby
Nemyslím klasickou Eukanubu, ale veterinární řadu, je taková šedo-hnědá... koupíš jí ve veterinární lékárně nebo přímo u veta...
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:11
- Nahlásit
abby
Zkusila bych Proplanku Lososa s rýží pro štěňata.Kup menší balení a tu Royalku někomu podaruj.Nemůžeš zkrmovat něco,co organismus odmítá.Ty průjmy ho musí vysilovat.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:13
- Nahlásit
To mi nemusíš říkat.Máme doma už několik menších balení granulí,které jí nedělali dobře.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:25
- Nahlásit
abby
no tak zkusit nějakou tu veterinární dietu, bude potřeba najít toho "zakopaného psa".
Možná by bylo dobré udělat i nějaké testy.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:30
- Nahlásit
fromeli
Vždyť to jsem radila, Eukanuba má super veterinární řadu... Mojí retrieverce zabralo až to...
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:31
- Nahlásit
abby
Všechny "nezkrmitelné" granule určitě uvítá nejbližší útulek Já takhle věnovala skoro 10kg superprémiovky
Držím palce, ať odhalíte problém co nejdřív.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:37
- Nahlásit
Jandula
no já to přehlídla
Ale tyhle diety jsou stejně na předpis ne? Takže bude muset abby k vetemu.
My jsme měli asi kilčo nebo kilo a půl (nevím už jak to bylo balený) diety od hillsu, taky na nějaký citlivější trávení, jezevčíková to dostala po střevních problémech, protože odmítala jíst vařenou dietu
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:50
- Nahlásit
To je ta veterinární řada Eukanuby, co jsem myslela...
Intestinal Formula pro štěňata
Výrazný efekt v terapii gastro-intestinálních onemocnění
INDIKACE
nespecifické průjmy
akutní/chronická gastroenteretida
kolitida
exokrnní nedostatečnost slinivky břišní
syndrom bakteriálního přerůstání v tenkém střevě
dietní chyby
zácpa
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 12:34
- Nahlásit
fromeli
Není na "předpis", ale k dostání je jen u veterináře nebo ve veterinárních lékárnách...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 12:58
- Nahlásit
Nezkrmeneé granulky chceme určitě dát do útulku.Náš veterinář neprodává Eukanubu.Má jen nějaké "levné" krmivo.Ale stejně chci jít k jinému.Tenhle je relativně drahý a výsledek tomu neodpovídá.Sám nám totiž řekl,že neví,čím to může být.Prý stres a tak.Už jsme eliminovali všechno,co by to mohlo způsobovat a pořád nic.Možná je na něco alergická.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:03
- Nahlásit
abby
Tak zajdi k někomu jinýmu... určitě to bude lepší...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:04
- Nahlásit
abby
no na druhou stranu kdyz pes nejevi zadne jine znamky onemocneni, tak je pro veta asi strasne tezke urcit pricinu prujmu. nemuze to byt treba ted v tomhle pocasi z nadmerne konzumace snehu venku?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:07
- Nahlásit
Jirikovo
Ale zase není normální, aby 3 měsíční štěně mělo neustále průjem... Náš doktor mi řekl, že pokud by to mělo přetrvávat i po nasazení tý veterinární Eukanuby, tak udělá vyšetření na slinivku atd. atd...
U Sáry dělali zase všemožný vyšetření jen kvůli tomu, že zvracela, nezvracela po každým jídle, ale často... Když bylo vyšetření v pořádku, tak bylo ustanoveno to, že to má z toho jak hltá a že to s věkem přejde... Pravda... přešlo...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:09
- Nahlásit
Jandula
ale jo, uplne normalni to fakt neni, ja jen psal, ze musi byt tezky pro veterinare to urcit, kdyz nejsou videt zadny jiny priznaky ...
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:45
- Nahlásit
abby
Máme doma už několik menších balení granulí,které jí nedělali dobře.
Kolik druhů jste již vystřídali?Pejskovi jsou pouze tři měsíce.V tom vidím problém.Měli jste vydržet delší dobu na vařené rýži.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:54
- Nahlásit
Teď jsem na třetích.Ale doma jich máme víc,protože nám je veterinář nabalil.Ale jsou to nějaké "šméška",tak jsme jí je ani nedali.Rýži teď měla týden,což si myslím,že je přiměřená doba.Ale fakt je,že kadí jen z granulí.Teda asi.Jiné problémy nemá.Jen,když ten průjem trvá delší dobu,tak je strašně unavená a příjde mi i dost hubená.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 13:57
- Nahlásit
abby
Přesně to jsem měla s mojí retrieverkou... Nedáváte jí ke granulím i něco jiného, konzervy a tak?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:04
- Nahlásit
abby
A co možnost začervení?
|