| Autor |
Zpráva |
Barča
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 18:03
- Nahlásit
Než jsem si pořídila psa,musela jsem zvážit,kam ho dám,až pojedu někam,kde se mnou nemůže.Myslím když to bude na delsí dobu.Zeptala jsem se tchýně a tchána,protože mají rodinný domek.Slíbili,že se mi o něj postarají a protože máme Ami doma,né v kotci na zahradě,že jí ubytují taky doma.Tak jsme si psa pořídili.Ale najednou jim pes strašně vadí,děda se ke psovi vůbec neumí chovat pěkně.Asi bych mu ho nikdy nenechala bez mé přítomnosti.Nikdy se neuměl chovat,ani k lidem a moje děti u nej nechtějí být.Takže je nikdy nehlídali a když jsem nemocná,tak mi tchýně vzkáže,že mě lituje,ale mám moc živé děti,tak je nepohlídá.A psa mi pohlídají když bude celou dobu ve sklepě,ale nesmí štěkat.Jsem z nich fakt znechucená,asi tam ani nebudu jesdit.Nezaslouží si tak hodnou snachu.Tak asi psí hotel,ale jen v nejkrajnějším případě a na krátkou dobu,ale rači budu doma,aby se Amy nebála,. Nebo mi prosím napište,jestli jste pejska měli v psím hotelu.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 18:13
- Nahlásit
Barča
to tě teda lituji, mít tohle v rodině, tak jim nesvěřím ani kanára....
jinak my jezdíme buď s pejsanem, anebo odděleně , anebo sedíme doma.........
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 18:18
- Nahlásit
Zrovna jsem si to po sobě přečetla a omlouvám se za pravopisné chby,je to asi tím rozčílením.Jinak píšu normálně.Fakt mě nas....Ti tchýnáci
|
iva
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 18:18
- Nahlásit
Barča
Doporučím prima recept - vyzkoušený. Pejsků máme 5 a tudíž jsme "nestěhovatelní". Problémy s hlídáním odpadají, komu taky svěřit celou smečku, že? Na dovču jezdíme stavět domek, aby měly holky větší výběh a my žili konečně víc v přírodě. Paráda. Synové o prázdninách absolvují nějaký ten tábor, vandr apod. a my s mužem si na stavbě užíváme jak za svobodna!
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 18:25
- Nahlásit
iva
No my už jsme dostavěli tak že bychom začli stavět znovu?Než jsme začali stavět tak nás tchýnáci přemlouvali,abychom bydleli u nich že mají velký dům.Najednou se tam nevejde jeden pes.Ještě že jsme jim nepodlehli a bydlíme bez nich.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 18:34
- Nahlásit
Barča
a nemáš třeba sourozence, který by se o vašeho pejsu postaral?
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 18:40
- Nahlásit
No brácha jezdí domů(bydlí ještě u našich)Tak 2krát do měsíce.Dělá v Praze naši bydlí v Ostravě.To je od nás trochu daleko.Naši bydlí v paneláku se třemi kočkami a když jsem tam příjela na zkoušku se psem,tak jsem za hodinu jela na vetarinu šít Amy oční rohovku.Bylo to strašné ta operace a to všechno o penězích ani nemluvě.Naštěstí to zaplatili naši.Mají Amy rádi a cítili se zodpovědní.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 18:47
- Nahlásit
Já, sice nerada, ale v případě nouze největší svěřím špagetku na hlídání rodičům mého muže, měli taky jezevčici, měli jí v bytě a umí zacházet s psem byťákem. Navíc Michelle by jakžtakž snesla pobyt v jejich bytě, trochu to tam zná.
Moji rodiče bydlí na venkově, ve stejném domě bydlí moje sestra s rodinou. Tam bych hafušu nechala jen v případě, že by byla moje sestra neustále doma, protože jí jedinou jezevčice bere a poslechne. Moji rodiče nemají takový ten šestý smysl, nechápou, že když nechají otevřená vrata, jezevčíková by nejspíš zamířila ku Praze, že není radno nechat otevřeno na dvůr, protože jsou tam slepice, kterých si sice nevšímá, ale jen protože ví, že jí sleduju.
