| Autor |
Zpráva |
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 08:20
- Nahlásit
Nikita
teď sem měla v puse chleba a málem sem to všechno vyprskla na obrazovku. To je dobrý to sem ještě neslyšela.
U mně to ale zatim neplatí zatim si nemůžu stěžovat. Máme Vikyho 9 měsíců a za tu dobu jsme byli jen jednou pryč 24 hodin a jednou pryč celých pět dní. Vikyho v tý době hlídala právě tchýně. Prvně přišla k úrazu když jí na procházce vláčel za sebou pár metrů po zemi. Spravilo to pár stehů v puse a nos má křivý do teďka. No a těch pět dní přežila bez úrazu. Neslyšeli jsme od ní ani slovo výčitek, má Vikyho ráda, měla taky psa tak ví co to obnáší. Kdyby nebyla tahle možnost tak jsou ještě moji rodiče, u nich je teď ten problém že maji taky štěně, takže je tam trochu chaoz když jsme tam s Vikym, ale zrovna tuhle sobotu ho tam měli taky přes noc a přežili to.
Jinak teda taky asi radši volím variantu radši jet někam se psem než bez něj, to odloučení je jak pro mně i pro něho těžký. No ale kdybych jela někam do ciziny jen na návštěvu, tak to než aby musel podstoupit cestu letadlem, tak bych radši asi zvolila ten psí hotel a snažila bych se tam ten pobyt zkrátit maximálně na týden.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 08:59
- Nahlásit
tak to naše tchýně nijak extra nám psa nehlídá a když už hlídá tak to stojí zato. vždy jí předem upozornuji kolik mu má dávat granulí. Tak tedy dává přesnou dávku, ale k tomu ještě třeba celou šišku knedlíku a tak vždy když přijedem tak je ze psa koule, jo a to jsem zapomněla dodat, že tchyni je blbý našemu hafanovi dávat jen samotnou vodu, tak mu vaří čaj nebo aspoň vodu se šťávou
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 09:07
- Nahlásit
Anonymní
Tak to je síla
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 09:22
- Nahlásit
Ja bez psa nikam. Nanajvys tych 13.5 hodiny, co som v praci, pocas tej venci a robi spolocnost Hugovi priatel. Tam kde nemoze pes, nemozem ani ja
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 09:55
- Nahlásit
Barča
Nám se osvědčilo nechat psa u známých, kteří měli dost slušnou smečku, takže jeden prcek už se tam ztratil. Ale v drtivé většině jsme brali psa buď ssebou, nebo jsme jeli na dovolenou na střídačku a hafuša byl doma s někým z rodiny. No a nebo jsme nejeli nikam. Teď už máme velkého syna, který rád tráví týden o prázdninách doma s pejskem a bez dozoru rodičů . Sice pak dávám dva dny barák dohromady, ale hlavně když je pesan v pohodě.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 10:01
- Nahlásit
Barča
no ja ®onie v hotelu mel. prezila to pomerne v pohode az na to, ze skoro celou dobu musela stekat, protoze byla ponekud hlasove indisponovana, kdyz jsem si ji bral zpet .... ale po psychicke strance to na ni zadne viditelne nasledky nezanechalo, naopak mi prislo, ze si vic vazi toho, ze je zase se mnou a tak se snazila o trochu vic poslouchat. bohuzel ji to stejne jako chrapot neydrzelo moc dlouho .....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 10:31
- Nahlásit
Taky jsem jednou známým hlídala týden psa (dost rozmazleného) a musím říct, že mě poslouchal jak hodinky, hlídal si mě (i když jsem se ho nikterak nesnažila cepovat) a byl u nás ve smečce velice šťastný. Jeho páníci každý den volali, jestli chudák žere, jestli nevyje atd. a když si pro něj přijeli, tak nejdřív ani moc nechtěl domů
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:53
- Nahlásit
no já nejraději trávím dovolenou se psy, dovolená u moře mě neláká, takže ani nemám potřebu svěřovat psy někomu na hlídání....občas se ale stane, že někdo pejsy pohlídat musí. Díky bohu za to, že mám hodné rodiče a prarodiče, vždy ochotné se mi postarat o dědouška i mlaďocha. S třetím pejsou je ale problém, protože toho nechce hlídat nikdo a já bycho ho taky nikomu nesvěřila....Tehnle pejsa věří jen mně, příteli a jeho prarodičům (kterým ho ale nechat hlídat nemůžeme, jelikož jsou už úplně senilní.... ) Takže ve výsledku já problém hlídání neřeším, protože si všechno musím vždy zařídit tak, aby byl někdo z nás dvou /já a přítel/ doma.....a když dovča, tak jedině se psama po "vlastech českých" a je to taky fajn.
jinakKetrin Tvůj předchozí příspěvek mi připomíná povídání Jamese Herriota jak léčil pejska Trickiho-Woo - ten z jeho psí smečky taky pak nechtěl zpátky k paničce
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:58
- Nahlásit
Jirikovo
Já měla Thorina taky jednou na týden v psím hotelu, bylo mi 17 a naši zaveleli -dovolená- ale bylo to naposled, pak jsme si to všichni děsně vyčítali. Pesa byl prý celou dobu nešťastný a vůbec nežral, ovšem výborný na tom bylo, že pak asi měsíc poslouchal jak hodinky a byl to jediný měsíc v jeho životě kdy měl 100% přivolání - bohužel ho to přešlo!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:00
- Nahlásit
Jumi
no tak to ja v prubehu toho tydne do hotelu volal a pan mi tvrdil, ze je hodna, posloucha, zere ... tak jsem byl pomerne v klidu. akorat jak ji znam, tak bylo jasny, ze celou dobu stekala, protoze ji staci, kdyz se z vedlejsiho kotce neco ozve a hned se pridala ....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:05
- Nahlásit
Jirikovo
asi jsme tam tenkrát taky měli zavolat, ale bylo by to asi ještě horší, dovolená byla na Slovensku a celkem drahá....no, alespoň vím, co už nikdy i když občas když mi zdrhne a já zuřim tak si říkám, že mu tam týdenní pobyt zase zajistím!
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:54
- Nahlásit
moje tchýně nemá naši pesinu ráda, už jsem to někde psala, bydlí v domku se zahradou, mají jezevčíka, který normálně běhá venku i vevnitř, naše pesina dovnitř nesmí.
Přitom je krátkosrstá, vždy čistá (máme ji doma), což se o jejich dlouhosrstém, zacuchaném a (bohužel) zablešeném jezevčíkovi říct nedá.
A pak se diví, že k nim s pesinou nechceme jezdit a k jejich sousedům ano (naši kamarádi, mají psa).
Mrzí mě to o to víc, že jsme jim toho jezevčíka přes půl roku hlídali, když stavěli. Koupala jsem ho, česala, stříhala, dnes vypadá hrozně. Můžeme jim stokrát říct, že ho nesmí vykrmovat salámkama, že by ho měli jednou za čas vyčesat a dát mu něco pořádného proti blechám (když ten obojek ze sámošky očividně nestačí).
Když jsme jeli na dovolenou, tak nám pesinu hlídali moji rodiče, kteří bydlí v bytě, ale mají taky psa, tak to pro ně nebyla tak velká rána. U tchýňových bych ji nikdy nenechala.
|