Pak je tu ještě mužův bratr, který je dobrý venčidlo, ale Michelle není u něj v bytě zvyklá a nevím, jak by tam přetrpěla jeho pracovní dobu, sice jen asi 5 hodin, ale nejspíš by to byl stres.
Takže jezdíme jen tam, kde se dá se psem.
Asi to s tou obavou přeháním, ale když jsem si jezevčíkovou pořizovala, věděla jsem, že to má i tyhle (pro někoho) omezení.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 18:59
- Nahlásit
Barča
A co kdyby ji brácha hlídal u vás doma?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 18:59
- Nahlásit
No, já když jsem si před třemi lety pořizovala svého prvního pejska, byl to poloopuštěný oříšek, který se mnou chtěl jít, tak jsem zvažovala, jestli budu schopná se vzdát všech cest, kam by se mnou nemohl. Můžu říct, že za ty tři roky ani jednou nespal beze mne. Později jsem mu pořídila fenku a dvě jejich štěňata, aby jim nebylo doma smutno, když musím někam během dne. Ty jsem jednou dala na tři dny do psího hotelu, ale vůbec jsem z toho neměla dobrý pocit, oni taky ne, štěňata byly ještě malé, ale fenka tam brečela, tak od té doby jsem to už žádnému z nich neudělala.
Jezdím jen tam, kam se dá se psem.
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 19:05
- Nahlásit
suesie
No to by asi šlo,když bude mít volno,Já bych jí brala všude sebou,ale do Anglie fakt nemůže.Nedovedu si představit jak by se cítila v zavazadlovém prostoru letadla
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 19:19
- Nahlásit
Barča
Tak do Anglie nechod U nas hrozilo, ze ked Hugo bude mat asi rok (co uz mal), tak budeme musiet merat cestu (a stale to hrozi) Slovensko - Kanada. Bohuzial, uz vtedy som rozhodla, ze Hugo poleti s nami. Radsej psa so sebou v lietadle ako doma u rodicov...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 19:23
- Nahlásit
no ale v Anglii je karanténa, tam to nejde, vzít ho s sebou......
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 19:27
- Nahlásit
joli
Preto tvrdim, nech do Anglicka nechodi Ja by som proste nesla. U nas nehrozi Anglicko ani podobne "bezbesnotove" staty.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Led 2006 19:29
- Nahlásit
joli
Když má udělaný test na protilátky na vzteklinu tak né
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 19:35
- Nahlásit
Barča
Já souhlasím s Pigie. Nejezdi do Anglie. Já si nedovedu představit nic tak nutného, abych kvůli tomu opustila psa, který má jenom mně.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 20:06
- Nahlásit
Taky bych nejela.
Když jsem si pořizovala pejsana, bylo mi jasné, že když dovolenka, tak buď s Harykem anebo manžel doma a já sama...../jezdíme občas babinec-ségra+mamka/ !!!!
|
Marek a Dasty
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 20:12
- Nahlásit
Segra byla tez v srpnu v Anglii na cca mesic a hafan ji vubec nepoznal.Po nas skakal jak divej,a to jsme byli jenom hodinu pryc na nadrazi a na ni vubec.Do tedka na ni nejak nereaguje, ja bych asi tez nejel bo to, ze na me hafan zapomene mi za to asi cesta nekam nestoji.Jedine ho vzit sebou.Ale segra rikala, ze tam psi skoro nejsou.U nich je to vzactnost a hlavne tam sou hafani strasne drazi...
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 20:19
- Nahlásit
Tak jsem právě napsala našim anglickým přátelům,že jestli se chceme vidět,musí oni k nám.A jak je znám,přijedou i se svými čtyřmi dětmi.Tak nevím,jestli než ty děti byAmy nebrala tu cestu letadlem.Ale prostě s ní,nebo nikam.
|
Marek a Dasty
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 20:21
- Nahlásit
No jo no, to je tezky rozhodnuti, drzime palce, snad to dopadne dobre pro obe strany
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 20:22
- Nahlásit
To mi připomíná, co se stalo mé známé, jeli celá rodina na dovolenou k moři a psa nechali v psím hotelu. Prý tam brečel, a když se vrátili byl bez sebe radostí. Pak mu to udělali ještě jednou, a on už je normálně nechtěl znát. Dělal, že je nevidí a nechtěl s nima jít.
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 20:29
- Nahlásit
aren
Tak to byl nákej pejsek urážlivka.Když naštvu Amy tak jde do pelíšku a hlavu otočí ke zdi.Ani mě nechce vidět.Někdy jí to vydrží i celých 5 minut
|
Aida
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 21:20
- Nahlásit
Já "naštěstí" mám možnost psy kam dát, bohužel ty uvozovky jsou tam kvůli tomu, že když to udělám, tak mají o několik kilo víc a o několik stupňů dobré morálky míň... Takže taky jezdím pokud možno jen tam, kde můžu s nima, nebo na co nejkratší dobu, ale to zatím není problém, neb jsem studující... .
Barča
Při čtení toho prvního příspěvku - kromě toho, že je to nezáviděníhodná situace - mě jenom napadlo, že pokud se tchánové chovali k dětem, tak jak se chovali, tak nechápu důvěru v jejich slib o hlídání psa... Podle mě to nebylo nic překvapivýho, což je ale docela smutný...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 23:14
- Nahlásit
Barča
no my jsme jednou naši kokřandu dali do psího hotelu a málem nám tam pošla steskem a hlady.když jsme ji vyzvedli, tak sežrala suché slupky z brambor a strašně se bála, kdykoliv jsme někam jeli a ji nebrali sebou.některý pes to snáší v pohodě,ale ten, který je hodně fixovaný na rodinu s tím může mít vážné psychické problémy.hele Barčo, šoupni ji k nám, další pes se tady už schová
|
monika
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 23:16 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
jinak já mám tchýni stejnou krávu
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 23:35
- Nahlásit
Slovo "tchýně" vzniklo spojením slov "tchoř" a "svině".....
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 07:59
- Nahlásit
Nikita
to je přesně ona
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 08:11
- Nahlásit
Barča:
odkud jsi? Známí dávají už několik let psa -pokud ho teda nemohou vzít ssebou, např,když jedou na nějakou exotickou dovolenou - do hotelu Ajax někde za Prahou -směrem na Kladno (?) Mívá inzerát skoro v každém PPČ. Jsou tam moc spokojení s péčí a přístupem a Ben už to tam prý bere jako že jede na návštěvu ke známým. Přitom je to dost závislák, ale tam je v pohodě.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 08:11
- Nahlásit
Tak to já mám štěstí na psomilnou rodinu, zatím bydlím s mamkou, takže když někam jedu, kam psice nemuže (za ty tři roky to snad bylo dvakrát), tak mi ji hlídá ona doma. Jednou jsme s mamkou jely na celej den pryč, tak psice už večer putovala k babičce ... A jinak ji měl přítul sebou tejden u nich na chatě, když já měla brigádu a neměla bych na psici tolik času. (to byla asi nejdelší doba, co jsem byla bez ní....) No a pokaždé se feňule mohla zbláznit, když mě vidšla, ale taky nemůžu řít, že by tam steskem nežrala. Prostě se snažím ji když už, tak nechávat lidem, který má ona ráda, takže stesk seneoná i když jinak je docela závislák...
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 08:17
- Nahlásit
Aida
No já jsem měla pocit,že když mi nepohlídají děti tak aspon psa.A že ta "němá tvář"v nich vyvolá náký cit.
Nikita
To je přesný
|